Päivä 280: Yllättävää

Tiedättekö ne sellaiset ihanat rasioissaan olevat puuterimaiset kosmetiikkatuotteet, jotka näyttävät aivan ihana shimmerisiltä tai hohtavilta tai jopa glitterisiltä ja jotka on aivan pakko saada ihan vaan juuri tuon kauniin hohteen takia? Sitten kun hankit tuotteen ja näytät sille meikkisivellintä pari kertaa, on kaikki hohde tiessään ja sinulle paljastuu, että hohde oli vain ripoteltu tuotteen pinnalle ja että tuote onkin muuten koostumukseltaan ihan tavallinen? Varmasti tiedät.
Mutta oletteko kuulleet tästä ilmiöstä käänteisenä? En minäkään. Mutta katsokaapas tätä:

Paletti on Diorin elokuussa ilmestynyt Night Buttefly viisikko, joka oli jostain syystä jäänyt minulla vähemmälle käytölle. Nyt kuitenkin ihastuin tähän taas ja otin vaavin aktiivikäyttöön. Paletin keskimmäinen musta sävy on ollut mukava pehmeiden rajausten tekoon, mutta mitä enemmän sävyä käytän, sitä enemmän pinnan alta paljastuu hilettä! Huomaatte varmaan CD-kirjainten yllä ja alla selkeät hilerykelmät? Niiden kohdalta sävyä on käytetty, mualta sitä tuskin on edes hipaistu. Apua, uskaltaako tätä käyttääkään enempää, jos hileet kokoajan vain lisääntyvät?! Ei vaan, onneksi mattamustia löytyy sitten muualta, joten tämän glitterisyys ei haittaa. (Toim. huom.: Ei muuten löydy. GG ei omista yhtään mattamustaa, mutta älkää kertoko sitä hänelle, ettei hän keksi tarvitsevansa sellaista.)

Sitten taas blogini varsinaiseen ideaan, eli yhden loppuneen tuotteen pariin:

Minulla oli tämä OPI:n Avoplex Moisture Replenishing Lotion jo aiemmin vartalovoiteena, mutta sen kosteutustehot eivät oikein tuntuneet riittävän. Tämän vuoksi en uskaltanut odottaa, että tulisin pitämään tästä minikokoisesta versiosta käsivoiteenakaan. Yllätyksekseni joudun kuitenkin toteamaan, että kyllähän tämä itseasiassa käsivoiteena meni ihan hyvin. Ei tämä tietysti vetänyt vertoja TBS:n Hamppu käsivoiteelle, jota kovasti rakastan, mutta ei tämä huonokaan ollut. Tuoksu ei vaan ollut oikein mieleeni ja koska halvemmalla saa parempia, en ostaisi tätä enää.

Olen ihan innoissani, että minulla on enää Mavalan 30 ml käsivoide käytettävänäni ja sen loputtua saan vihdoin ostaa uuden käsivoiteen. Ihanaa, pääsen kokeilemaan jotain uutta ja kiinnostavaa! Kävin nimittäin pari päivää sitten muilla asioilla paikallisessa halpahallissa ja juoksin tietysti kurkistamaan kauneudenhoitohyllyt. Olenko ainoa, joka innostuu halpahallien tarjonnasta? Hirveät rivit halpoja ja kiinnostavia tuotteita, joita en ole koskaan missään muualla nähnytkään! Pakko päästä kokeilemaan vaikka mitä erilaisia purkkeja, tuubeja ja purnukoita! En siis tosiaan malttaisi odottaa, että käsivoide (tai jalkavoide tai vartalovoide) kuluu loppuun ja pääsen halpahallishoppailemaan.
Muita hulluja?

Otsikon mukaisesti on vielä pakko kertoa yksi yllättävä juttu lisää, tai ainakin minut itseni yllättänyt juttu.

Olen jo parin kuukauden ajan valitellut teille uudelleen puhjennutta murrosikääni ja viimeisen reilun viikon aikana tilanne oikeasti on pahentunut ja neljä finniä on muuttunut useammaksi ikäväksi tulehdukseksi. Tämän vuoksi päätin tässä eräänä iltapäivänä, että nyt on kyllä päästävä ihotautilääkärille tai muuten minulla menee totaalisesti hermot ihoni kanssa. (Se lievää aknea manannut terveydenhoitaja aiheutti minulle selkeästi pahan kirouksen, sillä siitä lähtien suunta on ollut vain alaspäin.)

Täytyy kyllä sanoa, että jo on maailman meno ja lääkärissa käynti helpottunut! Kun teininä olisin tahtonut saada ihoni kertaheitolla kuntoon (apteekin Brevoxylit yms. kokeiltuani), sain ensin kolmeksi kuukaudeksi antibiottikuurin ja Skinoren-voidetta. Kun ensin odottelin kaksi kuukautta näppyjen vähentymistä ja nautin sitten pari viikkoa vähemmän kukkivasta ihosta, palasivat näpyt heti kuurin jälkeen takaisin ja Skinorenin kutina, kuumotus ja punoitus häiritsivät liikaa ihon rasvoittumisen ja meikkien mössääntymisen ohella. Sain sitten saman antibiottikuurin kuudeksi kuukaudeksi ja Avitcid-voidetta (joka oli liian tujua minulle ja päätyi äidilleni ryppyvoiteeksi). Kun näpyt taas palasivat, sain vihdoin sentään e-pillerit. Lähes vuosi piti siis taistella, ennen kuin sain ihoni kuntoon. Nyt marssin parin näppyläni kanssa ihotautilääkärille (samana päivänä, kun olin sen muuten varannutkin) ja lähdin sieltä kymmenen minuutin kuluttua mukanani Roaccutan-kuurin resepti (tai tarkemmin sanottuna Isotretinoin Actavis -kuurin resepti) ja lähete ensin tehtäviin laboratoriotesteihin. Ehkä tähän tosin voi vaikuttaa se, että teini-ikäisellä näppyjä pidetään ihan normaalina ikään kuuluvana juttuna, mutta aikuisiällä ne ymmärretään jo ehdottomasti ylimääräisiksi ja kasvoihin kuulumattomiksi.

Hei ihan tosi, oliko hieman helpompaa, kun lähes 10-vuotta sitten! En nyt tiedä, onko ihoni ihan Roaccutanin tarpeessa, mutta enpä kyllä keksi, että minkä muunkaan. Pillerit eivät ole ottaneet toimiakseen, antibiotit ovat minulla hyödyttömiä ja aiheuttavat pahoinvointia ja niitä kamalia voiteita en enää iholleni tahdo. Vaihtoehdot olivat ilmeisen vähissä siis. Eli Roaccutan kuuri alkakoot! Saankohan nyt ihan luvan kanssa läträtä vihdoin niillä kosteusvoiteillani?

Kertokaahan omia Roaccutan/Isotretinoin Actavis kokemuksianne, jos niitä on teille siunaantunut!

Kommentit (52)
  1. Teininä tuli syötyä Roacutan kuuri jos toinenkin. Toimihan se, hetkellisesti. Mies myös syönyt Roacutania tupla-annoksella monenmonta kuuria peräjälkeen aika lailla turhaan. Aika on miehen ihoon tehnyt tehtävänsä, selkä ei enää ole tulehtunut, mutta kyllä edelleen kolmeakymppiä lähestyvän mieheni kasvojen iho näyttää teini-ikäisen pojanklopin kynnöspellolta, joskaan ei enää niin pahalta kuin ennen. En suostuisi käyttämään enää kyseistä ainetta. Sairauksia on vakavampiakin kuin akne.

  2. Halpahallishoppailu on just parasta. 🙂 Sieltä löysin jopa ainoana Oulussa sitä L'oreal nutri-gloss naamiota. Ai niin tänään näin sitä kyllä myös Turun sokoksella eli ei tarvi ainakaan ihan vielä alkaa hamstraamaan. Teki nimittäin jo yhden käyttökerran jälkeen niin ihanan kiiltävät ja pehmeät kutrit, että en kestä jos en saa tuota lisää sitten kun loppuu..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *