Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 305: Shoppapoppa

Selvisin ensimmäiseltä ja varsin lyhyeksi jääneeltä työharjoittelureissultani hyvin vähillä ostoksilla. Vain kaksi ostosta oli pakko tehdä.

Yritin pakata mukaani Tigin kuivashampoon, mutta vaikka tämä pirulainen ei sentään vuoda jatkuvasti edellisen tapaan, ei tätäkään voi säilyttää kuin ylösalaisin, tai muuten pullo tyhjenee itsekseen. Ja reissussa kuivashampoota on kyllä ehdottomasti oltava! (En hemmetti vie hanki tällaista Tigin kuraa enää koskaan! On se vaan kumma, ettei firma osaa hankkia toimivia pulloja tuotteelleen kun muut brändit siihen kerran kykenevät…) Näin ollen luottotuotteeksi muodostunutta Björn Axenin Styling Powderia oli pakko ostaa matkakoko:

Olen ostanut jemmoihini läjän ihania tuoksuvia vartalovoiteita ja mukaani lähtikin niistä yksi.

Harmikseni saatoin kuitenkin huomata, että voimakkaasti tuoksuva vartalovoide yhdistettynä keinuvaan laivaan eivät ole paras yhdistelmä yön pieninä tunteina, kun haluaisin saada unta. (Ja älkää vaan kysykö, kuinka voin työskennellä laivalla parfymien parissa ilman samaa pahoinvointia, sillä en osaa vastata teille. Hajuvesiin kun nenä vaan turtuu helpommin.) Tämän vuoksi ensiavuksi oli Tukholman päästä pakko ostaa heti hajusteeton ACO:n vartaloemulsio:

Fiksua tietysti ostaa reissusta puoli kiloa painava pönikkä, mutta kun tämä oli vain viitisen euroa ja vaikutti juuri passelilta tuotteelta.

Yhteen ylimääräiseen ostokseen sorruin laivalla. Diorin meikkipuuterissani paistaa pohja ja olen jo pitkään havitellut sille seuraajaa Cliniquen ihanasta Almost Powder Makeupista. Suomen lähes 40 euron hinta on tuntunut vähän liian kovalta, mutta laivalta sain tuon hyvin halvalla. Niin halvalla, että Lumenen meikkipuuterikin tuntuu jo kalliilta ostokseni rinnalla. Ymmärtänette siis varmasti, miksi tilaisuus teki varkaan ja tämä ylimääräinen ostos sujahti laukkuuni. (Ja kyllä, käytän mineraalipohjan ohella välillä myös tavallista meikkipuuteria. Esimerkiksi laivan unisina aamuina meikkipuuterin sipaisee kasvoille huomattavasti mineraalipohjaa nopeammin, vaikka sekin toki on iholle näppärä pyöritellä ripeästi.)

Onko joku muu ihastunut tähän Cliniquen meikkipuuteriin? Itse en niinkään välitä sen omasta siveltimestä vaan tykkään enemmän käyttää levittämiseen sientä.

Muuta ylimääräistä en ostanut, vaikka mieli olisi toki kovasti tehnyt. Sallittujen tavaroiden joukkoon mahtui Sensain (ent. Kanebo) puhdistusliina, jollaisen perään olen jo pidemmän aikaa haikaillut:

Kenellä tämä liina on vakiokäytössä? Kauanko liina on säilynyt teillä käyttökelpoisena? Ilmeisesti suositeltava vaihtoväli on kolme kuukautta, jotta liinan antibakteerisuus säilyy?

Mieleni olisi ihan hirveästi tehnyt ostaa vielä pari Diorin 5 coulers designeria, mutta hillitsin itseni. Jos en ole vakuuttunut laadusta, ei minun todellakaan kannata hankkia niitä ihan vaan pakonomaisen keräilytarpeen vuoksi. Ja jos keksin joku päivä tarvitsevani niitä, saan ne sitten kyllä. Tämän erinomaisen ajattelutavan sisäistin eräänä iltana katsoessani Frasierin jaksoa, jossa Fasier meinasi kehittää itselleen pahan pakkomielteen omistaa jokaisesta showstaan nauhoitettu kasetti ihan vaan omistamisen vuoksi.

Ja kun kerran tavaraa on muutama tullut, on myös edes jotain loppunutkin:

Lancomen aivan ihanan tuoksuinen Miracle forever suihkugeeli kului loppiin ja voi että, kuinka ikävä minulle tätä tuotetta tuleekaan! Tämä on tuoksultaan huomattavasti Lancomen Miraclea makeampi ja pehmeäpi ja olen aivan rakastunut tämän tuoksuun. Itse hajuvettä en ole tainnut koskaan tuoksuttaakaan, mutta tämä suihkugeeli on todella herkullinen. Tätä voisin ostaa lisää koska vaan, jos vain törmäisin kohtuullisella hinnalla.

Ja ei, enempää tuotteita ei vaan ole loppunut. Kuten joku aika sitten mainitsinkin, on meneillään tosiaan kuiva kausi loppumisen suhteen. No, pikkuhiljaa sitten taas…

Kommentit (24)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Melko hyvä peittävyys mielestäni, mutta ihanan ohut iholla. Laivalla hintaa on noin 22 euroa, maissa 39. Puuterimaiset meikkipuuterit sopivat normaalista rasvaisemmalle iholle, kuivalla saattavat tuoda kuivuutta esille.
  Edullista ja ja näin hyvää meikkipuuteria ei ole olemassa, sillä esim. Lumene ja Max Factor näyttävät iholla paljon raskaammilta, vaikka muuten ihan hyviä ovatkin. Meikkipuuteri on muutenkin sellainen tuote, jossa eron selektiivisen ja semiselektiivisen tuotteen välillä huomaa selkeästi. 🙂

 2. Anonyymi

  kaiva ihmeessä brandtin kuorinta esiin :)! tuskinpa tuokaan tosiaan hilseilyä _vähentää_, mutta kuorii sen verran tehokkaasti ihon pintaan jääneen hilseen pois, että uusi hilseily ainakin minulla vaikutti huomaamattomammalta :).

  mietin itsekin, uskaltaako käyttää aknehoidon kanssa mutta koska itse hoito kuorii ihoa, niin ajattelin että jollainhan se irtonahka täytyy myös saada iti – enkä ole huomannut hilseilevillä alueilla ärsytystä, päinvastoin esim. kutina väheni kuorinnan myötä. luultavastihan noista hilseilleistä ja sitten kuorituista alueista tulee hetkellisesti hieman UV-herkempiä kuin mitä itse hoito aiheuttaa, mutta onneksi nyt ei ole kovin otollinen ajankohta UV-altistukselle 😀

  /nanna

 3. Anonyymi

  Minulla käytössä tuo Kanebon taikaliina. Minulle kosmetologi sanoi, että kunhan liinan pesee hyvin saippualla käytön välein ja pistää pyykinpesukoneeseen n. kuukauden välein voi liina kestää hyvänä (ilman että muuttuu bakteeripesäksi) jopa vuoden =)

 4. Nimetön

  Anonyymi: Minä pesen huolella joka käyttökerran jälkeen ja käytän pesukoneessa pari kertaa kuussa, mutta kolmen kuukauden jälkeen liina on aina ollut sen näköinen, että laitan mielelläni vaihtoon. Tai no, liina ei näytä mitenkään pahalta, mutta kun vertaa uuteen, on ero hurja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *