Päivä 205: Muotibloggari vs. kosmetiikkabloggari

Olin hyvin otettu, kun sähköpostiini paukahti kolmisen viikkoa sitten viesti, joka alkoi sanoilla ”Hyvä muotibloggari.” (Eikä siinä mitään, että olin juuri naputellut vaatekaapin inventaariota koskevan postaukseni, jossa olin varsin selkeästi ilmoittanut, ettei muoti ole juttuni.) Viestissä kerrottiin, että nyt minulla olisi mahdollisuus päästä testaamaan TRESemmén hiustuotteita ilmaiseksi.

Aluksi tuhahdin kiukkuisena. Jos joku oikeasti vaan lähettelee moisia viestejä sokkona vaivautumatta edes selvittämään, mistä blogissani on kyse, niin pitäkööt tuotteensa. Kiukkuisena puin asiaa wannabe-insinöörille, joka kuitenkin tiesi heikon kohtani ja painotti sitä kovasti: ”Mutta hei tukkatuotteita ja ilmaiseksi!” Näiden taikasanojen jälkeen marinani loppui ja olin hyvin nöyrää tyttöä ja valmiina lunastamaan tuotteeni.

Hyvän hakuyritykseni jälkeen näytteet lähetettiin minulle kotiin. Odotin pieniä näytepusseja ja mahdollisesti muutamaa matkakokoa. Kun sitten raahasin postista kotiini 3,4 kg painavaa pakettia (jonka kanssa postimies toki oli kerran jo käynyt ovellani kääntymässä), olin hieman hämmentynyt, mutta onnissani. Sano minua vaikka hevostytöksi, jos sitä vastaan saan tuotteita!

Tällaiset pienet näytteet sain siis käsiini: 900 ml kosteuttava shampoo ja hoitoaine, 300 ml lämpösuojaava suihke sekä 500 ml hiuslakka. Ohhoh.

Tarkennukseksi vielä kerrottakoon TRESemmé sarjan olevan SE sarja, jolla Muodin huipulle -telkkarisarjan kampaajat aina mallien hiukset laittoivat. Sarja oli Suomessa myynnissä kampaamosarjana 90-luvulla, mutta katosi sitten pois. Ideana on siis, että kampaajienkin käyttämää laatutavaraa myydään kuluttajaystävälliseen hintaan ja esimerkiksi tuollainen jättipönikkä shampoota tai hoitoainetta maksaa 8,9 euroa. Tuotteet lanseerattiin Suomessa elokuussa ja niitä saa ostaa Sokokselta, Emotionista, Anttilasta, Stockmannilta, Halpahallista, Citymarketista…eli lähes kaikkialta.

Ja nyt tahtoisin sitten kertoa näistä mielipiteitä. Koska minua lähestyttiin muotibloggarina, aion toki kertoa mielipiteeni ihan muotibloggarin näkökulmasta ja sen jälkeen toki myös kosmetiikkabloggarin näkökulmasta.

Moisture Rich Shampoo

Muotibloggari: Ihan hyvä perusshampoo, ei mulla tästä mitään erityistä sanottavaa oo. Pesee kyl hyvin ja sillein. Voisin käyttää! 😀

Kosmetiikkabloggari: Ihan vakuuttava INCI ainakin siinä mielessä, ettei tässä ole silikoneja. Mitään erityisen kosteuttavaa tässä tuotteessa ei kyllä ole ja peruspesevä sulfaattishampoo tämä kyllä on. Vaikkei tuotteen tuoksu olekaan mikään voimakas, on hajuste yllättävän korkealla inci-listalla. Toki tuotteeseen on muodon vuoksi laitettu sekaan vehnäproteiinia, keratiinia ja e-vitamiinia sekä muita kosteuttavia aineita, mutta pitoisuudet ovat niin pieniä, ettei niillä saada ihmeitä aikaan.
Jos kuitenkin etsit ihan hyvää persusshampoota, voisi tämä ajaa homman ihan hyvin. Ei pessyt tukkaa natisevan puhtaaksi, mutta tarpeeksi puhtaaksi kyllä. Kyllähän tämän käyttelee toki pois.

Moisture Rich Conditioner

Muotibloggari: Siis tosi hyvä hoitsikka, mun tukka tuntuu ihan älyttömän sileeltä ja hiplaan sitä vaan kokoajan. Tää on ihan älyttömän hoitava, suosittelen kaikille!

Kosmetiikkabloggari: Inci alkaa näin: vesi, emulgaattori, silikoni, silikoni, silikoni… ja kyllä se hajustekin sieltä jo pian tulee. Toki incissä on hoitaviakin aineosia mukana, mutta ne eivät ole niitä aineita, jotka tekevät tuon silkkisen sileän tunteen (joka tästä tosiaankin tulee). Ihan hyvä markettihoitoaine, jos tukka on takkuuntuvaa sorttia ja jos lupaa käsi sydämellä, että käyttää ohella jotain kosteuttavaa naamiota. Yksinään kun tämän kosteustehot eivät varmasti kuivalle tukalle riitä, vaikka meikkaisikin sen sileäksi silikoneilla. Aion kuitenkin itse käyttää tämän kiireellisempien aamujen hoitoaineena, kun kaipaan äkkiä siloitusta.
Plussana kuitenkin sanottakoon, että tämä ei missään tapauksessa lätsäyttänyt tukkaa vaan jätti sen yllättävän ilmavaksi!

Heat Defence Styling Spray

Muotibloggari: Ihan kiva tuote vaik en mä ylensä kyl ees föönaa tai suorista mun tukkaa mut kyl mä tätä voin käyttää just joskus ennen juhlii. 😀

Kosmetiikkabloggari: Todella hyvä edullinen lämpösuojaava suihke. Ja ennen kaikkea tässä ei ole alkoholia kuivattamassa tukkaa, kuten tällaisissa tuotteissa yleensä on, jotta niiden kosteus haihtuisi nopeasti. Tuotteessa on silikoneja siloittamassa, mutta koska kyseessä on siloittava muotoilutuote, kuuluu tässä niitä mielestäni ollakin. Mikään lattialle luistinradan aikaansaava silikonipommi tämä ei kuitenkaan ole. Tärkeintä kuitenkin on, että tässä on myös hoitavia aineita ja esimerkiksi glycerin löytyy ennen silikonia incistä. Tätä voi kyllä suositella!

Volume & Lift Firm Hold Hairspray

Muotibloggari: No oon käyttänyt parempiakin, ei tää nyt ihan niin hirveesti pidä. Tämmönen perus hiuslakka sit vissiin. 😀

Kosmetiikkabloggari: Tämä on TRESemmén kevyimmällä tuella tehty hiuslakka, mutta Suomen valikoimiin on otettu myös Freeze Hold, eli kaikkein vahvin. Tämä lakka sopii hyvin aukikammattuun tukkaan, eli kun hiuksiin tahdotaan pitoa, muttei sitä jäykkää kypärää. Freeze hold sitten puolestaan on enemmän kampauksien tekoon tarkoitettu, kun tukan on ehdottomasti pysyttävä siinä, mihin se kammataan. Koostumukseltaan tämä ei ole liian märkää ja suihkekin on tarpeeksi hienojakoista. Tykkäsin tästä kyllä ja tulen varmasti käyttämään tätä etutukan kiinnittämisessä jatkossakin.

Pointtinani siis on, että jos en oikeasti ymmärtäisi katsoa purkkien sisältöjä, olisin aivan rakastunut näihin. Niin hyvin näissä on toteutettu markettituotteiden missio: halvalla tehty hoitavan tuntuinen tuote. Ja ihan tosi, tämä kosmetiikkabloggari hiplailee hiuksiaan nyt jatkuvalla vimmalla!

Isot pönikät kyllä tuovat kampaamotuotteiden fiiliksen, mutta tällaisen pienen tytön käsissä ne ovat hieman kömpelöitä. Tuollaista kilon shampoopöikkää ei niin vaan käännellä suihkussa, joten pumput olisivat paikallaan. Hiuslakkakin on sen verran massiivisessa pakkauksessa, että hyvän otteen pitäminen on hieman hankalaa, varsinkin kun spraynappi tuntuu aluksi ainakin hieman jäykältä.

Onko teille jo kertynyt käyttökokeumuksia sarjan tuotteista? Kertokaahan tädille, jos on! Täältä löydät vielä koko Suomeen lanseeratun valikoiman.

(Ja rakkaat muotibloggaajat, ymmärtänette varmasti, etten tahtonut loukata teistä ketään. Itse seuraan muutamaa hyvällä suomen kielellä kirjoitettua muotiblogia ja pidän niistä kyllä kovasti.)

Muoks. Kyseessä ei tosiaan ollut alunperin tarkoitus olla persusshampoo vaan perusshampoo, mutta pidettäköön se tekstissä tahattomana komiikkana. 😉

Kommentit (35)
  1. Charming Nails:
    24.8.2009, 11:09

    Hyvin testattu ja arvosteltu!

  2. Nea/ Fashioned in Finland
    24.8.2009, 11:10

    Kiitos päivän nauruista 😀 Sekä toki inci tiedoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *