Päivä 246: No onpas ärsyttävää!

Jei, tämä neiti sai kameransa takaisin pikaisemmin kuin osasi edes odottaa, joten kunnollisia kuvia on taas saatavilla! (Tai ainakin kunnollisempia kun ikivanhalla hirvityksellä oli mahdollista ottaa.)

Ja heti ensimmäisenä tahtoisin iloita loppuneesta huulirasvastani:

Cliniquen Superbalm lip treatment ei ollut yhtä hyvä kuin suosikkini Biothermin Nutrisource huulirasva, mutta ihan kelvollinen tapaus silti. Tämä piti huulet hyvin pehmeänä ja kosteutettuina ja koostumus oli ihanan rasvainen ja paksu. Käyttäisin mielelläni, jos tällaisen saisin, mutta jos itse joutuisin investoimaan, investoisin mielummin Biothermiin (jonka inci on pullollaan huulia pehmittäviä aineosia). Kyllä tämä kehuja silti saa ehdottomasti ja voin suositella tätä.

Tälle piti tietysti saada seuraaja, joka saapuikin postitse mukavasti perille ajoissa juuri ennen vanhan loppumista:

Muistatteko, kun vähän aikaa sitten intoilin himostani päästä kokeilemaan Burt’s Beesin tuotteita? Helpotin intoani ja tilasin uudeksi huulirasvaksi Feeluniquesta sarjan Beeswax Lip Balmin. Ja tiedättekö mitä? En ole koskaa laittanut huulilleni mitään yhtä kamalaa!

Juu, ihan tosi, tämä ei sovi minulle, ei sitten yhtään!

Ensinnäkin tykkään, että yöksi laitettavan huulirasvan koostumus on mukavan täyteläistä. Tätä ei irtoa purkista sitten millään, sillä massa on todella kovaa. Olen yrittänyt hieroa tätä sormenpäilläni ja jopa huulillani suoraan purkista, mutta tätä ei kyllä pahemmin irtoa purkista. Saan kaivaa tätä aina spaatelilla pienen klöntin, jonka huulilleni sitten levitän. Ja vähempään en tyydy, vaikka ehkä olisikin tarkoitus.

Toisekseen tämä ei tunnu kovin pehmittävältä. Okei, on tässä mehiläisvahaa, kookosöljyä ja manteliöljyä ja vaikka mitä muuta, eli kyllähän tämä pehmittää toki, mutta ihoa helposti ärsyttävät piparminttu ja rosmariini tuntuvat ihan pirun epämiellyttäviltä, kun ne kihelmöivät huulilla ja se kumoaa kyllä tuon nautinnollisen pehmittävän vaikutuksen. Eniten minua ärsyttää tämä kamala tunne huulilla, jota en todellakaan tahdo tuntea, kun menen nukkumaan. Kivaa on se, että tukkoinen nenä kyllä aukeaa noiden kahden mainitsemani aineen tuoksun vaikutuksesta, mutta mitään muuta kivaa en tästä tuotteesta sitten löydäkään. Erityisen pehmeiksi huulet eivät kyllä tuntuneet jääneen tämän jäljiltä.

En siis todellakaan tykännyt ja voipi olla, että tästä tulee yksi niistä harvoista tuotteista, joita en edes tahdo käyttää loppuun, vaan jotka heitän roskiin jo kauan ennen loppumista. Ja sellaisiin tuotteisiin minä törmään todella harvoin!

Tiesittekö muuten, että mm. piparminttua käytetään aiheuttamaan paikallinen ärsytysreaktio (eli suomeksi pienimuotoinen tulehdus) ihon pinnalla (tästä johtuu nipistely iholla) helpottamaan tulehdusta viereisessä tai syvemmässä kudoksessa? Eli tulehdusta ja siitä aiheutuvaa tunnetta helpotetaan toisenlaisella tulehduksella. Ja tästä pienestä tulehduksesta johtuu käsittääkseni myös esimerkiksi se, että huulia pullistavat aineosat tosiaan pullistavat huulia. Ja vaikka ärsytysreaktio ei näkyisikään iholla aineen iholle laittamisen jälkeen, on reaktio silti meneillään. Tähän samaan ärsytysreaktioon perustuvat selluliittivoiteet ja muut napakoittavat voiteet, jotka tuntuvat kihelmöinnin takia ah, niin tehokkailta ja rasvaa polttavilta, mutta joiden tehokkuuteen (tai siis tehottomuuteen) kihelmöinnillä ei silti ole mitää vaikutusta, sillä kosmetiikan aineosat eivät saa vaikuttaa rasvakerroksiin.

Note to self: Vaikka tuote olisi miten kehuttu, älä koskaan hanki sitä selvittämättä sen sisältöä ensin.

Onko joku muuten ihan oikeasti tykännyt tästä Burt’s Beesin huulirasvasta?

Niin, en olekaan muuten manininnut vielä, että tämän hetkiset opiskeluni liittyvät hyvin läheisesti kosmetiikan kemiaan. Olen kokenut tuotteiden sisältöjen kanssa suuren valaistuksen ja oppinut inceistä niin mahdottoman paljon, etten voi uskoakaan. Vanhoja mielipiteitäni ja uskomuksiani on kumoutunut ja olen käsittänyt nyt oikeasti sen, mitä kosmeettisilla tuotteilla ja aineosilla voidaan tehdä ja mitä ei. Ja lupaan kyllä jakaa tietoa teillekin, mutta älkää ihmetelkö, jos jatkossa sanon asioita, joista olen ennen sanonut ihan muuta. Ero on, että ennen luulin tietäväni ja nyt tiedän. Tai ainakin osaan nyt ottaa selvää oikeista lähteistä.

Kommentit (30)
  1. jenkeissä asuessani käytin burts been huulirasvoja koko ajan lähinnä viilentävän vaikutuksen takia ja tykkäsin. MUTTA ostin nyt keväällä lisää niitä jenkeissä vieraillessani ja petyin yli kaiken 😀 entiedä onko ne jotenkin muuttaneet koostumusta vai eikö suomen sää noihin sovi..:D

  2. hyhh, kuulostaapa epämiellyttävältä tuo huulirasva
    :-/…

    itse sain tänään garden.co -pakettini – ei, enpäs tuhlannutkaan (tällä kertaa)turhuuksiin vaan tilasin vain päivittäiskäytössä olevat kasvovoiteeni. olivat havainneet dior-fanitukseni kun taas niitä tilasin ja mukana tuli näytteitä sikakalliista diorin l'or de vie-sarjasta : 'la creme' näytekokoisena sekä 'la creme d'yeux'… en kyllä varmana uskalla kokeilla, mitä jos niihin jää koukkuun?!? mainittakoon tässä, että 'la creme' maksaa tuolla ko. kaupassa 240 PUNTAA / 50 ML :O. litrahinta kohdillaan…

    kampaaja taas laittoi mukaani tangle teaserin, siis oikeasti _laittoi_ kun haluaa siitä pitkähiuksisen käyttökokemuksia. asiaa :). vaikka omasta tukasta jäikin sinne lattialle 15 cm niin kai tässä vielä pitkätukasta menee kun kuitenkin on hiukset puoleen selkään – olo keveni mukavasti eikä hiukset enää jää sukkahousujen väliin pukiessa 😛

    /nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *