Päivä 207: Mascaroita marssii roskiin

Okei, ehkä postauksen otsikko on vähän turhan mahtipontoinen. En nyt puhu oikeastaan mistään mascaroiden joukkomarssista vaan tosiasiassa vaan parin mascaraystävykseni käsikädessä parijonossa roskalaatikkoon hyppelemisestä.

Mascara on suosikkituotteitani. Jos meikkipohjaa ei lasketa ja saisin tehdä kasvoilleni vain yhden pikaisen toimenpiteen ennen ovesta ulos juoksemista, niin se olisi ehdottomasti mascaran laitto.

Olen mascaroiden suhteen varsin kokeilunhaluinen enkä jumita yhdessä. Olen ollut melkeinpä harmissani, kun alkuvuodesta löysin ensimmäistä kertaa elämässäni ripsilleni täydelliseksi osoittautuneen Max Factorin False Lash Effectin: Mitä minä nyt teen, enkö voi enää kokeilla uusia mascaroita? Täytyykö minun käyttää tätä mascaraa lopun elämääni, kun en vaan keksi tässä mitään vikaa?

Myönnettävä on, että moiseen en kykenisi. Jatkossa aion pitää kaapissani aina FLE:n, mutta rinnalla on mukavaa olla kokeilussa toinenkin tuote (eihän sitä koskaan tiedä, jos olisi olemassa vielä jotain parempaa). Tämän vuoksi minikoot ovat ihania:

Dior on siitä ihana merkki, että heillä on usein liikkeellä minikokoja mascaroistaan. No joo, Diorin minikoko ei oikeasti aina tarkoita minikokoa, sillä esimerkiksi kuvassa näkyvän Unlimited-mascaran minikoossa oli tavaraa 5 ml mikä on 0,5 ml enemmän, kun Max Factorin Masterpiecen tavallisessa myyntikoossa. Tämäkin yksilö siis riitti ja pitkäksi aikaa riittikin!

Unlimited ei ollut ihan sitä, mitä ripseni tahtoivat. Mascaran juju piilee kaksipuolisessa harjassa, jonka toisella syrjällä harjataan ripsiin tuuheutta ja toisella pituutta ja erottelua. Omat ripseni tahtovat tuuheutta, mutta sitä tämä ei valitettavasti tarjonnut niille riittävästi ja lopputulos jäi usein varsin pliisuksi. Jos kuitenkin pidennys ja erottelu on enemmän sinun juttusi, voit löytää tästä hyvän ystävän.

Ihan mukava perusmascara, mutta ei vaan säväyttänyt.

Ja säväytyksestä puheenollen, muistattekos tämän, hieman ärjymmän mascarasävyn:

Täyteen hintaan en tätä Clarinsin kesän -08 mascaraa hankkinut, mutta alesta se kuitenkin tarttui myöhemmin mukaan ja meillä oli hetkemme.

Mascaran koostumus ei ollut sen vahvin puoli ja sen vedenkestävä koostumus jätti ripset koviksi ja hieman epäsiisteiksi. Tämä oli kuitenkin sen verran erikoisempi sävy (jonka perusteella minut jopa bongattiin töistä, kun olin sen blogissani esitellyt!), ettei sitä tullut ihan joka päivä käyteltyä, joten kuivahtamaan se ei ehtinyt. Tämä on kuitenkin ollut jo noin kahdeksan kuukautta auki, joten tämän oli aika lähteä. Syksyinen tai talvinen sävy tämä ei sitäpaitsi oikein muutenkaan olisi.

Omistan yhä 9 mascaraa, mutta eivätköhän ne ala käymään vähiin loppuvuodesta, sillä niistä moni alkaa siinä vaiheessa olla ollut avattuna melko pitkään. Ehkäpä helmikuussa blogini yksivuotispäivänä olen mascaroiden kanssa tavoitteessani, eli omistan vain FLE:n ja yhden mahdollisen koemascaran?

Mascaroista muuten tuli mieleeni mascaramainokset, jotka lupaavat mieletöntä näyttävyyttä jo yhdellä vedolla ripsiin. Kaikkihan me tiedämme, ettei moista tapahdu koskaan. Mutta oletteko koskaan pysähtyneet miettimään, kuinka monta niitä vetoja itseasiassa tuleekaan ripsiin harjailtua mascaraa levittäessä? Keskimääräinen tulos on kuulemma yhteensä 70 vetoa. Kuulostaa paljolta, mutta kun alkaa laskemaan yhteisvetojen määrää silmiin huomaa, että 70 vetoa ei edes itseasiassa riitä monille.

Laskekaa siis vetonne ja tulkaa ilmoittamaan määrä. En ole omiani pitkään aikaan laskenut, mutta kun kuulin tuosta 70 vedosta muutamia vuosia sitten sain huomata, että kun 70. veto tuli vastaan, alkoi tuntua, että ripsiä täytyy yhä asetella ja että olen vasta puolivälissä…

PS. Tämä on sellainen pieni henkilökohtainen ylpeily.
Sain nimittäin joku aika sitten sähköpostia, jossa minua pyydettiin laatimaan blogiteksti erääseen mediassa näkyvään ja kuuluvaan ulkoministeriön kehitysviestinnän viestintäkampanjaan. Eikö kuulostakin tärkeältä! Niin minustakin, joten ylpeilin asialla polleasti wannabe-insinöörille (allekirjoituksen ”ulkoministeriön kampanjan puolesta xxx” voi ihan hyvin vääntää muotoon ”terveisin ulkoministeriö”, vai mitä?), jolla on selkeästi täysin erilaiset arvot ohjaamassa elämää. Kuultuaan, mistä on kyse, hän tuhahti, että ”No etkai sä nyt mitään kirjota kun ei siitä edes makseta!” Ööh, minua pyydetään osallistumaan tällaiseen kampanjaan kirjoittamalla blogiteksti ja minun pitäisi kieltäytyä, kun en saa siitä maksua? Eh, ei?

Olin aivan mielettömän otettu pyynnöstä! Tuhlaajatytön ja materialistimamin matka kohti minimaalisuutta on ollut pitkä ja yhä kesken, mutta olin todella otettu siitä, että se oli kuitenkin huomattu. Minun pienenllä mittapullani tuo oli mahtava pyyntö ja voin vaan toistella, kuinka otettu olin heidän lähestymisestään.
Lopuksi vielä linkki itse postaukseen. Tutustukaahan sivustoon muutenkin!
(Pakko tietysti hehkuttaa tätä juttua edes jossakin, sillä wannabe-insinööri ei asiaa ymmärtänyt ja lähituttavapiiristäni kukaan ei blogipersoonastani oikeastaan tiedä (paitsi ne satunnaisesti treffaamani entiset työkaverini).

Kommentit (57)
 1. Onnea kirjoitustarjouksen johdosta! Nyt toivoisin sinulta (taas?) apua visaisen ongelman ratkaisuun. Poikaystävääni vaivaavat mustat silmänaluset ja hän tahtoisi näyttää freesiltä uuden pomonsa edessä. Poikaystäväni aikoo ratkaista ongelman ostamalla valokynän(!) ja pyysi minulta suosituksia.

  Minä en ole koskaan käyttänyt minkäänlaista valokynää, mutta en tahtoisi paljastaa aukkoa kosmetiikkasivistyksessäni. Osaatko suositella jotain miehelle sopivaa valokynää? Onko kynissä mitään eroja? Helppotajuisista käyttöohjeistakin olisi varmasti hyötyä. 🙂

  Terveisin
  Ex-kynnetön

 2. Hei Golden Girl,
  satuitko lukemaan 20.8 kirjoittamassani kommentissa (jossa käsiteltiin myös ripsiväreja) kokemuksiani Shiseidon primerista?. Itse olen ollut siihen koukussa jo n. 15v, ja aina palannut takaisin harharetkiltäni kokeiltuani uusia tulokkaita. Suosittelen lämpimästi kaikille, sillä saa hutiostoksetkin näyttämään paremmilta, eikä tarvitse kaikkia heittää menemään.

  Vinkkinä… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *