Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 35: Tahtoisin esittäytyä

Tajusin, ettei blogini ideaa voi täysin ymmärtää, mikäli en kerro itsestäni ja elämästäni enemmän. Blogini saattaa aueta lukijoilleni hieman väärällä tavalla (tai jäädä kokonaan aukeamatta), jos lukijani ei tiedä minusta mitään muuta, kuin että olen kiinnostunut kosmetiikasta. Toivoisinkin tämän postauksen saavan aikaan sen, että loputkin lukijani ymmärtävät blogini oikean idean.

Tässä siis muutamia blogini idean ymmärtämisen kannalta tärkeitä faktoja:

-Olen parisuhteessa elävä aikuinen, työssäkäyvä, ilman velkoja ja lainoja elävä ihminen.

-Työskentelen kosmetiikan parissa ja palkkani on aivan normaali (pienituloisen) suomalaisen ihmisen palkka. En siis elä kenenkään toisen rahoilla (ja olen ylpeä siitä sekä pidän sitä erittäin tärkeänä) ja säästän kokoajan kuukausittain asuntosäästötililleni reilusti rahaa.

-Koska alallani palkka ei ole kovin suuri ja kilpailu sarjojen kesken on kovaa, on hyvin toivottavaa, että työntekijät hallitsevat tuotteet (toivot tätä varmasti itsekin, kun pyydät joltakulta apua etsiessäsi sinulle sopivaa tuotetta). Tästä johtuen sarjat palkitsevat ja jopa hieman lahjovat työntekijöitään tuotteilla. Esimerkiksi vaatekomeroni kahden hyllyn tavaramäärään kulunut raha on ihan normaali, kosmetiikasta kiinnostuneen naisen vuodessa kuluttama summa.

-Kosmetiikkaa saa myös edullisesti. Esimerkiksi yksi iso ja laadukas 15 ml kynsilakka pullo maksaa netistä tilattuna kun 1-3 e, tällä hinnalla ei saa Suomesta oikein mitään. Minulle ei myöskään tulisi mieleenikään maksaa täyttä Suomen hintaa Diorin luomiväripaletista, hulluahan se olisi!

-Kyllä, joudun heittämään joskus (harvoin) tuotteita roskiin. En ole hamstrannut niitä ahneuttani, vaan usein minulta on kysytty, että ”Heitänkö nämä käyttämättömät, poistuneiden tuotteiden testerit roskiin vai haluatko itsellesi?” Tässä vaiheessa sanon usein kyllä ja jos tuotteet eivät ole minulle mieleisiä, yritän löytää jonkun, joka ne tahtoo. Aina sellaista henkilöä ei kuitenkaan löydy ja tuotteet päätyvät roskiin. Parempi tämä kuitenkin kuin se, että ne olisi suoraan laitettu roskiin. Ja kun on samalla alalla työskenteleviä ystäviä niin heille kelpaamattomia tuotteita eksyy myös minun varastoihini.

-En polta. Juon ja käyn viihteellä todella harvoin (silloinkin pienellä budjetilla). Perjataipulloni voi hyvinkin olla uusi hiuslakka ja päivittäittäinen tupakka-aski korvautuu helposti kynsilakalla. En shoppaile pahemmin vaatteita, kenkiä tai muita asusteita. En harrasta mitään rahaa vievää. Kosmetiikka on minun harrastukseni ja se vie minulta suurinpiirtein saman verran rahaa kun salilla käynti. Harrastukseni ei käsitä vaan tuotteita vaan luen myös alasta paljon.

-Olen ihan tavallisen näköinen nuori nainen, et todellakaan tunnistaisi minua kosmetiikkafriikiksi kadulla kävellessäni enkä pyrikään siihen. Naamani ei ole täynnä pakkelia 24/7 enkä näytä wannabe-Tukiaiselta. Satun vain olemaan kiinnostunut kosmetiikasta ja se näkyy kotonani vaan ei minussa välttämättä.

Toivon, että kaikki ymmärtävät blogini idean nyt. Hitaammin tajuaville siis vielä tarkennan, että blogini idea EI ole

”Katsokaa minua ja ihania tuotteitani, vitsi ne ovat kivoja ja tehdon kehua niillä ja tuhlata niihin vielä lisää rahaa!”

vaan

”Hemmetti, että näitä on kertynyt. Nyt täytyy ajatella järjellä ja karsia.”

Kommentit (4)

 1. Heidi

  Tämä blogi on ainakin yksiä mun ehdottomia suosikkeja! Mukava lukea ajatuksella kirjoitettua tekstiä asiasta joka kiinnostaa, mutta samalla kertaa saa ajattelemaan ja kyseenalaistamaan myös omia kulutustottumuksia. Eli ”Keep up the good work”!

 2. Blushing

  Myös mun mielestä tää on hauska blogi 🙂 Tunnistan paljon samoja piirteitä itsessäni ja on aivan totta, ettei kosmetiikasta tarvitse maksaa kovinkaan paljoa kun tietää mistä tuotteet hankkii.
  Ja kuten sinäkin, en polta, juon todella harvoin, rahaa vieviä paheita on hyvin vähän. Saahan sitä jotain ylellisyyttä ihminen itselleen suoda, varsinkin kun on perillä omista talousasioistaan!

 3. Eiko

  Voisitko kirjoittaa vinkkejä kosmetiikka tilauksesta nettikaupoissa?

 4. Nimetön

  Kiitos Heidi ja Blushing. 🙂

  Eiko, voin antaa lähiaikoina vinkkejä nettishoppailuun. Tosin omat vinkkini tulevat liittymään vain kosmetiikkaan ja hiustuotteisiin, sillä muuten en nettishoppailua pahemmin harrasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *