Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 265: Edes jossain määrin tavoitteessa

Muistattekos, kun viimeviikolla vilauttelin näitä tuliaisteni joukossa saamiani Sephoran luomivärinäytteitä?

Paperille pressattu luomivärinäyte näytti niin mielenkiintoiselta idealta, että pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan.

Näiden kanssa todellakin toteutui se hileilmiö, jota kerroin paripäivää sitten inhoavani:

Saakelisti hileitä ympäriinsä! Kun näitä yritti puhdistaa, levisi niitä yhä edelleen vaan ympäriinsä ja pitkin nassua: näitä oli poskilla, nenässä, otsassa, käsissä… Hermothan siinä menee.

Kun sitten lopulta sain kerättyä hileet kaikkialta ja viimeisteltyä meikkini, näytti se tältä:

Sävyt olivat ihania ja levittyivät sekä häipyivät kauniisti. Harmi vaan, että niitä hemmetin hileitä irtosi niin paljon, etten todellakaan ikimaailmassa voisi kuvitellakaan käyttäväni näitä toiste. Sinisessä ja mustassa oli vähemmän hilehippusia, joten niitä ehkä kokeilen toistekin, mutta nuo kaksi muuta…no way, never again!

Olin nimittäin puhdistanut varisseet hilehippuset huolella pois ennen meikkipohjan tekoa ja jo tunnin kuluttua näytti siltä, kun en olisi koskaan mitään puhdistanutkaan pois:

Kiva kokeilu, mutta kiitti, mulle riitti.

Silmämeikistä päästäänkin sitten sopivasti ripsiin.

Minulla syntyi pari päivää sitten pieni ripsivärikapina. Omistin neljä ripsiväriä, joista mikään ei ollut täydellinen.

Tässä IsaDoran Build-Up Mascara:

Ei ihan huono, mutta tämän näyttävempään tällä ei pysty. Antaa kyllä usealla kerroksella kivasti tuuheutta, mutta ei mitään mieletöntä efektiä. Erottelee kyllä ihan hyvin. Mascara on ollut avattuna varmaan lähemmäs vuoden, vaikken olekaan sitä käyttänyt kovin aktiivisesti viimeaikoja lukuunottamatta. Nyt se alkaa kuitenkin jo kuivahtamaan ja sen vuoksi hieman varisemaan. Aika siis heittää pois.

Tässä Cliniquen High Impact:


Tämäkin on ollut ihan hyvä mascara, sillä tällä saa niin kevyempää kuin näytävempääkin jälkeä. Tekee hieman parempaa jälkeä kuin edellä ollut IsaDora, muttei silti mitään ihan mieletöntä. Plussaa hyvästä erottelusta ja siitä, että ripset jäävät tämän jälkeen hyvin pehmeiksi ja siistin näköisiksi. Pehmeys on ihanaa, sillä ripsiin voi lisätä ihan niin monta kerrosta massaa kun vaan tahtoo. Harmi vaan, että tuolla lisäämisellä ei kuitenkaan päästä mihinkään ihan megaräpsyihin, mutta melko näyttäviin silti. Nätimpi lopputulos taitaa kuitenkin tulla vähemmällä lisäilyllä. Tätä voin kyllä suositella!
Itselläni oli tästä kokeilussa vain minikoko, joka alkoi jo lähentelemään loppuaan ja joka oli siksi hyvä heittää pois.

Tässä puolestaan Sephoran Lash Strecher:

Tämän on tarkoitus olla ”Maximum Extension Mascara” ja no, kyllähän tämä pidentää. Harmi vaan, että hentoisille ripsilleni tällainen pelkkä ympäriinsä haroittava pidennys ei ole sitä, mihin tahtoisin pyrkiä. Tämä voisi olla hyvä pidennetty pohja, jonka päälle olisi kiva laittaa vielä tuuheuttava mascara, mutta ripset jäävät liian koviksi, jotta niiden päälle voisi siististi vielä laittaa jotain. Lisäksi kuituja tuntuu aina välillä silmissä. En ostaisi enkä suosittele, ellei nimenomaan tahdo hyvin kevyttä lopputulosta ja pienen pientä pidennystä, joka sekin tosin saattaa näyttää takkuiselta.

Ja näissä ripsissä puolestaan vilkkuu Guerlainin Le 2 de Guerlain:

Tämän mascaran ongelmana on liian kostea massa. Korkkasin tämän tammikuussa ja olen siitä asti aina välillä kokeillut tätä ja toivonut massan kuivuvan hieman. No, eipä ole vieläkään kuivunut yhtään. Massa on niin kosteaa, että se paakutta ripset todella helposti. Lisäksi ripset jäävät todella raskaan tuntuisiksi, eli jos minulla pysyisivät taivutukset normaalisti edes jotenkin (mitä ne eivät tee), en usko, että ne tämän kanssa kuitenkaan kykenisivät pysymään.

Tämän mascaran juttu on sen muoviharjan lisäksi toisessa päässä mascaraa oleva miniharja, jolla saa laitettua ulkonurkan ripsiin vielä tehoste-efektiä. Omat ulkonurkan ripsenisojottavat alaspäin, joten mitään kummempia tehostuksia en niihin voi laittaa. Oma versioni oli muutenkin Butterfly Sparkle versio (ilmestyi viime syksyn lookissa), joka oli ihana shimmerinen helmiäislila:

Harmi vaan, ettei tuo efekti näkynyt ripsissä mitenkään erityisesti, paitsi haalistamalla ripset näkymättömiin. En tykännyt, vaikka näyttikin houkuttelevalta harjassa. Pieni harja olisi kuitenkin varmasti näppärä alaripsien mascaroimiseen tavallisen ripsivärimassan kanssa.

Olen väkipakolla yrittänyt käyttää näitä neljää viimeistä mascaraani pois välillä vähän hampaitakin kiristellen, kun minulla sitten yhtäkkiä syttyi lamppu pimeällä vintilläni: Hemmetti, ei minun ole näitä pakko väkisin käyttää jos tiedän, että on olemassa minulle huomattavasti paremmin sopiva ripsiväri! Nakkasin kolme ripsiväriä roskiin siltä siunaamalta päätin lahjoittaa Sephoran mascaran äidilleni ja ostin samana päivänä yhden uuden mascaran.

Mahtaakohan kukaan arvata, minkä mascaran olisin mahtanut ostaa?

Ihan oikein arvasitte, Max Factorin False Lash Effectin tietysti.

Ja kyllä, minulla on kotonani tuo ihana Lancomen Magnifiquen display, jolle voin kauniisti nostaa esille tuotteen, jonka koen juuri sillä hetkellä olevan ”magnifique”. Hieman fiinimpää, kun esitellä tuotetta vain näin:

Ei tosin yhtä tarkkaa, mutta todella upeaa. Magnifique! (Varsinkin, jos sohii samalla taskulampulla hienon valokeilan tuotteen kohdalle, kuten allekirjoittanut tietysti teki.)

Eli tuotteidenvähennysoperaationi on nyt ripsivärien osalta suoritettu. Omistan enää tasan yhden ripsivärin ja olen siihen hyvin tyytyväinen. Ihanaa, mission completed!

Erään toisen tuoteperheen osalta ei sitten voidakaan puhua enää vähentymisestä. Lisäinfoa tulossa, mutta tässä pieni alustava vihje:

Kyllä, Diorin juhlakauden lookki on ilmestynyt…

Kommentit (16)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Teen karsintaa pikkuhiljaa, mutta ongelmana on se, että silläpuolella on enemmän niitä aivan loistavia ja täydellisiä sävyjä, jotka ovat koostumuksensakin puolesta vielä kunnossa. Turhaan en siis tahdo heittää roskiin. 🙂
  Komero kuvaa tulossa pian. 🙂

  miuku1: Eeeen eeen…. 😉

  Josse: Kyllä tämä tilanne itseänikin hieman epäilyttää, sillä tahdon kuitenkin kovasti aina kokeilla uusia juttuja. Onneksi töiden kautta saa usein kokeiltua uutuudet. 🙂

  Lozku: Ohhoh, no niin sitten näköjään olen. Kiitos, että huomasit minun sanoneen noin. Niin minä kyllä ennen ehdottomasti ajattelin, joten kai sitä pientä edistymistä on sitten tullut. 🙂

  Eiko: Heti perustin, kun näin ehdotouksesi. Kiitos ehdotuksesta, oli hyvä idea. 🙂

  Kiija: Juu, ei tuo mikään huipputapaus kyllä ollut. :/

  Anonyymi: Netistä saa usein todella halvalla ja kyllähän aikuiselle työssäkäyvälle ihmiselle palkkaa tulee. Oma asiansa on sitten, kuinka priorisoi hankintansa. En polta ja juonkin alkoholia vain pari kertaa vuodessa enkä shoppailu pahemmin uusia vaatteita, joten vuoden säästöillähän saisi jo moooonta palettia. 🙂

  Anonyymi: Estee Lauderin Double wear tai Double wear light (vähän kevyempi) ovat tuollaisia. Niissä on melko vaaleat vaaleimmat sävyt, mutta helposti kyllä monille liian tummat. Diorin Nudesta löytyy vaalea sävy 010
  ja se täyttäisi nuo kriteerit myös. Edullisemmista tuotteista voisit kurkata Lorealin Infalliblen (joka on kyllä jo hieman paksumpi helposti) tai IsaDoran High Performance (sävy 00), jos sitä nyt mistään vaan löytyy (maahantuojavaihdksen takia IsaDoran tuotteita on vähän niukasti hyllyissä tällä hetkellä). 🙂
  Kiitos tarjousvinkistä!

  Anonyymi: Yritän saada pian aikaiseksi. 🙂

  Anonyymi: En muista, monestako aloitin, mutta viimeisen kymmenen vuotta olen omistanut aina vähintään 7 ripsiväriä kerralla, joskus lähemmäs 20.
  Sopii mielestäni myös kokemattoneellekin meikkaajalle, sillä tuolla saa myös hyvin siistiä, kevyttä ja eroteltua lopputulosta aikaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *