Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 39: Jotain, minkä en toivo kuluvan loppuun

Tahtoisin esitellä teille oman syvällisemmän puoleni. Olen nimittäin hyvin kiinnostnut lukemisesta ja kirjallisuudesta.

Hah! Tiedän, ettei teistä kukaan mennyt tuohon lankaan ja uskonut, edes hetken vertaa, että alkaisin esittelemään teille venäläisen kirjallisuuden klassikoita ja analysoimaan Decameronea tai olettanut oikeasti, että olisin jotain muuta kun pinnallinen bimbo. Jatketaan siis vanhalla, tutulla linjalla.

Listaan tänne jatkuvasti tuotteita, jotka olen saanut kulutettua loppuun tai jotka ainakin toivoisin saavani kulutettua loppuun. Tämä postaus kuitenkin käsittelee jotakin sellaista, jonka poikkeuksellisesti toivon säilyvän minulla elämäni loppuun saakka. Kyseessä on nimittäin kauneudenhoitoon liittyvä kirjakokoelmani:

Kolme ensimmäistä kuvaa on ihonhoito- ja meikkauskirjoja, viimeinen sitten tyyli- ja pukeutumiskirjoja (joita minun ilmeisesti olisi syytä päntätä yhtä suurella antaumuksella kuin kolmen ensimmäisen kuvan kirjoja…).

Kirjojen joukosta löytyy monta loistavaa kirjaa vinkkeineen ja faktoineen, mutta jos minun olisi poimittava joukosta sellaiset kirjat, jotka kaikilla kosmetiikasta kiinnostuneilla olisi syytä olla, olisivat ne Paula Begoun opukset. Minulta löytyy kaksi eri versiota kirjasta Don’t go to the cosmetics counter without me sekä Don’t go shopping for haircare products without me.
Paula on aivan loistava täti! Hän on alan ammattilainen, joka todella paitsi tietää tuotteista, ymmärtää hän myös INCI- listojen päälle ja tietää, mitä tuote on syönyt. Kirjoissa on arvosteltuna useita tuhansia kosmetiikkatuotteita sarjoittain ja kommentoitu, suositteleeko Paula niitä vai ei. Parasta tosiaan on se, ettei Paula ole kenenkään kosmetiikkajätin lahjoma, vaan perustaa mielipiteensä ihan vaan faktoille fysiikasta, kemiasta ja muusta kosmetiikkatietämyksestään. Toki INCI ei kerro kaikkea tuotteesta, mutta melko paljon se jo kyllä kertoo. Ehdottomasti hankkimisen arvoisia teoksia!

Omat kirjani olen lähes poikkeuksetta tilannut AdLibriksesta, josta on todella kohtuulliset postikulut. Tilauksen suuruudesta riippumatta postikulut ovat kiinteät 2,90 €. Kirjatarjonta on todella laaja ja hinnatkin ovat olleet ainakin minun tilaamissani kirjoissa kirjakauppoja edullisemmat.

Vaikka muuten tahdonkin lainata lukemani kirjat kirjastosta, ovat nämä kirjat sellaisia, joita tulee jatkuvasti luettua ja näin ollen niiden olemassa olo asunnossani on perusteltua. Seuraavaksi aion hankkia Paula Begounin uuden kirjan The Original Beauty Bible: Skin Care Facts for Ageles Beauty jahka se vaan ilmestyy. Muutenkin tuo sivusto on aivan paratiisi ja sieltä löytyy vaikka mitä ihania kosmetiikka-aiheisia kirjoja, jotka tahtoisin itselleni.
Minua toisaalta kuitenkin ahdistaa ajatus sotkuisista kirjahyllyistä. En voi vaan sietää niitä! Kaikki kirjat ovat eri näköisiä ja kokoisia ja yleisilme on sotkuinen…yyh! Omat kirjani majailevat rivissa Walk-in Cosmetic closettini ylähyllyllä, jonne en onneksi näe ellen tarkoituksella kallista päätä ja nosta katsetta.

Kirjoja, joita tuolta myös himoitsen:

-Eye Candy: 55 Easy Makeup Looks for Glam Lids and Luscious Lashes (Aivan ihania kuvia upeista silmämeikeistä ja ohjeet niiden tekoon.)

-Sephora: The Ultimate Guide to Makeup, Skin, and Hair from the Beauty Authority (Sephora on jo itsessään niin kiinnostava brändi, että tahdon tämän!)

-The Green Beauty Guide: Your Essential Resource to Organic and Natural Skin Care, Hair Care, Makeup, and Fragrances (Minua aina jostain kumman syystä kiinnostaa tietää, mitä näillä luonnonmukaisemmilla kirjoilla on tarjota.)

-Plastic Surgery Without the Surgery: The Miracle of Makeup Techniques (Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta kirjalta sen perusteella, mitä googlettelin.)

-How I Wore My Makeup Today: Up-Close Inspiration and Tips from the Online Fashion Community (Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta jo siksi, että sen idea on hieman tavallisuudesta poikkeava.)

Sovin itseni kanssa, että sitten kun olen kuluttanut kaikki vartalovoiteeni loppuun, saan tilata tuolta taas. Ehkä olen jo siihen mennessä unohtanut haluni…

Kommentit (10)

 1. Nimetön

  RagDoll: Minusta taas vanhan loppuminen on ihanaa, sillä normaalisti se tarkoittaa sitä, että pian SAAN ostaa kokeiluun jotain uutta ja ihanaa. 🙂

 2. Vixen

  Sain tästä postauksesta hyviä kirjavinkkejä! Arvaas lähtikö tilaus Adlibrikselle…. 😉

  Eikö ole muuten hauska yksityiskohta tuossa Ebban tyylikirjassa kun hän sanoo että violetti on sellainen väri jota ei koskaan kannata käyttää silmämeikissä kun se ei vaan voi näyttää kellään hyvältä…. *silmien pyörittelyä* Ebba ei nyt ihan kaikissa neuvoissaan osu oikeaan..! ^__^

 3. Nimetön

  Vixen: Näytän siis viikottain törkeän pahalta epäsopivissa luomiväreissäni. 😉

 4. Mirka

  Inspiroiduinpa sitten tämän merkinnän ansiosta minäkin tilaaman kaksi kirjaa Adlibriksestä 😀 Ostoskoriin päätyivät nuo Kevyn Aucoinin kirjat, toivottavasti osottautuvat sitten hyödyllisiksi tälläiselle kosmetologin/meikkaaja-maskeeraajan urasta haaveilevalle :>

 5. Anonyymi

  Minulla on nuo kaksi Kevyn Aucoinin kirjaa. Ovat tosi hyviä ja kivasti kirjoitettuja. Harmi, ettei häneltä enää voi ilmestyä uusia kirjoja. 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *