Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 268: Mattaa mattaa

Minulla on ollut kynsieni kanssa menossa hirveä mattabuumi. Nyt olen vähän aikaa kokeillut mattalinjaa kasvoillanikin. Eri mielessä, tosin.

Sain nimittäin kokeiltavakseni Muradin Oil-Control Mattifier SPF 15 voiteen. Tuote kuulosti todella kiinnostavalta, sillä harvoin törmää auringolta suojaavaan kosteusvoiteeseen, joka lupaa jättää mattaisen pinnan (tässä tapauksessa kahdeksaksi tunniksi). Tähän oli siis ehdottomasti tutustuttava!

Vähän varovaisen alkutapailun jälkeen voin sanoa, että ihastuin tähän ikihyväksi! Kun voidetta lähti levittämään, tuntui se aluksi yllättävän paksulta ja ehdin jo ensimmäisellä käyttökerralla epäillä sen mattaisuutta kankeamman levitysvaiheen vuoksi. Voide kuitenkin ”katosi” äkkiä iholta ja iho jäi mattaiseksi ja erittäin sileän tuntuiseksi. Tuon sileän pohjan päälle oli aivan ihanaa tehdä meikki ja mikä parasta, se pysyi pohjan päällä todella, todella hyvin iltaan asti. Oma ihoni on ollut viimeaikoina yllättävän rasvainen ja minun kiiltelyäni tämä ainakin hillitsi loistavasti.

Tässä tuotteessa voisi siis tavallaan sanoa olevan kiillonesto, kevyt kosteutus ja meikinpohjustaja samassa. Tottakai kun pinta jää näin sileäksi ja ihanaksi, ovat silikonit sitten tietysti edustettuina incissä. Opiskelujeni myötä olen kuitenkin oppinut, etteivät silikonit olekaan niin mielettömiä pahiksia, kun olen kuvitellut. Monet silikonit pehmittävät ihoa (kuten vaikkapa öljytkin, tosin silikonit huomattavasti kevyemmin) ja jos ihon pinta tuntuu sileältä ja meikki kestää hyvin ja tuotteessa on vielä SPF 15 eikä se tunnu iholleni liian kevyeltä, niin kyllä minä tätä tahdon käyttää, ehdottomasti. Tehokasta kosteutusta ja pehmitystä iholle vaan sitten öisin ja kaunista pintaa päivisin. Hyvin toimiva yhdistelmä.

(Moni on muuten pyydellyt postauksia noista inci-jutuista enemmänkin ja yritän kyllä väsäillä niitä teille. Mielessä on vaan aina samaan aikaan 1001 eri postausideaa, jotka tahdon toteuttaa. Mutta kyllä niitä inci-juttujakin on tosiaan jossakin vaiheessa tulossa.)

Jos iho on pinnalta kuiva, ei tämä tietenkään riitä sitä kosteuttamaan, mutta ainakin tällaisella pintakuivuuteen taipuvaisella ihollani tämä riittää hyvin päiväkäytössä. Voin siis lämpimästi suositella tätä niille, joiden iho rasvoittuu helposti ja joilla meikki tuntuu mössääntyvän iholla päivän mittaa epäsiistin näköiseksi. Hillitsee sitä taatusti!

Kiinnostuiko kukaan tästä? Itseasiassa muutama on tainnut kiinnostua jo aiemmin, kun olen tästä kommenteissa pariin otteeseen ohimennen maininnut.

Et muuten varmasti voinut olla huomaamatta kynsiäni edellisessä kuvassa? Ne kokivat pienen muutoksen:

Luokkakaverini tahtoi harjoitella kisoja varten rakennekynsien tekoa (akryyli) ja lupauduin harjoituskappaleeksi. Kisakynsissä on tarkasti säädetty, millaiset kynsien täytyy olla, joten koska kynsiä ei tehty minua varten vaan hän teki ne itseään varten, en voinut tietenkään toivoa itse yhtään mitään.

Ehdotonta oli, että smile linen oli oltava todella kaareva. Näin kaarevaa en olisi tietysti itse valinnut, jos vain olisin voinut siihen jotenkin vaikuttaa. Mutta aika vekkulin näköiset nämä kyllä ovat näinkin. Kisakynsien kärjet olivat yli tuplasti pidemmät ja vieno toiveeni oli lopuksi, että kynnet lyhennettäisiin minulle sopivaan mittaan. Harmi vaan, että aika loppui kesken eikä kynsiä ehditty ohentaa tälle pituudelle riittävään paksuuteen. Ja voin muuten sanoa, että eivät olleet kyllä välillä kyyneleet kaukana, kun kynsipetiäni runnottiin väkisin kisakaarevuuteen… Onneksi olin kynsineni kuitenkin vain harjoituskappale, joten pääsin melko helpolla. Osaanottoni kisakappaleelle jo valmiiksi!

Aluksi ajattelin, että annan näiden kynsien olla sen kuukauden ja sitten hankkiudun näistä eroon. Nyt alan kuitenkin olla jo hyvin rakastunut näihin, sillä näitä on aivan ihanaa lakkailla ja laittaa. Jos rahatilanteeni antaa periksi, niin kuukauden kuluttua taidan vaan käydä huollattamassa nämä (ja muokkauttamassa minulle paremmin sopivemman näköisiksi).

PS. Huomenna julistetaan arvonnan voittaja, eli olkaahan kuulolla. Vinkkejä voi heitellä vielä klo 23:59 asti kehiin!

Kommentit (19)

 1. Emmi

  Olen yrittänyt etsiä tätä nettikaupoista, mutten oler löytänyt. Löytyykö siis edullisemmin mistään merten takaa?

 2. Tytti

  Ah, ihanaa… tuota pitää ehdottomasti kokeilla! 🙂 Olen käyttänyt Clarinsin Ultra-mattea, joka on kyllä ihan hyvä, mutta omalla ihollani tarvitsen todella supertehokasta kamaa niin etsin aina uusia kiillon estäjiä. Googletin voiteen, ja ainakin Amazon.com näytti myyvän tuota n. 40 dollarin hintaan, eli aika paljon halvempi kuin nuo Suomen hinnat. Pitänee laittaa tilaus menemään…

 3. Fani

  Innostuin tosta voiteesta älytön mut hinta palautti maanpinnalle 🙁 ikinä ei meikki pysy siistinä kuin pari hassua tuntia. Alla on kyllä lumenen meikinpohjustusvoide mutta ei ilmeisesti tarpeeksi tehokas jotta pitäs kiillon poissa. Hitsin hitsi.

 4. Nimetön

  Korjaan aiempaa vastaustani, puhuin Cliniquen Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizerista (24.90€). 🙂

  Emmi: Nyt en itse saa sanoa, mutta näköjään muut ovat selvittäneet. 🙂

  Tytti: Kiva, että jaot vinkin. 🙂

  Fani: Lumene meikinpohjustaja on ihan jees, muttei tosiaan mikään huipputuote. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *