Päivä 300: Ostolakossa?

Aina välillä joku jaksaa kommentoida, että miksi ihmeessä blogini nimi on Ostolakossa, jos kerran ostan tuotteita. Tähän väliin tahtoisinkin siksi muistuttaa lukijoitani, että tämä on minun ostolakkoni ja sitä, millaiseksi minä ostolakkoni tahdon laittaa. En ole missään vaiheessa sanonut, että pyrkisin totaaliseen ostolakkoon vaan blogini ideana on ollut, että uutta ei osteta, jos vanha vastaava jo löytyy. Oma tavaravuoreni kun on kertynyt lähinnä siksi, että olen aiemmin sanonut piut paut moiselle ajatukselle. Ai miksi ei voisi omistaa kerralla kymmentä käsivoidetta? Ai miksi putsareita pitäisi olla kerralla kotona vain kaksi? Ai onko muka outoa omistaa 100 huulikiiltoa tai 300 kynsilakkaa?

Tämä ”lakko” on herätellyt minua tajuamaan, että kaikkea ei ole pakko saada ja omistaa. Koska olen kuitenkin vain ihminen, myös minä sorrun välillä. Ja välillä on ihan ok sortua! Ei kokoajan tarvitse painaa hampaita kiristellen ihan vaan siksi, että joutuu miettimään, että ”Voi ei, mitäköhän ne mun lukijat nyt tästä ostoksesta sanoo!”Onneksi moni lukijani on myös tajunnut tämän. Itseasiassa suurin osa lukijoistani. Blogiani ei pidetä pelkkänä loppuneiden tuotteiden kanavana, vaan ihan kosmetiikkablogina, jonka sivumausteena on seurata jemmojen kanssa taistelua (niin lisääntymistä kuin pienenemistäkin). Moni lukijani on sanonut ostaneensa blogini vuoksi jonkun tietyn tuotteen, mutta moni on myös sanonut, että on ryhtynyt ajattelemaan enemmän tuotejemmojaan ja monen kätköt ovat jopa pienentyneet!
Ja sanonpahan vaan, että aika harva meistä pystyy olemaan laihdutuskuurillakaan vuoden ympäri ihan ilman repsahduksia. Entäs sitten, jos laihduttaja ratkeaa välillä suklaapatukkaan? Ei se tarkoita sitä, että koko laihdutuskuuri olisi pilalla eikä henkilö voisi enää sanoa laihduttavansa! ”Ok, nyt meni suklaapatukka, mutta huomennapa ei varmasti mene!”

Trendikkään ilmiön sijaan halusin lanseerata ostolakosta ajattelutavan, en pelkkää konkreettista päivästä x päivään y kestävää ihQtettavaa ilmiötä. Ja voin kertoa, että kun kyllästyn ostolakkooni, en silti aio vaihtaa blogini nimeä ja osoitetta. Ostolakko kuvaa nimittän enemmän juuri ideaa eikä konkreettista absoluuttista lakkoilua. Vaikka lopettaisin virallisen lakkoni, jää ostolakon idea silti takaraivooni enkä todellakaan aio luopua siitä enää koskaan täysin. Pyrin jatkossa lakkoni loputtuakin käyttämään vanhan tuotteen loppuun ennen uuden ostoa ja pitämään tuotemäärän kohtuullisena. En voisi enää kuvitellakaan, että hankkisin jemmoihini 10 shampoota tai 20 muotoilutuotetta! Toki välillä saattaa lipsahtaa mopo pahastikin käsistä, mutta idea ostosten vähentämisestä on se, mitä korostan.

Ei, en ole lopettamassa varsinaista lakkoiluani vielä, mutta halusin vain valottaa ajatuksiani teille hieman.

Tiedän, että olen yllyttänyt teitä tuoteostoksiin, mutta käsi ylös: Kuinka moni on myös alkanut miettimään omaa purkkimääräänsä ja tehnyt tai ainakin suunnitellut tekevänsä sen vähenemiseksi jotakin?

Kommentit (40)
  1. En ole niinkään ruvennut vähentämään kosmetiikkaostoksia, sillä minulla ei ole kauheita määriä kosmetiikkaa. Sen sijaan olen luopunut tuotteista, joita en tule ikinä käyttäneeksi. Käytän tuotteita, joista tykkään enkä odota kauhulla niiden loppumista, koska sittenhän saan ostaa uuden tilalle! Muutenkin olen ruvennut etsimään minulle sopivia ja hyviä tuotteita ja olen oppinut paljon lukemalla tätä blogia. Tyhjensin jopa vaatekaappini epämieluisista tai -sopivista vaatteista sinun inspiroimanasi!
    Eli ajattelutapaani olet vaikuttanut suuresti, kuin myös monien tuotteiden hankintaan. Kehujesi johdosta olen hankkinut Tigin tukkatuotteita, kuivashampoon (tai siis sen muotoilujutun, jota kehuit), bareMineralsin aloituspaketin ja paljon muuta.

  2. Mun täytyy tunnustaa että oon tän blogin myötä suunnitellu vaan kasvattavani kosmetiikkavarastojani! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *