Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 170: Yksi lakka yli laidan (vihdoin)!

Te tiedätte, että minulla on pari kynsilakkaa. Se kävi teille varmasti hyvin selväksi jo viimeistään tässä postauksessa (josta muuten puuttui kaksi lakkaa). Pieneksi onnekseni sain lakkavalikoimaani kutistettua vihdoinkin edes yhdellä lakalla, jota olen näin kesällä tykännyt kovasti kulutella niin sormissani kuin varpaissanikin:

Lakka on L’orealin Jet-Set Shine sävy 753, josta tykkäsin kovasti ja josta muuten myös löytyy kuva aiemmin linkittämäni lakkapostauksen lopusta. Melko vaisu ja tylsä väri, mutta niin kesäinen silti. Tykkäsin tästä, mutta en silti jää ikävöimään. Yhdellä kerroksella tämä oli melko läpikuultava ja vaatikin vähintään kaksi kerrosta. Ikävä kyllä tämä ei kuivunut kovin nopeasti ja tämän kuivumista odotellessa meinasi hermot jo monesti mennä, sillä pikakuivattajakaan ei aina auttanut täysin.

Tällä hetkellä lyhyen tähtäimen tavoitteenani on päästä kynsilakkojen kanssa alle 290 lakan. Pitkällä tahtäisellä haaveilen, että jouluu mennessä lakkoja olisi enää 270. Ei taida olla ihan realistinen tavoite kun miettii tämän hetkistä kulutustahtia, mutta ehkäpä sitten, jos innostun lakkojani myymään pois. Katsellaan, miten etenen.

Lakoista tuli mieleeni eräs suru-uutinen, jonka sain selville juurivähän aikaa sitten (kiitos erään lukijani, joka havahdutti minut tähän kylmään totuuteen). Head2toebeauty.com:ista ei voi enää tilata China Glazen kynsilakkoja Suomeen edullisesti (kuten ei Creativenkaan lakkoja ole hetkeen voinut), sillä he eivät toimita niitä USA:n ulkopuolelle. Määräys ei ole itse nettifirman, vaan China Glazen valmistajan (American International Industries -AII) ja se tulee voimaan myös muihin nettikauppohin. Eli USA:sta ei voi jatkossa nettikaupoista tilata suomeen China Glazen lisäksi ainakaan Ardellin, EzFlow:n, idn:n, Genan, GiGi:n, ProLincin, Sechen (aivan loistava pikakuivattaja kuulemma) tai SupeNailin tuotteita valmistajan kiellon vuoksi.

Ilmeisesti tällä halutaan eliminoida lakkojen jälleenmyyntiä ja pitää eri maiden omat maahantuojat leivissä. Onneksi kaikki valmistajat eivät ole vielä samalle linjalle lähteneet, mutta esim. Essien lakkojen hinta on tuolla Head2Toessa noussut meille ”taviksille” noin tuplaan ja ilmeisesti vain ammattilaiset saavat niitä enää edullisesti. Surullista. Onneksi kuitenkin OPI:n, Misan, Color Clubin ja Orlyn lakkoja voi edelleen tilata tuolta edullisesti. Ja onneksi on eBay!

Nyt lähden tästä kuluttelemaan loppuun viimeisintä vartaloemulsiotani ja huomenna esittelen teille paitsi mielipiteeni siitä, myös sen korvaajan. Stay tuned!

Kommentit (10)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos tiedosta! Sijaitseekin muuten ihan tutuilla huudeilla tuo firma. Pitäisikin kysyä jälleenmyyjät sieltä.

 2. RagDoll

  Saanko udella, että miten niin monet kynsilakat pysyvät hyvänä? Luulisi, että ne kuivahtaisivat.
  Minulla lakat eivät kestä yleensä puoltavuotta enempää hyvänä, vaikka putsaan reunat lakasta ja suljen huolellisesti. 🙂 Millaisia nuo China glazen kynsilakat ovat?

 3. Nimetön

  RagDoll: Vanhin OPI:n lakkani on vuodelta 2005 (vai 2004) ja edelleen loistavassa kunnossa. Samoin vuosituhannen alkupuolelta olevat Anytimet ovat edelleen hyviä. En tiedä mistä on kyse, mutta hyvinä nämä ovat pysyneet. Todella harvoin minulta kuivuu kynsilakka. Johtuisiko sitten siitä, että yksittäistä lakkaa ei tule käytettyä kovin usein? Jos käytän jotain Lumenen lakkaa ahkerasti, niin ne kyllä tuppaavat hieman paksuuntumaan loppua kohti. Muiden kanssa ei ole ollut tätä ongelmaa ja tämäkin ratkeaa kyllä ohentajalla.

 4. Anonyymi

  Tiedätkö onko 8ty8beautylla samanlaista rajoitusta, pystyykö sieltä tilaamaan China Glazea?

 5. Nimetön

  Anonyymi: Pystyy käsittääkseni vielä tilaamaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *