Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 246: No onpas ärsyttävää!

Jei, tämä neiti sai kameransa takaisin pikaisemmin kuin osasi edes odottaa, joten kunnollisia kuvia on taas saatavilla! (Tai ainakin kunnollisempia kun ikivanhalla hirvityksellä oli mahdollista ottaa.)

Ja heti ensimmäisenä tahtoisin iloita loppuneesta huulirasvastani:

Cliniquen Superbalm lip treatment ei ollut yhtä hyvä kuin suosikkini Biothermin Nutrisource huulirasva, mutta ihan kelvollinen tapaus silti. Tämä piti huulet hyvin pehmeänä ja kosteutettuina ja koostumus oli ihanan rasvainen ja paksu. Käyttäisin mielelläni, jos tällaisen saisin, mutta jos itse joutuisin investoimaan, investoisin mielummin Biothermiin (jonka inci on pullollaan huulia pehmittäviä aineosia). Kyllä tämä kehuja silti saa ehdottomasti ja voin suositella tätä.

Tälle piti tietysti saada seuraaja, joka saapuikin postitse mukavasti perille ajoissa juuri ennen vanhan loppumista:

Muistatteko, kun vähän aikaa sitten intoilin himostani päästä kokeilemaan Burt’s Beesin tuotteita? Helpotin intoani ja tilasin uudeksi huulirasvaksi Feeluniquesta sarjan Beeswax Lip Balmin. Ja tiedättekö mitä? En ole koskaa laittanut huulilleni mitään yhtä kamalaa!

Juu, ihan tosi, tämä ei sovi minulle, ei sitten yhtään!

Ensinnäkin tykkään, että yöksi laitettavan huulirasvan koostumus on mukavan täyteläistä. Tätä ei irtoa purkista sitten millään, sillä massa on todella kovaa. Olen yrittänyt hieroa tätä sormenpäilläni ja jopa huulillani suoraan purkista, mutta tätä ei kyllä pahemmin irtoa purkista. Saan kaivaa tätä aina spaatelilla pienen klöntin, jonka huulilleni sitten levitän. Ja vähempään en tyydy, vaikka ehkä olisikin tarkoitus.

Toisekseen tämä ei tunnu kovin pehmittävältä. Okei, on tässä mehiläisvahaa, kookosöljyä ja manteliöljyä ja vaikka mitä muuta, eli kyllähän tämä pehmittää toki, mutta ihoa helposti ärsyttävät piparminttu ja rosmariini tuntuvat ihan pirun epämiellyttäviltä, kun ne kihelmöivät huulilla ja se kumoaa kyllä tuon nautinnollisen pehmittävän vaikutuksen. Eniten minua ärsyttää tämä kamala tunne huulilla, jota en todellakaan tahdo tuntea, kun menen nukkumaan. Kivaa on se, että tukkoinen nenä kyllä aukeaa noiden kahden mainitsemani aineen tuoksun vaikutuksesta, mutta mitään muuta kivaa en tästä tuotteesta sitten löydäkään. Erityisen pehmeiksi huulet eivät kyllä tuntuneet jääneen tämän jäljiltä.

En siis todellakaan tykännyt ja voipi olla, että tästä tulee yksi niistä harvoista tuotteista, joita en edes tahdo käyttää loppuun, vaan jotka heitän roskiin jo kauan ennen loppumista. Ja sellaisiin tuotteisiin minä törmään todella harvoin!

Tiesittekö muuten, että mm. piparminttua käytetään aiheuttamaan paikallinen ärsytysreaktio (eli suomeksi pienimuotoinen tulehdus) ihon pinnalla (tästä johtuu nipistely iholla) helpottamaan tulehdusta viereisessä tai syvemmässä kudoksessa? Eli tulehdusta ja siitä aiheutuvaa tunnetta helpotetaan toisenlaisella tulehduksella. Ja tästä pienestä tulehduksesta johtuu käsittääkseni myös esimerkiksi se, että huulia pullistavat aineosat tosiaan pullistavat huulia. Ja vaikka ärsytysreaktio ei näkyisikään iholla aineen iholle laittamisen jälkeen, on reaktio silti meneillään. Tähän samaan ärsytysreaktioon perustuvat selluliittivoiteet ja muut napakoittavat voiteet, jotka tuntuvat kihelmöinnin takia ah, niin tehokkailta ja rasvaa polttavilta, mutta joiden tehokkuuteen (tai siis tehottomuuteen) kihelmöinnillä ei silti ole mitää vaikutusta, sillä kosmetiikan aineosat eivät saa vaikuttaa rasvakerroksiin.

Note to self: Vaikka tuote olisi miten kehuttu, älä koskaan hanki sitä selvittämättä sen sisältöä ensin.

Onko joku muuten ihan oikeasti tykännyt tästä Burt’s Beesin huulirasvasta?

Niin, en olekaan muuten manininnut vielä, että tämän hetkiset opiskeluni liittyvät hyvin läheisesti kosmetiikan kemiaan. Olen kokenut tuotteiden sisältöjen kanssa suuren valaistuksen ja oppinut inceistä niin mahdottoman paljon, etten voi uskoakaan. Vanhoja mielipiteitäni ja uskomuksiani on kumoutunut ja olen käsittänyt nyt oikeasti sen, mitä kosmeettisilla tuotteilla ja aineosilla voidaan tehdä ja mitä ei. Ja lupaan kyllä jakaa tietoa teillekin, mutta älkää ihmetelkö, jos jatkossa sanon asioita, joista olen ennen sanonut ihan muuta. Ero on, että ennen luulin tietäväni ja nyt tiedän. Tai ainakin osaan nyt ottaa selvää oikeista lähteistä.

Kommentit (30)

 1. Anonyymi

  Heips, kirjoitin sulle pari viikkoa sitten kun ostin pariisista baremineralsin aloitussetin. Olen nyt käyttänyt tuotteita pari viikkoa ja kuten sanoit aluksi oli iho tuntui pintakuivalta. Se kuitenkin loppui noin viikon kuluttua. Tuotteet ovat tuntuneet todella hyviltä iholla, mutta olen pistänyt merkille että minulle on ilmestynyt finnejä jonkin verran ja olen ihmetellyt syytä.

  Käytän samoja puhdistustuotteita ja rasvoja kuin ennenkin. Juon paljon vetta ja urheilen ja syön muutenkin terveellisesti. Olen yrittänyt miettiä mistä nämät finnit johtuvat kunnes luin tiptoesin blogia ja hän kirjoitti että baremineralseissa olisi Bismutti- nimistä ainesosaa, mikä voisi aiheuttaa finnejä?
  mitä mieltä olet, voisiko tämä olla totta? nyt kyllä harmittaa, en nimittäin haluaisi luopua näistä tuotteista:)

  kiitos jo etukäteen!
  t.anna

 2. Anonyymi

  Sää kun oot blogissas kehunut kovasti tota BareMineralsia, niin ei sinulle ole tullut mitään oireita niiden sisältämästä bismutti-nimisestä ainesosasta? Luin juuri Tiptoes-blogista tälläisen kohdran: "Baremineralsin vaihdoin Everyday Mineralsiin, sillä ko. Tuotteet eivät sisällä bismuttia. Bismutti on suhteellisen halpa ainesosa, joka tekee tuotteista silkkisen tuntuisia, helposti levittyviä ja valoa heijastavia. Se kuitenkin aiheuttaa osalle käyttäjistä aknea ja allergisia reaktioita."

  Eli mää oon tällänen herkkäihoinen, niin kannattaisko suoraan tilata Everyday Mineralsia mieluummin,kuin BareMineralsia? Harmittaa vähän, kun melkein olin jo tuolta Feel uniquelta tilaamassa sen starter kitin..

 3. Anonyymi

  Lisäystä vielä edelliseen: Vertailin everyday mineralsin ja baren koostumuslistaa ja samoja aineita oli: Mica, Titanium Dioxide ja Iron Oxides. Bare mineralsista neljäntenä löytyy vielä edellä mainittu Bismutti.

  t.anna

 4. Anonyymi

  Hei anna-anonyymi, ollaan näköjään pohdittu samaa juttua!

  Mietin vaikeki ehkä saisi, että johtuukohan Golden Girlin omatkin näppylät tuosta BareMineralsin bismutista?

  Jotenkin tuo everydayminerals vaikuttaa kivemmalta tällä hektellä.

 5. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Tulee kyllä vähän kerrallaan. 🙂

  Opri: Ei noista oikein muuta voi sanoa, kun että mitä karheami pinta, sitä tehokkaammin lyhentää kynttä. 🙂

  anna: Bismutti voi aiheuttaa joillakin ärsytystä ihan kuten moni muukin aineosa. Itselläni tai lähipiirillä aine ei ole aiheuttanut näppyä ja suosittelenkin, että teet ihan konkreettisen kokeen: Jätä pohja vähäksi aikaa käyttämättä kunnes ihon kunto tasapainottuu. Sen jälkeen käytä toiselle puolelle kasvoja pohjaa ja toiselle muuta haluamaasi meikkiä ja vertaa, onko bM:n puolella selkeä ero. Joskus nimittäin kyse voi olla sattumasta ja tuossa huomaa konkreettisesti, ärsyttääkö juuri pohja ihoa. 🙂

  Anonyymi: Tuossa on nyt vähän liioiteltu, sillä aknea ei voi aiheuttaa mikää ulkoinen aineosa vaan se on hormooniperäistä. Ärsytystä bismutti voi toki aiheuttaa siinä missä moni muukin aineosa. (Kurkkaa myös edellinen vastaus.) Itse voin sanoa, ettei bismutti ole aiheuttanut minulle ärsytystä (kuten ei lähipiirillenikään), mutta olen toki kuullut tuosta.
  Olen tehnyt itse muutamia kokeita asian suhteen ja niistä onkin tulossa lisää infoa lähiaikoina. 🙂
  Mutta tähän pätee ihan sama kuin mihin tahansa muuhunkin kosmetiikaan: kaikki ei vaan sovi kaikille. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *