Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 51: Etsä viitsisitsä koskettaa mua sä?

Tällä kertaa laskin kaikki käyttökerrat. ACO:n omenaa ja vaniljaa sisältänyt Golden Delicious vartaloemulsio riittii reiluun kahdeksaan käyttökertaan (200ml). Reiluun kahdeksaan siksi, että rasvasin sillä kahdeksasti koko kropan ja kerran pelkät sääret. (Ja 155,5 cm pitkä kroppanihan on tunnetusti pelkkää säärtä. Kaksi säärtä ja pää ja muuta pituuteeni ei sitten mahdukaan…)

Tämä kroppavoide osoittautui varsin hyväksi. Tykkään kovasti kirpeästä omenan tuoksusta, joten äitini antoi tämän minulle lahjaksi. Tämä voide ei kuitenkaan tuoksunut kovin omenaiselle, ehkä enemmän vaan vaniljasokerille ja pienelle ripaukselle omenaa. Tuoksu oli kuitenkin varsin miellyttävä, ei liian makea. Voide kosteutti hyvin ja imeytyi myös hyvin. Lisäksi tuoksu jäi mukavan kevyenä iholle ilman, että se alkoi ottamaan nenään missään vaiheessa (mitä monet tuoksut minulle tekevät). Wannannabe-insinööri myös mainitsi, että tuoksu jäi ilmaan leijumaan rasvauksen jälkeen. (Tuoksui kuulemma lapsena saadulle yskänlääkkeelle. Yhtään vanhempia kyseenalaistamatta jäin vaan miettimään, että millähän ihmeellä hänen yskäänsä on hoidettu…)

Tästä päästäänkin sitten hyvin päivän aiheeseen, eli vartalon ihon hoitoon. Kuinka moni kuorii kroppansa ihoa säännöllisesti tai rasvaa itsensä päivittäin? Kuulostaa monen korvaan aikaa vievältä ja turhalta, mutta kokeilkaapa joskus vaikka edes viikon ajan sitä, että kuoritte vartalonne kerran tai kaksi viikossa ja rasvaatte koko kroppanne joka päivä. Kuorintaa varten ei tarvitse investoida käytössä kuluvaan kuorinta-aineeseen, parilla eurolla saa kuorintahanskat, joilla voi kroppaa joko kuivaharjata (hieroa kuivaa ihoa) tai sitten suihkun yhteydessä laittaa suihkugeelin hanskaan ja kuoria ihon kosteana. Eivätkä kulu käytössä! Näitä voi vaikka pestä aina välillä koneessa jos siltä tuntuu, mutta suihkun yhteydessä käytettynä ne pysyvät kyllä melko hyvin puhtaina. Muistakaa kuitenkin, että liiallinen kuorinta ei ole hyväksi ja oikeastaan vain ärsyttää ihoa. Kun itse aikoinaan opiskelin alaa ja harjoittelimme vartalolle kohdistuvia kuorintoja eri yhteyksissä, olivat minun sääreni ainakin parin viikon lähes päivittäin toistuneen kuivaharjauksen tai kuorinnan jälkeen arat, hilseilevät ja rasvaaminen kirveli ihoani. Eli vaikkase kuinka tekee ihon ihanan tuntuiseksi niin ei liian kovakouraisesti ja ei välttämättä päivittäin!

Kroppavoiteeksi sitten puolestaan kelpaa lähes mikä vaan, hinnalla ei ole väliä, kunhan tuote on tarkoitettu kropan kosteuttamiseen (tämä tarkennus siksi, että en ota vastuuta moottoriöljyn tai lukkorasvan käytöstä tässä tarkoituksessa). Tärkeintä on, että voide tuntuu tarpeeksi kosteuttavalta. Itse en raaski tuhlata kroppavoiteeseen muutamaa euroa enempää, sillä kulutustahti on kuitenkin kova.

Kokeilkaapa siis edes viikko, että kuoritte kroppanne pari kertaa viikossa ja rasvaatte joka ikinen päivä. Takaan, että ihastutte ihonne pehmeyteen viikon loputtua. Iho tuntuu taatusti sileämmältä, pehmeämmältä ja kimmoisammalta. Erityisesti suosittelen tätä, mikäli joku sattuu olemaan raskaana. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja paitsi että se välittömästi pehmentää ihoa, parantaa se myös voiteiden imeytymistä. Tehokas kosteutus pitää ihon kimmoisana ja kun iho kestää venymistä paremmin, ei raskauden aikana synny yhtä pahoja raskausarpia kuin ilman kosteutusta saattaisi syntyä.

Ja kun tähän vielä yhdistää sheivaamisen/muuhun karvanpoiston niin olo on kyllä takuuvarmasti seksikäs! Suorastaan palatte halusta päästä vilauttelemaan itseänne jollekulle ja pyydätte, että joku koskettaa ihoanne. (Minä en sitten ota vastuuta julkisella paikalla tapahtuneista tilanteista, joissa joku on mennyt pyytämään ventovierasta ihmistä koskettamaan itseään…)

Kommentit (16)

  1. Anonyymi

    Voin ihan täysin allekirjoittaa tuon kuorinnan ja rasvauksen tärkeyden! Rupesin viime syksynä jonkun blgin kehotuksesta kuivaharjaamaan ihoani lähes joka päivä, tepsii! Nykyään kuivaharjaan muutaman kerran viikossa, mutta se todellakin tekee ihmeitä iholleni. Poikaystävä tykkää 🙂 Kroppaa en jaksa rasvata ihan joka päivä, yleensä vain suihkun jälkeen tai kun muuten on iho kastunut. Sillon on ihan pakko päästä rasvaamaan, ei mikään auta 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *