Päivä 210: Jotain rajaa!

Minulta loppui juuri eyelineri, joten tämän merkittävän tapahtuman tiimoilta pääsemme sopivasti puimaan aihetta ”silmien rajaus”. Olettaisin puhuneeni tai ainakin maininneeni joistakin tekstin asioista täällä jo aiemminkin, mutta pieni kertaus tuskin on pahasta kellekään.

Minulta loppunut eyelineri oli Natural Coden Eye Dramatizer Nestemäinen eyeliner. Jos olet kaltaiseni pehmeiden rajausten ystävä, muuten vaan kömpelömpi rajaaja tai haluaisit vasta opetella rajaamaan eyelinerilla, on tämä mainio tuote sinulle. Jos puolestasi tahdot selkeää, tummaa, vahvaa ja terävää rajausta, niin unohda tämä tuote. Sellaista lopputulosta et tällä saavuta.

Tuote on siis tussimainen ja siinä on tarkka ja napakka kärki. Massaa ei tule missään vaiheessa liikaa tai edes kovin runsaasti (loppua kohti jopa todella niukasti, mistä toki itse pidinkin) ja jälkikin pysyy mielestäni varsin siistinä läpi päivän. (Itselläni ei tosin yleensäkään ole ongelmaa rajauksien pysyvyyden kanssa, joten kuulisin pysyvyydestä mielelläni teidän kommenttejanne, jotka olette tuotetta kokeilleet ja joilla pysyvyyden kanssa saattaa normaalisti olla ongelmaa.) Itse laitan usein ensin nestemäisen rajauksen ja väritän päälle kynällä, jolloin väri on intensiivinen, mutta lopputulos kovaa nestemäistä rajausta pehmeämpi. Kynärajauksen tekeminen nestemäisen päälle voi myös pelastaa, jos nestemäisen kanssa on tullut söhlättyä eikä jäljestä oikein tunnu tulevan siistiä.
Sävy on tässä intensiivisempi musta kuin esimerkiksi Max Factorin Masterpiece eyelinerissa.

Tämä tuote on paitsi mainio eyelineri, mutta myös loistava tuote ripsien tyven väritykseen. Kaikki varmasti tietävät tai tuntevat jopa henkilökohtaisesti ilmiön, jossa mascaraa on kaikkialla muualla rpsissä, paitsi ihan ripsien tyvessä. Suomalainen vaalea ripsiraja paistaa tyvestä läpi selkeästi, kun ripsiä katselee ylhäältäpäin:


(Näissä kuvissa ilmiö ei onneksi ole ihan niin pahana kun monesti näkee, mutta kuitenkin varsin tunnistettavissa.)

Mascara harjataan ripsiin huolella ja tyveen asti, muttei tarkisteta, miltä tilanne näyttää, jos silmä on kiinni tai jos katsoo alaspäin. Tässä tilanteessa tämä eyeliner on pelastaja! Toisin kuin moni muu lineri, tämä ei ole liian märkä ja näin ollen klimppaa ripsiä yhteen. Meikin lopuksi voit siis tarvittaessa kevyesti värittää yläpuolelta värjäytymättä jääneiden päällimmäisten ripsien tyvet ja jo näyttää silmämeikki skarpimmalta! Pahimmillaan tämä moka on, jos silmissä on tumma rajaus, sillä rajauksen ja ripsien väliin jäävä vaalea kaistale paistaa kyllä helposti läpi.

Itse tuota värittä jäänyttä osaa ei aina helposti huomaa suoraan peilistä katsoessa, mutta muista kulmista katsovat ihmiset kyllä huomaavat sen helposti. Itse olen huomannut ilmiötä tapahtuvan eniten suuriharjaisten mascaroiden kanssa. Mainitsin itse kerran ystävälleni, ettei Diorin jättiharjaisen Diorshown käytöstä tule minulla mitään ja yhtenä syynä oli tuo, etten päässyt sillä ripsieni tyveen kunnolla ja kun sitten väkisin yritin, sotkin vain yläluomeni (Mascara Guardille olisi tosiaan ollut tarvetta). ”Ai, ei mulla ainakaan ole mitään ongelmia ollu, musta se on täydellinen ripsiväri,” totesi ystäväni ja räpsytteli ripsiään, joiden tyvessä ei ollut massaa ja jonka luomilla ripsirajan yläpuolella oli ripsiväritäpliä…

Kiinnittäkää siis tarkasti huomiota ripsienne tyveen silmiä meikatessa!

Kiinnittämisestä tuli mieleeni ongelma, josta monet ovat valittaneet: Silmämeikkikynä ei pysy kunnolla ja siistinä läpi päivän.

Tämä ongelma on helppoa eliminoida kiinnittämällä kynällä tehty rajaus. Kun olet rajannut silmän kynällä, tuputtele rajauksen päälle samanväristä luomiväriä. Sen puuterimainen koostumus imee ylimääräistä rasvaa ja rajaus pysyy huomattavasti paremmin. Hyviä ja edullisia rajauskyniä ovat muuten Sokokselta ja Emotioneista saatavat GOSHin silmämeikkikynät sekä Kickseistä saatavat BeYu:n kynät.

Muista myös kiinnittää huomiota siihen, millä rajaat.

Suomeksi tavallinen ripsirajan ulkopuolelle tarkoitettu kynä on silmämeikkikynä. Älä pyydä myyjältä tähän tarkoitukseen kajalia, joka puolestaan on huomattavasti pehmeämpi, ripsirajan sisäpuolelle kosteammalle pinnalle tarkoitettu kynä. Moni kajal kyllä toimii myös ulkorajauksissa, mutta pehmeän koostumuksensa vuoksi se saatta sutata oikeaa silmämeikkikynää helpommin. Silmämeikkikynä puolestaan on usein liian kova sisäluomen rajaukseen eikä sitä olla tehtykään kestämään niin kostealla pinnalla.
Eyeliner puolestaan on se nestemäinen rajaus ja kulmakynä on ihan syystäkin kulmakynän nimellä. Sen koostumus on erilainen kuin silmämeikkikynän ja yleensä kovempi. Sillä on hankala yrittää rajata silmiä ja silmämeikkikynä puolestaan on liian pehmeä ja tekee usein suttuista jälkiä kulmiin laitettaessa.

Puhuin itse yllä suomenkielisillä termeillä ja kielestä ja sarjasta riippuen tuotteen nimi saattaa välillä olla mikä tahansa sen käyttötarkoituksesta riippumatta. Esimerkiksi IsaDora on julistanut kaikki silmämeikkikynänsä kajaleiksi ja varsinainen kajal on heillä inliner kajal. Hämmentävää ja hankalaa. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa kaupassa, että käytät oikeanlaista kynää tai lineria oikeaan paikkaan, niin lopputulos on hyvä ja siisti. Nimestä siis viis, mutta tarkista kynän käyttötarkoitus.

Kokiko kukaan valaistusta tämän asian tiimoilta vai oliko homma jo valmiiksi hallussa ja kynät oikeassa käyttötarkoituksessa?

Kommentit (27)
  1. Oi, heti helpottui olo kun ei ole huulikuvaa enää tossa ylhäällä! En toki meinaa, etten olisi siitä pitänyt mutta kun omistan miniläppärin eikä sivuista ole kerrallaan hurjan paljon näkyvillä, niin nyt näen taas heti jos olet postannut jotain uutta 🙂 Saattaa kuulostaa joistakin pikkujutulta, mutta mulle hyvin iso asia 😀

    Itse on ole ikinä käyttänyt oikein minkäänlaista silmämeikkiä, mutta eri kynien käyttötarkoituksen huomasin tuntevani tekstiä lukiessa 😉

  2. Oli ja olen joutunut valistamaan myös ystäviäni tästä!:D Onneksi äiti on kosmetologi, tuli termit tutuiksi jo ipanana…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *