Päivä 221: Vanhaa ja uutta

Olen tehnyt tästä aiheesta jo pari postausta, joten tämä alkaa olla jo aika vanha ja kulunut juttu. Mutta silti se jaksaa yhä naurattaa minua.

Aiheena on siis käsilaukkuni sisältö. Tämänpäiväinen laukkuun katsahtaminen sai taas aikaan naurunremakan. Okei, tämä ei ollut ihan pahin sisältö, mutta en silti vaan ymmärrä, miksi kokoan aina parissa viikossa käsilaukkuuni pienen kosmetiikkaputiikillisen verran tuotteita.

Siivoan laukkuani parin viikon välein. Ja siinä ajassa sinne ehtii juuri sopivasti kertyä esimerkiksi 14 huulikiiltoa (joita en kaikkia edes ole käyttänyt sinä aikana, kun ne ovat laukussani olleet):

Käsilaukustani löytyivät tällä kertaa seuraavat tavarat:

-lompakko
-kuulokkeet
-lääkkeitä
-avaimet
-hiusharja
-kuivashampoo
-hiuslakka
-ponnari
-pinni
– 6 käsipyyhettä
-irtopuuteri
-kivipuuteri
-meikkipuuteri
(Tähän väliin tuotean, että enhän minä edes käytä näitä kolmea edellä mainittua pahemmin, miksi ihmeessä siis raahaan niitä aina mukanani? Tottumuksen vuoksi, hätävarana…?)
-14 huulikiiltoa
-2 silmämeikkikynää
-2 huultenrajauskynää
-käsivoide

Ja ei, en kanna mukana meikkipussia tai muutakaan pussukkaa. Nämä kaikki tavarat ovat iloisena sekasotkuna pitkin laukkuani. Lienee fiksua investoida seuraavaksi laukkuun, jossa on paljon taskuja ja selkeitä osioita, joihin voin tavaroitani kylvää.

Mitä teidän käsilaukkunne sisältää juuri nyt? Löytyykö jotain yllättävää tai outoa?

Eräs lukijani muuten kysyi minulta mielenkiintoisen kysymyksen, johon haluan vastata ihan postauksen yhteydessä:

”Onko sulla koskaan sellaisia päiviä ettei jaksais meikata tai hoitaa ihoa niin perusteellisesti kuin hoidatkin tai laitella eri rasvoja ym ym..? 🙂 Jos on niin miten silloin toimit, teet kaiken kuitenkin vai luistat jostain tietystä asiasta? Ihan mielenkiinnosta kysyn kun noin kosmetiikkafriikki olet ja itselläni kun joskus jalkojenkin rasvaaminen tai meikkien peseminen tuntuu niin ylitsepääsemättömältä hommalta illalla että huh huh.”

Tämän blogin kautta ihmisille on saattanut välittyä sellainen mielikuva minusta, että kuljen aina (tai lähes aina) kynnet, vaatteet ja meikit mätsättynä, peitän joka aamu näppylät nassusta täysin ja tuputtelenpa vielä ripsirajaani eyelineritkin oikein pikkutarkasti. Ikävä murtaa illuusio, mutta pahoittelen, en ole tällainen.

Jos minulla on vapaapäivä, kuljen kauppaan meikittä tukka likaisena, finnit loistaen ja keltaisilla rähjäisillä kynsilakoilla pinkkeihin housuihin pukeutuneena. En minäkään aina jaksa välittää.

Jokaisena työaamunakaan ei huvittaisi käyttää vähintään puolta tuntia itsenä laittamiseen. Joskus nukkuisin mielelläni pidempään. Valitettava tosiseikka on, että ihan meikittä en voi lähteä töihin. Meikkaankin siis sen verran, kun kunakin aamuna jaksan ja tunnen tahtovani ja tarvitsevani. Jos minulla on sellainen olo, että kykenen naama näpyillä loistaen esittelemään hyviä ihonhoitotuotteita ihmisille, niin menen sitten töihin naama näpyillä. Jos minusta tuntuu, että voin esitellä hyviä kynsienhoitotuotteita kynnet lohkeilleina ja kynsilakat rullalla, niin mikäs siinä. Mutta harvoinpa minusta tuntuu kummaltakaan edellä mainituista. Meikkaan ja laitan itseäni siis sen verran, kun minua huvittaa ja koen tarpeelliseksi.

Jutun juju on kuitenkin se, että minä tykkään meikata itseäni ja varsinkin hoitaa ihoani. Esimerkiksi jokailtainen puolen tunnin (joskus jopa kauemmin aikaa vievä) kasvojen ja kropan ihon puhdistus ja hoito eivät ole minulle kamalia pakollisia rutiineita, vaan ihania ja nautinnollisia omia iltahetkiäni. Minä tykkään puhdistaa meikkejä, rasvata nassuani ja kroppaani, levittää käsivoiteet, huulirasvat, jalkavoiteet ja kynsinauhavoiteet ennen nukkumaanmenoa. Joskus jopa oikein hidastelen näiden kanssa, sillä tykkään hommasta niin. Varsinkaan kasvojen hoito ei koskaan tunnu pakolliselta vaan hyvinkin nautinnolliselta puuhalta: teen jotain hyödyllistä itseni hyväksi ja saan siitä konkreettisen palkinnon (tosin tämän kanssa on usko tällä hetkellä hieman kovilla kun hormooninäppyä vaan pukkaa pukkaamistaan…). Tykkään jopa enemmän iltapuuhistani kun aamuisista meikkailuhetkistäni!

Jos huomaan makaavani sängyssä väsyneenä vain kasvojen iho hoidettuna (kuten en voisi mennä nukkumaan harjaamatta hampaitani, en vaan voisi mennä nukkumaan hoitamatta kasvojani yökuntoon) tajuten, että kroppa, kädet, jalat ja huulet kynsinauhoista puhumattakaan ovat rasvaamatta, niin en minä tasan pomppaa ylös sängystäni ja tee näitä hommia. En minä tekisi tätä kaikkea, jos en nauttisi siitä.

Minä tykkään hoitaa ja puunata ja suurimman osan ajasta myös meikata ja siitä tulee minulle hyvä olo. Jos ei huvita, en ota stressiä.

Ehkä yksi syy siihen, miksi en tahdo paljastaa blogissani kasvojani on se, että kosmetiika-aiheisen blogin pitäjältä tavallaan odotetaan, että hän näyttää kadulla kohdatessa kosmetiikkablogin pitäjältä (lue: missiltä). En minä läheskaan aina välttämättä näytä edes ihmiseltä, en edes töissä. Aina ei vaan huvita. Vaikka tietäisi tuhat niksiä, ei niitä jaksa aina vetää peliin. Suutarin lapsella ei tässäkään tapauksessa ole aina kenkiä. Blogini ideana onkin etupäässä välittää tietoa näistä nikseistä ja tuotteista. Ja trust me, jos olisin missiessi tai Jessica Alba, olisin taatusti jo pistänyt blogin pystyyn ihan vaan esitelläkseni itseni maailmalle. Ja kuten kaikki varmasti tietävät, kauneudenhoitoon liittyviä blogeja eivät saa kirjoittaa muut kun missit elleivät ole valmiita ottamaan vastaan ulkonäköään koskevaa kritiikkiä.

Teidän iloksenne olen kuitenkin vain kosmetiikasta ja ihonhoidosta innostuva tavis, joka kirjoittaa aiheeseen liittyvää blogia ja keskittyy olennaiseen: tuotteisiin.

Itseasiassa tämän jutun innoittamana minusta olisi todella mielenkiintoista kuulla, millainen kuva teille on minusta välittynyt blogini kautta?

Kommentit (26)
  1. Juuri sinun aiempia käsilaukun-sisältö-postauksia mietin kun itse jokin aika sitten otin ihan kuvan oman käsilaukkuni sisällöstä… Kukin tyylillään, sanoo jo otsikkokin. Huomautettakoon, että käsilaukkuni on todellakin sen verran iso, että hätätilanteessa se nielee läppärin. Tuona päivänä oli hätätilanne.

  2. Heh, kylläpä vain on huulikiiltoja kertynyt 😀

    Minulle on välittynyt tekstiesi perusteella mielikuva tavallisesta tallaajasta, joka nyt sattuu olemaan erittäin kiinnostunut kosmetiikasta. Minusta blogiasi on mukava seurata, koska täältä löytyy tasapuolisesti tietoa niin edullisista, kuin vähän kalliimmistakin tuotteista. Itse en jaksa innostua siitä, että hehkutetaan vain kalliiden tuotteiden puolesta – sillä osa niistä ei ole markettitavaraa ihmeellisempää.

    Mielestäni on ihan järkevää olla paljastamatta kasvoja, varmasti lukijat saavat ne samat vinkit jne. Näkyi kasvosi tai ei. Itse olen välillä miettinyt oman kosmetiikkablogin perustamista, ehkä itsekin pitäisin kasvot ja henkilöllisyyden piilossa. En tunne paljoa samanhenkisiä "kosmetiikkafriikkejä" kuin mitä itse olen, siksi on mukava seurata näitä blogeja ja puhua kosmetiikasta – ilman että tuntee itseään pintaliitäjä-ääliöksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *