Päivä 222: Se on niitä pitkäkyntisiä…

Siis voi luoja! En vaan kykene säästämään tätä lakkauskuvaa loppukevennykseksi, vaan minun on pakko postata tämä heti:

Siis eihän mitään näin upeaa voi edes olla! Peukalon, etusormen ja keskisormen kynsissäni on OPI:n Baby It’s ”Coal” outside, joka toki yksinäänkin on ihan mukava lakka, mutta katsokaa tuota pikkurilliä ja nimetöntä! Aivan mieletön lakkapinta! Olen niin rakastunut vähän aikaa sitten hankkimaani Essien Matte About You päällyslakkaan ettei tosikaan.

Lakkasin sillä loputkin kynteni enkä vaan voi lakata ihastelemasta niitä:

En nornaalisti aina lämpene mustille lakoille varsinkaan sormissani, mutta tämä pikkuprimpsessa koki nyt ihan suunnatonta halua olla rock ja pahis ja hemmetti, että näyttävät minun silmääni hyvältä! En vaan voi lakata ihailemasta lakan pintaa…

Kynsistä päästäänkin hyvin monien blogiani lukevien mieltä askarruttavaan kysymykseen: Kuinka olen saanut kynteni kasvamaan?

Jos selaatte kynsiaiheisia postauksiani taaksepäin, ei teidän tarvitse selata kovinkaan kauaa kun jo voitte huomata, että olin ennen melko töppökyntinen. Pari kynttä suostuivat ennen kasvamaan nätisti ja vaikka tein muille kynsilleni mitä, en vaan saanut niitä kasvamaan pitkiksi ilman, että ne lähtivät ensin liukottumaan ja sitten lohkesivat. Nimetöntä ja pikkurilliä lukuunottamatta kasvatuksesta ei vaan tullut mitään.

Mistä tämä yhtäkkinen muutos tynkäkynnestä pitkäkyntisten joukkoon siis johtuu?

Uskon, että minulla on loistava ässä hihassa, mutta sekään ei toimi, jos eivät perusasiat ole kunnossa. Ensiksi siis pari perusjuttua:

– Tämä on se kaikkein tärkein. Vaikka tinkisit kaikista muista asioita, niin tästä et kyllä saa tinkiä: Kynnet ovat kuin koru, eivät työkalu. Älä siis ikinä koskaan milloinkaan tee kynsilläsi mitään! Jos sinun pitää rapsuttaa pinnalta irti tarra, tee se vaikkapa saksien avulla. Jos hampaankolossasi on ruokaa, kaiva se pois hammastikulla. Älä tee kynsilläsi mitään! (En siis kehota silti heittäytymään avuttomaksi: sormesi ovat edelleen vapaasti käytettävissä.)

-Hanki lasiviila. Tavallinen hiekkapaperiviila aiheuttaa helposti liuskottumista, sillä se saa kynnen eri kerrokset helposti erottumaan toisistaan ja näin kynnet liuskottuvat. Lasiviilan kanssa samaa ilmiötä ei tapahdu.
Muutenkin aina kynsien lakkauksen yhteydessä kannattaa kynnen päästä vetää pari vetoa lasiviilalla. Vaikka et tahtoisi lyhentää kynttä, tasaa tämä kynnen kärjen mahdolliset kulumat, joita et ehkä välttämättä edes silmällä vielä näe. Näin kynsi kasvaa varmemmin ilman lohkeiluja ja liuskottumisia.

-Hanki bufferi. Bufferilla ei tarvitse jatkuvasti olla kiillottelemassa ja hiomassa kynnen pintaa, mutta se on loistava ensiapu silloin, kun kynsi lähtee liuskottumaan. Liuskottuneen kynnenpinnan voi nimittäin hioa bufferilla tasaiseksi ja laittaa lakkaa päälle, jolloin kynsi ei lähde liuskoittumaan enää pahemmin. Oma ehdoton pelastajani, sillä ennen leikkasin liuskottuneen kynnen heti lyhyeksi kun en kestänyt, että se tarttui joka paikkaan eikä lakka pysynyt siinä siististi.

-Kiinnitä huomiota lakanpoistoaineeseen. Lakanpoistoaineen tulee ehdottomasti olla asetoniton ja alkoholiinkin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei poistoaine kuivata kynsiä. Omat lempparini ovat IsaDoran alkoholiton ja asetoniton lakanpoistoaine sekä uusi nouseva suosikkini (Kickseistä saatava) Dependin vihreä lakanpoistoaine, jossa on kyllä alkoholia, mutta joka tuntuu IsaDoraakin hellävaraisemmalta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

-Pidä kynnet siististi lakattuina. Siisti lakkakerros suojaa kynttä ja estää sitä lohkeilemasta ja liuskoittumasta. Ja jostakin syystä kauniisti lakattujen kynsien kanssa on myös varovaisempi kuin kynsien, joissa on jo parhaat päivänsä nähnyt lakkaus…

-Kosteuta! Liuskoittuminen johtuu usein kynsien kuivuudesta. On siis tärkeää, että kosteutat tehokkaasti kynnet ja kynsinauhat vähintään kerran päivässä. Itse pidän yöpöydällä kynsinauhavoidetta, jonka hieron kynsiini ja kynsinauhoihini käsivoiteen lisäksi joka ikinen ilta.

-Ja lopuksi tulee uusi luottotuotteeni, OPI Nail Envy. Itselläni on käytössä tämän superhyvän ja kehutun kynnenvahvistajan original-versio, mutta myös Sensitive&Peeling -versiota olen kyllä kuullut kehuttavan. Voin sanoa, että olen kokeillut kynsiini paljon erilaisia tuotteita, mutta mikään ei ole lopettanut liuskoittumista näin konkreettisesti. Selatkaapas vaikka postaukseni läpi! Elokuuhun asti kynteni ovat melko lyhyet lähes poikkeuksetta, mutta kun elokuun alussa aloin käyttämään tätä, ovat kynteni (varsinkin ongelmakynteni etusormissa, keskisormissa ja peukaloissa) vaan pikkuhiljaa kasvaneet.

En ollut tietoisesti ajatellut saavani kynsiäni kasvamaan Nail Envyä käyttämällä, mutta huomasinpa niiden vaan yhtäkkiä pysyvän pidempinä ja aloin selvittämään blogini kynsikuvista, että missä vaiheessa hommaan on tullut muutos. Eli jos liuskoittuminen ja siitä johtuva kynsien katkeilu ovat ongelmana, niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan Nail Envyn!

Lopuksi vielä teemaan sopivat rokkaavat varpaankynteni, tai ainakin neljä niistä:

(Pienin taisi olla niin pieni, ettei yltänyt edes kuvaan.)

Päheet tuli!

Ps. Huomaathan toki, että tahdoin ehdottomasti esitellä upeat kynteni kaikissa mahdollisissa kuvissa ja jokaisesta kulmasta. Jotta saisin kynteni vielä kerran esiteltyä totean, että en suosittele alla olevassa kuvassa näkyvää Make Up Soren Bufferia luonnonkynsille ehdottomastikaan, sillä sen karhennuspinnat ovat aivan liian karheita. Kiillotus kyllä toimii hyvin.

Olisiko teillä jakaa muille hyviä ja toimiviksi osoittautuneita vinkkejä kynsien kasvattamiseen?

Kommentit (38)
  1. Blogisi on turmiollinen. Nyt tahdon mineraalimeikkipohja-aloituspakkauksen lisäksi myös tuon kynsitökötin. Kyllä, todellakin ymmärrän rakkautesi siihen!

    ps. Onhan tämä turmiollisuudestaan huolimatta aivan loistava blogi 😉

  2. Onpa muuten upea tuo pinta 😮 Jäin itekin haaveilemaan.

    Mulla kasvaa kynnet ihan tajuttoman hurjaa vauhtia ja ovat ihan kivikovat eli eivät pahemmin lohkeile tai mitään ja kaiken lisäsi ovat myös hyvän malliset. En tee niille muuta kuin lakkaa eli tämä ihmetyttää mua kuten myös mun kateellisia kavereitani. 😀 Tiedä sitten mistä johtuu! En ole ikinä edes viilannut kynsiäni puhumattakaan mistään kosteutuksista tai vastaavista. 😀 Outoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *