Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 292: Vedenpitävä ostotarve

Ette tiedäkään, kuinka onnissani olin, kun minulle tuli tarve ostaa jotakin! (Tai no, blogiani jo jonkun aikaa seuranneet uskovat varmasti…)

Minun oli nimittäin hankittava vedenkestävä ripsiväri. En koskaan käytä muita kuin vesiliukoisia ripsivärejä ja nyt oli sitten edessä tilanne (tai oikeastaan tilanteita), jota varten oli pakko hankkia vedenkestävä versio. Jihaa! Voitte uskoa, että otin tästä ostosmahdollisuudesta kaiken ilon irti!

Kurkkasin paikallisen halpahallin tarjonnan: ei mitään kivaa tarjouksessa ja muutenkin hyvin vähän vedenkestäviä mascaroita. Juoksin läpi Stockan, Sokoksen, Anttilan ja Kicksin enkä vaan osannut päättää, mitä haluaisin!

Kovasti olisi tehnyt mieli hankkia False Lash Effect vedenkestävänä, mutta sen vedenkestävä versio on niin vetinen, etten uskonut saavani sillä niin tuuheaa lopputulosta kuin olisin halunnut saada. Muutenkin kaikkien vedenkestävien mascaroiden koostumus vaikuttaa aina niin vetiseltä, etten vaan usko niillä voivan saada aikaan kovin näyttävää jälkeä ilman klimppaantumista. Olen siis ehdoton vesiliukoisten mascaroiden ystävä normaalisti, sillä ne pysyvät ripsissäni ongelmitta.

Mutta nyt oli siis tosiaan löydettävä vedenkestävä mascara. No, vedenkestävissä mascaroissa on ainakin se etu vesiliukoisiin verrattuna, että niillä jopa minun normaalisti alta aikayksikössä suoristuvat ripseni pysyisivät taivutettuina.

Mihin sitten lopulta päädyin, kun valinnan varaa kerran oli niin paljon?

No, ensinnäkin ahneus nosti päätään. Huomasin, että Make Up Storen ripsivärit olivat Kicksissä tarjouksessa kaksi yhden hinnalla (edullisempi ilmaiseksi), ja kiinnostuin heti: Jes, maksaisin saman verran, mutta saisin enemmän! Tyypillinen kosmetiikkafriikkeyden oire.

Make Up Storen mascaroista suuri osa on vedenkestäviä, mutta se lukee vain pienellä pahvipakkauksen kyljessä. Itse en ainakaan hoksannut asiaa heti, kun sarjaan aikoinaan tutustuin. Ja ennen kaikkea näiden koostumus ei tuntunut ollenkaan märältä! Bingo, näitä minä otan kaksi!

Mukaan tarttuivat siis Drama Mascara sekä Max Lashes.

Nämä olivat kyllä hieman pettyyksiä. Ensinnäkään mitään draamaa tai maksimaalisuutta ei tullut ripsiin, mascarat eivät olleet mitenkään äärimmäisen kestäviä eivätkä ne edes pitäneet taivutuksia. Vedenkestävyyskään ei ollut ihan huipussaan…

Suoraan sanottuna nämä olivat itseasiassa minun kohdallani melkoisia huteja. Huteja, joiden jälkeen minun on silti ostettava se vedenkestävä mascara.

Kuvassa Max Lashes ennen ripsikamman vilautusta ripsille (eikä ripsikampakaan kyllä pelastanut tilannetta). Massaa juu, mutta ei kyllä yhtään nätillä tavalla. Kauniisti taivutetut ripseni myös laskivat kuin lehmän häntä. Sain harjalle pientä sotkua luomille, mutta otin sotkut pois veteen kastellulla tops-tikulla. Veteen. Onpas vedekestävä. Lopputulos sitäpaitsi aivan hirveän suttuisen näköinen. En keksi tästä mitään hyvää sanottavaa.

Drama mascara ei todellakaan tehnyt draamaa, mutta ihan nättiä jälkeä kyllä. Taivutuksen pysyivät paremmin kuin Max Lashes mascaralla, mutta eivät täydellisesti. Eroteltu jälki näyttää kyllä kauniilta, mutta peräänkuulutan sitä draamaa, mitä en todellakaan saanut. Kivaa jälkeä kyllä, mutta en minä tähän tyydy missään tapauksessa. Myös tämän vedenkestävyys oli surkea ja pyyhin tämänkin sotkuja veteenkastetulla topsilla pois.

Harmittaa ihan vietävästi, sillä nämä eivät todellakaan auttaneet minua yhtään ja olivat täysiä floppeja kestämättömyytensä vuoksi. Ja ennen kaikkea tosiaan harmittaa, että olen edelleen sitä oikeasti kestävää mascaraa vailla.

Ja niin, kuvien ottamisen jälkeen pesin muuten mascarat silmistäni pois pelkällä vedellä. Ripsistä sain kaiken pois, mutta iholle jäi ihan aavistuksen verran mascaraa. Mascaraa, joka lähti iholta pois ihan tavallisella puhdistusemulsiolla ja vedellä.

Oletteko itse kokeilleet Make Up Storen mascaroita? Mitä olette tykänneet?

Oletteko muuten huomanneet, että Make Up Storen sivuilla on mahdollista selata heidän upeiden lehtiensä nettiversioita? Kurkatkaapa, jos ette ole vielä sitä tehneet. Itse olen ladannut kaikki mahdolliset koneelleni ja luen niitä esim. junamatkoilla tai muuten vaan inspiraatiota hakiessani.

Edit: Hah, keksin jutun jujun! Kyse on pienestä, mutta merkittävästä käännöskukkasesta: Pakkauksessa lukee englanniksi ”water resistance” (eli siis water resistant perusmudossaan) eikä suinkaan ”waterproof” ja joku asiaansa osaamaton on kääntänyt nämä tarkoittamaan samaa asiaa. Mascarat eivät siis ole vedenkestäviä vaan vettähylkiviä, eli suomeksi säänkestäviä (kuten lähes kaikki mascarat nykyään). Ette ole Make Up Storella harkinneet ammattitaitoisia kääntäjiä…?

Editin editti: Kävin vielä tutkimassa MUS:in mascaroita ja huomasin myös sellaisen hauskan seikan, että käännös riippuu ihan vaan sävystäkin. Mustan Max Lashes mascaran water resictance tarkoittaa Make Up Storella suomeksi vedenkestävää, mutta ruskeassa sama on käännetty vesiliukoiseksi. Hhmm…

Kommentit (43)

 1. Elina

  Minä huomasin myös tuon painovirheen ja pistin kikcsin kautta noottia storelle. Sieltä tuli kuittaus, että tuote on tosiaan säänkestävä, ei veden.

  Eilen Sokoksen Make Up Storen tiskillä vieraillessani sain tietää, että tieto on nyt lähtenyt etiäpäin ja jatkossa pakkauksissa lukee oikein. Ruotsin konttori oli kuulemma kiitollinen huomiosta.

  Luojan kiitos virhe oli minun kohdallani hyvä asia, sillä en alunperin edes tahtonut vedenkestävää. Muuten olisi voinut jopa hitusen harmittaa tuo pelkkä lämmin kiitos..

 2. haju

  Tein viikko sitten sen virheen, että ostin tuon MUS:n Draman. Ei mikään halppis ripsarikaan ole näin huono. Onneks sain kylkiäisenä Kicksistä Estee Lauderin näyteripsarin. Se on todella hyvä samoin kuin Max Factorin False Lash Effect.

 3. Meikit vähentyvät -onneksi! – Kauneus & Terveys -blogit

  […] tahdot nähdä, mihin mascara ylärpisissäni kykeni, kurkista tämä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *