Päivä 308: Sulloitko sä sinne elefantin vai mitä häh?

Minun oli tarkoitus tehdä postaus siitä, mitä kummaa sain laukkuuni ängettyä ensimmäistä harjoittelujaksoani varten. Kuvien räpsiminen kuitenkin jäi paikanpäällä hieman, mutta koska minulla ei nyt ole mitään muuta kuin aikaa, ehdin hyvin räpsiä kuvat myös laukkua purkaessani. Mitä kaikkea siis pakkasin mukaan?
Tukkaa varten pakkasin mukaan neljä vempelettä, joista jokaista käytin ja joista vain yksi osoittautui turhaksi.

Tattadadaa, vuoden turhimman tuotteen palkinto menee tähän osoitteeseen:

Arvatkaa vaan, kuinka syvästi kaduin, etten ollut testannut tätä pientä kirottua pirulaista etukäteen ennen matkalle mukaan ottamista? Juu, todella kätevän kokoinen, mutta ihan pahuksen hyödytön kapine! Ohueen ja ihan lyhyeen tukkaan tämä ehkä voisi jotenkin kelvata, mutta vähänkään paksummassa tukassa tämä on hyödytön. Föönasin ja föönasin ja lopulta minun oli lopetettava föönaus kesken, sillä pienessä hytissäni alkoi haista hieman palaneenkäry… Sen jälkeen en uskaltanut fööniin enää koskea.

Miksi ihmeessä tällaisia hyödyttömiä laitteita edes valmistetaan? Lähtee kyllä eteenpäin samantien, sillä tästä ei saa iloa irti mitenkään… Ensikerralla pakkaan mukaan normaalikokoisen föönini. Aivan sama, vaikka se viekin tilaa, sillä se on ehdottomasti viemänsä tilan arvoinen kapistus!

Hiushepeneitä tuli ehkä pakattua mukaan hieman liikaa. En vain osannut päättää, mitä kaikkea tarvitsen enkä tiennyt etukäteen, millaiset hiusasusteet sopivat työvaatteeni kanssa ja töissä käytettäviksi. Ensikerralla olen tässä asiassa viisaampi.

Vaatteita tuli mukaan liikaa, vaikka vähensinkin niiden määrää hyvin. Toisaalta olin reissussa vain puolet oletetusta ajasta, mutta paitoja oli silti pari liikaa. Ensikerralla osaan suhteuttaa paremmin vaatteiden määrän ja laadun kun tiedän, minkä verran tulen niissä oleilemaan ja minkälaisissa lämpötiloissa.

Mietin aluksi, kehtaanko ottaa mukaani Crocsin balleriinani ja pakkasin niiden ohella mukaani myös siistimmät, matalalla korolla olevat kengät. Luojan kiitos, että otin balleriinani! Vaikka olenkin tottunut seisomaan työssäni, olivat jalkani silti kovalla koetuksella keinutuksen ja normaalia pidempien työpäivien vuoksi enkä edes vilkaissut korollisempia kenkiäni päin. Ne jätän ensikerralla ehdottomasti kotiin.

Kosmetiikkaa oli ehkä himpun verran liikaa. Toisaalta käytin kyllä lähes kaikkia mukana olleita palettejanikin! Ensikerralla mietin kyllä paletit ehkä hieman tarkemmin, sillä vähemmälläkin voisi toki päästä. Huulimeikkejä oli ehdottomasti liikaa, sillä en ehtinyt edes lisäilemään kiiltoja samaan tahtiin, kuin normaalisti töissä lisäilen. Huulirasva oli kyllä suuressa kulutuksessa, sillä rottakuuri yhdistettynä kuivaan laivailmaan kuivatti huulia kovasti.

Hoitotuotteita oli mukana varsin sopiva määrä. Ensikerralla aion kuitenkin ehdottomasti satsata matkapakkauksiin, sillä nuo putelit vievät todella runsaasti tilaa. Mitään kompromissituotteita en aio ottaa matkalle mukaan, vaan purkitan omia suosikkituotteitani mielummin. Jos tuotteita voi olla mukana vain rajallinen määrä tahdon ehdottomasti, että ne ovat sitten myös laatutuotteita, joihin voin luottaa!

Itseasiassa seuraavaa reissua varten aion hankkia ja täyttää mahdollisimman paljon matkakokoisia purkkeja, sillä kosmetiikka sekä hiusten- ja ihonhoitotuotteet taisivat viedä puolet 17 kiloa painaneesta matkalaukusta…

Alunperin olin pakannut mukaan kolme kirjaa, mutta karsin määrän viimekädessä yhteen. Ja tätä yhtäkään en ehtinyt edes avata! Yksi hätävarakirja voi kuitenkin olla ihan hyvä olla mukana, jos tekemisen puute jossain vaiheessa iskee. Täytyy vaan varmistaa, että kirja on kevyt…

Läppärin ja siihen littyvien tilpehöörien sekä kameran ohella minulla ei sitten oikein muuta ollutkaan mukanani. Mutta silti laukun kiinnisaamisessa oli kova tappelu! Tähän saattoi tosin vaikuttaa se, että halusin mukaani ehdottomasti oman tyynyni…

Syy omaan tyynyyn on ihan puhtaasti se, että niskani menevät helposti jumiin tavallisella tyynyllä nukkuessani ja kun niskani menevät jumiin, saan migreenin. Ja migreeni yhdistettynä keinuvaan laivaan, kirkkaisiin valoihin ja hajuvesiin on todellinen nounou!

Oma tyynyni on tällainen ”anatomisesti muotoiltu”, eli se tukee niskaa nukkuessa ja mukautuu kehon lämmön mukaan. Tyyny on aluksi kova, mutta pehmenee sopivaan asentoon pienen hetken kuluessa. Kukaan ystäväni tai tuttuni ei tahdo ikinä käyttää tyynyäni (ihan kuin edes antaisin!), sillä kaikki inhoavat sen kovuutta. Itse en taas muilla osaa nukkuakaan.

Ei tämä tavaramäärä nyt ihan kohtuuton ole ja turhiksi osoittautuneita juttuja oli vain kaksi (fööni ja kengät) muutamien ylimääräisten vaatekappaleiden lisäksi.

Otan kuvan, seuraavaa reissua varten pakkaamistani tavaroista niin näette, olenko viisastunut yhtään! Uskoisin kyllä, että 17 kiloa kutistuu varsin helposti kymmeneen ja ehkäpä jopa pienempään laukkuunkin. Pakkaaminen on jo aloitettu ja takaan, että tulette yllättymään…

Kommentit (27)
  1. Minulla on lyhyt sekä ohuenpuoleiset hiukset. Minä omistan myös saman matkaföönin. Eipä toimi nekään yhdessä :/ melkein nopeampaa tuulessa kuivattelen 😀
    -anne-

  2. Tuo tyyny on ihan ykkonen!
    Itsella on se myos ihan matka kokonakin, mita en kylla kovin suosittele, ellei sitten ole ihan hirveasti tilan puutetta matkustellessa.
    Monella kestaa aika kauan tottua tuohon tyynyyn, mutta on se kylla sitten sen arvoinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *