Päivä 277: Kohta me varmaan jo seukatan Henkan kaa…

Iiik, pakko hypettää ja hehkuttaa, sillä olen näistä ihan täpinöissäni!

Muistattehan, kuinka kerroin ihastuneeni palavasti Ole Henriksenin Aloe Vera Deep Cleanseriin? No, nyt me päästään Henkan kanssa vähän lähempään kontaktiin kun vaan peti… pesupuuhiin, me nimittäin päästään myö kour…kuorimaan ja puris…kiristelemään! Tämähän alkaa mennä jo vakavaksi!

Sain nimittäin kokeiltavikseni Ole Henriksenin Walnut Complex Scrubin, joka on kirkastava ja syväpuhdistava kuorinta sekä Firm Action Maskin, joka puolestaan on sekä syväpuhdistava että kuulemma hukosia supistava. Kuulemma loistava naamio tärkeisiin hetkiin, sillä ainakin pakkauksessa luvataan välitöntä kiinteytystä.

No, nämähän on siis ehdottomasti testattava pian ja odotukset ovat todella korkealla, sillä niin hyvä fiilis minulle jäi saman sarjan Aloe Vera puhdistusaineesta. Onkohan kellään mahdollisesti kokemuksia näistä kavereista?

Loppukevennyksenä vielä pieni INCI-vitsi. Tai no, ei tätä varmasti ole vitsiksi tehty, mutta aika vitsi tämä kyllä on.

Sokoksilla ja Kickseissä myytävässä John Frieda sarjassa on oma hoitoaineensa pörröiselle, suoristusta kaipaavalle tukalle ja oma hoitoaineensa kiharalle, erottelua ja kiharuuden korostusta kaipaavalle tukalle:

Toinen lupaa suoristusta ja siloitusta ja toinen kiharoiden esiintuomista ja korostusta:

Pakkaustekstit ovat tietysti aivan erilaiset:

Toinen puhuu uniikista hiusten suoruutta korostavasta tuotteesta ja toinen uniikista, kiharoita korostavasta tuotteesta. Aika päinvastaiset tuotteet siis oletettavasti?

Miltäs näiden INCI-luettelot sitten näyttävät?

Niinpä.

Okei, eihän tuo INCI suoraan kerro, että aineiden pitoisuudet olisivat kummassakin tuotteissa ihan samat, mutta minun skeptinen luonteeni ei kuitenkaan jaksa uskoa, että he olisivat koostumustaan suuremmin muokkailleet.

Ja hei, onhan tuolla huima yhden aineen ero! Suorien hiusten tuotteen 11. aineosa on Polyquaternium-7 joka on antistaattinen aine/kalvonmuodostaja ja kiharoiden hiusten vastaava aine on polyquaternium-47, joka on kalvonmuodostaja/hiuksia kiinnittävä aine (ja hoitava, mutta se hoitavahan ei tarkoita mitään, kuten olemme oppineet). Aika pieni ero, siis. Ja kun ottaa huomioon, että ne 5-7 ensimmäistä aineosaa yleensä ratkaisevat pelin, on ero todella mitätön.

Onko jollakin kokemusta näistä tuotteista? Kiharsivatko vai suoristivatko?

Periaatteessa tuollaisen INCI:n ideana on, että kun tukkaa pehmitetään ja kosteutetaan, jaksaa kihara hius kihartua paremmin. Vastaavasti kun pörröiseen tukkaan laitetaan vastaavia aineita, siloittavat ne hiuksen pintaa, jolloin hius laskeutuu paremmin (ellei se sitten ole laadultaan helposti kihartuva, jolloin kiharuus vain korostuu hyvin hoidettuna). Eli periaatteessa sama INCI voi kyllä toimia kumpaankin tukkaan.
Yksi hyvä esimerkki tästä ilmiöstä on aina hehkuttamani Lorealin Nutri-Gloss naamio: oman suoran tukkani se siloittaa tehokkaalla kosteutuksella ja pehmityksellä, ystäväni kiharan tukan se saa kihartumaan paremmin saman tehokkaam kosteutuksen ja pehmityksen vuoksi.
Jännää, eikö?

PS. Huomenna luvassa yhteenveto lokakuun tulleista ja menneistä tuotteista. Plussan vai miinuksen puolella tällä kertaa?

Kommentit (20)
  1. Samanlainen inci-hauskuutus on mm. wellan shampoissa. Muistaakseni tuuheuttavan ja värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon (ja oisko olu hoitoaineenkin) incit olivat _täysin_ samat. Tunsin itseni huijatuksi. :/ Varsinkin kun olin ensin pähkäilly shampoohyllyllä pitkän aikaa että kumman otan.. 😀

  2. hepp _0/ !! minulta löytyy myös tuo olen liftaava naamio :)! toimii mielestäni ihan hyvänä pikakiinteyttäjänä, joskin kuivattaa hiukan. tuosta kuorinnasta myös haaveilin, mutta pähkinäallergikkona hankin kuitenkin new beginning-scrubin. ( tuotehan siis sisältää saksanpähkinäjauhetta, ja itse saan jo pelkästä ihokosketuksesta pähkinään anafylaktisia oireita 🙁 ).

    olen voiteista en ole saanut hankittua testereitä, mutta tilasin kokeeksi travel kitin mistä löytyy kuolaamieni voiteiden pikkukoot ( 30 ml ) sekä vastaava koko n.b. -kuorinnasta sekä kosteuttavasta naamiosta minkä myös haluankin kokeilla.

    pakkauksessa tulevat putsari ja kasvovesi päätyvät survival packiin loppuneiden tilalle, eli kaikille löytyy käyttöä :)! hintaa tulee n. 1,5 täysikokoisen voiteen verran.

    ( ai mikä ihmeen survival pack? no se olkalaukussa AINA mukana kulkeva pussukka, missä on hampaiden- ja kasvojenpesuvälineet, minikokoiset kasvovoiteet ja meikit sekä särky- ja allergialääkkeitä ja muutamia siteitä siltä varalta että ei pääsekään yöksi kotiin. on pelastanut monta aamua 🙂 )

    /nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *