Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 167: Villintää ja hallintaa

Saan usein (onneksi vielä toistaiseksi hymyissä suin kirjoitettuja) kommentteja siitä, kuinka ilkeä olenkaan, kun villitsen täällä hehkutuksillani teitä tuhlaamaan rahanne ja hankkimaan suosittelemiani tuotteita.

Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että ette ole ainoita villitsemiäni ihmisiä. Huomasin juuri nimittäin, että villitsin itse jopa itseni! En ollut hetkeen käytellyt mineraalipohjiani ennen mineraalipostaustani, sillä olin tosiaankin yrittänyt käyttää ensin vanhenevat, nestemäiset pohjani pois. Kun sitten tein aiheesta postauksen, villiinnyin taas itsekin täysin, enkä ole postauksen tehtyäni enää muuta tahtonutkaan nassuuni laittaa. Että kiitos vaan taas, Golden Girl, kun villitset ja yllytät meitä kaikkia!

Päätin itse siirtyä meikkipohjissani lähes täysin vain pelkkien mineraalipohjien käyttöön. Yritän päästä eroon muista meikkipohjistani ja valokynistäni yms. pikkuhiljaa ja toivon, ettei minulla parin kuukauden kuluttua enää muita pohjatuotteita olisikaan. Tavallisia irtipuutereitani aion kuitenkin vielä toistaiseksi käyttää mineraalipohjan kiinnittämiseen, sillä ne ovat toimineet siinä erinomaisesti. Yhden nestemäisen meikkivoiteen, peiteaineen ja valokynän ajattelin toistaiseksi pitää itselläni varalla.

Ehkäpä tämä on alku siihen puhtaampien kosmetiikkatuotteitten käyttöön siirtymiselle?

Tämän villitsemisen negatiivinen puoli on tietysti se rahanmeno, mistä tekin olette täällä valitelleet. Tahtoisin nimittäin hankkia pari uutta sivellintä ja pari uutta tuotettakin tahtoisin tietysti. Varmaa on, että ostan nyt jo pitkään himoitsemani pari bareMineralsin sivellintä. En ole aiemmin raaskinut näitä hankkia, koska bareMineralsit eivät ole olleet vakkarikäytössä, mutta nyt kun otan ne vakiokäyttöön, täytyy kaikkien siveltimienkin tietysti olla kunnossa. Hankintalistalla ovat siis olleet jo pidemmän aikaa ainakin Angeled face brush ja Maximum Coverage Face Brush sekä siveltimien puhdistukseen tarkoitettu bareMineralsin oma shampoo ja pikaputsaava suihke.

Luultavasti laajennan tuotevalikoimaani bareMineralsin osalta myöhemmin, mutta vasta tarkan harkinnan jälkeen. Ei siis mitään ex tempore -hankintoja, jotka jäävät vain laatikkoihin pyörimään. Ostolakkoni ideana kun on nimenomaan ollut opettaa minut ostamaan tuotteita järjellä, ei tunteella. Onneksi olen sisäistänyt tämän ajatuksen jo melko hyvin. (Eilen mainitsemani OPI:n ihana kynsilakka on kummitellut yhä mielessäni ja kävin sitä taas tänään kurkkimassa, mutta jätin edellenostamatta. Mitä tahdonvoimaa ja mielenhallintaa!)

Mutta bareMinerals pohdinnoista ihan muihin asioihin taas. Ehkä villitsemiseni ei sittenkään ole kovin vaikeaa, sillä eilen aamulla minut villitsi jo pelkkä tämä näky:

Oh my, yhdestä poskipunastani paistaa jo pohja! Tällaista näkyä ei minun meikkivatastoissani ole nähty vuosiin (vai onkohan nähty koskaan?), joten olen hyvin, hyvin innoissani. Tulisikohan tästä ensimmäinen koskaan loppuun asti kuluttamani poskipuna?

Tuote on L’orealin poskipuna, joka ei ole laadultaan mitenkään erikoinen eikä sävykään ole ollut mikään ihan mieletön (101 Hint of Rose, valikoimista poistunut. Lorkulla on Suomessa melko huono sävyvalikoima tässä laadussa muutenkin. ) Aion kuitenkin käyttää tämän tunnollisesti loppuun ihan vaan siitä ilosta, että kerrankin saisin poskipunan loppumaan. Tähän vaiheeseenkin pääsyssä on jo tosin mennyt ikuisuus, eli tuskin tulee ihan hetkeen loppumaan tuo…

Kuluuko teiltä usein poskipunia loppuun?

Tätyy kuitenkin varoa, etten nyt innostu liikaa tuhlailemaan tätä ja vedä poskipunan annostelussa övereitä. Yksi pahimmista meikkimokista on mielestäni poskipunaöverit. Minulle äiti on teini-iässäni opettanut, että poskipunaa on silloin sopiva määrä, kun toisen poskia katsottuaan jää miettimään, että olikohan sillä poskipunaa vai tulikohan punoitus omasta takaa. Siinä vaiheessa, kun osaat nimetä tarkasti, missä kohdassa kasvoja poskipunaa on, ollaan yleensä överitilassa.

Näihin kuviin ja näihin haaveileviin tunnelmiin on tältä päivältä hyvä lopettaa. Viikonloppuna on muuten tulossa paljon toivottu valokynäpostaus, joten käykäähän kurkkimassa!

Kommentit (30)

 1. Nimetön

  Lyyrine: Lohdutukseksi voin sanoa, että monet ovat tuosta kuitenkin tykänneet, vaikkei tuolla olekaan tosiaankaan sisällön puolesta näköjään mitään tekemistä aitojen mineraalimeikkien kanssa. Kiitos kuitenkin kun näpyttelit sisällön nähtäväkseni.
  BareMineralsien incit ovat juuri niin hyviä kuin olen tuotteiden hehkuttanut olevankin: Meikkipohjassa on vain viittä ei raaka-ainetta ja kaikki mineraaleja.

 2. Lyyrine

  Tympäs koko yön ku mielikuva maybellinestä on hymyn huulille saava. Tulee naisellinen olo ja luotto siihen merkkiin että "noi on niitä laadukkaita"

  Ja myyvät tuollaista eritettä harhaan johtavalla nimellä.

 3. katska

  Hei puhutteko siitä maybellinen jauhemaisesta mineraalimeikistä vai jostain nestemäisestä? Onko mitään kokemuksia jauhemaisesta, jos siis nestemäisestä puhutte?

 4. Nimetön

  katska: Juuri siitä jauhemaisesta puhuimme, nestemäinenkään ei tosin ole herkkua. 🙂

 5. Päivä 243: Don’t wash but go! – Kauneus & Terveys -blogit

  […] kuvan samana päivänä, kun poskipunan pohja alkoi paistaa. En tosin yhtään muista, kauanko tuote oli ollut käytössä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *