Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 180: Kiltti lompakko

Minä ja lompakkoni olemme olleet varsin kiltisti nyt jo puoli vuotta. Ehkä vähän turhankin kiltisti. Ehkä jopa niin kiltisti, että tämä alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää.

Älkää käsittäkö väärin, tahdon edelleen kontrolloida tavaroiden määrää ja vähentää niitä radikaalisti, mutta nyt aion hylätä viikonlopuksi ostolakkoni perusidean ja heittää vapaalle. Siinä missä laihduttaja ansaitsee välillä vailla kalorien laskua olevan herkutteluviikonloppunsa, ansaitsen myös minä välillä pienen lakkovapaan hetken. Tahdon tunnustella, saanko ostamisesta samaa iloa kuin ennen ja kykenenkö ajattelemaan järjellä vai menenkö vain fiiliksen mukaan. Lupaan kyllä yrittää mennä järjellä, mutta välillä voi fiilis voittaa…

Tällä hetkellä ostolakko nimittäin tuntuu vähän ahdistavalta ja jopa kahlitsevalta. En missään tapauksessa tahdo ryhtyä täyttämään komeroitani jälleen, mutta edes parin päivän ajan olisi kivaa ostaa, jos vain siltä tuntuu.

Tunnen lakkoni vuoksi hirveän huonoa omaatuntoa jopa saamistani tuotteista sekä ihan vaan ostamisen suunnittelustakin! Välillä olisi kiva vaan antaa mennä ja ostaa joku tuote, kun siihen törmää halvalla ja tietää, että sitä tarvitsee kuitenkin lähitulevaisuudessa eikä vaan noudattaa lakkoa pilkun tarkasti ja miettiä, että ei nyt vaan vasta ensiviikolla sitten.

En varsinaisesti kirjoittanut tätä pohdintaa kysyäkseni mielipiteitänne (joita kyllä toki saa ilmaista), vaan lähinnä vaan kertoakseni, mitä tuleman pitää. Ja hei, pitäähän se jonkun ne tuotteet taas testata, jotta voi ylistää teille parhaimmat. 😉

Pieni humputteluviikonloppu lienee siis tulossa! Saa nähdä, tarttuuko haaviin mitään. Älkää pelätkö, budjettini on tällä hetkellä kuitenkin hyvin rajallinen.

Mutta vielä blogin varsinaiseen aiheeseen, eli päivän loppuneeseen tuotteeseen.

Hankin vain vajaat neljä viikkoa sitten tämän Schollin Kovettumavoiteen ja jo nyt se on loppu. Uskomatonta! Mutta täysin ei kyllä ole vika vain minussa, vaan myös voiteessa. Minua kyllä varoitettiin tämän litkuvoiteen laadusta heti, kun olin tämän hankkinut, mutta en arvannut tätä näin huonoksi.

Voidehan on nimeltään siis Kovettumavoide ja sen luvataan vähentävän kovettumia jopa seitsemässä päivässä. No, miten on mahdollista, että säännöllisen päivittäisen käytön jälkeen jaloissani on enemmän kovettumaa tuubin loputtua kuin oli ennen sen käyttöönottoa, vaikka jopa raspasin ne kertaalleen tuubin puolessa välissä? Ihmeellinen on maailma ja vielä ihmeellisempi on tämä voide. Lienee sanomattakin selväää, että en suosittele tätä tuotetta muuta kun jalkojen kosteustasapainon ylläpitoon. Pehmittämisessä ja kovettumien vähentämisessä tämä ei nimittäin todellakaan toimi.

Minun oli tarkoitus ostaa seuraavaksi Body Shopista hamppu-sarjan jalkavoide, sillä saman linjan käsivoide on ollut aivan täydellinen. Piheys kuitenkin iski ja päätin antaa toiselle Schollin tuotteelle mahdollisuuden (olinhan sitäpaitsi aiemmin tykästynyt kovasti Schollin syväkosteuttavasta jalkavoiteesta).

Olen aiemmin ohittanut tämän tuotteen lukien vain sen pelkän nimen: Protecting Balm, Suojaava hoitovoide. En tarvitse suojaa jaloilleni, sillä en todellakaan juokse (paitsi alennusmyynneissä) tai marssi (paitsi ympäri kosmetiikkaosastoa). Nyt kuitenkin luin tuotteesta enemmänkin: ”Tehokas apu kovettumiin ja halkeilevalle iholle.” No, ihoni ei kyllä halkeile, mutta kuulostaa hyvin ravitsevalta.

Tuubiin oli pakko tarttua ja kipittää sen kanssa kassalle viimeistään siinä vaiheessa, kun luin sen takaa sen soveltuvan erinomaisesti kosteuttavaksi yövoiteeksi. Kuulostaa juuri siltä, mitä minä tarvitsen. Koostumus on myös huomattavasti edellistä tuhdimpaa, joten tämä varmaankin kestää tuota liiruvoidetta pidempään. Toivotaan ainakin.

Tiesittehän muuten, että varsinkin kesäaikaan paljon käytetyt läpsykkäät ovat pahimpia kovettumien aiheuttajia kantapäille, sillä niiden jatkuva ihoa vasten läpsyminen aiheuttaa ihon paksuuntumista (iho suojautuu hankaukselta). Myöskään liiallinen rapaus ei ole hyvästä, sillä iho puollustautuu sitäkin vastaan paksuuntumalla. Raspailkaa siis vain kerran tai pari kuussa, älkää useammin.

PS. Mitenkäs olisi pieni kosmetiikkakirppis viikonloppuna? Löytyisi taas vähän ylimääräistä…

Kommentit (34)

 1. toisaa

  Ihan oikea asenne ottaa breikki jos alkaa kyllästyttää. Ei se minusta mikään väkisin väännetty tekosyy ole, vaan ihan just se oikea syy. Ja etukäteen rajattu, hallittu breikki on tietysti paras, jos ei tosiaan halua heittää harakoille koko projektia.

 2. Nimetön

  toisaa: Hallittu breikki nimenomaan on kysessä, viikonlopun jälkeen sitten palaan taas kuriin. 🙂

 3. .

  Itse olen jo muutaman vuoden käyttänyt Compeed Yövoidetta kantapään halkeamille, saa apteekista. Koostumukseltaan paksua ja hyvin imeytyvää. Pitää jalat kunnossa. Kannattaa kokeilla.

 4. Nimetön

  .: Kiitos paljon vinkistä, en olekaan tiennyt sarjalta löytyvän tuollaista! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *