Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 251: Älä tuomitse turhaan

Kuten moni muukin bloggaaja, sain minäkin Aussien Real Volume shampoon ja hoitoaineen testattavikseni. Testausta on nyt takana jo pari viikkoa ja olen muodostanut niistä hyvin selkeän mielikuvan.

Kun sain nämä tuotteet käsiini ja katsoin incejä olin ihan 100% varma, etten todellakaan tule tykkäämään näistä.

Shampoon sisältö näytti todella pesevältä ja hoitoaineesta löytyi vain melko kevyesti kosteuttavia ja pehmittäviä aineosia. Todella erityyppisiä tuotteita siihen verrattuna, millaisia olen tottunut hakemaan. Halusin kuitenkin antaa näille mahdollisuuden ja oletin, että käytän näitä sen pari kertaa hampaat irvessä ja sitten ne hautautuvat hyllyn perälle, josta ne jaan joskus eteenpäin.

Mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että ei olisi saanut tuomita etukäteen! Yksi asia nimittäin jonka olen tuotteiden sisältöjä viimeaikoina opiskellessani oppinut on, ettei huonoja tuotteita oikeastaan ole pahemmin olemassa. On vain erilaisia tarpeita ja niihin erilailla sopivia tuotteita.

Minähän olen hakenut mahdollisimman hoitavia ja kosteuttavia tuotteita tukalleni enkä ole ajatellutkaan, että käyttäisin vähemmän hoitavia tuotteita. Mutta miksi ihmeessä olen ajatellut näin? Oma tukkani on kuitenkin tällä hetkellä ihan hyvässä kunnossa ja mitä enemmän tuotteet pehmentävät tukkaa, sitä tehokkaammin ne myös lopulta lätsäyttävät minulla. En minä tarvitse tällä hetkellä jatkuvasti tehokkaasti kosteuttavia ja tukkaa pehmittäviä tuotteita. Tarvitsen shampoon, joka pesee hyvin ja hoitoaineen, joka jättää tukan pehmeäksi ja sileäksi ja mielellään ilmavaksi, mutta jonka siloitusteho ei välttämättä perustu pelkkiin silikoneihin. Ja hei, taisin löytää ne.

Jos tykkäät, että shampoo pesee tukan kunnolla (muttei nyt ihan mäntysuovan lailla kuitenkaan) ja että tukkasi jää pesun jäljiltä ilmavaksi uskoisin sinun tykkäävän tästä. Tämä nimittäin tosiaan pesee kunnolla, mutta ei minun mielestäni kuitenkaan liikaa. Kuivalle tukalle ja päänahalle en tätä suosittelisi, mutta muuten tämä on aivan mainio.

Jos tahdot hoitoaineen jättävän tukkasi sileäksi ja pehmeäksi, mutta kuitenkin ilmavaksi eikä ollenkaan raskaaksi, saatat tykätä tästä. Jos tukka on kuiva, suosittelen käyttämään hoitavempia aineita, mutta jos mitään mieletöntä kuivuusongelmaa ei ole ja haluat kevyesti hoitavan hoitoaineen, niin kyllä tätä kannattaa kokeilla. Tuotteen mainostetaan tuuheuttavan humalan voimalla (eikä nyt tarkoiteta, että käyttäjän pitäisi vetää kännit voidakseen vaan kuvitella tuotteen tehoavan vaan siis tuote itsessään sisältää humalaa), mutta sitä on kyllä tuotteessa niin vähän, ettei teho kyllä siihen pahemmin perustu vaan lähinnä vaan siihen, että tuotteessa on vain kevyesti hiusta pehmittäviä aineosia, jotka eivät vedä tukkaa lättänäksi.

Minä tosiaan aioin vaan kokeilla näitä. Kokeilin kerran ja tukasta tuli niin kivan tuntuinen, että tahdoin kokeilla uudelleen. Kokeilin uudelleen ja tukka tuntui edelleen hyvältä. Nyt olen sitten käyttänyt näitä yli kaksi viikkoa putkeen enkä ole oikeasti malttanut käyttää mitään muita shampoita tai hoitoaineita.

Olen jotenkin ajatellut, että jos käytän vähemmän hoitavia tuotteita, tukkani kuivuu. Mutta piru vie, tukkani tuntuu kokoajan vaan niin hyvältä, että sitä on pakko hiplata! Ja koska hoitoaineessakaan (kuten shampoossakaan) ei ole silikoneja, ei siloittava tunne perustu pelkästään niihin. Johtopäätös: tukalleni riittää kevyemmät kosteuttavat aineet eikä sitä tarvitse ladata täyteen hoitavia aineita ja lätsäyttää sitä täysin. Ei siis ehkä kannata tuomita tuotteita täysin kokeilematta niitä itse ensin. Ja sitäpaitsi näiden kahden käyttö yhdessä pitää tukkani tavallista kauemmin puhtaan tuntuisena, sillä tukka ei tosiaan makaa päätä pitkin, vaikka onkin sileä ja pehmeä.

Aina jos bloggaaja saa tuotteita kokeiltavikseen oletetaan, että hän kehuu tuotteita siksi, että on saanut ne ilmaiseksi. En ymmärrä tätä logiikkaa, sillä en minä ainakaan olisi ostettavissa kahdella hiustuotepullolla. Hei ihan tosi, niitä on kuitenkin muutama jo valmiiksi ja kyllä niitä muutenkin aina varastoihin ilmestyy. Voin siis ihan rehellisesti sanoa, että minä tykkäsin näistä ja aion ehdottomasti käyttää pullot tyhjiksi yhteen putkeen. Mitään tehohoitavia nämä eivät ole, mutta eipä se ole näiden tarkoituskaan.

Kokeilkaa itse, tykkäättekö!

Kommentit (21)

  1. Katso kenguru loikkaa… – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Tällä hetkellä kotoani löytyvä Aussie-perhe näyttää tältä. Kokeilemiini shampoisiin olen ollut todella tyytyväinen, sillä tykkään vahvasti pesevistä shampoista. Hoitoainesuosikikseni on noussut entinen Real Volume, nykyinen Aussome Volume hoitoaine. Siloittaa ihanasti ja selvittää, muttei lätsäytä tukkaani liikaa. Aivan mainio tapaus ja tätä olenkin hehkuttanut teille jo ennenkin. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *