Päivä 234: Ostolakossa vai ”ostolakossa”?

Olen nyt ollut ostolakossa yli puoli vuotta. Minulle, kosmetiikka-addiktille, ostolakko tarkoittaa, etten saa ostaa ylimääräistä kosmetiikkaa. Ylimääräiseksi lasketaan kaikki sellaiset tuotteet, joista minulta löytyy vastaava jo valmiiksi käytettäväksi. Ainoastaan Diorin viisikko-vauvat on jätetty lakon ulkopuolelle.

Lakko on sujunut tähän asti varsin kelvollisesti. Lipsahduksia on ollut vain vähän ja tuotteisiin on kulunut vain pienen pieni summa rahaa (ei mitään verrattuna entiseen!). Lakon idean mukaan kaikki on siis mennyt hyvin.

Toisaalta kuitenkin tuntuu, ettei tässä hommassa ole tällä hetkellä edes mitään haastetta enää. Juu, en osta tuotteita, mutta työni vuoksi minulle ilmestyy niitä kokeiluun joka tapauksessa varsinkin näin syksyllä. Onko siis turhaa esittää marttyyria ja olla ostelematta tuotteita, kun tuotteita kuitenkin virtaa kotiin jo ihan muutenkin? Alunperinkin ideana toki oli, että koska tavaraa tunkee kotiin jo työnkin puolesta, ei sitä olisi tarpeen haalia enää vapaa-ajalla itselleen omatoimisesti ja sen idean mukaan tässä on mentykin.

En aio potea huonoa omaatuntoa minulle tulevista tuotteista ja ammattitaidon ylläpitämiseksi tahdon kokeilla niitä myös tulevaisuudessakin, mutta halusin vain sanoa, että tuntuuhan tämä ”ostolakossa” kulkevan blogin nimissä kirjoittelu hieman hassulta, kun kyseessä ei ole mikään absoluuttinen tuotehanojen sulkeminen. Mutta toisaalta tämä on minun blogini ja on ihan minusta kiinni, mitä haluan tuolla blogin nimellä sanoa.

Pointtina siis on, että vaikka tavaraa tuleekin välillä enemmän jo ihan vaan työn puolesta, on minulla silti ajatuksena ja toiveena kaappien tyhjeneminen pikkuhiljaa. Aion jatkossakin pitää yllä ”ostolakkoani”, josta on jo muodstunut minulle elämäntapa enemmän kuin pelkkä tietyn ajanjakson voimassa oleva sääntö. Ehkä lukijoistani ei aina tunnu blogiani lukiessa, että kyseessä olisi tavaranvähennysprojekti, mutta tämä tavaranvähennysprojektista lähtenyt blogi on pikkuhiljaa kehittynyt myös viralliseksi kosmetiikkablogiksi.

Mistä nämä kaikki pohdinnat oikein kumpusivat? Epäilen, että osasyynä pohdintaan olivat muutamat tuotteet, jotka minulle vähän aikaa sitten ilmestyivät…

Tämän Mavalan käsivoiteen käsilaukkukoon kanssa me olimmekin jo vanhoja tuttuja. Ihan hyväksi osoittautunut tuote, jonka käytän hyvillä mielin pois.

Mavala on jokusen aikaa sitten laajentanut tuotteitaan myös jalkojenhoidon puolelle ja olin varsin iloinen päästessäni kokeilemaan näitä. Tarkempaa raporttia saatte kuitenkin vielä odotella hetken.

Hyviä markettishampoita ja-hoitoaineita blogissani kyselleille olen vinkannut usein XZ:n tuotteista ja olin innoissani, että sain piiiitkästä aikaa taas itsekin niitä käyttööni.

Uutta deodoranttia en ole saanut itse ostaa kohta varmaan viiteen vuoteen enkä näytä vielä tulevaisuudessakaan saavan kovin nopeasti ostaa. Ei se mitään, kivaa saada pitkästä aikaa Herbina kokeiluun!
Herbinan tyvikohottajasta saatte tarkempaa raporttia lähiaikoina.

Prevage on minulle sarjana aivan uusi tuttavuus. Prevage on Elizabeth Ardenin maailmalla paljon hypetystä osakseen saanut juonteita ehkäisevä sarja, joka sisältää idebenonia. Kyseinen aine on kuulemma yksi vahvimmista ja tehokkaimmista saatavilla olevista antioksidanteista! Syytä ollakin tehokas, sillä esimerkiksi tämän sarjan yövoide näyttäisi maksavan 160 euroa per 50 ml purkki! Tässä saamassani näytesetissä on näyte sarjan seerumista, seerumin päälle laitettavasta yövoiteesta sekä silmänympärysvoiteesta. Ero pitäisi kuulemma huomata jo ensimmäisen vuorokauden jälkeen, eli innolla odotan tämänkin kokeilua.

Lisäksi sain vielä näytteet kahdesta uutuustuoksusta.

Marc Jacobsin Lola ei ole yhtään minua. Kukkainen ja viettelevä ehkä, mutta en vaan pääse tämän makuun. Pullo on muuten jotain ihan käsittämätöntä! Hieman ehkä liioitellusti voin sanoa, että tavallisen 50 ml tuoksun pakkaus vie kaupassa puoli hyllyä tilaa (naurettavan) ison korkkinsa vuoksi:

Ehkä hieman prameileva pullo, mutta toisaalta tuo on jo jotain niin kamalaa, että se on tarkemmin ajateltuna jo ihanaa.

Mitäs tykkäätte pullosta? Oletteko käyneet jo tuoksuttelemassa itse tuoksua?

Tuoksu, jolle itse sitten lämpesin enemmän oli Cloén uusi Eau De Parfum Intense:

Täytyy myöntää, etten ole käynyt aiempia Chloén tuoksuja tuoksuttelemassa, mutta tämä kyllä sai aikaan himon käydä! Tuoksu ei ole yhtään sitä tyypillistä sitruksisen raikasta tuoksumaailmaa, johon normaalisti tykästyn, vaan jotain paljon naisellisempaa ja tyylikäämpää. Cloén esittämä ”Truly chic, intensely feminine, mysteriously seductive,” on mielestäni hyvin nappi kuvaus tuoksulle. Tässä on juuri sopivasti sitä miellyttävää puhtautta ja raikkautta yhdistettynä kevyesti ruusun tuoksuun ja roseepippuriin. Tuoksussa on ihan kevyttä itämaista vivahdetta, mutta en miellä tätä yhtään tyypilliseksi mausteiseksi itämaiseksi tuoksuksi (lue: vahvat aromit eivät saa minua voimaan pahoin tai tukahduta minua).

Suosittelen tuoksutettavasti ehdottomasti niiden toimesta, jotka tahtovat naisellisen tuoksun, joka ei saa olla päällekäyvä, vaan mielummin pehmeä ja jossa saa olla mukana raikkautta jossain muussakin muodossa, kun vain sitruksisena.

Onko joku muu ihastunut jo tähän tuoksuun? Voisin itse ehdottomasti kuvitella tämän iltatuoksukseni ja minä sentään ihastun tuoksuihin todella, todella harvoin näin paljon. (Ja huom. kyseessä on tosiaan uusi Intense-versio, ei pelkkä EdP.)

Terveisin,
Pimeneviin syysiltoihinne valoa tuova kosmetiikkalähettiläänne, joka kyllä lakkoilee, mutta vetää silti tavaraa kummasti puoleensa (teidän onneksenne)…

Kommentit (21)
 1. huhh, nyt mentiin jo minunkin sietokynnykseni yli – 160€ / 50 ml :O !! tai no, jos sillä saisi taikavoiteen joka toisi oikeasti yhdessä yössä sen 16-vuotiaan ihon takaisin (ilman finnejä, kiitos) niin toki ostaisin ;).

  uutta voidetta tässä kaipailtaisiinkin kyllä, joko samaa loppuvan tilalle tai sitten toista. harmi vaan kun olet niin kovin anonyymi (minkä toki ymmärrän erittäin hyvin), mielelläni asioisin kasvovoiteen merkeissä työpaikallasi nyt kun olen shopp… ööö, sairauslomalla. toivottavasti muualtakin löytyy myyjiä, jotka oikeasti osaavat ihon perusteella suositella sitä _sopivaa_ voidetta…

  koulutetaanko kaikkien kosmetiikkamyymälöiden henkilökuntaa eri merkkien puolesta säännöllisesti? toivoisin todellakin, kun kerran tuhlaan rahojani kalliimpaan kosmetiikkaan, että ihan hirveitä huteja ei esim. juuri kasvovoiteiden kanssa tulisi… koskaanhan ei toki voi _ihan tarkkaan_ tietää, mikä käy ja mikä ei mutta ymmärtänet pointin.

  /nanna

 2. i'm lacking
  21.9.2009, 21:30

  On kyllä aika hassun näköinen tuo Lolan pullo. Toi kuva ei kylläkään näy tai sillä lailla näkyi että kun painoi tuosta missä kuvan pitäisi olla ja otti edestä http:// -rimpsun pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *