Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 224: Putki alkaa

Nyt on muuten startannut aivan loistava tuotteiden loppuun kulumisputki! Monta tuotetta on jo ehtinyt kulumaan loppuun ihan parin viimepäivänkin aikana ja useita on ihan loppumaisillaan. En malta pistää kaikkia loppuneita suoraan kerralla samaan postaukseen, vaan herkuttelen niillä useamman postauksen verran.

Tänä aamuna käytin loppuun Nivean Straight & Easy hoitoaineen. Olisin kovasti halunnut pitää tästä, sillä tuote on edullinen ja inci näyttää varsin hyvältä paitsi silikonittomuutensa vuoksi niin myös muidenkin raaka-aineidensa puolesta. Tämä ei vaan silti kyennyt tekemään minuun kovin erityistä vaikutusta. En nyt sanoisi, että tämä olisi jotenkin poikkeuksellisen paljon siloittaunut tukkaani tai että olisin huomannut jotai eroa föönatessani tukkaani. Ei tämä kuitenkaan mikään huonokaan ollut, mutta ei erityinenkään. En ostaisi enää, mutta olihan tätäkin kiva kokeilla

Ja kun muuten totesin, etten ostaisi enää tätä tuotetta, niin sama taitaa jatkossa päteä kaikkiin Nivean tuotteisiin. Nimittäin syy, miksi aluksi näistä tosiaan innostuin oli se, että edulliseen hintaansa nähden näiden incit erottuivat hyvin suuresta osasta markettituotteita: hoitoineidenkaan koostumuksissa ei nimittäin ollut silikoneja vaan ihan oikeasti hoitavia aineita.

Harmi vaan, että tähän piti tietysti sitten tehdä muutos. Osaan hoitoaineita ja naamioita nimittäin lisättiin silikonia sen ”hoitavien omiaisuuksien vuoksi” (Niveaa lainaten) ja koska kuluttajat ovat kuulemma pitäneet silikonisia tuotteita parempina. Että näin. Ymmärränhän minä toki tuota, sillä kyllä minullakin on ollut tuttuja, jotka ovat kehuneet SunSilkiä erittain hoitavaksi sen hiuksiin jättämän sileän tunteen vuoksi enkä vain ole jaksanut lähteä vääntämään kättä asiasta. Eikä minulla itseasiassa mitään silikoneja vastaankaan ole hoitoaineissa, oma tukkani jopa tarvitseekin niitä usein hieman siloitusavuksi. En vain tahdo, että tuotteen hiuksia siloittava vaikutus perustuu lähes pelkästään niihin ja että hius vain ”meikataan” niillä hyvän näköiseksi. Mielelläni toivoisin, ettei ainakaan viiden ensimmäisen ainesosan joukossa ole silikonia. Ne uudet incit, joita kaupassa tutkin, olivat nimittäin melkoisen silikonisen näköisiä…

En siis sano, että Nivean hiustenhoitotuotteet olisivat menneen huonompaan suuntaan, mutta totean vaan, että nyt niistä katosi se harvinaiseksi käynyt juttu, joka minua niissä nimenomaan kiinnosti: silikonittomuus markettituotteissa. No, onneksi on vielä olemassa esimerkiksi mielettömän hyvät XZ:n tuotteet.

Shampoisiin ei käsittääkseni taideta pahemmin kajota, mutta niille en ole lämmennyt muutenkaan erityisemmin. Eivät ole olleet tukalleni mitenkään poikkeuksellisen hyviä, joten niitä en tule jatkossa ostamaan. Ja wannabe-insinöörin herkemmän päänahan Cacao Explosion shampoo vahvoine hajusteineen sai vaan kutisemaan hurjasi.

Minun osaltani Nivean logoa tullaan tulevaisuudessa siis näkemään kaapeissani ja kätköossäni lähinnä vain vartalovoiteissa (jotka he kyllä osaavat tehdä mielestäni huippuhyvin). Nähdäänkö teillä Nivean logoa jossakin?

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Tuo Nivean tukkatuotteiden uudistus on harmittanut minua kovasti, ja laitoin taannoin palautettakin heille asiasta. Minullekin kerrottiin vastauksessa, että Nivean tuotteiden silikonit hoitavat hiusta… Jaa? Että dimethicone muuttuu hoitavaksi sillä, että purkin kyljessä lukee Nivea…?

  Kiitos kivasta blogista muuten! Tämä on eka kerta kun kommentoin, koska bongasin blogisi vasta pari viikkoa sitten. Vaikka päätä huimaakin kosmetiikka-arsenaalisi, ihailen ostolakkoasi ja tapaasi pyrkiä käyttämään tuotteet pois sen sijaan, että ottaisit vain jätesäkin kauniiseen ja huolellahoidettuun käteesi ja kippaisit sinne satamäärin meikkejä ja ihonhoitotuotteita ja heittäisit vain roskiin.

  Yksi huono puoli blogissasi on kyllä: sinun ostolakkosi aiheuttaa minussa ostomaniaa. Kaksi viikkoa blogia selattuani pankkitilini huutaa apua ja minä huudan hallelujaata… Ja mieheni ihmettelee, että miten olenkaan voinut sisäistää termin "ostolakko" niin päin pehvaosastoa 😉

 2. Anonyymi

  Hei!
  Ongelmani on pitkään ollut hiukset,jotka ovat aina kuin lehmän nuolemat ja rasvoittuvat tosi helposti,olen yrittänyt pitää pidempiä pesuvälejä mutta sitten hiukset joutuu pesemään kerralla kahdesti ennen kuin tuntuvat puhtailta.
  Viikonloppuna lähdimme extempore saunomaan kaverin uuteen kämppään jossa ei ollut muuta shampoota kuin erittäin hienoa suomalaista tervashampoota. Seuraavana päivänä hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä ja puhtailta ja äitikin kehui että näyttävät paljon puhtaammilta ja tuuheilta. Kaiken näköistä shampoota on tullut kokeiltua mutta tämä oli kyllä ehdottomasti paras! Koska en itse tiedä inci- listoista mitään,kysyisinkin sinulta mitä mieltä olet tuon tervashampoon sisällöstä:
  Aqua,Sodium Laureth Sulfate,Cocamidopropyl Betaine, Propylene Glycol, PEG-4 Rapeseedamide, Sodium Chloride ,Parfum, Pinus, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Benzyl Alcohol, CI 20170,CI 28440

 3. Nimetön

  Anonyymi: EHS:llä on mielestäni oikeasti hyviä shampoita, eli käytä vaan kun kerran tuntuu hyvälle! Selkeä perusinci, jossa ei pahemmin ylimääräisillä raaka-aineilla koreilla. Ei nyt mikään ihan erityinen, mutta ei huonokaan. Ja jos se vaan tuntuu päässäsi hyvältä, niin käytä ihmeessä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *