Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 313: Toimii vai ei?

Nyt on taas perehdytty lisää ”mineraalimeikkeihin”.

Kokeilin Estee Lauderin Nutritious Vita-Mineral Loose Powder Makeupin iholleni. Koostumuksessa on kuulemma paljon ”multivitamiineja ja antioksidantteja”, joiden pitäisi ravita ihoa tehokkaasti. Katsahdin INCI:ä ja olin valmis tuomitsemaan tämän heti: talkki ensimmäisenä raaka-aineena ei voi luvata hyvää!

Tällä hetkellä ihoni on tosiaan pinnalta paikoittain hyvin kuiva. Esimerkiksi bareMineralsin aidon mineraalipohjan kanssa tämä ei kuitenkaan suuremmin haittaa, sillä pohja sulaa iholla nopeasti voidemaiseksi ihon omien rasvojen vaikutuksesta. Tämän kanssa vastaavaa ilmiötä ei kuitenkaan kovin nopeasti tapahdu, sillä pohja on melko kuivan tuntuinen.

Tein aloittelijan virheen ja levitin pohjan ensin iholle tuotteen mukana tulleella ”siveltimellä”. Siveltimestä on sanottava, että en todellakaan ihastunut siihen. Ihan karheimmasta päästä se ei toki ole, mutta en nyt sanoisi kovin pehmeäksikään. Ei ehdottomastikaan sellainen meikkiväline, jolla tahtoisin päivittäin ihoani hankailla. Rehellinen mielipiteeni on, että en käyttäisi, ellei olisi pakko. Pitäisi vaan muistaa, että harva sarja laittaa tuotteiden mukana loistavia apuväleineitä levitykseen.

Mukana tuli myös ohut tavallinen vippa, jonka kuvittelin aluksi tietyti olevan myös tarkoitettu tuotteen levittämiseen ja kokeilinkin sitä siihen. Lopputulos oli kuitenkin kumman raskas paksu ja epäsiisti. Sitten luin pakkauksesta, että ”vippa” oli vain tarkoitettu käytettäväksi välikantena, jottei puuteri lentele ympäriinsä… Ilmankos ei tullut nättiä jälkeä.

Siveltimellä sai tasoitettua punoitusta koko kasvoilta kevyesti, mutta silmänalusille ja näpyille peittävyys ei riittänyt. Pinta tuntui jäävän epäilyttävän kuivaksi ja epäsiistin näköiseksi, vaikkakin kyllä heleäksi. Ei yhtä heleäksi kuin bareMineralsin pohjalla, mutta samalla lailla kuitenkin kuin Youngbloodin pohjan kanssa. Jotenkin iho tuntui kuitenkin jäävän jopa samean ja (huonosti)paklatun näköiseksi.

Tämän kokeilun jälkeen olin jo melkeinpä valmis viskaamaan tuotteen eteenpäin ensimmäiselle vastaantulijalle, joka sen vaan suostuu ottamaan. Päätin kuitenkin olla reilu ja antaa pohjalle uuden mahdollisuuden -kunnollisella siveltimellä levitettynä. Ja holy mother of makeup, tämähän toimii sittenkin!

Kuivemmalle iholle en tätä suosittele, mutta normaalista rasvaisemmilla ihoalueilla tämä oli todella kiva tapaus. Ihan bM:n ja YB:n tasolle tämä ei toki nouse, mutta melko hyvä tapaus silti. Miinusta tulee kuitenkin kuivakasta koostumuksesta ja liian kevyestä peittävyydestä.

Pohja kuitenkin pysyi todella siistinä ihollani läpi päivän ja jahka vaan saan ihoni taas kuntoon voin hyvinkin kuvitella käyttäväni tätä pohjaa kevyenä ja kiiltoa hyvin poissapitävänä meikkipohjana.

Tässä meikkipohja kymmenisen tuntia levityksen jälkeen ilman, että sitä on millään lailla korjailtu. Pysyi siis paikoillaan hyvin, vaikka otsalla ihan kevyt kiilto näkyykin (mikä on toki normaalia kymmenen tunnin jälkeen). Kuten kuitenkin näkyy, ei tämä kyennyt ihan täysin peittämään esimerkiksi näppyjä, vaikka bM:n peitesivellintä levitykseen ongelma-alueilla käytinkin.

Minulla ei ole tästä hirveästi pahaa sanottavaa, mutta tiedän monta niin paljon parempaakin tuotetta, etten lähtisi tätä kyllä ensimmäisenä kellekään suosittelemaan. Jos tahdot kokeilla mineraalimeikkejä, kokeile oikeita kuten esimerkiksi Youngbloodia tai bareMineralsia. Jos tahdot meikkipuuteria (jollaiseksi tämän lähinnä laskisin), kokeile Dioria tai Cliniqueta.

Onko tämä jo jollekin lukijoistani tuttu tuote?

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Suosittelisitko tätä tuotetta rasvaiselle iholle?

 2. Anonyymi

  Et kai sentään lähde töihin peittämättä noita näppyjä, jos mineraalipohjat ei auta?=D
  Talkkia hyh, hyh. Ei sopisi minun kuivalle iholleni!;)
  Kumpi on parempi, YoungBlood vai bareMinerals?
  Nuorelle iholle siis?;0
  Kiitti! Hieno blogi sinulla!<3

 3. Nimetön

  Aino-Sofia: Kiitos juttuehdotuksesta! Taidan kuitenkin joutua jättämään toteutuksen väliin, sillä en enää ole vuosiin omistanut tuotetta ja muutenkaan en osaa omien kokemusteni perusteella sanoa siitä oikein mitään hyvää. Omalla ihollani se näytti liian raskaalta, mössääntyi paivän aikana ja korosti kuivia kohtia. :/
  Onneksi meikkivoiteita on kuitenkin niin erilaisia, että se mikä ei minulle sovi, voi taas sopia jollekin toiselle täydellisesti. 🙂

  Anonyymi: Myt täytyy kyllä sanoa, etten edes muista, nitä värejä olen luomilleni tuossa sutinut. Ilmeisesti jotain vaaleaa lilan sävyä koko liikkuvalle luomelle ja ulkonurkaan lilaa ja siniharmaata ihan vaan hyvin häivytellen. Sen enempää tuossa ei ole kikkailtu. Silmissä on tumma, syvänsininen rajaus. Tuo on sellaista pikaista vapaa-ajan arkimeikkiäni 🙂

  Anonyymi: Talkin vaikutus on sitoa kosteutta ja rasvaisuutta itseensä. Ainakaan mitään virallista EU:n hyväksymää tutkimusta ei ole tehty, jossa olisi osoitettu talkin voivan rauhoittaa ihoa. Veikkaan, että talkki on tehnyt sen mukavan ja sileän tunteen, mutta rauhoitusta ovat saaneet aikaan muut aineet.
  Mitään erityistä ässää minulla ei ole punoittavalle iholle hihassa normaalien eri sarjoen rauhoittavien linjojen kehiinvetämisen lisäksi. Tehokeinot rauhoitukseen ovat kuitenkin itselläni juuri parhaillaan haussa, sillä iho on alkanut kovasti muuten punoittamaan.
  Couperosa iholla on kuitenkin tärkeää muistaa suojata ihoa tehokkaasti voiteilla ja meikillä kesät talvet: Talvella viimalta ja kesällä UV-säteilyltä. Jos ihoa ei suojaa, pahenee punoitus vaan.

  Anonyymi: Ovathan puhdistustuotteesi kunnossa? Hyvien putsareiden lisäksi kannattaa muistaa säännöllinen kuorinta, uhdistavat naamiot ennaltaehkäisemään tukkiutumista ja mustapäälaastarit olemassa olevien mustapäiden poissaamiseen. Myös komedorauta (esim. Body Shopista) on näppärä väline varovasti käytettynä. 🙂

  Cerp: Ja minusta se vaan paranee parissa viikossa! 🙂

  Anonyymi: Jos nyt tarkkoja ollaan, en suosittelisi tätä kyllä kellekään… Aina löytyy parempikim vaihtoehto. 🙂

  Anonyymi: Nyt en ihan ymmärtänyt kysymystäsi. Miksi ihmeessä tavallinen ihminen ei voisi mennä tavalliseen työhönsä ilman, että jokaikinen näppy on täysin peitetty? En minä ainakaan paklaa jokaista näppyä totaalisen piiloon jos ei huvita. 🙂
  Ongelmahan ei siis ollut, etteivätkö mineraalipohjaT peitä, vaan ettei tämä kyseinen pohja peitä. Testaan itse uudet pohjat aina vapaapäivänä, sillä niistä ei ikinä tiedä, miten käyttäytyvät.

 4. Anonyymi

  Minulla on rasvoittuva iho joka alkaa kiiltelemään todella helposti jo lyhyen ajan sisällä meikkauksesta. Olen harkinnut ostavani bare mineralsia, mutta olen kuullut että se on jotenkin shimmerimäinen tai kovasti hohtava. Pelkään että se aikaansaa vain entistä rasvaisemman näköisen ihon. Haluaisin iholleni mahdollisimman kuivattavan ja kevyen mineraalipuuterin, joka ehkäisisi ihon rasvoittumista. Siksi minusta tuo postauksesi tuosta Estee Lauderin mineraalimeikistä kuulosti hyvältä kun käsitin että se olisi tällainen. Osaisitko suositella jotain muuta mineraalimeikkiä ? 🙂

 5. Nimetön

  Anonyymi: BareMinerals ei jätä rasvaisen näköistä pintaa vaan heleän kuulaan. Ei siis mitään glitteripintaa. Kuitenkin esimerkiksi Youngbloodin pohja jättää mattaisemman, eli voisi olla parempi vaihtoehto.
  Et mussään nimessä tarvitse kuivattavaa pohjaa, sillä kuiva ei ole rasvaisen vastakohta tässä tapauksessa. Jos kuivatat ihosi pinnan, näyttää se kuivalta ja keljulta, mutta rasvaa pukka silti ihan normaaliin tapaan. Tarvitset siis kosteutta, mutta et rasvaisuutta ihollesi ja sama pätee ksteusvoiteissa. Ihon pintaa ei saa kukaan kuivattaa. 🙂
  Estee Lauder piti kyllä varsin hyvin mattana, mutta ei peittänyt pahemmin. YB:n pohja puolestaan peittää enemmän ja pinta jää heleäksi, mutta ei rasvaisen näköiseksi. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *