Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 169: Valoleikkejä

Moni on toivonut postausta valokynän oikeaoppisesta käytöstä ja jälleen kerran toiveenne käy toteen. Tänään siis pidetään pieni tyttöjentuokio valokynän merkeissä.

Valokynän idea on monille ollut hieman epäselvä ja hyvin usein moni pitää valokynää synonyyminä peiteaineelle. Valokynä ei kuitenkaan ole tehty peittämään, vaan nimensä mukaisesti heijastamaan valoa ja luomaan sen avulla optista illuusioita kohotuksesta. Jos et muista tästä postauksesta mitään enää huomenna, niin keskity muistamaan ainakin tämä postauksen tärkein opetus:

Paikka, johon valokynää laitat, kohoaa optisesti ylöspäin.

Valokynää laittaessasi pidä tuo lause mielessäsi. Jos siis levität valokynää näppylän päälle, kohoaa näppy vain entistäkin helpommin huomattavaksi. Jos puolestasi levität valokynää koko silmänalusillesi, saat helposti itsellesi aikaan silmäpussit. Vastaavasti taas valokynän levittäminen poskipäille kohottaa poskipäitäsi. Mieti siis harkiten, mitä kohtaa kasvoista haluat kohottaa!

Tässä pieniä esimerkkejä valokynän konkreettisesta kohdistamisesta:
(Tunnetusti laatukuvina anonyymiteetin ylläpitämisen vuoksi.)

-Valokynää voit käyttää korostamaan poskipäiden korkeimmalla kohdalla nostamassa poskipäitä.
-Pikaliftaus katseesen syntyy, kun sipaiset valokynää kulmaluulle ja kulmakarvan yläpuolelle n. puolivälistä ulospäin.
-Otsalle laitettuna valokynä tuo heleyttä ja kuulautta, sekä tuo esiin pientä ja matalaa otsaa. Itselläni on tosin otsassa jo tarpeeksi pinta-alaa, joten en koskaan korosta sitä valokynällä.
-Valokynää voi myös laittaa nenänvarteen kaventamaan (ja varjostaa sivut siihen sopivalla tuotteella).
-Silmän ulkonurkka on myös sopiva paikka pienelle valokynäpilkulle, sillä se punoittaa usein ja pieni siihen sijoitettu valoefekti kirkastaa katsetta.
-Valokynä toimii loistavasti myös silmänalusilla. Tätä kohtaa tarkennan myöhemmin, sillä tämä on yleisin paikka, jossa valokynää käytetään virheellisesti.

-Alahuulen ja leuan väliin sijoittuvassa mahdollisessa pienessä kuopassa valokynä toimii myös hyvin häivyttäen sitä, samoin ylähuulen ja nenän välisessä ”rännissä”. Punoittaviin ja varjoon jääviin nenänpieliin ja nasolabia-alueeseen (tuo pitkä juonne nenästä viistosti suupieltä kohti) kannattaa myös sipaista valokynää.

-Pienileukainen voi myös sipaista valokynää leukaan korostamaan.

Yleisin syy valokynän hankintaan on tummat silmänaluset, jotka sitten yritetään peittää valokynällä. Heti väärin! Pienet, huonosti nukutun yön merkit voi silmänalusilta kirkastaa valoa heijastavalla tuotteella, mutta ihan kunnon tummuuden häivytykseen ei valokynän pigmentti riitä. Valokynissä kun ei yleensä ole kovin suuresti pigmenttiä, vaikka ne pienen tummuuden peittävätkin. Jos silmänalusesi ovat siis aina tummat, hanki silmänalusille hyvä peiteaine peittämään tummuutta ja sipaise vasta sen päälle halutessasi kevyesti valokynää heijastamaan valoa (oma tämänhetkinen komboni on Estee Lauderin Double Wear ja sen päällä valokynä).

Mihin kohti valokynää sitten silmänalusilla kuuluisi laittaa?
Laita valokynää vain sinne, minne tummuus ja varjo oikeasti tulee. Kun katsot tarkasti, ei tummuus tule kuin tälle alueelle (miinus punoittava ulkonurkka, johon kuvassa myös on sipaistu valokynää):

Vedä siis kevyt viiva valokynää tälle alueelle ja taputtele se iholle niin, ettei selkeitä rajoja enää näy. Muista valokynän kohottava perusidea: Jos laitat valokynää suoraan silmän alle, nostaa se tätä aluetta saaden helposti aikaan illuusion silmäpussista. Jos sinulla jo on silmäpussit, pidä huoli, että levität valokynää vain niiden alle syntyvään varjokohtaan, et niiden päälle. Silmäpussien päälle levittämällä saat aikaan vaan kaksinkertaiset silmäpussit!
Ja jos nyt sanot, että silmänympäryksesti sinertävät myös ulompaa, niin katso tarkasti. Olisiko kyse oikeasti vain läpikuultavista, yksittäisistä verisuonista? Näiden peittämisessä ei valokynä toimi myöskään, vaan ne vaativat peiteaineen.

Oma tämän hetken suosikkivalokynäni hintansa ja laatunsa puolesta on Lumenen Premium Beauty valokynä, joka paitsi leivttyy, kosteuttaa, ja heijastaa valoa hyvin, on myös sen peittävyys parhaasta päästä kokeilemistani valokynistä. Selektiivinen suosikkini on Dior. (Tämä Lumenen Premium Beauty valokynä on muuten juuri lopetettu, joten sitä saattaa bongailla todella halvalla kaupoista. Jos olet valokynää vailla suosittelen kokeilemaan. Myös Lumenen ”tavallinen” valokynä on mainio.)

Ja muista, että kaikki valokynän päälle kaadettu puuteri syö sen valoa heijastavaa ominaisuutta!

Blogini virallisesta aiheesta vielä sen verran, että yksi suihkugeeli loppui vihdoin:

Escadan Magnetism on ihan liian makea hajuvedekseni, mutta suihkugeeli oli aivan I-HA-NA! Juuri sopivan sokerisen makea ja tuoksu jäi iholleni niin pehmeänä ja herkullisena, ettei tottakaan. Harvemmin kuitenkaan viitsin itse sijoittaa suihkueeliin paria kymppiä, joten nautin tästä saamastani lahjasta kyllä täysillä, mutta en itse ihan heti raaskisi ostaa. Tuote oli muutenkin käytännössä mukava, sillä se pesi sopivan hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Ps. Alan pikkuhiljaa halveksumaan Gloria-lehteä ja sen kauneustoimittajia. Muistatteko, kun aiemmin valitin, kuinka he esittelivät testissään Lumenen irtopuuteria, jonka valmistus oli lopetettu ajat sitten ja jonka hinta oli muutenkin vuosia vanha? Faktoja ei selvitetty ja epäilen asian olevan näin -tuntuma riitti. Uusin kämmi selvisi taas.

Tämä uusin kämmi liittyy Enormous Lashiin. Hehkutin teille, kuinka Enormous Lashin saa palauttaa, mikäli ei ole tuotteeseen tyytyväinen. Nyt kuitenkin kuulin, että Sokokselta olisi todettu Glorian toimittajan tehneen virheen artikkelissaan, jossa tieto mainittiin. Suomessa ei kuulemma olisikaan palautusoikeutta (kuten Jenkeissä), vaan toimittaja oli vain ilmeisesti lukenut tiedon amerikkalaiselta sivulta eikä ollut tarkastanut tietoa maahantuojalta ja lehti julkaisi tämän infon faktana.

Tarkistan asian vielä maahantuojalta ja mikäli toimimattomaksi todettua tuotetta ei tosiaankaan saa palauttaa, olen todella, todella vihainen Glorialle. Voisiko sinne oikeasti laittaa kauneustoimittajajiksi ihmisiä, jotka myös tahtovat ottaa asioista selvää? Täällä ainakin olisi yksi vapaaehtoinen, jota asiat oikeasti kiinnostaisivat! Se, että kauneudenhoito mielletään hömpäksi ei tarkoita, että faktoja ei tarvitsisi tarkistaa…

Kommentit (27)

  1. Nimetön

    Saary: Eipä tuo yhdistelmä oikein onnistukaan, eli sopivin yhdistelmä olisi ensin poskipuna, ja sitten korkeimmalle kohdalle sipaisu puuterimaista valoa tuovaa tuotetta. 🙂

  2. Meri

    Kiitos paljon noista valokynävinkeistä! Tuon silmäjutun tiesinkin jo (eli ei suoraan silmän alle ja sit tohon nurkkaan), mutta muut olivat uusia asioita ja joo. Kiitos kovasti tästä. Auttoi ainakin mun kohdalla! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *