Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 263: Arvonta!

Kaikki tietävät (tai ainakin toivottavasti tietävät), ettei kauneudenhoito ole pelkkää meikkaamista. Kauneus lähtee sisältäpäin ja siihen vaikuttavat monet seikat.

Ihonhoito on yksi tärkeä osa kauneudenhoitoa, mutta myös suuhygienia on hyvin tärkeää. Vaikka olisi kuinka hyvä meikki kasvoilla ja tukkakin nätisti, ei tilannetta paljoa auta kilometrin päähän löyhkäävä hengitys. Eikä pussailukaan ole kivaa, jos suussa on kipeitä aftoja. Ja lähikontaktin ottaminen on muuten huomattavasti mukavaa, jos hyvän suuhygienian lisäksi vielä ihokin tuntuu pehmeältä.

Tällä halusin pohjustaa, että sain teille Antula Healthcarelta arvottavaksi kivan tuotepaketin, joka sisältää seuraavat tuotteet:

-SB12 Suunhoitoaine 250 ml
-SB12 Suunhoitoaine matkapakkaus (5 kerta-annosta)
-SB12 Purukumipakkaus
-After Aloclair geeli suun haavaumien ja rakkuloiden hoitoon
-Becur Repair ihoa hoitava vaahto, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin

Kivaa, välillä jotain muutakin kun vaan meikkeihin liittyvää!

Miten tämän paketin sitten voi voittaa?

Koska paketin sisältö on lähes pelkkiä suuhygieniaan liittyviä tuotteita, tahdon esittää teille aiheeseen liittyvän kysymyksen.

Minulla on ihan kamala hammaslääkärikammo. Sain onneksi vinkin mukavasta hammaslääkärisedästä ja kerään nyt rohkeutta varata itselleni hänelle ajan, sillä yksi hampaani vaatii paikkausta. Nyt kaipaisin ehdottomasti kaikki teidän survivor-vinkkinne selvitäkseni hengissä hammaslääkärikäynnistäni. Tai että edes uskaltaisin varata ajan tuolle kuulemma mukavalle sedälle.

Vinkki voi olla kuinka pieni tahansa, mutta jos sinulla tulee jotain ehdotusta tai muuten vaan kannustavaa sanottavaa aiheeseen liittyen mieleen niin laita kommenttia tulemaan. Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan tuo yllä esitelty tuotepaketti.

Vastauksia voi lähetellä maanantaihin 26.10. kello 23:59 saakka, jonka jälkeen arvonta suoritetaan. Muista siis laittaa vinkkiisi joku nimimerkki, josta sinut voi tunnistaa. Voittajan perään huudellaan tiistaina 27.10. ja nyt on tärkeää huomata, että jokaisella kommentoineella on mahdollisuus voittaa. Nyt ei siis palkita vain parasta vastausta vaan voittaja valitaan arpomalla kaikkien vastauksen lähettäneiden kesken.

Kerro siis, kuinka ihmeessä sinne hammaslääkärille uskaltaa oikein mennä ja kuinka sieltä voi vielä selvitä hengissä?

Kommentit (260)

 1. Anonyymi

  Todella voin sympata, itsellänikin on/oli hirveä hammaslääkäripelko! Pelko on kuitenkin laantumaan päin näillä ohjeilla:

  – Sano että pelottaa. (Että oikeasti pelottaa, ei vaan sillai heh heh, hui hammaslääkäri). Lääkäri osaa sitten suhtautua ja mulla ainakin yleensä alkaa kertoa kaikken mitä tulee tapahtumaan ja reagoin herkemmin jokaiseen mahdolliseen hytkähdykseeni tai inahdukseeni.

  – Sano että haluat puudutuksen. Minulla joutuu laittamaan enemmän puudutusainetta kuin yleensä ja odottamaan vielä kunnolla. Sanon sen myös aina etukäteen. Tämä minimoi kipua ja sitä kautta pelkoa.

  – Hoe itsellesi, että koko se tilanne on jo loppusuoralla siinä vaiheessa, kun makaat tuolissa. Sitä edelsi paljon rohkeutta vaativia tekoja kuten terästäytyminen ajan varaaamiseen, ajan varaaminen, tsemppaaminen, että saapuu paikalle jne. Tuolissa homma on jo melkein ohi. Sinun osuutesi on ohi kokonaan. Anna vain lääkärin hoitaa työnsä.

  – Hoe itsellesi, että lääkäri ja hoitaja haluavat auttaa sinua. Kukaan ei ole siellä satuttaakseen sinua tahallaan. Se kaikki on hyväksi sinulle. Hammaslääkärissä käynti on positiivinen asia.

  – Se on vain pieni hetki ajassa, ohi pian.

  sinnarn at gmail com

 2. Sari

  Kannattaa katsella kuvia ihmisistä, joilla on ihanat hoidetut valkoiset hampaat, sieltä se voima ja motivaatio sitten tulee!

 3. Panda

  Ajattele sitä ihanaa tunnetta kun ei tarvitse stressata purukaluston kuntoa/hammaslekuria/yms tuon reissun jälkeen ainakaan vuoteen kahteen! Yksi iso murhe pois painamasta mieltä.

  Luota hammaslääkäriin, -varsinkin yksityisillä- ne kyllä tietävät mitä pitää tehdä ja tietävät miten käsitellä pelkääviä potilaita.

  Suosittelen pyytämään pintapuudutuksen jos puudutuspiikki pelottaa, tällöin puudutuspiikkiä ei edes tunne :)!

  Rohkeasti vain varamaan aikaa, mitä pidemmälle pitkitys menee sitä ikävämpi ja kalliimpi toimenpide on vain luultavasti edessä :/.

  Itse olen kärsinyt hammaslääkärikammosta monta vuotta, mutta noiden omien tsemppauksien kautta uskaltauduin käymään siellä muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja se kannatti! Iso reikä takahampaassa, olisi voinut olla ikävämpiä operaatioita edessä jos en olisi nyt sinne mennyt. Pyysin pintapuudutuksen ja puudutuspiikki ei tuntunut miltään, eikä myöskään poraaminen eikä hammaskiven rapsuttaminen! Eli murehdin täysin turhaan tuotakin reissua, vaikka iso reikä hampaassa olikin :).

  Jälkeenpäin voit palkita itsesi vaikka uudella viisikkoluomivärillä vaikkapa ;). Itse palkitsin itseni uudella lehdellä, kynsilakkatilauksella ja herkutteluillalla. Mieskin oli minusta ylpeä :).

  Mutta kaikkien "palkintojen" jälkeen suurin palkinto on tämä helpottunut ja keveä olo. Ei enää hammasmurheita piiiitkiin aikoihin. Olen todella tyytyväinen itseeni ja rohkeuteeni ja se on suurin palkinto kaikista :).

  Hurjasti tsemppauksia ja rohkeuden keräämistä sinulle.

  Onnistuikohan tämän lähettäminen? No poista tämä jos entinenkin tuli perille :).

 4. Jenni

  mullakin on hammaslääkäripelko. tai ei ehkä hammaslääkripelko vaan porauspelko 😀 koska oikomishoito ja kaikki muu onnsituu, mutta paikkaaminen ei. Ennen en pelännyt yhtään, mutta nyt hampaassa on isompi reikä jota on yritetty paikata neljä kertaa… kerran oli 4 puudutuspiikkiä mutta silti sattui…. siitä se porauspelko lähti. ja hammaslääkärit haukkui mua. nyt hampaassa ollut noin vuoden verran väliaikainen paikka ja aika varattu mukavalle hammaslääkärille, jolta mahdollista saada aika nukutukseen. pelottaa edes kokeilla tuon hampaan paikkaamista, vaikka aijon pyytää rauhoittavaa ja jos puudute ei tunnu tehoavan (kuten viimeksi) en anna porata.

 5. Päivä 264: Testissä Youngbloodin mineraalipohja – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Kiitos arvonnan vastauksistanne! Ihan mieletöntä, että sain jo 200 vinkkiä, neuvoa ja tsemppausta kammoani […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *