Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 286: Alima Pure

Tilasin viimekuussa Alima Purelta sampleja kokeiluun ja vihdoinkin sain kyhättyä teille pienen tiivistelmän omista kokemuksistani.

Ensinnäkin siis huhhuh sitä määrää, joka Alimalla on sävyvaihtoehtoja: Pohjaa on vain yhtä laatua, mutta tuosta laadusta on saatavilla 60 valmista eri sävyvaihtoehtoa (sekä kolmen haluamansa sävyn miksattu pohja)! Itse tilasin sampleja lähes kaikkien sävymaailmojen sävyistä 0 ja 1 ja kaikkein parhaaksi sävyksi iholleni osoittautui lopulta sävy Beige 0. Hyvän sävyn löytäminen tosin edellytti, että kuljin välillä liian keltaisena, välillä liian punakkana, välillä liian kalpeana ja välillä mukavien meikkirajojen kanssa…

Ennen suurempia pohdintoja ja analyyseja laitan kuvan ihostani ennen ja jälkeen Aliman:

Heti alkuun täytyy kuitenkin sanoa, että en ole ihan varma vakuutuinko tästä pohjasta.

Peittävyys oli melko hyvä, mutta silmänalusilla sen kanssa oli hieman ongelmia. Jotenkin vaan tuntui, etten saanut pohjalla sinne tarpeeksi peittävyyttä oikeanlaisella siveltimelläkään. Kokeilin erikseen sarjan peiteainetta (Porcelain sävy), joka sitten peittikin jo vähän paremmin. En kuitenkaan lämmennyt tälle tämän vuoksi yhtä paljon kun esimerkiksi bareMineralsille, jolla saan yhdellä tuotteella ihan niin peittävää kun tahdon vain sivellintä vaihtamalla. Näppyjäkään edes peiteaine ei tuntunut peittävän niin tehokkaasti kuin bM tai YB.

Pohja jätti varsin mattaisen pinnan, mikä oli kivaa vaihtelua, mutta silti minun makuuni ehkä vähän liian mattaisen ja kuivan (heleyttä antavaa micaa tässäkin toki on, eli ihan mattaisesta pinnasta ei kuitenkaan nyt puhuta) . Olin kuullut, että Aliman pohja sopisi varsinkin kuivaihoisille, mutta kyllä esimerkiksi bM:n pohja sopii pintakuivalle iholleni paljon paremmin. Tämä Aliman pohja nimittäin tuntui hieman liian kuivakalta ja toi kuivuudesta johtuvia kevyitä juonteita helposti esiin.

Juonteista tuli muuten mieleen tämä ilmiö, jota en edes muistanut olevan olemassa:

Olen tällainen nenännyrpistelijä ja ilveilijä varsinkin kotioloissa ja sen seurauksena paksumpi meikkivoide saattaa välillä kertyä viiruiksi nenänvarteen silmien väliin. Rasvaisemman ja paksumman pakkelin kanssa tätä tapahtui usein, jos meikki oli iholla aamusta iltaan, mutta mineraaleja käyttäessäni en ole koskaan ennen enää törmännyt tähän ilmiöön. En muuten, kuin tämän Aliman pohjan kanssa. Ilmeisesti tämän peittävyys ei ole minulle tarpeeksi ja kasaan tätä siksi kasvoilleni liikaa, minkä vuoksi meikki puolestaan ei pysy iholla siistinä. Näette myös, ettei otsallakaan ole meikki pysynyt ihan parhaalla tavalla, vaikka pohjan päälle olikin käytetty kiinnityspuuteria. Pohjustaja tietysti auttaisi otsalla, mutta se tekee ihosta sitten vieläkin kuivakamman näköisen.

Tämä pohja sopii mielestäni parhaiten melko normaalille iholle. Kuivalle iholle tämä on liian kuiva ja rasvoittuvammalla iholla tämä mössääntyy hieman ilman pohjustajaa. Mitään ihan mieletöntä peittävyyttä tällä ei saanut, mutta melko hyvän peittävyyden kuitenkin. Sanoisin, että paremman kuin Essentia Naturalen pohjilla, mutta huonomman kuin bareMineralsilla tai Youngbloodilla.

Tämä oli siis ihan hyvä mineraalipohja, mutta ei ohittanut bareMineralsia tai Youngbloodin pohjaa omalla ihollani.

Tahtoisin kovasti kokeilla Lily Lolon pohjaa, mutta ilmeisesti sen peittävyys on vielä kevyempi? Täytynee siis ehkäpä unohtaa sen kokeilu tai kokeilla se sitten, kun olen taas saanut ihoni kuntoon. Everydayminerals on varmaankin seuraava sarja, jonka puolelle kurkin, kun uusi kokeilu tulee ajankohtaiseksi.

Ja niin, jos joku innnostuu nyt tilaamaan Alimalta sampleja, niin valitettavasti minun on kerrottava, että olet hieman liian myöhässä liikkeellä. Aliman omilta sivuilta ei enää voi tilata Suomeen, mutta he kehottavat Euroopassa asuvia ottamaan yhteyttä Femishopiin, joka on heidän EU:n toimittajansa. Harmi vaan, että Femishopin kautta tilaaminen on hieman hankalaa. Sampleja ei taida olla tilattavissa ja postikulutkin on kyseltävä erikseen.
Toinen Alimaa myyvä nettikauppa on Nature of beaty, joka toimittaa yhden meikkipohjan Suomeen varsin kohtuullisilla 4,80 dollarin postikuluilla. Sampleja vaan ei taida olla pahemmin saatavilla. Eli hieman hankalaksi menee kyllä, sillä 60 sävyvaihtoehdon joukosta en sentään tilaisi ihan sokkona täysikokoista pohjaa (tosin Nature of Beauty:n sävyvalikoima on huomattavasti suppeampi).

Jos tiedät enemmän tilausmahdollisuuksista kyseisen sarjan kohdalla, niin jaa ihmeessä tietoasi kommenteissa! Itse en jaksanut asiaan enempää perehtyä, sillä en lämmennyt pohjalle tarpeeksi. Alima Pure jääköön siis minun osaltani.

Joku muu on kuitenkin varmasti tykästynyt tähän?

Kommentit (23)

 1. Nimetön

  Herbina: Voi, MAD Minerals alkoi myös kiinnostaa. 🙂

  Toinen ano: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Tromborgin tuotteet ovat minulle ihan vieras juttu, samoin Ole Henriksenin kosteusvoiteet. Toivottavasti pääsen testaamaan niitäkin vielä jossain vaiheessa. 🙂

  Anonyymi: En ole testannut. Yhtä paljon en ole kuullut tuosta kehuja kuin Sensitive & peelingistä tai Originalista, mutta enpä ole kyllä pahaakaan kuullut. 🙂

  Ex-kynnetön: Kiitos, kun kertoilit kokemuksiasi! 🙂

 2. Toinen ano

  Niin tosin aleen tarvitsee koodin: HolidayNews09

 3. Anonyymi

  Itse käytin aiemmin baremineralsia, mutta vaihdoin LL:ään, koska se on halvempi ja kabukit ja muut siveltimet eivät ole aitoa karvaa. Olen ollut tyytyväinen vaihtoon, sillä parin päivän sisällä kaikki finnit katosivat ja LL oli mun mielestä vielä peittävämpi. LL toimittaa nopeasti ja sieltä voi tilata myös testikokoja suht halvalla. Lisäksi ihoni vähän ärsyyntyi bm:n kabukista, tai sitten jostain pohjan ainesosasta? Et kannattaa kyllä kokeilla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *