Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 212: Brush, brush, brush!

Kuun viimeinen tuote lensi roskiin.

Kyseessä oli YSL:n Perfect Touch Radiant Brush Foundation. Tämä on ollut minulla jo pitkään ja oli viimeinen omistamani nestemäinen meikkivoide, josta pidin pitkään kiinni. Nyt olen kuitenkin valmis siirtymään täysin mineraaleihin enkä osaa enää kuvitellakaan, että palaisin takaisin nestemäisiin. Tuotteen koostumuskin oli juuri sopivasti alkanut muuttua ja tuoksahtaa hieman normaalista poikkeavalle tämän odoteltua lähes pari kuukautta laatikossani toimettomana, joten tämän oli tosiaan aika lähteä.

Tykkäsin tämän laadusta. Tämä oli iholla ohut, peitti melko hyvin ja pinta oli puolimattainen, eli hieman heleä kuitenkin. Tämä myös pysyi iholla melko hyvin ja siistinä läpi päivän.

Tuotteen jujuna on, että tavallisen tuubin sijaan tuubin nokassa on sivellin. Sivellintä kiertämällä tuote on joko ”auki” tai ”kiinni” ja tuubia puristamalla siveltimien harjasten väleistä joko tulee meikkivoidetta tai ei.
Itse sivellin ei ole kovin häävi. Se ei levittänyt meikkivoidetta ihan niin siististi kun olisin toivonut, joten jouduin taputtelemaan meikkivoiteen sormilla paikoilleen. Lopulta itseasiassa skippasin koko tuotteen siveltimen käytön ja käytin levittämiseen suoraan oikeaa meikkivoidesivellintäni.

Kätevää tässä tuotteessa oli kuitenkin se, että kun siveltimen naksauttaa ”kiinni”-asentoon, voi sen pestä pilaamatta itse tuotetta. Lisäksi tavaraa on normaalin 30 ml:n sijaan 40 ml, eli sitä on laitettu hieman tavallista enemmän, ettei kuluttajaa harmita huuhdella sitä siveltimestä lavuaariin ja homma pysyy hygieenisenä.

Meikkivoiteena tämä oli siis loistava, mutta sivellin ei vaan innostanut.

Mutta kuten sanoin, olen itse siirtynyt nyt mineraalipohjiin nestemäisien meikkivoiteiden sijaan. (Toki minulla on vielä muutama meikkipuuteri ja Diorin jauhemaisella koostumuksella tehty mineralisoitua lähdevettä sisältävä Nude-pohja.) Olen vaan niin myyty, sillä meikki pysyy läpi päivän hyvänä ja siistinä plus pinta on kevyt ja heleä. Jahka bareMineralsin pohjani loppuu, kokeilen varmasti muitakin mineraalipohjamerkkejä.

Yksi kiinnostava merkki on Everyday Minerals. Tuohon sarjaan sain jo pientä ensikosketusta siveltimien kautta:

Kuvassa käytön jäljiltä likaiset Flat Top Brush ja Long Handled Kabuki, jotka eräs lukija myi minulle todella halvalla kokeiluun. Täytyy sanoa, että ovat kyllä olleet varsin mainioita kapistuksia! En osaa vielä sanoa, pidänkö enemmän näistä synteettisistä vai bare Mineralsin aitoa karvaa olevista siveltimistä, mutta kyllä näilläkin saa loistavaa jälkeä. Lupaan arvioida näitä teille enemmän, kun saan ajatuksen kanssa tehtyä vertailua. Tähän mennessä voin sanoa sen verran, että siveltimet ovat kyllä ihanan pehmeitä, mutta karvojen jäykkyys epäilyttää vielä hieman…

Löytyykö muita tämän sarjan siveltimiä? Oletteko olleet tyytyväisiä? Tai oletteko muutenkin tutustuneet sarjan pohjiin?

Pahoittelen, tämän enempää minusta ei tänään enää irtoa. 20 tunnin clutch-liikunnasta on takana jo viisi, ja olen hieman poikki. Kiitos muuten kaikille hyvistä liikuntavinkeistä, kertokaa ihmeessä lisää!

Palataan huomenna elokuun yhteenvedon kanssa (johon olin aluksi tyytyväinen, mutta joka itseasiassa kauhistuttaakin minua hieman).

Kommentit (9)

 1. Nimetön

  Kiva kuulla lempparipohjistanne! Ihan jo odotan, että pääsen kokeilemaan muitakin pohjia. 🙂

  Anonyymi: Synteettisistä siveltimistä kannataa pestä rasvaisemmat aineet (meikkivoide, peiteaine) välillä pois tujummillakin aineilla. Itse pesin meikkivoidesiveltimeni normaalisti noin kaksi kertaa viikossa ja parin viikon välein ihan tiskiaineella. Synteettiset karvat eivät tästä kärsi ja tulee kunnolla puhdasta.
  Aitokarvaisia siveltimiä en pesisi ihan niin usein. Esimerkiksi omat päivittäisessä käytössä olevat siveltimeni pesen noin kerran viikossa (varsinkin meikkipohjan tekoon käytetyt). Sanoisin, että pesuväli riippuu ihan siitä, kuinka aktiivisessä käytössä siveltimet ovat ja kuinka lähelle silmää niitä käytät. Ja jos iholla on ongelmia (näppylöitä ja epäpuhtauksia) kannattaa pohjaan käytettävien siveltimien puhtaudesta pitää kiinni. 🙂

 2. Kotikisu

  Olen tutustunut EDM:n pohjiin ja käytinkin niitä puolisen vuotta, kunnes löysin Meowin pohjat. Mulla on helposti rasvoittuva sekaiho ja EDM:n pohjat tuppasivat loppupäivästä liejuuntumaan T-alueella. Primer auttoi vähän, mutta en ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen pohjan pysyvyyteen. Meowin kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, pysyy liejuuntumatta koko päivän ja jopa ilman primeriä. 🙂 Meowin kovat postarit ovat tosiaan aika ikävä miinus, mut siitä ongelmasta pääsee järjestämällä/osallistumalla kimppatilaukseen esim. Juureksen kautta. 😉

  EDM:n siveltimistä on kokemusta ainoastaan tuosta flat top -siveltimestä ja täytyy myöntää, et ite en oikein tykännyt siitä. 🙁 Se on jotenkin turhan napakka, eikä liu iholla niin hyvin, kuin haluaisin. Tai sitten en vaan osaa käyttää sitä..? Pitäisikin laittaa se myyntiin, ettei turhaan veisi tilaa laatikossa.
  Siveltimissä vannon MAC-siveltimien nimeen. Mineraalipohjan tekoon MAC:n kabuki (182) on aivan ylivoimainen! Yhdelläkään siveltimellä en ole saanut yhtä tasaista ja kuulasta pohjaa. Sivellin on ihanan pehmeä ja paksu, kerää itseensä sopivan määrän jauhetta, täydellisen napakka ja "liukuu" iholla kuin unelma. Lisäksi se vaikuttaa erittäin kestävältä ja pitkäikäiseltä: sivellin on ollut mulla käytössä reilusti yli vuoden eli sitä on pesty lukuisia kertoja, mutta karvaa siitä ei ole irronnut muutamaa hassua karvaa enempää ja näyttää edelleen kuin uudelta. 🙂

 3. merikukka

  Sain lopultakin tilattua aloituspakkauksen BareMinerals:sta. Peittävyys on paljon todellakin paljon parempaa kuin esim. EDM:lla ja tykkään niistä sudista aivan hirveästi. Meikkipohja pysyy koko päivän siistinä ja luonnollisen värisenä.

 4. Nimetön

  Kotikisu: Täytynee perehtyä Meowin pohjiin. 🙂

  merikukka: Ihana kuulla, että ovat osoittautuneet kelpo tavaraksi sinullakin. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *