Päivä 223: Taloushallintaa

Tulin taas kerran väkisinkin ajatelleeksi, että jos työskentelee alalla, ei todellakaan olisi tarvetta lähes koskaan kuluttaa penniäkään kosmetiikaan. Jostain niitä tuotteita nimittäin aina ilmaantuu. Viimeksi ilmaantui tällainen satsi:

Kuvasta löytyvät
-Clinique Turnaround Concentrate näytekokoisena
-Estee Lauder Idealist serumi näytekokoisena
-Estee Lauder Idealist Dual action refinishing treatment
-Clinique Liquid facial soap erikoiskokoisena
-Clinique Sparkle skin vartalokuorinta näytekokoisena
-Clinique Superdefence voide näytekokoisena
-Clinique High Impact mascara näytekokoisena
-Clinique luomiväri + poskipuna trio erikoiskokoisena

Toinen kiva yllätyspaketti, jonka sain, näytti sisältönsä puolesta tältä:

Sain kokeiltavikseni kuusi pakettia Revlonin uusia Runway Collectionin tekokynsiä. Näyttävät kyllä aika kivoilta! Nyt vain odottelemaan, että joku kynsi sitten katkeaakin ja joudun lyhentämään kynteni ja pääsen kokeilemaan näitä kunnolla. Raporttia siis tulossa, jahka pääsen kokeilemaan.

Kuinka paljon rahaa oikeasti säästänkään, jos vain maltan olla tuhlaamatta itse ostoksiini ja tyydyn siihen, mitä itselleni ilmestyy. Tai no, tyytyä on ehkä hieman vääärä sanavalinta, sillä minä ainakin otin nämä vastaan ihan ilomielin! Tätä tuhlaamattomuuttahan on nyt tullut jo yli puoli vuotta harjoiteltua ja tuntuu kyllä ihan hurjalta ajatukselta, kuinka paljon kosmetiikkaan voisi vuositasolla mennä ja ennen itseasiassa menikin.

Moni on kysynyt, olenko säästänyt paljon rahaa ostolakkoni myötä. Mitään tarkkaa säästösummaa en osaa sanoa, mutta voin kyllä sanoa, että ehdottomasti olen. Jos en olisi lakossa, olisin viimeisen puolen vuoden aikana tahtonut ostaa ainakin nämä tuotteet:

Kaikki Aussien tuotteet…
….kaikki neljä Diorin Designer viisikkoa….
…toisenkin Diorin Clutchin…
…läjän Tigin tuotteita…
…läjän Renin tuotteita…
…läjän Weledan tuotteita…
…läjän Diorin ihonhoitotuotteita…
…ison kasan vartalotuotteita…
…ison kasan suihkugeelejä…
…hirveän määrän kynsilakkoja…
…sekä vielä lisäksi ison kasan muita yksittäisiä himoitsemiani tuotteita.

Mutta esimerkiksi nuo kaikki ovat onneksi jääneet ostamatta ja rahaa on siis säästynyt huimasti. Toki olen saanut säästötililleni sitä hyvin sivuun, mutta kyllä silti vaan ihmetyttää, mihin osa on kadonnut.

Yritän aina pitää kirjaa menoistani.
Olen hyvin useasti aloittanut kirjaamaan menojani vaikka minkänäköisiin taulukoihin tietokoneellani. Aina ei vaan jaksa hakea konetta esiin ja kaivaa kuitteja kirjatakseen menonsa säännöllisesti. Saatika sitten, että jaksaisin tarkistaa menot nettipankistani (tunnukset ovat kuitenkin ties missä enkä ole taatusti jaksanut merkata, missä kohti tunnuslukutaulukkoa olen menossa).
Välillä olen pitänyt ihan oikeaa käsinkirjoitettua kirjaa menoistani. Usein se on hukassa tai sitten en taaskaan jaksa jokapäivä kaivaa kuittejani esiin nettipankkiin kirjautumisesta puhumattakaan.
Joskus olen tehnyt käsilaukkukokoisen kirjanpidon. Ja sinne käsilaukkuun se kirjanpito on sitten jäänytkin parin päivän jälkeen.
Uusin kännykkäni ilahdutti minua talousohjelmalla, johon saatoin eritellysti kirjata kaikki menoni ja suunnitella budjetin. Kauppareissujen jälkeen saatoin jaksaa niitä kirjatakin, mutta jokaisen laskunmaksun jälkeen kännykänkin esiinkaivaminen alkoi tuntua ärsyttävältä ja unohtuikin usein kokonaan. Jätin siis tämänkin homman kolmessa päivässä

En ole siis kyennyt kunnolliseen, pitkäjaksoiseen kirjanpitoon selvittääkseni menoni. Silti olisi kiva tietää, että mikä se suurin menoeräni nykyään sitten on, kun kosmetiikka kerran on minimissä. Olinkin siis melko iloinen, kun kuulin tällaisesta tuloillaan olevasta ohjelmasta. Balancion on siis ohjelma, jossa voi pitää kirjaa omista menoistaan ja kuulemma tehdä vaikka mitä muutakin (asettaa budjetteja, säästötavotteita…). Erona tavalliseen kirjanpitoon on se hyvin tärkeä ja ratkaiseva juttu: Palvelu hakee kuulemma omatoimisesti ja automaattisesti verkkopankkien tilitapahtumat! Nyt voisin siis selkeästi nähdä, mihin rahaa on mennyt. Huomasin, että palvelu hakee käyttäjiä myöhemmin syksyllä aukevaan beta-versioon kokeilemaan palvelua ilmaiseksi ja minä ainakin ilmoittauduin heti mukaan. Aivan kuin minulle suunniteltu juttu ehdottomasti!

Innostuuko joku muukin kokeilemaan, vai onko teillä kaikilla talous ihan hallussa aina? Pidättekö kirjaa menoistanne vai laitatteko rahaa menemään miten milloinkin tuntuu ja toivotte vaan parasta palkkapäivänä?

Ystävällisin terveisin,
Jälleen kerran palkkapäiväänsä epätoivoisesti odotteleva, rahojensa ainaista katoamista ihmettelevä hölmö.

Kommentit (14)
  1. jaa, taloushallintaa… minä en edes uskaltaisi pitää kaikista tuikitarpeellisista menoistani kirjaa. ei sillä, ettenkö olisi hyvä rahankäyttäjä – siis tottakai olen, saanhan kuitenkin käytettyä joka ikisen sentin mitä tililleni sattuu tulemaan 😀

    ja rahaahan on, jopa niin paljon että sponsoroin säännöllisillä lahjoituksilla mm. dior cosmeticsia. ihan vain hyvää hyvyyttäni 😀

    onneksi holtittomaan rahankäyttöön ja järjettömään shoppailuun on kuitenkin olemassa ratkaisu. sitä sanotaan säästäväiseksi aviomieheksi 😉

    /nanna

  2. Moi! Sulla on niin hyvässä kunnossa ne kynnet kaiken hoidon jälkeen, ettet taida tarvita noita tekokynsiä pitkään aikaan 🙂

    En tiedä mitä pankkia käytät, mutta ainakin OP:n verkkopankissa on tuollainen samanlainen homma, ns. oma talous -ohjelma, joka kans hakee tilitapahtumat automaattisesti ja sinne voi laittaa eri ryhmiä ym. tuota mitä kuvailit. Se kyllä on avannut silmät monen asian suhteen, oli nimittäin ihan järkyttävää nähdä miten paljon rahaa menee – ei kosmetiikkaan vaan autoon! Hrrr! Jos ei tarvis ajaa, niin säästäis tosi paljon rahaa meikkeihin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *