Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 52: Kuka pelkää tahmatassuja?

Otsikon mukaisesti päivän kysymys on ”Kuka pelkää tahmatassuja?”

No minä ainakin! En voi sietää sitä, että kun rasvaan käteni, minusta tulee täysin töihin kykenemätön ja avuton (lähes yhtä avuton kuin flunssaa sairastava mies) enkä saa purkkeja ja putiloita töissä auki. En myöskään kykene kirjoittamaan mitään, sillä kynä ei pysy kädessä ja vasenkätisenä sotken muutenkin kirjoittaessani jo helposti ja pahasti, mutta rasvaisella tahmatassulla kirjoittaessani sotkua syntyy enemmän kuin mudassa peuhaavalta koiralaumalta. Myös ihmisten meikkaaminen tahmaisilla tassuilla on ikävää: siveltimestä ei saa kunnolla otetta ja asiakkaan poskella tuntuu tietysti ikävä, tahmainen tassu.

Mutta kun käsiä pitää rasvata! Minun ainakin pitää, sillä töissä käteni ovat jatkuvasti meikkien sotkemat ja jatkuva puhdistaminen ja ihon hankaaminen kuivattaa käsiä.

No mitäs sitten keksitään ratkaisuksi? Osarasvaus!
Kun alat miettimään asiaa, ovat ne itseasiassa kädenselkämyksesi, jotka kuivuvat, eivät niinkään kämmenesi. (Niin, paitsi tiestysti juuri sinulla, jotta saisit olla eri mieltä kanssani. Tiedän, jätä vaan se eriävä mielipiteesi Kommentti-osioon.) Älä siis suotta ala rasvaamaan koko käsiäsi päivisin, jos vain kädenselkämyksesi tarvitsevat kosteutusta. Normaalisti puristaisit käsivoidetuubistasi nokareen voidetta kämmenellesi ja alkaisit hieromaan käsiäsi yhteen. Seis, lue ennen kuin toimit!

Laita nokare käsivoidetta kädenselkämyksellesi.

Hiero vain kädenselkämyksiäsi yhteen, jolloin käsivoide pysyy vain käsien tällä puolella.

Älä siis lähde edes levittämään käsivoidetta kämmeniisi (ja jos kirjoitat, vältä myös kirjoituskätesi ulkosyrjää), vaan pidä se vain käsiesi selkämyksillä. Kuivat rystyset kosteutuvat, mutta näpit pysyvät tahmaamattomina. Ja taas on huijattu vuosia ikää pois pitämällä kädet pehmeinä ja sileinä!

Niin yksinkertainen, mutta ei vaan niin kovin helposti mieleen juolahtava niksi.

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  nii, mullaki on toi kikka toiminu.. :3 että aina rasvaan vaa osan käsistä, nii kaikki ei tahmaannu. 8——D ja anteeks nyt en oo aiksemmin muistanu/jaksanu/kerenny kommentoida, mutta ihana tää sun blogi! 8)) jotenki sellane hauska ja sellane, ja se on saanu mutki iha erilailla ajattelemaan kaikkee kosmetiikkaa.. x3 kiitos, jatka vaan blogis päitittelemistä! 8D

  kaisa n______n

 2. Rhia

  Mulla kuivuu eniten sormet, etenkin kynsien ympäriltä ja sormeinpäistä. Tämä johtuu ihan puhtaasti siitä että käsittelen päivät pitkät kankaita ja teen pikkutarkkaa työtä sormenpäillä ommellessani. Kankaat kuivattaa erityisesti juuri noi sormenpäät. Kämmenselät ja kämmenet eivät niinkään kuivu. Itse teen usein osarasvausta niin että rasvaan vain sormet niiden tyvistä päihin ja jätän kämmenet rasvaamatta. Tahmatassuihin tää ei tietenkään kamalasti auta, mutta oikeanlaisella rasvalla pystyy vaikuttamaan imeytymisaikoihin.

 3. elitsia

  Mulla taas kuivuu ihan vain sormet tuosta nivelten kohdalta 😮 Taitaa kyllä johtua ihottumasta, jota tulee aina talvisin.. Eli voisin kinata aiheesta, ei saa yleistää että KAIKILLA kuivuu sieltä ja sieltä :DD

 4. n

  Oon aina tehnyt noin ja poikaystävän mielestä oon ihan vajaa kun teen noin ;D laitan kuulemman väärin mut toi on oikeesti kätevä tapa !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *