Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 254: Loppuneita meikkejä

Meikkituotteita on nyt päässyt loppumaan pari kappaletta. Onneksi.

Korkkasin tämän YSL:n Faux Cils Volume mascaran vasta kuukausi sitten, kun löysin sen laatikkoni perukoilta ja rakastuin siihen kovasti taas, mutta harmikseni se oli ehtinyt muhimaan laatikkoni pohjalla vähän turhan kauan…

Tarina tämän mascaran takana menee niin, että ostin tämän viime syksynä osana mascarasettiä, jossa tuli mukana myös minikokoinen silmämeikkikynä ja silmämeikinpoistoaine. Tai oikeastaan ostin näitä settejä kaksi, sillä näille jäi Sokoksen 3+1 päivillä hintaa enää reilut kuusi euroa (!) kappale. Muistelisin näiden olleen toissajoulun lahjasettejä, joten halpa hinta 3+1 päivien viimeisenä päivänä selittyi sillä. Ensimmäisen setin mascaran käytin heti, mutta tämä toinen jäi odottamaan vuoroaan.

Ei siis tullut yllätyksenä, että tämä valmiiksi pari vuotta vanha mascara kuivahti lähes täysin oltuaan käytössä vasta reilun kuukauden. Tämä ei siis ole tälle mascaralle missään tapauksessa tyypillistä ja vika oli vain itsessäni, kun unohdin ottaa tämän käyttöön. Tiedä vaikka minä tai joku muu olisi kurkannut tätä jo vuosi sitten, jolloin massan sekaan olisi päässyt ylimääräistä ilmaa. No, niin tai näin, mutta ihan mieletön mascara tämä silti oli toimiessaan. I’m lovin’ it!

Kaksi muuta loppunutta meikkituotetta oli tarkoitettu kulmille.

Toinen niistä oli Lumenen harmaanruskea kulmakynä, joka oli pitkään lemppareitani. Laatunsa puolesta tämä on kyllä hyvä kynä varsinkin kun miettii tämän hintaa. Ei pahaa sanottavaa, mutta tällä hetkellä tukkani on sen verran tumma, että olen joutunut käyttämään tätä yhdessä Lumenen harmaanmustan kulmakynän kanssa (joka sitten puolestaan on yksinään helposti liian tumma). Tämä sävy on kyllä varmasti hyvin monelle sopiva ja voisinkin heittää villin veikkauksen, että tämä on varmasti Suomen myydyin kulmakynä sävyltään.

Toinen loppunut kulmatuote oli Diorilta:

Diorshow Brown kulmageeli sävyssä 781 Shiny Brown, jonka sävy itseasiassa mätsää lähes kuvassa näkyvän kynsilakan kanssa (China Glaze Prize Winning Mare).

Hauskaa tässä tuotteessa oli, että kun tuotetta kurkkaa, näyttää se itseasiassa lähinnä glitterilinerilta shimmereineen (mitä en tietenkään tajunnut kuvata ennen kuin heitin tämän pois). Kulmissa tämä shimmeri ei kuitenkaan tule vahvasti esiin vaan lisää vaan lähinnä kolmiulotteisuutta:

Jäljestä tuli helposti aluksi hieman liian tumma, mutta kun tuote kuivahti himpun verran eikä sitä enää tullut kulmiin kerralla liikaa, tykästyin tuotteeseen kovasti. Harmi vaan, että tämä poistui juuri Diorin valikoimista.

Toisaalta tykkään kyllä kulmavahoista kulmageelejä enemmän. Geelit jättävät kulmat kovemman tuntuisiksi ja jäykemmiksi kun taas vahat tekevät pehmeämpää jälkeä -ihan kuten hiustuotteissakin. Tyytyväisenä otan siis käyttöön vuoroaan odottaneen Lumenen kulmavahan, joka taitaa loppujen lopuksi kyllä olla lempparini kulmia kiinnittävistä tuotteista.

Yhdestä tuotteesta olisi vielä pakko mainita. Tämä oli sellainen tuote, että jos olisin ollut vähänkään amatööri näiden tuotteitteni kanssa, olisin heittänyt tämänkin jo pois. Kyseessä on ehdoton HG-luomivärinpohjustajani Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion:

Lähes puolen vuoden käytön jälkeen tästä ei enää saanut pahemmin mitään irti. Tuttu ongelma varmasti monelle. Olen kertonut tämän vinkkini täällä ennenkin, mutta kertaus on aina tarpeen. Varsinkin kun tätä voi tosiaan soveltaa myös huulikiiltojen kanssa.

Kun tällaisesta tuotteesta ei enää oikein irtoa mitään, kannattaa irrottaa tuotteen suuaukolta annostelija:

Tuo pieni palanen päättä, minkä verran tuotetta pääsee pakkauksen suuaukon läpi tulemaan ja estää applikaattorin kunnollisen pyörittelyn putkilossa. Mascaroiden kanssa en tätä poistoa suosittele, mutta huulikiillot ja voidemaiset luomivärit yms. ovat sellaisia, joista saa mukavasti vielä tavaraa irti annostelijan poiston jälkeen. Itse käytin tätä tuotetta viimeksi puoli vuotta annostelijan kanssa ja sitten toiset puoli vuotta ilman annostelijaa ja siinäkin vaiheessa tavaraa olisi vielä ollut vaikka kuinka paljon jäljellä, mutta vuoden lähes päivittäinen käyttö tällaiselle silmän lähelle menevälle tuotteelle oli ihan tarpeeksi.

Tähän väliin on kuitenkin taas hyvä hetki kehua tuota primeria. Aivan loistava tuote, jonka päälle luomivärit tarttuvat hyvin ja jonka kanssa luomiväri pysyy ihan läpi päivän hyvänä. Ja ennen kaikkea tämä on tosiaan hyvin riittoisaa. Helpoiten tätä taitaa saada ostettua Look Fantasticista.

Muita tähän rakastuneita?

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Kiitos vastauksestasi!

  Ettäkö ihan pelkkä kasvovesi riittää? Ettei tarvitse mitään päivävoidetta lisäksi?

  Ja no, päiväkoti-ikäisen saa helposti nukkumaan hanskat kädessä. Ensin etsitään puuvillaiset hanskat (meiltä sattui löytymään) ja pestään ne, ettei sänky tulee hiekkaiseksi. Sitten odotetaan, että tenava nukahtaa ja nukkuu sikeästi (meillä tähän liittyy aina se, että käydään sammuttamassa huoneesta yövalo mikä on jäänyt päälle), rasvataan ne kädet ja vedetään hanskat käteen. 🙂 Näin välttyy tuloksettomista perusteluista miksi yöllä pitäisi käyttää hanskoja… Kyllä ne hanskat varmasti jonkun aikaa kädessä pysyvät vaikka eivät ehkä aamuun asti. Jotkut allergiset lapset joutuvat aina nukkumaan kädet siteissä etteivät raavi itseään yöllä verille plus paksut, hoitavat rasvat saavat rauhassa vaikuttaa. He käyttävät apteekista saatavaa sideharsotuubia.

  Minkälaisia hanskoja itse käytät yöllä? Minä olen itselleni käyttänyt sellaisia siivoushanskojen alushanskoja, joskus kun on kesätienestejä tullut siivoojana hankittua, mutta ne menee niin helposti rikki.

  Terveisin Leppäkerttu

 2. Nimetön

  Leppäkerttu: Niin siis minä puhuin vaan puhdistuksen osalta, sillä siitä ymmärsin sinun vain kysyneenkin. 🙂
  Mutta siis ehdottomasti kyllä suosittelen ihotyypin mukaista kosteusvoidetta puhdistuksen jälkeen kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa.
  Itsekin olen käyttänyt noita samoja siivoushanskojen alla käytettäviä ja ovat toimineet minulla hyvin, sillä olen aika rauhallinen nukkuja ja öisin kädet saavat olla aika rauhassa. En tiedä, löytyisikö vaikkapa apteekistasitten kestävempiä.

 3. Sanni

  Leppäkerttu: Olen nähnyt The Body Shopissa myytävän valkoisia puuvillahanskoja, siis juuri tuohon tarkoitukseen 🙂 Hintaa en kyllä millään muista…

 4. Anonyymi

  Ostin tänään Turun Wiklundilta Diorshow brow 541 shiny blond 50% alessa. On hyvä tuote ja hintakin. Ostin myös mavalan mava dry mutta sitä en oo vielä testannu. Täältä saa niin hyviä vinkkejä että samaan tapaan vaan blogiasi jatkamaan! 😀
  T:Marsupilami

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *