Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Finnin taltuttamisen 1-2-3: Näin hoidan finnejä

Jankutan ihonhoidosta aina ja pyrin pitämään omasta ihostani mahdollisimman hyvää huolta. Se ei kuitenkaan valitettavasti tarkoita sitä, ettenkö minäkin saisi finnejä. Ja kun minä saan finnin, on se nimenomaan iso, ikävä, hankala, mahdoton ja kipeä. Tässä siis ohjeita kaikille siihen, kuinka finni kolmivaiheisesti taltutetaan.

Homma lähtee käyntiin siinä vaiheessa, kun iholla huomataan tulossa oleva finni tai iholle on jo ilmestynyt kuivatusta kaipaava näppy. Tämä on kaikille se tutuin vaihe: Finniä kuivatellaan ja hoidellaan täsmähoidolla, kunnes se on kuivahtanut pois.

Oma suosikkini tähän hommaan löytyy Cliniquelta (Anti-Blemish Solutions Clear Blemish Gel, n. 20€) ja edullisempi suosikkini Natural Codelta (n. 7 euroa muistaakseni). Tällä hetkellä minulla on pakon edestä käytössä edellä olleessa kuvassa näkynyt Anytimen täsmähoito, joka ei tosin tunnu paljoa auttavan, mutta jota yritän käytellä loppuun.
Jos finni tulee yllättäen, eikä täsmähoitoa ole saatavilla, voi sitä kuivattaa myös perusvalkoisella hammastahnalla (sisältää kuivattavaa liitua).

Vaihe kaksi on sitten harvemalle tuttu. Tässä vaiheessa finnistä on sisältö lähtenyt ja se on kuivunut, mutta siitä on jäljellä ikävä kuiva jälki, jota on hankala peittää kauniisti, sillä iho on rikki ja punoittaa yhä ikävästi

.

Nyt kuiva iho hoidetaan ehjäksi Bepanthenin siniraitaisella emulsiovoiteella (huom, ei punaraitainen ja rasvaisempi voide), joka korjaa ihoa ja kosteuttaa (apteekista viitisen euroa). Itse laitan tätä hoidettavaan kohtaan aina kunnon nokareen kotona hyöriessäni ja lisäilen tarpeen mukaan. Vähintään yöksi kannattaa ainakin levittää reilu kasa tätä ja antaa sen sitten korjata iho kuntoon. Viimeistään parissa päivässä iho on taas korjaantunut kuntoon ja jäljelle jääneen punoittavan kohdan peittämininen on taas helppoa.

Nyt pitäisi sitten päästä punoittavasta arvesta eroon nopeasti. Yleensä noiden punaisten läkkien haalistuminen kestää ikuisuuden, mutta tuohon on onneksi olemassa loistava apukeino ja prosessin nopeuttaja, josta tietää yhä vain harvempi.

Tämä loistava apulainen on Zinkosal-P sinkkipasta, joka vaalentaa ihoa (apteekista noin kahdeksan euroa). Sinkkipastan koostumus on nimensä mukaisesti todella paksua, joten sitä ei voi käyttää arven päällä kuin kotona rauhassa piilossa ollessa. Tätä suosittelen käytettäväksi vain hereillä ollessa, sillä paksu tahna ei kuivu vaan jää pehmeäksi ja paitsi tahraa yöllä petivaatteesi, tekee se myös niihin vaaleita läikkiä.

Itse laitan tätä illalla arven päälle töiden jälkeen kotiin tultuani pariksi tunniksi ja jo muutamassa illassa arpi on usein kadonnut. Tätä kannattaa laittaa vain arpien päälle, sillä laajemmalle laitettuna sinkkipastan paksu koostumus ei välttämättä anna ihon hengittää ja se saattaa aiheuttaa iholla tukkeutumista. Sinkkipastaa voi kokeilla myös muille punaisille arville, kuin finniarville. Toimii sekä uusiin että vanhoihin arpiin. Marketeissa on myynnissa myös esimerkiksi Natusanin vauvojen pepuille tarkoitettua sinkkivoidetta, mutta se on koostumukseltaan ohuempaa eikä mielestäni yhtä tehokasta.

Näillä kolmella tuotteella minä hoidan finnini pois. Itseasiassa tuon sinkkipastan kävin juuri hakemassa tänään apteekista, sillä vanha sinkkipastani on loppunut ajat sitten (on muuten todella riittoisaa!) ja nyt oli uudelle tarvetta. Millaiset aseet teillä on finnejä vastaan?

Pomppasin muuten aamulla varsin innoissani sängystä ylös, kun ovikello soi. (Viis siitä, että olin juuri minuuttia aiemmin kääntänyt kylkeä ja päättänyt nukkua vielä viisi minuuttia tai että olin tukka pyystyssä, naama kiiltävänä ja jouduin nappaamaan alusvaatteitteni peitoksi vain ensimmäisen vastaantulevan pyyhkeen.) Ovella oli nimittäin ihana postipoika (joka katseli ulkoista olemustani hieman hämmentyneenä), joka toi minulle suuresti odottamani paketin:

Paketissa oli bareMineralsin sivellinshampoo, sivellinsuihke sekä Max coverage face -sivellin meikkipohjaa varten. Ensikokeilun perusteella tykkään näistä kovasti ja erityisesti sivellinsuihkeen tuoksu on aivan ihana!

Olen muuten nyt käyttänyt bareMineralsin meikkipohjaa taas reilun viikon putkeen pidemmän tauon jälkeen ja pakko taas vaan huokaista, kuinka hyvältä iho tuntuu ja näyttää. Pintakuivuus on poissa, iho on paljon heleämpi ja pehmeämpi.

Pari ensimmäistä käyttöpäivää pohja tuntui taas liian kuivalta, mutta nyt kaikki kuivuudesta johtuvat pintarypyt ja juonteet ovat kadonneet. Huomaan tämän erityisesti hymyillessäni, jolloin silmien lähelle ja nenänvarteen ilmestyy kuivuudesta johtuvia pienen pieniä juonteita -kaikki ne ovat nyt poissa.

Pieni kuivuus vaivaa kyllä silmänympäryksiäni yhä, mutta ei ollenkaan niin suuressa mittakaavassa, kuin vielä reilu viikko sitten. Lisäksi otsaani ja leukaani jo jonkun aikaa vaivannut uusi murrosikä pienine näppyineen rauhoittui jo lähes kokonaan.

Eli jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi, niin minä RAKASTAN tätä meikkipohjaa!


Joko luit nämä postaukseni?

finnitarrat ihon-syvapuhdistus-puhtsari mario-badescu-drying-lotion

Kommentit (43)

 1. Satu

  Mahtava löytää apu finneihin täältä, reilu kuusi vuotta postauksen kirjoittamisen jälkeen 🙂
  Minulle tulee finnejä leukaan/suun alueelle ja ovat aina sellaisia valtavi, punaisia ja äärimmäisen kipeitä. Niistä jää punaiset jäljet vähintään useiksi kuukausiksi. Kiva päästä kokeilemaan, toimiiko nämä vinkit meikäläiselle, ei viitsisi enää kolmikymppisenä kovin teiniltä näyttää 😛

 2. Anonyymi

  Sinkkipastaa kevyempi on Sinkkispray (merkki muistaakseni Wonder), mistä sain vinkin toisen blogin kommenteista. Sitä saa apteekeista. Kevyempi kuin voide, huomaamaton iholla niin pystyy käyttämään meikin allakin. Ja KIITOS tähän asti kaikista vinkeistä!

 3. Vuosipäivä – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Päivä 172: Finnin taltuttamisen 1-2-3En selkeästikään ollut finnien peittoamiseen ohjeistavaa postaustani tehdessäni ainoa, joka kaipasi vinkkejä niiden hoitoon ja nujertamiseen. Onneksi moni sai tästä postauksesta vinkkejä itselleen, sillä tiedän kyllä itsekin, kuinka ärsyttävää näppyjen kanssa on yrittää elää. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *