Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 277: Kohta me varmaan jo seukatan Henkan kaa…

Iiik, pakko hypettää ja hehkuttaa, sillä olen näistä ihan täpinöissäni!

Muistattehan, kuinka kerroin ihastuneeni palavasti Ole Henriksenin Aloe Vera Deep Cleanseriin? No, nyt me päästään Henkan kanssa vähän lähempään kontaktiin kun vaan peti… pesupuuhiin, me nimittäin päästään myö kour…kuorimaan ja puris…kiristelemään! Tämähän alkaa mennä jo vakavaksi!

Sain nimittäin kokeiltavikseni Ole Henriksenin Walnut Complex Scrubin, joka on kirkastava ja syväpuhdistava kuorinta sekä Firm Action Maskin, joka puolestaan on sekä syväpuhdistava että kuulemma hukosia supistava. Kuulemma loistava naamio tärkeisiin hetkiin, sillä ainakin pakkauksessa luvataan välitöntä kiinteytystä.

No, nämähän on siis ehdottomasti testattava pian ja odotukset ovat todella korkealla, sillä niin hyvä fiilis minulle jäi saman sarjan Aloe Vera puhdistusaineesta. Onkohan kellään mahdollisesti kokemuksia näistä kavereista?

Loppukevennyksenä vielä pieni INCI-vitsi. Tai no, ei tätä varmasti ole vitsiksi tehty, mutta aika vitsi tämä kyllä on.

Sokoksilla ja Kickseissä myytävässä John Frieda sarjassa on oma hoitoaineensa pörröiselle, suoristusta kaipaavalle tukalle ja oma hoitoaineensa kiharalle, erottelua ja kiharuuden korostusta kaipaavalle tukalle:

Toinen lupaa suoristusta ja siloitusta ja toinen kiharoiden esiintuomista ja korostusta:

Pakkaustekstit ovat tietysti aivan erilaiset:

Toinen puhuu uniikista hiusten suoruutta korostavasta tuotteesta ja toinen uniikista, kiharoita korostavasta tuotteesta. Aika päinvastaiset tuotteet siis oletettavasti?

Miltäs näiden INCI-luettelot sitten näyttävät?

Niinpä.

Okei, eihän tuo INCI suoraan kerro, että aineiden pitoisuudet olisivat kummassakin tuotteissa ihan samat, mutta minun skeptinen luonteeni ei kuitenkaan jaksa uskoa, että he olisivat koostumustaan suuremmin muokkailleet.

Ja hei, onhan tuolla huima yhden aineen ero! Suorien hiusten tuotteen 11. aineosa on Polyquaternium-7 joka on antistaattinen aine/kalvonmuodostaja ja kiharoiden hiusten vastaava aine on polyquaternium-47, joka on kalvonmuodostaja/hiuksia kiinnittävä aine (ja hoitava, mutta se hoitavahan ei tarkoita mitään, kuten olemme oppineet). Aika pieni ero, siis. Ja kun ottaa huomioon, että ne 5-7 ensimmäistä aineosaa yleensä ratkaisevat pelin, on ero todella mitätön.

Onko jollakin kokemusta näistä tuotteista? Kiharsivatko vai suoristivatko?

Periaatteessa tuollaisen INCI:n ideana on, että kun tukkaa pehmitetään ja kosteutetaan, jaksaa kihara hius kihartua paremmin. Vastaavasti kun pörröiseen tukkaan laitetaan vastaavia aineita, siloittavat ne hiuksen pintaa, jolloin hius laskeutuu paremmin (ellei se sitten ole laadultaan helposti kihartuva, jolloin kiharuus vain korostuu hyvin hoidettuna). Eli periaatteessa sama INCI voi kyllä toimia kumpaankin tukkaan.
Yksi hyvä esimerkki tästä ilmiöstä on aina hehkuttamani Lorealin Nutri-Gloss naamio: oman suoran tukkani se siloittaa tehokkaalla kosteutuksella ja pehmityksellä, ystäväni kiharan tukan se saa kihartumaan paremmin saman tehokkaam kosteutuksen ja pehmityksen vuoksi.
Jännää, eikö?

PS. Huomenna luvassa yhteenveto lokakuun tulleista ja menneistä tuotteista. Plussan vai miinuksen puolella tällä kertaa?

Kommentit (20)

 1. kiukkupussi

  Minulle kävi ihan sama kuin mirellalle, paitsi olin Stokkalla. Nutri-Gloss -naamiota ei ollut hyllyssä, ei edes hintalappua. Paikalla ei harmi kyllä ollut ketään joka olisi tiennyt sen kohtalosta, enkä ehtinyt odotella. Päädyin myös ostamaan sen Nutrition & Shimmer -maskin.

 2. Nimetön

  Nooru: Kiva kuulla, että on huipputuote. 🙂

  kiukkupussi: Tarjoustalojen ja muiden samaan konserniin kuuluvien (Vapaa Valinnat yms.) hyllyillä olen NG:tä vielä ainakin nähnyt. 🙂
  Sain juuri vastauksen Lorealilta, että naamio kuuluu yhä valikoimiin. Toivottavasti saan vielä tarkennusta jakelukanavista.

 3. Anonyymi

  Näihin kihariin ja suoriin hiuksiin liittyen vielä yksi asia. Millaisia aineita suosittelisit käyttämään jos haluaa suoristaa hiukset päivittäin? Vai saako niin edes tehdä? Pelkään vaurioittavani hiuksiani päivittäisellä suoristelulla, mutta toisaalta en voi (polkkatukalla) elää pörröisten hiuksien kanssa. 😀

 4. Nimetön

  Anonyymi: Edullinen hyvä lämpösuojasuihke löytyy esimerkiksi Tresemmeltä. Suihke voi olla voidemaista kätevämpi tuote, jos suoristusta tehdään päivittäin ja tuote halutaan laittaa kuivaan tukkaan.
  Jos pidät tukkaasi polkkapituisena, niin suoristele ihmeessä päivittäin lämpösuojan kanssa. Siinä vaiheessa, kun latvat voisivat alkaa olla kuivumassa suoristelusta, olet jo kuitenkin käynyt ne tasaamassa. Tärkeintä on, että rauta on tarpeeksi tehokas ja saat sillä vähällä vaivalla tukan suoristumaan ilman, että joudut aina vetelemään useita vetoja. Keraamiset levyt ovat hellävaraisimmat, mutta ne taitaa nykyään olla jo kaikissa raudoissa.

 5. Anonyymi

  Kun näistä Ole Henriksenin tuotteista on kyse, niin Three Little Wonders on aivan mahtava tuotepaketti. Se sisältää siis Truth Serumin, Sheer Transformation Cremen ja Invigorating Night Gelin. Jo kuukauden päästä näiden tuotteiden aloituksesta ihoni oli kokenut huomattavan muutoksen. Finnien jättämät punaiset jäljet ovat haalentuneet selvästi ja iho on väriltään tasaisempi ja heleämpi. Suosittelen kokeilemaan! 🙂 Hinta saattaa vähän kirpaista, mutta ainakin saat rahoillesi vastinetta. Itse tosin ostin ulkomailta, joten oli hieman halvempaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *