Päivä 208: Valkoinen sankari ja kaksi ritaria

Minulta loppui vartalovoide. Harmikseni kuitenkin vain yksi kappale. Viimeaikoina tätä on tapahtunut turhan harvoin, sillä käytän tällä hetkellä omistamiani muutamaa vartalovoidetta hieman ristiin ja vaihdellen niiden hajusteiden/hajustettomuuden vuoksi.

Tämä loppunut vartalovoide oli normaalisti ökyhintainen 31 euroa maksava OPI:n Avoplex Moisture replenishing lotion. Itseasiassa tämä olisi ollut myös käsivoide, mutta oli minulle ehdottomasti liian kevyt siihen virkaan. Itse ostin tämän alesta (reilusti?) alle kympillä, joten hinta ei ollut mielestäni paha. Tai no, oli se itseasiassa kun laatu osoittautui miksi osoittautui.

Kyllä tämä toki jonkun verran kosteutti, mutta ei nyt kuitenkaan suuremmin. Koostumus olisi saanut olla makuuni ehdottomasti rasvaisempi. Lisäksi tämän alepöydästä talteen noukkimani voiteen tuoksu oli muuttunut alkuperäisestä melkoisesti eikä sekään enää ollut kovin herkullinen. En siis ostaisi enää, halvemmalla saan itselleni paremmin sopivia ja minua enemmän miellyttäviä voiteita.

Jotta oloni ei kuitenkaan helpottuisi kovin suuresti enkä voisi vielä edes ryhtyä haaveilemaan uudesta vartalovoiteesta, ratsasti luokseni valkoinen sankari kahden ritarin kanssa:

Biothermin ihanan pirteän tuoksuinen Lait Corporel anti-drying body milk seurassaan myöskin yhtä ihanan tuoksuiset Lait de Douche shower milk sekä Lait de Gommage gentle exfoliating milk. Tämä oli todella mieluinen lahja ja aion odottaa itseni palkitsemista tällä ehkä siihen asti, kunnes saan muut vartalovoiteeni kulumaan loppuun. Jos vain millään maltan, tuoksu on sen verran herkullisen piristävä ja kirpsakka!

Ja vielä ihan pakko sanoa, että ylitin itseni tänään. Olen tähän asti ihan kirjaimellisesti kieltäytynyt koskemasta Diorin uusimman lookin kahteen ihanaan tähtituotteeseen, eli clutchin näköisiin ”laukkuihin”, jotka sisältävät kahdessa eri sävymaailmassa geelimäisen rajauksen, kulmapuuterin, kolme luomiväriä ja yhden ”top coatin”. Olen siis sanonut, että sori, meitsi vaan katsoo, mutta ei voi koskea (ja tuntenut oloni toipuvaksi alkoholistiksi, joka juuri kieltäytyi tervetuliasmaljasta). Katseltuani sitten aikani muiden vouhotusta ja tuotteiden testailua ja kuunneltuani ihastuneita kiljaisuja (ja lähes orgastisia voihkaisuja), oli minunkin pakko kokeilla sävyjä kädelleni. Ja voi, minä rakastuin! Ihailin sävyjä eri kulmissa ja valoissa ja huokailin. Päätin, että kumpikin on saatava ja paijasinpa jopa myyntikappaleitakin kädessäni valmiina kaivamaan lompakon esiin. Ostopäätös oli ehdottmasti tehty.

Mutta sitten tulin järkiini. Mikä saamarin ostolakko tämä on olevinaan, jos kokoajan keksin uusia sääntöjä ja tekosyitä ostaa ihan vaan siksi, että haluan jotain kovasti? Sain jo sen sallitun viisikon tuosta lookista, nyt pitää osata vetää raja! Ja niin minä pyyhin meikit pois kädestäni ja palautin clutchit paikoilleen ja lähdin tyhjin käsin (ja yhä ne noin 130 euroa tililläni), mutta ihan pirun ylpeänä itsestäni ja itsekuristani. (Ja nyt minä menen peiton alle itkemään ja huokailemaan niiden perään tietäen, että ne ovat saavuttamattomissani. Hyvästi, julma maailma!)

Ps. Ylensä en ala blogissani puolustelemaan ja kommentoimaan jokaista mitä ihmeellisintä mielipidettä, joka minusta ja blogistani on jossakin esitetty ja minun tietoisuuteeni kerrottu, mutta tahtoisin tarkentaa varmuuden vuoksi erästä asiaa, josta minulle vinkattiin eräällä palstalla olleen puhe.

Joku siis ihmetteli minun myyvän firmoilta saamiani tuotteita blogissani eteenpäin todeten sen käyvän irtisanomisperusteesta ja ihmetelleen firmani joustavuutta.

En tiedä missä välissä olen vihjaissut olevani paha, hölmö tai typerä ihminen (epäilen, että tietämättäni siinä vaiheessa, kun kerroin omistavani paljon kosmetiikkaa ja jopa tykkääväni kosmetiikasta?), mutta hei haloo oikeasti, on minullakin moraali! Onkohan koskaan juolahtanut mieleen, että syy, miksi minulla on ollut paljon muutamien merkkien tuotteita kirppismyynnissä on se, että kun työskentelin tietyissä paikoissa, en todellakaan olisi voinnut myydä silloin saamiani tuotteita eteenpäin. Potkuthan siitä olisi tietysti tullut (ihan kuten ihmettelijä totesikin) ja tällaisia tapauksia kuulee tällä alalla aina välillä.

Kun tavaraa sitten puskee kaappeihin mielettömät määrät ja niitä ei vaan saa myydä ja kaveritkin (ne harvat alalla itse työskentelemättömät ja saman ongelman kanssa painimattomat) ovat jo kantaneet säkkikaupalla tavaraa koteihinsa ja pyytävät, etten enää antaisi enempää, niin kaappeihinhan ne jäävät. Mutta halleluja sitä päivää, kun työnantajakin on jo vaihtunut, eikä kukaan voi moista kaappien tyhjennystä estää!

Nykyisessä työssäni olen myynyt vain kolme työn kautta saamaani tuotetta blogissani. Kaikki nämä tuotteet kokeilin ja totesin itselleni sopimattomiksi laadun tai sävyn vuoksi. Sain tuntuman tuotteeseen ja ymmärrän sitä paremmin, mutta en vaan käytä itse. Ja tarkennukseksi, että en ole tässäkään tehnyt mitään harvinaista, jota monet muut alalla toimivat eivät tekisi. Eri asia olisi ottaa tuotteita ja myydä ne eteenpäin vaan törkeään hintaan edes kokeilematta ja ihan rahan vuoksi.

Ja kyllä, tottakai saisin potkut, jos myisin urakalla nykyisen työnantajani antamia tuotteita. Ne tuotteet, jotka eivät koskaan blogiini esiteltäviksi päädy (ja niitäkin on välillä reilustikin), lähtevät suoraan eteenpäin uusiin koteihin ja vieläpä ilmaiseksi. Ja huomatkaa myös, että kaikki tuotteet eivät päädy minulle kokeiltaviksi annettuina kappaleina, vaan toisinaan myös lahjoina (esimerkiksi kiitoksena hyvästä työstä) ja siinä on selkeä ero. Ja lahjoillaan saa kukin tehdä ihan mitä ikinä tahtoo. Varmuuden vuoksi totean kuitenkin, etten ole myynyt yhtään tässä työssäni saamaani lahjaajaan täällä, sillä ne ovat olleet niin ihania ja itselleni sopivia sekä joissain tapauksissa myös täydellisiä lahjoja muille annettaviksi (mutta joilla olisin toki voinut rahastaakin ihan hyvin, jos kyse olisi ahneudesta).

Tätä lopun puheenvuoroa ei tarvitse kommentoida, mutta halusin tehdä asian ihmettelijöille selväksi.

Kommentit (23)
  1. Moi! Oletko törmännyt ikinä tuotteeseen nimeltä "Vaseline intensive care healthy hand&nail(everyday care lotion)"?
    Töissä on sitä ja se saa kyllä kädet tuntumaan pehmoisilta, mutta mistähän sellaista voisin itse ostaa? Olen yrittänyt etsiä tuotetta vaikka mistä, mutta en vaan tunnu löytävän.. ._.

  2. Milla: Eikös tuo ole se vaaleanpunainen pönikkä? Minulla on ollut sitä nuorempana usein ja äidillänikin oli sitä ennen jatkuvassa käytössä ja olin ajatellut, että sitä saa mistä vaan, mutta eipä nykyään enää saakaan (tai ei ole ehkä ennenkään saanut, mutta luulen vain). Yhtään varmaa ostopaikkaa en tiedä, mutta muistelisin sitä ainakin löytyneen K-ryhmän kaupoista ennen. Olisikohan Anttilassa tai isoissa Citymarketeissa?
    Vinkatkaajan muut, jos tiedätte varmasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *