Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 294: From the Hollywood

Annoin meidän suomalaiselle tähtimeikkaajallemme pari tiedonmurusta aiheesta, josta itselläni on paaaaljon kokemusta ja katsokaapa, mitä ihanuuksia sain siitä hyvästä tuliaisena suoraan Hollywoodista:

Ooh, nimikkosaippua (Dolce Mia) ja Ben Nyen Poudre Compacte kivipuuteri!

Siis aivan mahtavaa, eihän tätä edes raaski avata! Pakkauskin on niin ihanaa vintage-tyyliä, että tätä on aivan ihanaa katsella. Ja ennen kaikkea tämä on aitoa, 100% saippuaa!

Toisin kuin luullaan, ei oikea saippua ole millään lailla kuivattavaa, mutta koska monet palasaippuoiksi naamioidut ”saippuat” sisältävät anionisia tensidejä kuten esimerkiksi Sodium Laureth Sulfatea (joita ei oikeassa saippuassa siis kuulu olla), ovatkin ne näin ollen itseasiassa ns. shampoita ja nimenomaan kuivattavia. Saippualle on tehty kosmetiikkateollisuudessa paha maine, vaikka ihan oikeassa saippuassa ei tosiaan ole yhtään mitään ihoa kuivattavaa. Hyvä esimerkki oikeasta saippuasta on Marseille-saippua. Eli suomeksi sanottuna monien kosmetiikkafirmojen harrastamat ”soap free” tekstit puhdistusaineiden kyljessä ovat ihan puhdasta mainoskikkaa kun ihmiset on huijattu uskomaan, että saippua on pahasta ja ihmiset ovat ylipäätänsäkin hukassa, mitä se saippua itseasiassa edes on.
Oikea saippua on aina palasaippua, sillä käsittääkseni sitä ei voida laittaa nestemäiseen muotoon.

Jatketaan hypetystä vielä tuon pienen tietoiskun jälkeen. Tähän Ben Nyen Pudre Compacte kivipuuterin Colorless-sävyyn tutustun suurella mielenkiinnolla. Aiemmat kokemukseni Ben Nyen meikeistä rajoittuivat lähinnä opiskeluaikoihin ja muistikuvat tuotteista ovat hatarat, joten pieni muistinterästys on ehdottomasti paikallaan.

Oletteko te löytäneet hyviä tuotteita Ben Nyen tuotteiden joukosta?

Asiasta vielä kynsiin. Neiti taisi taas vetää tyylittömyysöverit eikä vähiten ylläolleiden kuvien taustan inspiroimana:

Tää ois niinku tämmönen lempeä gepardi, jooko? (Ai miten niin täpälät näyttää enemmän kirahvilta!?)

Alla OPI:n Princessess rule!, välissä punaisella lakalla ja Konadilla tehdyt täplät ja päällä kerros China Glazen Holographic Top Coatia. Söpöä, mutta ah, niin tyylitöntä.

Mitäs tykkäätte? Tyylikästä vai liidelläänkö jo reippaasti tyylittömyyden puolella?

Kommentit (23)

 1. zillie

  Mielestäni todella söpöt kynnet! Voisin itsellenikin tehdä tuollaiset, eriväriset vaan, koska punainen ja pinkki eivät ole oikein tyyliäni.

 2. Anonyymi

  No hei, onhan sitä eläinkuvioissa kaiken maailman gebardit, tiikerit ja seeprat edustettuina, niin miksi ei kirahvitkin?? (Kyllä, vähän kirahvilta näyttää, mutta mitäpä noista!) Varsin suloiset kynnet! 😀

 3. Nimetön

  juárez: Kurja kuulla, etteivät toimineet ihollasi odotetulla tavalla. Tekee kyllä silti mieli itsekin kokeilla vielä noita. 🙂

  Tiina: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Mielenkiintoista tekstiä saippuoista! 🙂

  Anonyymi: Sodium Laureth sulfate on sulfaatti, joka pesee. Sen toinen pää on vesiliukoinen ja toinen rasvaliukoinen, minkä vuoksi se nappaa rasvaisuuden ja huuhtoutuu vedellä. Ei ole pahasta, mutta siis tuo tekee sitä pesutulosta. Pesevyys riippuu myös siitä, mitä sitä ennen on ja vähän sen jälkeenkin. 🙂

  zillie: Eivät kyllä minunkaan näin yhdistettyinä normaalisti. 🙂

  Anonyymi: Jei, kirahvit rules! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *