Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 247: Mineraaleja Suomesta vai netistä?

Tänään puhutaan kahdesta eri tavasta hankkia mineraalimeikkipohja ja näiden tapojen plussista ja miinuksista.

Mitäs tässä turhia jaaritellaan, mennään vaan suoraan asiaan:

Ensimmäinen ja perinteinen tapa on hankkia pohja hoitolasta tai liikkeestä. Ja kun tätä tapaa toteuttaa Suomessa, sanotaan sen tulevan usein hyvin kalliiksi. Kunnollinen mineraalipohja kun maksaa Suomessa sarjasta riippuen vähintään 50-60 euroa.

Tämän vuoksi moni suosii tapaa numero kaksi: edullista nettitilausta. Netissä saatavilla olevien mineraalipohjien kirjo on hyvin laaja ja hinta on hyvin edullinen. Miksi ihmeessä kaikki eivät siis tilaa pohjiaan netistä?

En lähde määrittelemään, kumpi tapa olisi parempi hyvän mineraalimeikkipohjan hankintaan, sillä nämä kaksi hankintatapaa on tarkoitettu hyvin erilaisille ihmisille. Siksi tahdonkin nostaa esiin näiden hankintatapojen niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Netistä mineraalipohjia saa tosiaankin todella halvalla. Niin halvalla, että ihan naurattaa, kun vertaa Suomen hintoihin. Itse olen tehnyt pientä tutkivaa journalismia ihoni kanssa jo toista kuukautta selvittääkseni, aiheuttaako se paljon vouhkottu bareMineralsin meikkipohjan vismutti minulle näppylöitä (tähän väliin voin kertoa, että ei aiheuta, mutta palaan asiaan tarkemmin vielä). Olen jättänyt bareMineralsin pohjan pois pidemmäksi aikaa ja korvannut sen aluksi tavallisella Diorin meikkipuuterilla (näppyjä tuli yhä). Sitten olen käyttänyt hetken Youngbloodin vismuttia sisältävää mineraalimeikkipohjaa (näppyjä tuli yhä samalla lailla, ei eroa). Viimeinen vismutiton kokeiluni on kestänyt huomenna viikon (ei yhtään mitään eroa edelleenkään) ja se on tehty näillä tuotteilla:

Tämä oli paha lipsahdus ostolakkoon, mutta annan sen itselleni anteeksi, sillä homma tapahtuu tietysti tieteen nimissä (seli seli, lipsahdus mikä lipsahdus). Tahdoin siis kokeilla mineraalipohjaa, jossa ei ole bismuttia ja Aliman pohjat kuulostivat houkuttelevilta.

Tuotteista sai tilattua näppäriä sample kokoja 1,5 dollarilla kappale, mutta koska postikulut olivat reilut 12 dollaria, ei parin pieneen sampleen kannattanut tietystikään tyytyä. Itse päätin siis irroitella kunnolla ja tilasin näytteet primerista, eri sävyisistä pohjista, peiteaineista sekä kiinnittäjistä. Ja näillä on menty nyt viikko (juuri sopivasti kuun ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin saapuivat).

Tällainen systeemihän kuulostaa ihan unelmalta, sillä noin halvalla saa näin paljon kaikkea! Mikä tässä sitten on se tylsä puoli? No ainakin se, että kaikki eivät rakasta sävyjen kokeilua ja oikean sävyn ja tuotteen metsästystä. Ensinnäkin on todella vaikeaa arvata, mikä sävy sopii omalle iholleen parhaiten pelkkien nettisivujen perusteella. On siis tilattava useita sampleja. Itse tilasin seuraavat samplet pohjista:
Neutral 0, Neutral 1, Cool 0, Cool 1, Warm 0, Golden 0, Beige 0 ja Beige 1.
Lisäksi tilasin sampleja peiteaineesta sävyissä Porcelain ja Beige, näytteen Primer Powderin Light sävystä sekä Finishing Powderisamplet Yuki ja Keiko. (Ja lisäksi sain kaksi poskipunanäytettä ja yhden luomivärinäytteen.)

Jes, kivaa päästä kokeilemaan! No joo, onkohan sittenkään… Yhtenä päivänä olen näyttänyt keltatautiselta. Toisenä päivänä näytin haamulta. Yhtenä päivänä minulla on ollut valkoiset rinkulat silmieni ympärillä. Ja yhtenä päivänä olen ollut kummallisen punainen. Sävyä saa siis hieman hakea. Ja loput samplet jäävät tietysti käyttämättä, ellei niitä saa kaupattua tai annettua eteenpäin jollekin.

Ja vaikka pohjia on tilannut reilusti ja oikea sävy löytyisikin, ei se takaa, että pohja tuntuu hyvältä iholla. Näissäkin on nimittäin selkeitä eroja tunnussa. Itse tykkäsin bareMineralsin pohjan kuulaudesta ja sitä tämä Alima ei puolestaan tee (ideaali siis niille, jotka tahtovat mattaisempaa kuin bM), mutta ei tämä matta pahakaan ole. Ehkä tämä ei ole minulle ihan se mieluisin pohja hieman kuivakan tunteen vuoksi, mutta ei tämä huonokaan ole ollut. Mutta kyllä minä tahdon testata monta muutakin mineraalisarjaa vielä.

Jos nyt lähdetään miettimään sitä kulupuolta, niin halvallahan tästä nettitilaamisesta ei pääse sitten millään. Samplejen tilaaminen on ensin verottanut parikymmentä euroa. Jos sopiva pohja löytyy, maksaa se esimerkiksi täältä tilattuna postikuluineen sen reilut parikymppiä. Ja ihan kun siihen ei muka tekisi mieli lisätä vielä paria samplea, kun samoilla postareilla kuitenkin tulevat… Ja niin, jos samplet tilattuaan sitten huomaakin, ettei pohja tunnukaan hyvältä iholla, on sama samplejen tilausrumba otettava uusiksi toiseen firmaan. Eli kyllä niitä kuluja siis tässäkin systeemissä tulee.

Kaikkihan eivät jaksa moiseen rumbaan lähteä. Itse kuulun niihin kokeilunhaluisiin ihmisiin, jotka tahtovat testata, räplätä ja etsiä sitä täydellistä tuotetta maailman ääriin asti. Toiset kuitenkin tahtovat kävellä liikkeeseen, pyytää työntekijää hieman kertomaan heidän myymästään mineraalipohjasta, valitsemaan siitä heille sopivan sävyn ja kokeilemaan sitä heidän iholleen. Sen jälkeen he menevät kotiin, katselevat ja kuulostelevat illan aikana tykkäävätkö pohjasta ja onko sävy varmasti passeli ja hakevat seuraavana päivänä liikeestä nappituotteeksi osoittautuneen meikin kotiinsa ja iloitsevat siitä. Tai jos tuote ei ollut hyvä, kävelevät he toiseen liikeeseen, jossa heidän iholleen kokeillaan toinen pohja, joka ehkä osoittautuukin heille paremmin sopivaksi.

Kummassakin tapauksessa loppukustannus on suurinpiirtein yhtä suuri, eli ei voi välttämättä sanoa, että netistä voisi tilata mineraalimeikkejä edullisesti. Toki sitten homma muuttuu edulliseksi, kun on löytänyt itselleen sen sopivan tuotteen, jota tilaa aina uuden edullisen kappaleen vanhan loputtua ja sehän on tietysti ehdotonta plussaa. Mutta toisaalta taas moni on valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saa vaivatta ostettua sen luottotuotteen suoraan liikkeestä. Ja tokihan monia Suomessa kalliimmalla hinnalla myytäviä pohjia myydään myös netissä edullisemmin kuin Suomessa. Ja toki netissä voi päästä edullisesti, jos tekee kaverin kanssa kimppatilauksen!

Kuvissa näkyneiden Aliman tuotteiden ja Youngbloodin pohjan laatu kiinnostaa varmasti monia, joten pyhitän näille omat, kuvalliset postaukset myöhemmin, jotta näistä saadaan varmasti mahdollisimman paljon iloa irti.

Kerron myös myöhemmin omilla kasvoillani tekemistäni tutkimuksista ja kokeista, jotka ovat pyörineet paljon kohua aiheuttaneen bismutin ympärillä, joka kuulemma mahdollisesti ärsyttää ihoa. Ja hei huomio, mikään kosmeettinen aine ei aiheuta aknea iholle (näppyinä ilmenevää ärsytystä toki), sillä akne on ihosairaus, jonka aiheuttajat tulevat sisältä päin (okei, kloori ja öljy voivat olla mukana aiheuttamassa, mutta ne eivät nyt liity tähän mineraalihässäkkään ainakaan). Tästä tuli kommenttikenttään viestiä muutamalta näin netistä lukeneelta ja halusin korjata asian. Toki vismutti voi herkistää ihmisiä ja aiheuttaa näin näppyinä ilmenevää ärsytysreaktioita ihan siinä missä vaikkapa pähkinät, hunaja tai joku muu kosmetiikassa paljon käytetty aine, mutta ihan aknea se ei kyllä kykene aiheuttamaan. 🙂

(Korvasin sanan bismutti vismutilla, sillä se taitaa tosiaan olla se virallinen käännös.)

Kommentit (30)

 1. Anonyymi

  kiitos Golden kun rauhoittelit vismutti hätääni. Kävin kuitenkin jo Nannan kehuista innostuneena tilaamassa Everyday Mineralsin samplet ja ne menee ennen tuota Bm testaukseen. Ihan mahtava juttu EDM:ssä oli, että jokaisesta pohjasta sai valita erikseen että ottaako matan, semi-matan vai "kuulaan".

  Autatko vielä päätöksen teossa: Ongelma ihossa on, välillä pintakuiva sekaiho leuka näppylöillä. Minkä putsarin näistä hankkisit.
  – REN MAYBLOSSOM & BLUE CYPRESS FACIAL WASH
  – OLE HENRIKSEN ALOE VERA DEEP CLEANSER
  – MURAD AGE REFORM REFRESHING CLEANSER

 2. Nimetön

  Anonyymi: Muista tulla kertomaan kokemuksiasi EDM:n pohjista sitten, kun pääset niitä kokeilemaan, kuulen mielelläni. 🙂
  Tuosta Muradista minulla ei ole kokemuksia enkä ole inciä nähnyt, mutta nuo kaksi muuta ovat kyllä hyviä ja itse olen ihan rakastunut tuohon Ole Henrikseniin. 🙂

 3. Satu

  Alimasta en ollutkaan ennen kuullut, joten kokemuksia siitä odotan kovasti! Sävyvalikoima meikkipohjissa näyttää nimittäin tosi hyvältä.

  EDM oli minun makuuni jotenkin liian "jauhoinen" tai jotain.. EDM luomivärejä minulla on muutama ja niistä pidän kovasti.

 4. Kaneli

  Kiitos taas posteistasi!

  Mulle on käynyt kuten kommentoineelle anonyymille tuossa aiemmin, eli olen myös hurahtanut kynsilakkoihin tämän blogin myötä.

  Nettitilaamisesta ja kaupassa shoppailusta sen verran, että omat plussani kauppashoppailulle on se, että pääsee räpläämään tuotteita. Muuta bonusta siinä ei sitten olekaan. Asiantuntijan apu ei maksa ja sen saa, kun kertoo kiinnostuneensa vaikka näistä pohjista. Siinä saa tarvitun tiedon, tuotteiden hypläilymahdollisuuden, hyvän palvelun sekä itselle sopivan sävyn. Sitten kotiin ja http://www.strawberrynet.com tms. .. Bm starttipakettikin on nettikaupoissa huomattavasti edullisempi kuin vaikka Kicksissä.

 5. Nimetön

  Kaneli: Minun on pakko sanoa tähän kosmetiikkamyyjänä, että jos ei aio tuotetta ostaa liikkeestä, niin on aika törkeää käydä pyytämässä valinta-apu myymälästä ja hakea tuote muualta. Itse olen esim. kokeillut ja valinnut tuotteita ja sävyjä asiakkaalle ja lopuksi asiakas on pyytänyt kirjoittamaan tuotteiden sävyt ylös ja todennut, että hän ostaa ne sitten kun lähtee pian laivalle. Ööh, kiitos? Ja siis vaikkei hommaa nyt ääneen sanoisikaan, niin on se kyllä mielestäni ikävää kun ottaa huomioon, että myyjä on kuitenkin paikalla myymässä eikä tekemässä hyväntekeväisyyttä.
  (Anteeksi, en tarkoittanut tätä avautumista mitenkään henkilökohtaisesti ja hoidat itse varmasti tilanteet nätisti, mutta kun asia tuli puheeksi, oli pakko päästä avautumaan.)
  🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *