Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 233: Hyvää huomenta ja Pilkettä silmään

Yksi monen monen monista kosteusvoiteistani loppui vihdoin:

Tuote oli Lumenen Sensitive Touch Rauhoittava päivävoide, joka oli minun ihollani melko keskinkertainen. Kai tämä kosteutti joo, mutta eipä paljon muuta. Jotenkin tuntui, ettei tämä imeytynyt iholle kunnolla ja ihon pinnalle jäi sellainen vaikeasti kuvailtava, hieman ”hikoileva” tunne. Mitään erityistä rauhoittavaa efektiä en huomannut. Itse käytin tämän lopulta kaulavoiteena pois. On toki mukavaa, että koostumuksesta on tehty mm. hajusteeton, väriaineeton ja parabeeniton näitä aineita vältteleviä ajatellen, mutta koska en itse kuulu noista minkään aineen välttelijöihin, en aio tähän tulevaisuudessa investoida. Tahdon muutenkin voiteeltani hieman enemmän ”tehoja”, eli mielellään jo juonteita ennaltaehkäiseviä aineita.

Jotta voidevarastoni eivät vaan vahingossakaan vähenisi, sain Bernerin ”messuilta” tällaisen mukavan tutustumispakkauksen:

Pakkauksessa on Maridermin kiinteyttävät päivä-, yö- ja silmänympärysvoide, joista viimeinen on itseasiassa täysikokoinen 15 ml purkki (eli samankokoinen, kuin kaksi muutakin). Pakkauksissa lukee ”kiinteyttävä”, mutta tuoteselosteet meuhkaavat vain ikääntymisen merkkejä ehkäisevästä puolukansiemenöljystä ja juonteita vastaan taistelusta eivätkä mainitse kiinteytystä mitenkään. Hämmentävää. No, aikuiselle iholle tämä sarja on kuitenkin lähinnä suunniteltu. Nettisivut tosin väittävät soveltuvuudeksi kuitenkin myös 25+ ihon.
(Tosin Bernerin nettisivujen mukaan tämä on myös niille, joilla on ”Ongelmana: Ikääntymistä ennaltaehkäisevät tuotteet.” Öh, en ole koskaan ajatellut noita tuotteita ongelmakseni…)

Ota nyt tästä sitten oikeasti selvää.

Periaatteessa voisin laittaa nämä eteenpäin äidilleni, mutta kun näillä on niin ihania tekstejä purkeissa! Kukapa ei haluaisi päivävoiteensa toivottavan ”Hyvää huomenta,” tai yövoiteensa
toivottavan ”Kauniita unia” puhumattakaan siitä, kuinka mukavaa on laittaa ”Pilkettä silmään.” Voisiko näille muka sanoa ei?

No, hetkeksi näille on kuitenkin sanottava vielä ei, sillä niin moni muukin tuote odottaa käyttöään. Vasta saamaani REN:in voidetta päätin testata kunnolla käyttämällä sitä vain toiselle puolelle kasvojani ja toista voidetta toiselle puolelle kasvojani. Järkeilin nimittäin, että tällä hetkellä yllättävällä tavalla yllätyksellisissä paikoissa pitkin kasvojani yllätyksellisesti ilmenevä murrosikäni saattaa muuten vääristää lopputulosta ja näin saan ainakin kunnolla testattua voiteen laadun.

Asiasta mascaraan.

Heitin roskiin GOSHin Amazing Lenght ’n Build mascaran, josta en vaan yksinkertaisesti saanut mitään irti.

Katsokaa nyt vaikka itse:


Ihan yksi risti kaksi, sama kuin mascaraa ei edes pahemmin olisi. Ja minä olen ihan oikeasti yrittänyt oikein harjata ripsiini massaa! Yritin kovasti käyttää tätä mascaraa useaan otteeseen, mutta kuten sanoin, tästä ei vaan saanut mitään irti. Tahdon TUUHEUTTA, en pelkkää väriä. Ymmärrän kyllä, että jos mascaran nimi on Lenght niin se antaa pituutta, mutta luulin tuon loppuliitteen ” ’n Build” tarkoittavan jotain enemmän. No, eipä tarkoittanut. En todellakaan ikinä ostaisi.

Tässä vielä kuva mascaran harjasta:

Pituutta ja erottelua, mutta lähinnä vain väriä antava löysän massan ja perusharjan yhdistelmä. En suosittele. Vai onko joku tykästynyt tähän kovastikin?

Lopuksi vielä näytän vähän aikaa sitten olleen pyykkipäiväni kuvapornoa.

En tahdo missään tapauksessa meikata likaisilla siveltimillä, mutta olen laiska pesemään niitä. Siksi olen hankkinut siveltimiä runsaanpuoleisesti. Ja kun likaisia siveltimiä on lopuksi kertynyt hirveä määrä, on aika pestä ne kaikki. Ja tältä pyykkipäivänä usein näyttää:


Likaisia siveltimiä ympäri lavuaarin reunaa.

Ja lopuksi siveltimet pestyinä kuivattelemassa saunan lauteilla.

Vielä pitäisi kerätä kaikki Diorin viisikoiden applikaattorit ja pestä ne.

Kuinka ahkeria te olette pesemään siveltimiänne? Pesettekö mielummin usein ja vähän kerrallaan vai harvemmin ja samalla kunnon satsin?

Kommentit (23)

 1. Anonyymi

  hei! osaisitko sanoa ihan näin ihoani näkemättä että mikä päivä -ja yövoidetta suosittelisit sekaiholleni.? Olen 31 ja ikääntymisen merkkejä alkaa jo valitettavasti hieman tulla, kääk 🙂
  -chloe-

 2. Nimetön

  chloe: Mistä hintaluokasta haet voidetta? Kuivuuko iho pinnalta minkä verran? Kiiltääkö ihosi? Onko muuten jotain erityistoiveita koostumuksen suhteen? Jotain vinkkejä ja ehdotuksia voin ainakin antaa, jos saan pieniä tarkennuksia. 🙂

 3. Sanna :)

  Moikka ja kiitos hienosta blogistasi! 🙂 Kiva, kun jaksat päivittää sitä näin usein, niin on lukijoillakin uutta luettavaa ja ihania vinkkejä useammin. 🙂 Siveltimistä: itse olen käyttänyt mineraalimeikkejä jo 2,5 vuotta ja hommasin jossain vaiheessa meikkipohjan laittoon kaksi lyhytvartista tuuheaa kabukia. Käytän yhtä viikon, jonka jälkeen pesen sen marseillesaippualla ja laitan vaakatasoon pyyhkeen päälle kuivumaan. Kuivuminen kestää helposti pari päivää. Seuraavaksi viikoksi otan toisen kabukin käyttöön ja näitä vuorottelemalla molemmat ovat säilyneet hyväkuntoisina jo tuon reilut kaksi vuotta. Muut siveltimet pesen noin kerran viikossa, yleensä viikonlopuksi, jos tiedän että esim. sunnuntaina ei tarvitse meikata ehkä jopa ollenkaan. Itse suosin siveltimien pesussa tuota marseillesaippuaa, joskus käytän nestemäistä käsisaippuaa, mutta siitä jää kyllä sen saippuan haju siveltimeenkin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *