Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 300: Ostolakossa?

Aina välillä joku jaksaa kommentoida, että miksi ihmeessä blogini nimi on Ostolakossa, jos kerran ostan tuotteita. Tähän väliin tahtoisinkin siksi muistuttaa lukijoitani, että tämä on minun ostolakkoni ja sitä, millaiseksi minä ostolakkoni tahdon laittaa. En ole missään vaiheessa sanonut, että pyrkisin totaaliseen ostolakkoon vaan blogini ideana on ollut, että uutta ei osteta, jos vanha vastaava jo löytyy. Oma tavaravuoreni kun on kertynyt lähinnä siksi, että olen aiemmin sanonut piut paut moiselle ajatukselle. Ai miksi ei voisi omistaa kerralla kymmentä käsivoidetta? Ai miksi putsareita pitäisi olla kerralla kotona vain kaksi? Ai onko muka outoa omistaa 100 huulikiiltoa tai 300 kynsilakkaa?

Tämä ”lakko” on herätellyt minua tajuamaan, että kaikkea ei ole pakko saada ja omistaa. Koska olen kuitenkin vain ihminen, myös minä sorrun välillä. Ja välillä on ihan ok sortua! Ei kokoajan tarvitse painaa hampaita kiristellen ihan vaan siksi, että joutuu miettimään, että ”Voi ei, mitäköhän ne mun lukijat nyt tästä ostoksesta sanoo!”Onneksi moni lukijani on myös tajunnut tämän. Itseasiassa suurin osa lukijoistani. Blogiani ei pidetä pelkkänä loppuneiden tuotteiden kanavana, vaan ihan kosmetiikkablogina, jonka sivumausteena on seurata jemmojen kanssa taistelua (niin lisääntymistä kuin pienenemistäkin). Moni lukijani on sanonut ostaneensa blogini vuoksi jonkun tietyn tuotteen, mutta moni on myös sanonut, että on ryhtynyt ajattelemaan enemmän tuotejemmojaan ja monen kätköt ovat jopa pienentyneet!
Ja sanonpahan vaan, että aika harva meistä pystyy olemaan laihdutuskuurillakaan vuoden ympäri ihan ilman repsahduksia. Entäs sitten, jos laihduttaja ratkeaa välillä suklaapatukkaan? Ei se tarkoita sitä, että koko laihdutuskuuri olisi pilalla eikä henkilö voisi enää sanoa laihduttavansa! ”Ok, nyt meni suklaapatukka, mutta huomennapa ei varmasti mene!”

Trendikkään ilmiön sijaan halusin lanseerata ostolakosta ajattelutavan, en pelkkää konkreettista päivästä x päivään y kestävää ihQtettavaa ilmiötä. Ja voin kertoa, että kun kyllästyn ostolakkooni, en silti aio vaihtaa blogini nimeä ja osoitetta. Ostolakko kuvaa nimittän enemmän juuri ideaa eikä konkreettista absoluuttista lakkoilua. Vaikka lopettaisin virallisen lakkoni, jää ostolakon idea silti takaraivooni enkä todellakaan aio luopua siitä enää koskaan täysin. Pyrin jatkossa lakkoni loputtuakin käyttämään vanhan tuotteen loppuun ennen uuden ostoa ja pitämään tuotemäärän kohtuullisena. En voisi enää kuvitellakaan, että hankkisin jemmoihini 10 shampoota tai 20 muotoilutuotetta! Toki välillä saattaa lipsahtaa mopo pahastikin käsistä, mutta idea ostosten vähentämisestä on se, mitä korostan.

Ei, en ole lopettamassa varsinaista lakkoiluani vielä, mutta halusin vain valottaa ajatuksiani teille hieman.

Tiedän, että olen yllyttänyt teitä tuoteostoksiin, mutta käsi ylös: Kuinka moni on myös alkanut miettimään omaa purkkimääräänsä ja tehnyt tai ainakin suunnitellut tekevänsä sen vähenemiseksi jotakin?

Kommentit (40)

 1. Anonyymi

  Et osaisi ehdottaa jotain edullista ja hyvin kosteuttavaa kasvorasvaa, näin talvisin kun iho tulee todella kuivaksi 🙂

 2. Missy E

  Pakko kommentoida tohon sun Tunnustuksia postaukseen. Meitsi on kans kovan luokan kiukuttelija kotona, onneksi työpaikalla osaa käyttäytyä. Kotona mua kutsutaan välillä Pikku Myyksi, välillä natsiksi. =)

  Viihdyn kans todella hyvin, liian hyvin, yksin. Olen melkein erakko välillä. Jotenkin unohtui ilmoittautua työpaikan pikkujouluihinkin kun ei jaksa koko aikaa ihmisiä.

  Ja juttua tulee välillä niin ettei tahtois lopettaa ollenkaan ja tekis mieli kirjoittaa sivutolkulla putkeen. Joskus taas hakee, hakee, hakee.

  Opiskeleeko sun boyfriend insinööriksi vai yrittääkö vaan olla sellainen? Mulla on ihan oikea insinööri kotona. Välillä sellaisen kanssa kanssa on vaikea tulla toimeen. =)

 3. Anonyymi

  Näitä kommentteja lukiessa tajuaa kunnolla, että miten suuri vaikutus sinulla onkaan tosi monien ihmisten elämään 😮

  Mutta minuunkin tämä blogi vaikuttaa, sillä harkittujen ostosten määrä on kasvanut. Nyt mietin, että tarvitsenko todella jotain tuotetta ja mikä olisi itselleni sopivin.

 4. Nimetön

  Eiko: Järkeistäminen on tosiaan hyvä sana. 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla, että on ollut jotain vaikutusta. 🙂

  Anonyymi: Naputtelin tekstejä valmiiksi laivareissua varten ja ajastelin niitä, mutta välillä bloggeri tekee tepposensa ja julkaiseekin niitä vähän miten sattuu. Teksti on siis voinut epähuomiossa vilahtaa jo aiemmin. Taidan kuitenkin jatkossakin pysyä postaus per päivä rytmissä. 🙂
  Käänteispsykologiaa ehdottomasti. 😉

  juliet: Tuohon jemmaamattomuuteen ehdottomasti pyrin itsekin. 🙂

  toisaa: No, vaikutusta johinkin suuntaan kuitenkin ja silti hyvässä mielessä. 🙂

  Anonyymi: Nettikauppaan vaan ja äkkiä. 😉

  Katjuska: Kysymykseni johtui ehkä siitä, että ns. "kosmetiikkapiireissä elävänä" tiedän, että minun varastoni eivät ole mitkään ihan mielettömät edes. 😉

  Anonyymi: jei, loppuneet rules! 🙂

  Anonyymi: No, ei se ole pahasta sekään. 😉

  AsaTor: Ihana kuulla! Ja pysy kuulolla, kyllä minä vielä sinut johonkin uuteen villitsen. 😉

  Anonyymi: Oi, mahtavaa! 🙂

  Siny: Ihanaa, että suurin osa tosiaan on sisäistänyt homman oikein. 🙂

  aNNiKa: Kiitos, että jaksat aina lukemisen lisäksi kommentoida. 🙂

  Anonyymi: Lumenen Arctic Aqua on mukava kosteuttaja, joka sopii samalla kuitenkin meikinalle. Tehokkaampaan kosteutukseen apteekin perusvoiteista voisi löytyä apua. 🙂

  Missy E: Sekä että. 😉 Kotona leikkii insinööriä ja käy tuolla koululla hakemassa vahvistusta asiaan. Virallisesti tuosta kai on diplomi-insinööri tulossa. 🙂

  norppa: Kiitos kivasta kommentista. 🙂

  Anonyymi: Pelottavan paljon tosiaan voi vaikuttaa. Toisaalta tämän vuoksi muistan taas, miksi on tärkeää pitää kiinni siitä, että suosittelee vain tuotteita, joita oikeasti pitää hyvinä eikä vaan tuotteita, jotka on saanut testattaviksi ja kehuu niitä vain siksi. 🙂

 5. Anonyymi

  Pidä ihan minkälaista lakkoa kun haluat, kunhan vaan jatkat blogin pitämistä ja tuotteiden arviointia;) Olen saanut täältä niin paljon hyviä vinkkejä ja vanhoja varastojakin on tullut käytettyä ja siivottua. En malta odottaa, että jatkat Ole H:n testailua, toivottavasti pian jotain kuuluu (samoin kommenttilootasta olis kiva lukea kommentoijien omia kokemuksia).
  Terv. nimim. Firm action mask-naamassa kirjoitan tätä kommenttia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *