Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 45: Plus miinus nolla, mutta friikillä on hyvä olla

Harvoin sattuu niin, että sekä saman sarjan puhdistusemulsio että kasvovesi loppuvat samana päivänä. Varsinkin, kun ne on aloitettu aivan eri aikaan.

Eilen siis loppuivat sekä Lumenen Sensitive Touch Hellävarainen puhdistusemulsio että Hellävarainen kasvovesi. Olen ollut lauantaista lähtien pienellä ”työmatkalla” ja yövyn vanhempieni luona vielä huomiseen saakka, kunnes suunnistan takaisin kotiin, jossa muuten toivon 5 desibelin verran hiljentyneen ilmastointilaitteen (”Joo joo, wannabe-insinööri, sitä samperin palokuristinta tarkoitin…”) olevan oikeasti hiljaa.
Olette nähneet puolet äitini jemmoista, joten tiedätte, ettei minun olisi tarvinnut raahata omia puhdistustuotteita mukanani. Mutta kun minä tahdoin välttämättä raahata 0,49 litraa tyhjää ilmaa muovipurkeissa tänne asti! Ai miksikö? Kummassakin 200 ml purkissa oli jäljellä varmaan 5 ml tai jopa vähemmän, enkä millään malttanut jättää niitä kotiin ja kuluttaa loppuun vasta takaisin (toivottavasti entiseen) huminaluolaan päästyäni. Oli siis pakko raahata ne mukanani tänne, käyttää niitä pari päivää ja heittää purkit täällä roskiin.

Tykkäsin noista kyllä. Näissä oli vielä hajusteet eikä koostumus ollut ihan niin hellävarainen kuin uusissa versioissa (vaikka hellävaraisia olivatkin). Parhaiten tämän huomasi, kun pyyhkäisi silmänympärysihoa kasvovedellä: jos lappu oli liian märkä ja nestettä meni lappuun, tuntui silmässä ikävää kirvelyä. Eli siis uusimmat, kaupan hyllyltä löytyvät tuotteet ovat toisaalta enemmän mieleeni, vaikka tykkäänkin kyllä näiden tuoksusta enemmän kuin nykyisestä hajusteettomuudesta. Muutenkaan en välitä hajusteettomista tuotteista, sillä tuoksut ovat mielestäni osa ns. tuote-elämystä ja käyttökokemusta. Tuoksu määrittää minulle sen, kuinka ylelliseltä tuote minusta tuntuu. Tämän vuoksi esim. Cliniquen kosteusvoiteet eivät lukeudu suosikkeihini.

Mutta mitäs tuo otsikon plus miinus nolla sitten tarkoitti? No, kuten olen sanonut niin vanhoja tuotteita jemmaileva äitini on kuitenkin antelias jakamaan uudempia tuotteitaan eteenpäin ja tällaisen pienen kivan yllärin sain:

Söpö pieni Dior-pussukka ja minikokoiset Ultra-GlossReflect huulikiillon (sävy 227) ja 5-couleurs Iridescent viisikon Earth Reflection! Tämä paletti minulta kyllä löytyy jo täysikokoisena, mutta pieni on aina matkalla kätevä. Nyt sitten vaan pitäisi alkaa matkustelemaan niin omatunto antaisi hieman periksi. Äitini on sen verran minua tummempi, että hänen ihollaan nämä vaaleat sävyt olivat kuulemma yhtä tyhjän kanssa ja ruskeita hän ei tarvitse. Kiiltokaan ei ollut hänen sävyään. Ahne tytär kiittää ja kumartaa!

Eli sitä tarkoittaa se otsikon plus miinus nolla…”Mutta kun nyt on vaan niin hyvä olla!” huudahtaa vaaleanpunainen kosmetiikkaprinsessa ja katoaa (ainakin ajatuksissaan) Diormaahan haaveilemaan uusista ja vanhoista luomiväripaleteista…

Kommentit (7)

 1. Anonyymi

  Oon lukenu blogiasi koko ajan ja on vaan pakko sanoa että tämä on ihan mahtava. En koskaan ole mitään tällästä nähnyt. Olen kyllä kade noista määristä : ) Pysyn ainiaan lukijana. Jatkatko kirjoittamista myös tämän lakkosi jälkeen?

 2. Nimetön

  suklaasydän: Itse pyyhin yleensä myös silmänympärysiholta mahdolliset meikin ja putsarien rippeet ja tasapainotan ihon pH:n ALKOHOLITTOMALLA kasvovedellä. Tärkeää siis nimenomaan on, että kasvovesi on alkoholiton.

  Karoliina: Kiva kuulla. 🙂

  Ansku ja Josse: Äidillani tosiaan on pienehköt varastot, suorastaan kyllä pelottavat…

  Anonyymi: Kiitos tsemppauksesta, sitä hieman kyllä tarvitsenkin. 🙂

  Anonyymi: En ole miettinyt asiaa, mutta melko ikuisuusprojekti tämä varastojen pienentäminenkin jo näyttää olevan. Mutta voi olla, että jatkan sitten tätä bloia jossain toisessa muodossa. Vielä en osaa sanoa kyllä, mutta lupaan, että lakkoiluprosessi tulee olemaan pitkä (ja tuskainen!).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *