Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 165: Dödökaipuu

Heti alkuun kiitokset kaikille teille viidellesadallekolmellekymmenelleneljälle (534), jotka vastasitte viime viikkoiseen kyselyyni. Blogissani kävi viime viikon aikana noin 12 000 kävijää, joten vastaajien määrä oli ihan kohtuullinen. Tässä vielä kyselyn lopulliset tulokset:

Oletko löytänyt itsellesi hyviä tuotteita täältä saatujen vinkkien avulla?

Kyllä, olen löytäny pari hyvää tuotetta vinkkiesi avulla. 32 % (172)
Kyllä, olen löytänyt useita hyviä tuotteita vinkkiesi avulla. 26% (141)
En ole kokeillut yhtään suosittelemaasi tuotetta. 26% (140)
Kyllä, olen löytänyt yhden hyvän tuotteen vinkkiesi avulla. 14 % (75)
Olen kokeillut suosittelemiasi tuotteita, mutta en ole ollut tyytyväinen. 1% (6)

Lopputulos on siis, että 72 % oli löytänyt yhden tai useamman itselleen mieluisan tuotteen blogini avulla. Aivan mahtavaa, että vinkkini tosiaankin ovat olleet teille avuksi! Kiitos kun vastasitte kyselyyn, sen lopputulos todellakin kannustaa minua pitämään blogiani jatkossakin ja jakamaan täällä neuvoja ja vinkkejä!

Mutta sitten taas itse asiaan.

Minulla oli HG-dödö, mutta valitettavasti sen valmistus on lopetettu ja käytin tänään viimeisen kappaleen loppuun:

Jos eilen puhuin THE mineraalimeikistä, niin tänään olisi kyllä ehdottomasti kyseessä THE dödö. Nanoelin antiperspirantti oli ehdoton suosikkini miellyttävän koostumuksensa ja tuoksunsa sekä erinomaisen pitonsa vuoksi. Harmikseni koko Lumenen Nanoel-sarja lopetettiin reilu 1,5 vuotta sitten, eli enää tätä ei saa mistään.

Innolla lähden kuitenkin uusia seikkailuja päin ja uusia loistavia dödöjä etsimään. Vaan en tosin hetkeen, sillä kolme erilaista Lumenea olisi vielä käytettävänä. En ole lähes neljään vuoteen ostanut deodoranttia, sillä niitä on tullut töiden puolesta niin usein, ettei osteluun ole ollut tarvetta. Odotan siis deodoranttieni loppumista yhtä innolla kuin vähän aikaa sitten odotin vartalovoiteitteni loppumista. On se silti kyllä vaan hykerryttävää, kuinka suuren ilon ja jännityksen voin saada aikaan dödöistä ja niiden loppumisesta…

Ja niin, onhan kaikille muuten selvää deodorantin ja antiperspirantin ero? Olen tämän varmasti jo täällä maininnutkin, mutta dödö on siis näiden kahden yleisnimike ja näillä kahdella on merkittävä ero. Antiperspirantti nimittäin vähentää hieneritystä tukkimalla hikirauhaset alumiinisuolalla (tehokkaimmatkin muuten kuulemma vain estävät 60 % hikoilusta) kun taas deodorantti vain ehkäisee hienhajua raikastamalla ja tuhoamalla hajun aiheuttavia bakteereja.

Olen itse vuosia käyttänyt pelkkiä antiperspirantteja, mutta koin vasta ahaa- elämyksen tajuten, etten välttämättä tarvitsisikaan päivittäin antiperspiranttia, vaan että pelkkä deodorantti voisi riittää minun tarpeisiini. Antiperspiranttia voisin sitten käyttää silloin, kun luvassa on enemmän hikoilua. Tahtoisin kovasti testata Biothermin keväällä lanseeraaman, Ecocert-sertifioinnin (jonka saamisen edellytyksenä on, että vähintään 25% tuotteesta on luomuviljeltyä raaka-ainetta) saaneen deodorantin, jossa on 100% luonnonmukaiset aineet. Onko joku teistä jo testannut tämän Deo Pure Natural Protectin?

Onko teillä käytössä deodorantti vai antiperspirantti?

Ja hei, edes joku varmasti kiinnostui ylempänä olleen kuvan kynsilakasta!

Tässä se ihanuus on, OPI:n Make Love…

Aivan upea Barbie-tyylinen creme vaaleanpunainen lakka, rakastan tätä! Ihanaa, että te pyysitte minua näyttämään erilaisia lakkojani kynsissäni (okei, ihanaa, että pyysitte, kun pyysin teitä pyytämään), sillä myös tämä lakkaus oli erään lukijan toive. Olin unohtanut omistavani näin ihanan lakan, joten kiitos tätä lakkaa toivoneelle! Lisää toiveita saa siis esittää, muutama vanhakin on tosin vielä toteuttamatta. (Juu, yritän kuvailla niitä NYX:in erikoislakkoja!). Kaikki lakkani löytyvät siis täältä.

PS. Mineraalibuumi iski nyt minuunkin täysillä (hah, itseni innoittamana) ja tajusin, etten koskaan pääse käyttämään mineraalejani, ellen myy paria meikkivoidetta pois. Jos siis joku kiinnostuu ostamaan näistä jommankumman niin huikatkaa:

-Dior Forever Extreme Wear Flawless makeup 010. Ostettu alkuvuodesta ja korkattu 02/09, säilytetty valolta ja lämmöltä suojassa ja on siis edelleen moitteeton. Käytetty arviolta reilut 2cm, eli tavaraa on edelleen yli meikkivoidepullossa lukevan Forever-tekstin. Hinta 28 euroa.

-Dior Nude Natural Glow Hydrating Makeup (nestemäinen versio) 010, avattu maaliskuussa ja käytetty noin sentti. Myös moitteettomassa kunnossa ja asianmukaisesti säilytetty. Hinta 28 euroa.

Molemmat hinnat sisältävät myös postikulut, joten jos joku kiinnostui, niin jätä kommentteihin viestiä.

Edit. Väitin, että kyseessä olisi ollut Your Villa or mine…? -niminen lakka, mutta korjasin virheeni. Kyseessä on siis Make Love… Pahoittelen!

Kommentit (28)

 1. Anonyymi

  Mmoi! Tilasin jotain tuolta HQ Hairista, ja kun olin maksanut ja muutenki hoitanut koko jutun ns. loppuun, niin ei tullut mitään 'ilmoitusta' että "OK, tilaus vastaanotettu" tms. että tietäisin, että maksu on onnistunut.
  Kuuluuko tuolla tullakkaan sellaista? Kun tein mielestäni kaiken ihan oikein, ja maksoinkin.
  Mutta kun kävin äsken siellä uudestaan katselemassa, niin vieläkin näkyi, että "ostoskorissasi on 2 tuotetta"… Onko tässä nyt kaikki ihan ookoo.

  -Saara

 2. Anonyymi

  Jos kokonaan alumiinittoman dödötuotteen haluaa, niin sitten ei kyllä nuo deodoranttikivet taida käydä. Nehän on suurimmaksi osaksi alunaa, ja vielä mahdollisesti kalialunaa (potassium alum), eli alumiinikaliumsulfaattidodekahydraattia. http://fi.wikipedia.org/wiki/Aluna

 3. Nimetön

  Anonyymi: Hhmm, viimeisestä HQ tilauksestani on varmasti yli vuosi aikaa… Taitaa kuitenkin olla niin, että olisi pitänyt tulla vahvistus läpi menosta (muistaakseni myös sähköpostiin jos olet sen antanut)ja tililtä pitäisi olla lähtenyt katevaraus. Katevaraus voi myös kyllä lähteä, vaikkei tilaus olisikaan mennyt läpi, mutta katevaraus poistuu kyllä tililtä veloittamattomana muutamassa viikossa (tai voit laittaa sähköpostia ja pyytää heitä poistamaan nopeammin). Kortilla tilatessa HQ Hair on kuulemma hieman temppuileva ja monet sanovat tilauksen jostain syystä onnistuvan paremin Mozzillalla kuin Explorelilla. PayPal on kuitenkin tuolla tällä hetkellä jostain syystä näköjään toimivin maksutapa.
  Toivottavasti saat homman toimimaan! Itse olen tykännyt enemmän LookFantasticista, mutta ihan sama valikoima noissa ei tietenkään ole.

  Anonyymi: Kiitos kommentistasi! En ole itse deodoranttikiviin pahemmin perehtynyt, joten tuo oli loistava tieto. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *