Päivä 253: Pieniä juttuja

Menin kolauttamaan yhden hyvin kasvaneista kynsistäni niin pahasti, että se oli leikattava lyhyeksi. Samalla oli tietysti leikattava kaikki muutkin kynnet hyvin pieniksi ja lyhyiksi, sillä yksi lyhyt kynsi keskellä pidempien kynsien riviä pilaa mielestäni pahasti kokonaisvaikutelman. Niinpä kynteni näyttivätkin yhtäkkiä tältä:

Nyyh, minukka ei ole enää mitään syytä elää, elämäni on pilalla ja kaikki vain yhden katkenneen kynnen takia! Julma maailma, miksi kohtelet minua näin?

Olin tosiaan jo vaipumassa epätoivoon kunnes muistin, että kun elämä ojentaa sitruunan, on siitä syytä puristaa sitruunamehua. Ja minähän kaivoin mehulingon esiin…

Muistattekos kun kerroin, että sain viimekuussa läjän Revlonin tekokynsiä kokeiltavikseni? No, nyt kun minulla ei kerran ole kynsiä omasta takaa niin tämähän on mitä mainioin hetki kokeilla näitä ihanuuksia!

Testaukseen ensimmäisinä otetut kynnet olivat mallia Starlet. Kannen teksti ”Compares to $50 salon style” kuulostaa aika suurelta lupaukselta kyllä…

En ole mikään erityinen liimattavien tekokynsien ystävä. Ne ovat kivan näköiset, mutta koska niiden kanssa täytyy olla huomattavasti varovaisempi kuin omien kynsien (joiden pikkuhiljaa kasvamaan pituuteen saa muutenkin totuttua vähitellen, sillä ne eivät kasva yhdessä yössä huimiin mittoihin) ja itse ainakin kolhin niitä joka paikkaan niin kauan, että kynnet vihdoin napsahtelevat irti. Ja kun niitä alkaa irtoilla, on ne pakko poistaa kokonaan (väkivallalla tai asetoonipitoiseen poistoaineeseen upottamalla), sillä liimajäljet näyttävät sen verran pahoilta kynnessä, ettei niitä viitsi kovin moneen kertaan liimailla uudelleen.

Näin ollen minulla oli pieni asennevamma näitä kohtaan valmiiksi. Pakkauksessa pituudeksi ilmoitettiin medium lenght ja yllätyin, kun mallailin kynsiä omille nysäkynsilleni: tekokynnet peittivät vain juuri ja juuri omat kynteni! Nämä olivat siis oikeasti todella lyhyet! Nämähän voisivat olla ihan näppärät… (Toisaalta kyllä tuntui, että tekokynsien pointti menee siinä, että voisin tehdä omilla nykyisillä kynsilläni jo saman, mitä tekokynnet sormilleni tekevät.)

Pakkauksessa tuli mukana viila ja appelsiinipuutikku liiman ja 28 kynnen lisäksi. Kynsissä oli näppärästi pienen pienet koosta kertovat numerot kärjen sisäpinnalla, mikä helpotti laittoa huomattavasti. Pakkauksessa kehotettiin laittamaan liimaa sekä koko omalle kynnelle että irtokynnelle. En lähtenyt moiseen hölmöyteen mukaan vaan laitoin vaan liiman omalle kynnelleni reunoja vältellen, sillä muuten kynnen paikoilleen painaessani olisin saanut ympäriinsä tursahtelevaa liimaa näpeilleni.

Kivaa oli muuten se, että pakkausessa oli kerrankin tarpeeksi pieniä kynsiä! Moni varmasti tietää tämän tutun ongelman, eli että tekokynsipakkaukset vaikuttaisivat olevan lähinnä drag queenien sormille tehtyjä kynsien kokoja katsellessa… Ideana vissiin olisi, että näitä kynsiä olisi ollut kahteen käyttökertaan, mutta näitä oli minun tapauksessani vain yhteen ja loput voisin lähettaa Mega-Paulalle. (Okei, ehkä liioittelen, nämä loputkaan eivät olleet ihan niin isoja, mitä ne yleensä ovat. Plussaa siitä ehdottomasti.)

Lopputulos näytti mielestäni hyvin luonnolliselta ja kauniilta. Pieniltä ilmakuplilta en täysin amatööriliimaajana välttynyt, mutta hyviltä nuo kynnet silti näyttävät. Omista kynsistäni nämä tekivät poikkeuksellisen lättänät, mutta mitä olen monien muiden kommentteja näistä lukenut, ovat he valitelleet sitä, että nämä ovat vähän liian kaarevat. No, omat kynteni ovat kyllä aika kaarevat malliltaan. Liimaukset tuntuvat muuten hyvin pitäviltä, mutta katsellaan nyt, kuinka kestävät. Uskoisin näiden kyllä kestävän hyvin, sillä eipä näitä pahemmin voi mihinkään kolhiakaan lyhyyden vuoksi.

Liimattavista kynsistä nämä ovat osoittautuneet käytössä ehdottomasti miellyttävimmiksi kokeilemikseni!

Kiva näitä on kehua ja hehkuttaa, mutta harmi vaan, ettei näitä taida saada Suomesta. Omani ovat peräisin rapakon takaa Jenkkilästä. Tietääkö joku, mistä näitä voisi ostaa?

Kynsiäni toista vuorokautta muuten katseltuani päädyin lakkaamaan nämä kynnet OPI:n Happy Anniversary!:lla:

Minkäs sitä luonnolleen voi, tylsistyn kynsiini aika nopeasti…

Kun nyt kerran pienistä jutuista ollaan juteltu, niin tahdon ehdottomasti esitellä teille uuden bestikseni:

Bestikseni kulkee virallisesti nimellä matkasuoristusrauta, mutta minulle se on otsatukansuoristusrauta näppärän kokonsa vuoksi.

Jokainen otsatukan omistava ihminen tietää, millaista taistelua sen kanssa eläminen voi olla. Varsinkin aamutuimaan. Aamuisin se on usein likainen ja vaatii pesua. Siksi se onkin kätevää vetää yöksi pinnillä sivuun, jolloin se ei hankaudu tyynyn ja yövoiteesta rasvaisen otsan väliin ja likaannu. Mutta koska se on yöllä ollut pinnillä sivussa, ei se tietenkään aamulla suostu asettumaan kauniisti ja se on siis ehdottomasti taas kasteltava kunnolla. Pieni märällä kammalla kampailu ei paksun otsatukan kanssa auta, vaan vettä on heitettävä niskaan (otsaan) kunnolla. Lost-Lost situation.

Ja tässä vaiheessa tämä kaikkien otsatukallisten sankari ja aikamme legenda hyppää kehiin. Tämä on nimittäin ihan pirun näppärän kokoinen! Tavallisella suoristusraudalla on todella hankalaa lähteä laittamaan otsatukkaa paikoilleen, sillä rauta nyt vaan on sen verran leveä, ettei homma oikein suju. Tai jos sujuu, niin aikaiseksi saa korkeintaan sellaisen mukavan lipan näköisen hyppyrin. Mutta koska tämä pikkurauta on niin näppärä, ei tällä synny mitään turhia kulmia ja tyvestä latvaan on helppo päästä ja jälki jää hyvin luonnolliseksi.

Tässä vielä havainnollistava kuva oman minirautani ja perus GHD:n kokoerosta:

Tämä on siis pieni. Ja tosiaan ihan jumalattoman näppärä. Omani on ostettu Top-Kosmetiikasta, mutta vastaavia on ollut paljon viimeaikoina myynnissä kampaamoissa. Tämä kappale ainakin kuumenee todella nopeasti ja raudat ovat keraamiset. Ainoa miinus on johdossa, jonka kiinnikekohta on kiinteä eikä siis pyöri ympyrää mihinkään suuntaan. Tämä vaikeuttaa rautojen pystyssä pysymistä tason päällä huomattavasti ja itse joudunkin yleensä laittamaan raudat vaan suosiolla nojaamaan jotakin vasten jäähtymisvaiheessa.

Mutta siis aivan mielettömän näppärä vehje! Lyhyempitukkaiselle myös kätevä muutenkin, mutta pitkätukkaiselle en lähtisi tätä suosittelemaan muuhun kuin otsatukan muotoiluun. Itselläni meni ainankin hermot, kun yritin tällä muuten tukkaani suoristella. Eikä tämä nyt GHD:ta hakkaa missään tapauksessa, mutta otsatukalleni tämä on ollut aamujen pelastaja. Hieman nopeampaa vetäistä tällä pari vetoa kuin kastella koko otsatukka ja kuivata föönillä muotoonsa.

Onko tämä pieni ihanuus valloittanut jonkun muunkin sydämen? Meistä ainakin tuli bee äf äffät!

Kommentit (26)
  1. Mistä toi sun ghd on ostettu? Koitan kartoittaa jotain paikkaa, josta saisin ghd raudan mahdollisimman edullisesti. Ovat kuulemma niin mahtavia suoristusrautoja! 🙂

  2. Itselläni on tuo pikkuinen myös, pinkkinä! 🙂
    Käytän sitä kyllä ihan pitkiin hiuksiini mutta lähinnä sojottavien latvojen ja päälihiusten tasoitteluun sillä omat hiukseni ovat piikkisuorat 🙂
    On kyllä täysin hintansa veroinen vehje ja mahtuu vaikka käsilaukkuun!
    En tuon jälkeen enää osaa käyttää normaalikokoista suoristinta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *