Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 161: Tigittääkö päässäsi?

Tigit vaikuttavat tällä hetkellä olevan todella suosittu juttu niin bloggaajien kuin lukijoidenkin keskuudessa. Monet lukijani ovatkin pyytäneet minulta postausta omista Tigeistäni, joten tässä se vihdoin tulee.

Ostin ensimmäisen Tigini 2005 ja jäin niihin sen jälkeen täysin koukkuun. Tigeissä minua houkuttelevat kivat pakkaukset, hauskat nimet ja ihanat tuoksu. Tiedän, olen helposti vietävissä. Suomen hinnoilla en näihin lankeaisi, mutta ulkomaiset nettikaupat myyvät näitä niin kohtuullisilla hinnoilla, että uusia on aina pakko kokeilla.

Tässä tällä hetkellä omistamani Tigit:

Tällä hetkellä käytössä ovat (muiden shampoiden ja hoitoaineiden ohella) aivan ihanan toffeisen tuoksuiset Brunette Goddessit (jotka sopivat muuten kaiken värisille hiuksille, sillä ne eivät sisällä väripigmenttiä). Shampoo pesee tukan puhtaaksi hyvin, mutta ei ole liian pesevä ja tukkaa kuivattava. Hoitoaine puolestaan on kiva pikahoitis, vaikken siihen vielä olekaan palavasti rakastunut. Ajaa kuitenkin hyvin asiansa ja herkullinen tuoksu on tosiaankin plussaa.

Moisture Maniac hoitoaine on kiva tuttavuus niin pikahoitiksena kuin suihkumyssyn alla muhitellessakin. Mikään superkosteuttava tämäkään ei kyllä tunnu olevan, mutta ihan hyvä tuote, vaikkei HG-tuotteeksi ylläkään. Ananaksen tuoksu on ihan miellyttävä.

Fashionista hoitoaine on loistava silloin, kun sileä tulos täytyy saada nopeasti, eikä muhitteluun ole aikaa esimerkiksi aamukiireessä. Muhittelussa tämä ei itseasiassa toimisikaan, sillä sen verran siloittava tämä on ja jättäisi tukan liian pitkällä vaikutusajalla vain liian lättänäksi.

Fashionista Big & Bigger on aivan mieletön tuuheuttaja, joka jokaisen täytyisi kyllä omistaa! Kuivaan tukkaan laitettuna tämä ei toimi, sillä silloin tukka jää vaan turhan kovaksi, mutta kun tämän laittaa vielä lähes märkään tukkaan (lähinnä tyveen), jonka sitten föönaa kuivaksi pääalaspäin, saa tällä tukkaan mieletöntä tuuheutta. Harkitsen kovasti HG-listalleni nostamista!

Small Talk on myös suosikkejani. Tuuheuttaa, siloittaa, hoitaa ja muotoilee ja toimii sekä kuivassa että kosteassa tukassa. Toimii myös föönin kanssa että ilman. Kosteassa tukassa föönatessa tämä tuo enemmän tuuheutta, kosteaan tukkaan laitettuna ilman föönaamista tämä tuo enemmän sileyttä ja rakennetta. Kuivaan tukkaan laitettuna tämä lähinnä vain siloittaa. Tykkään itse yhdistää tämän Big & Biggeriin, eli laitan edellä mainittua tyveen ja tätä latvoihin ja föönaan. Tukkaan tulee reilusti tuuheutta, mutta tämä samalla myös siloittaa sitä eikä lopputulos ole liian karhea tai jäykkä.

Siloittavista tuotteista puolestaan on pakko mainita After-Party. After-Party on nimenomaan tehty siloittamaan, tuomaan kiiltoa ja freesaamaan tukkaa sekä poistamaan tunkkaista hajua. Varsinkin tupakansavun jättämän inhan hajun tämä peittää lähes kokonaan jättäen tukan raikkaaksi. Tätä voi käyttää kuivaan tukkaan siloittamaan (annostele varovasti!), mutta myös kosteaan tukkaan pesun jälkeen samaan tarkoitukseen. Kiva tuote, kun on bad hair day ja tukka kaipaa elvytystä.

Toinen siloittava tuote, josta tykkään kovasti (enkä vähiten sen herkullisen mansikkaisen tuoksun vuoksi…) on S-Factor -linjan Smoothing Lusterizer. Tätä voi käyttää sekä kuivaan että kosteaan tukkaan ja tämä tosiaankin siloittaa tukan loistavasti. Lisäksi tämä antaa ihanan kiillon, sillä voiteen seassa on pienen pieniä shimmerihippusia. Yksi Tigi-lemppareistani!

Tämä tuote on minulle suorahiuksisena hieman mysteeri, eli en oikein tiedä, miten tätä käyttäisin. Kiharassa tukassa tämä toimii hyvin kiharoiden rutistelussa, mutta ilmeisesti tämä antaa suoraankin tukkaan hieman rakennetta ja tuheutta varsinkin föönin kanssa käytettäessä. Ihana kookoksinen tuoksu vetää puoleensa, joten aion kyllä keksiä tällekin käyttöä. Edellisen tuotteen lailla tämäkin antaa tukkaan mukavaa kiiltoa shimmerihipuillaan.

Curls Rock Curl Boosteria käytän lähinnä silloin, kun olen kihartanut oman suoran tukkani. Tämän kanssa on mukava rustistella kiharoihin vähän freesausta ja pitoa ja tämän tuoksu on niin niin ihana, että välillä suihkin tätä vain pelkän tuoksun vuoksi tukkaani…

Fast-Fixxistä löytyy sama herkku tuoksu, kuin edellisestä tuotteesta, mikä oli yksi pääsyistä, miksi tahdoin tämän jätettävän hoitoaineen virkaa minulla lähinnä toimittavan siloittajan tuotteitteni joukkoon. Tätä voi käyttää pesun jälkeen tai pesujen välissä tuomassa kiiltoa, silottamassa ja selvittämässä tukkaa. Tämän teho perustuu lähinnä silikoneihin ja tämä jättää lattiaan siksi kivan luistinradan… Kiva tuote kuitenkin, mutta ei mikään ihan erityinen.

Cocky on kiva tuuheuttaja, joka toimii kosteassa tukassa sekä ilman fööniä, että föönin kanssa (tuuheuttaa tehokkaammin). Antaa mukavaa luonnollista tuuheutta, eli on kiva arkituote. Big & Bigger tekee kuitenkin enemmän runsautta. Tässä on sama hieman ananaksinen tuoksu kuin Moisture Maniacissa.
Tämän pitäisi toimia myös kuivassa tukassa rakennetta antamassa, mutta itse en ole saanut tätä toimimaan siinä. Toimisi varmasti kuitenkin lyhyessä kuivassa tukassa hyvin.

Maxxed-out on kiva ponnekaasuton sprayattava märkälakka, joka pitää tukan erinomaisesti paikallaan. Tästä tuotteesta tykkään kovasti!

Monia muitakin Tigejä on tullut vuosien aikana kokeiltua, mutta tässä tämän hetkiset tuotteeni. Ehdottomia suosikkejani ovat siis Big & Bigger, Small Talk ja Smoothing Lusterizer.

Lopuksi voin vaan sanoa, että Luojalle kiitos, etten ole allerginen hajusteille!

Miten on, Tigittääkö teillä ja jos Tigittää, niin minkä tuotteiden voimin?

Hajusteista tuli vielä mieleeni yksi loppunut tuoksu:

Kyseessä on kylläkin vain näytekoko Dieselin Fuel for Life Unlimited -tuoksusta, mutta pienetkin loppuneet lasketaan!
Tämä näyte oli käyttämättömänä minulla jo syksystä lähtien, mutta nyt sattumalta löysimme sen kanssa toisemme. Mitään ehdotonta suosikkia tästä ei kuitenkaan tullut, vaikka ihana olikin, mutta kyllä tällaista aina silloin tällöin käyttäisi. En kuitenkaan hankkisi tuoksua itselleni, sillä tykkään enemmän sitruksisen raikkaista tuoksuista.

Millaisia suosikkituoksuja teillä muuten on tällä hetkellä?

PS. Tahtoisin vielä kiittää teitä aina nin piristävistä ja ihanista kommenteistanne. Voi että, kuinka kiitollinen olenkaan siitä, että täällä tulee päivittäin mukavia, mieltä lämmittäviä kommentteja, jotka oikeasti piristävät päivääni. Esimerkiksi eilen kiehuin suorastaan raivosta ja ärsytyksestä tultuani töistä kotiin (Kiitos erittäin epäkiitollisen, kaikesta valittaneen manikyyriasiakkaan, jolle ei mikään kelvannut! ”En yleensä lakkaa kynsiäni, mutta sitten kun ne on lakattu, pitää kaiken olla täydellistä.”) ja kun taas luin mukavia kommenttejanne, piristyi mieleni huomattavasti, eikä olokaan enää tuntunut yhtään niin surkealta. Olette ihania, kiitos teille!

Kommentit (46)

  1. Nimetön

    Maija: Kyllä, ei siis ole aerosoli. Käsittääkseni vain Enlgannin Royal Mail on lakannut kuskaamasta,eli USA:sta ja Aasiasta voit esim. tilata yhä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *