Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 195: Puberty hits again

Aloin syömään e-pillereitä lähes kymmenen vuotta sitten lievään akneen. Ihoni kukki hormoninäpyin eteenkin leuasta ja pahkurat olivat ikävän näköisiä ja kipeitä.
Nykyään ihoni on ollut varsin hyvässä kunnossa ja satunnaisia suurempia näppylöitä on tullut vain silloin tällöin. Ei siis pahoja ongelmia. Tai sanotaanko, ettei minulla ollut pahempia ongelmia ennen tätä kesää.

Tilanne muuttui joitakin viikkoja sitten, kun olin heti kesän alussa jättänyt pillerini pois. Olin halunnut kokeilla pilleritöntä elämää, sillä pillerit saattoivat kuulemma selkeästi vaikuttaa persoonaani ja mielialaani ilman, että edes tajusinkaan sitä. Olinhan ollut teinistä asti jatkuvasti hormonien vaikutuksen alaisena enkä itseasiassa edes tiennyt, millainen ihminen olisin ilman niitä. Wannabe-insinööri oli melko väliinpitämätön asiasta vauhkoamiseni suhteen kunnes kuuli, että etten ehkä kiukkuaisi pillerittömänä yhtä paljon, kuin ennen. Siinä vaiheessa hänkin innostui kokeilustani…

Kokeiluni ei ollut mikään menestys. En ollut osannut ihan oikeasti kuvitella, että murrosikäni voisi vielä näiden monien vuosien jälkeen pamahtaa päälle uudelleen, vaikka olinkin lukenut vastaavista seurauksista. Parin kuukauden jälkeen leukaani pukkasi urakalla pientä näppyä ja suurempaa tulehdusta ja oloni oli taas kuin teinillä. Lisäksi huomasin, että tukkani rasvottui jo päivässä ja hikeni haisi taas kuin ala-asteen jumppasalin pukuhuone. Ja minähän en edes oikeastaan hikoillut ennen! Ja kun tuohon vielä lisää sen, ettei ensimmäisten toista viikkoa kestäneiden menkkojen jälkeen niitä enää kuulunut ollenkaan, petti kärsivällisyyteni. Otin pillerit äkkiä takaisin kuvioihin, sillä niiden jättäminen ei todellakaan vähentänyt kiukkuani. Olin päin vastoin huomattavasti kiukkuisempi, sillä nyt minulla oli syytäkin kiukuta: ihoni rasvottui ja kiilteli hullun lailla, tukkani roikkui rasvaisena ja ikäviä näppylöitä pukkasi jatkuvasti lisää plus että haisinkin vielä. Ja kaiken lisäksi sain vielä menkkoja odotellessa jännittää, saisivatko Dior-vauvat kohta oikean vauvan seurakseen! Eikö siinä jo oikeasti ole tarpeeksi syytä kiukuta, kysynpähän vaan! (Okei, ehkä minun olisi pitänyt malttaa katsoa pilleritöntä elämääni hieman kauemmin, mutta en uskaltanut.)

Miksi minä kerron teille tämän kaiken hormoneistani, näpyistäni, rasvaisesta tukastani ja hiestäni ja jopa niistä kerran kuussa puuttuneista neitien ongelmistani? Kyllä, tähän on jälleen joku pinnallinen syy, kyllähän te jo minut tunnette!

Syy tähän postaukseen on nimittäin se, että pääsen vihdoinkin demostroimaan skeptisemmille ihmisille, että bareMineralsin mineraalipohjalla voi tosiaankin myös peittää näppyjä ja punoitusta. Joka kerta kun nimittäin olen hehkuttanut sitä, toteaa joku, ettei usko sen voivan peittää punoitusta ja näppyjä eikä edelleenkään vaan usko, kun intän vastaan ja kerron tietäväni ihmisiä, jotka sitä käyttävät ja joilla on moinen ongelma.

Useimpien naisten tavoin en todellakaan tahtoisi esitellä näppyjäni koko kansalle vaan mielummin vaan peittää ne huolella ja uskotella kaikille, ettei näin hieno neiti edes saa niitä tavallisten mervitapoloiden tavoin. Tällaisen hyvän asian vuoksi olen kuitenkin valmis heittämään periaatteeni kankkulan kaivoon ja esittelemään teille näppyläni. Tutkikaa siis antaumuksella, mutta älkää kertoko muille, että minäkin saan niitä!

Tässä siis lähtötilanne (jota kamera onnekseni hieman kaunistelee) ja kuva bareMineralsin jälkeen, Katsokaa vaan siis suurempana ja tarkemmin!


Hah, huomasin itsekin vasta tuon klassisen mainoskuvan tempun, joka näissäkin näkyy: Ensin ollaan surkeina näppyjen kanssa ja sitten iloisina ilman niitä. Mutta hei, ei paljon naurata kun yhtäkkiä näppyä on siellä täällä ja iho punoittaa!


Ja edelleen painotan sitä, että en osaa käyttää sitä PhotoShopia oikeastaan muuhun kun kuvien kokojen muuttamiseen ja kuvien rajaamiseen, joten kuvat ovat siis ihan aitoja ja muokkailemattomia. Punoittavat kohdat eivät näy alkuperäisissä kuvissa ihan niin selvästi kun tosielämässä, mutta lopputulosta kuvaavissa kuvissa iho on täysin saman näköinen kuin livenä. Peittämiseen on käytetty vain bareMineralsin meikkipohjaa Fairly apuna Handy kabuki ja Max coverage -peiteainesivellin.

Kohta täytynee jo alkaa pahoitella tätä jatkuvaa bareMinerals -hypetystä, mutta ihan vielä ei ole sen aika. Pahoittelen, etten vielä kykene pahoittelemaan tätä, sillä olen tästä tuotteesta oikeasti niin innoissani, että tahdon ehdottomasti kaikkien tietävän siitä!

Ja nyt olisi muuten hyvä hetki kertoilla niitä omia mahdollisia bareMinerals-kokemuksia, sillä moni tosiaan innostui tilaamaan aloitussetin, kun siitä ensimmäisen kerran vouhotin. Mitäs olette siis tykänneet?

Ps. Mitäköhän postitäti muuten mahtaa pian tykätä, kun pyydän häntä kerralla tulostamaan 50 postimerkkiä… Kiitos vaan vielä kaikille, jotka ovat auttaneet minua pääsemään eroon ylimääräisistä tuotteistani!

Kommentit (54)

 1. Anna

  Minuakin on alkanut tosi paljon kiinnostaa tuo BE-meikkipohja (tosissaan nyt jotain sponssia sinulle sieltä!), ja kävinkin sitä jo Kicksissä testaamassa, mutta epäilyttää se hohde, joka siitä ainakin kämmenselän iholle testattaessa tuli. Eikö se sitten kasvoilla näytä luonnottomalta? Kuvistasi päätellen todellakaan ei, mutta en ymmärrä miten se on mahdollista. Ehkä laitoin sitä kädelle ihan liikaa? Huomasin saman ilmiön silti myös Body Shopin mineraalimeikissä, eli hohdetta näkyi siinäkin. Mineraalimeikit ovat minulle hiukan uusi juttu, eli mahtaakohan tuo hohde olla niille yleinen piirre? Minulla on rasvoittuva iho, ja hohde kyllä hiukan pelottaa.

 2. Nimetön

  Anonyymi: Suurimmalle osalle _aknen_ syyt löytyvät hormoneista varmasti. Toki ruokavalio on kyllä yksi suurista vaikuttajista, mutta siinä vaiheessa kyse on vaan yleensä epäpuhtauksista eikä aknesta (samoin kun muissa mainitsemissasi asioissa).
  Itse en voisi kuvitellakaan olevani edes viikkoa samalla tyynyliinalla tai samalla kasvopyyhkeellä ja kännykkääkin putsaan ahkerasti ja mietin, kuinka sitä poskellani pidän. 🙂

  Anna: Liikkeen spottivaloissa tuo näyttää tosiaan varsin mielenkiintoiselta. 🙂
  Ensinnäkin tuota tulee iholle todella pieni määrä, eli et saa oikeaa kuvaa, ellet laita sitä oikealla siveltimellä.
  Toisekseen kun katsot kättäsi spottivaloissa, pidät yleensä kämmenen lattiaan eli näin:_ . Ihmiset kuitenkin katsovat kasvojasi seisaalleen, eli käännä käsi näin | . (Ja ne jotka katsovat makuuasennossa, eivät välitä vaikka hohtaisikin.) Kun käännät käden samoin päin kun kasvosikin ovat huomaat, ettei hohtelu enää itseasiassa näy samalla lailla.
  Ja kolmanneksi kun poistut liikkeen spottivaloista huomaat, että pohjasta tulee tosiaankin vain kuulas, eli glitterinen. 🙂

 3. Anonyymi

  Hei
  Oon kokeillu mun pintakuivaan, herkkään, hilseilevään ja arpiseen akneihoon vähän kaikkea.
  Noin kuukausi sitten kävin ihotautilääkärillä ja tämä määräsi mulle apocycliniä ja epiduo -voidetta. Oon nyt käyttäny näitä tosiaan siitä asti kun ne määrättiin,(epiduon jätin pari päivää sitten pois koska oikeestaan vaan pahensi ja kuivatti ihoa) enkä oo huomannu ihossa kovin suurta muutosta.
  Mietin että pitäiskö mun ens viikolla ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin ja pyytää tältä roaccutania, vai jatkaa vaan antibioottien syömistä?

  Toinen kysymys että kun oon alkanu nyt käyttää mineraalimeikkejä ja ne tuo ikävästi ihon hilseilyn esille, niin mitähän mun kannattais tehdä tälle hilseilylle?
  Oon yrittäny kuoria hellästi ihoa ja käyttäny humektania mutta eipä noista oo ollu oikeestaan apua ja kuorinta vaan tekee mun ihosta punottavan ja arvet näkyy pahemmin.

 4. Nimetön

  Anonyymi: Antibiottien vaikutus alkaa ylensä näkymään vasta parin kolmen kuukauden käytön jälkeen, eli syö ihmeessä saamasi kuuri loppuun. Kannattaa mielummin kokeilla miedommalla lääkkeellä ensin ja pyytää sitten Roa, jos ei tehoa.
  Humektan on melko kevyt kosteuttaja siinä mielessä, että pintakuiva iho tarvitsee myös hieman rasvaisuutta (esim. Aqualan L), mutta jos iho tukkeutuu todella helposti, voi Aqualan L puolestaan olla liian rasvainen tuote. Mietoa kuorintaa kannattaa välillä tehdä, mutta ei liikaa. Kosteuttava naamio (Lumenen Sensitive Touch) voisi ainakin tehdä ihollesi hyvää.
  Minusta tuntuu, että vaikka mineraalipohja tekeekin hyvää iholle, voi joku voidepohjainen tuote olla tuossa pintakuivassa vaiheessa parempi vaihtoehto ihon tasoitukseen.
  Todella hankala sanoa tämän enempää näkemättä ihoa. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *