Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 159: Taiteellisesti lahjaton

Onko keskuudessamme minun lisäkseni muita taiteellisesti lahjattomia? En osaa piirtää mitään muuta kuin tikku-ukon (hyvinä päivinä myös tikku kamelin) ja senkin piirtäminen tuottaa jo haastetta. Tahtoisin kuitenkin kovasti taiteilla kynsiini aina välillä myös hienoja taideteoksia, mutta kun en vaan osaa ja lähes joka kerta joku juttu menee pieleen taiteilua yrittäessa.

Tuntuu todella turhauttavalta lakata kynnet ensin hienosti ja sitten pilata hieno lakkaus, kun lähtee päälle taiteilemaan kynsilakalla ja siveltimellä jotain, mikä ei näytä yhtään siltä, miltä sen piti.

Tästä piti ensin tulla kaunis musta japanilaistaideteoksen tyylinen oksa, kunnes se meni pieleen ja yritin sitten tehdä tästä kukkasta, joka myös meni pieleen.

Tähän piti sitten oikeastikin tulla kaksi kukkaa, mutta sotkua vain sain aikaan.

Kyllä harmittaisi, jos olisin ensin nähnyt vaivaa lakatakseni kynteni ja sitten vaan pilannut lakkauksen sotkuilla. Näin minulle aina ennen kävi.

Mutta tuo kaikki oli ennen salaista asettani:

Tattada daa, akryylimaalit! Nämä loistavat kaverit ovat kaikkien kotitekoisten kynsitaiteilijoiden pelastus. Ohutta sivellintä käyttämällä saat taiteiltua näistä vaikka minkälaista kivaa ja nyt seuraa se paras osuus: Nämä lähtevät vesipesussa pois (ja itseasiassa kuivuttuaan myös raaputtamalla)! Jos siis kuvio menee päin hiiren häntiä niin sormet vain vesihanan alle ja pientä hankausta, niin kuvio on täysin poissa ja kynsi puhdas kaikista sotkuista ja olet valmis yrittämään uudelleen.

Jos kuitenkin olet minua lahjakkaampi ja onnistut, annat maalin vain kuivua hetken ja lakkaat sen päälle kirkkaalla lakalla suojaavan kerroksen, jolloin taiteilusi pysyvät siisteinä aina seuraavaan lakanpoistoon saakka.

No joo, oikeasti lähes mikään ei ole muuttunut tämän setin myötä, sillä olen edelleen taiteellisesti täysin lahjaton. Akryylimaalien käyttö kuitenkin antoi minulle lisäyrityksiä käytettäväksi, sillä nyt kaiken ei täydy olla heti ensimmäisellä yrityksellä täydellistä (eikä muuten ole minulla sitä edes viidennellä…).

Jos innostut akryylimaaleista, niin kannattaa hieman vertailla hintoja ennen niiden ostoa. Oman settini löysin Tiimarista muistaakseni alle kuudella eurolla, mutta esimerkiksi Suomalainen kirjakauppa myi akryylimaaleja huomattavasti kalliimmalla hinnalla (setit 20-40 euroa). Sieltä kuitenkin löytyy hyviä siveltimiä taiteiluun, mikäli ei tahdo niitä eBaysta tilata edullisesti.

Tänään ei ole loppunut yhtään tuotetta, mutta sain kuitenkin aikaiseksi laittaa oikealle sivupalkkiin tähän asti loppuneiden tuotteiden määrän (ei siis sisällä poisheitettyjä tai eteenpäinmyytyjä/annettuja tuotteita), sekä vielä hieman eilisestä hiotun sekä siistityn listan jäljellä olevista tuotteista. Muutama lukija oli näitä pyytänyt ja oli mielestäni oikein loistava idea, sillä nyt kiinnostuneet voivat kokoajan konkreettisesti seurata päivittyvästä listastani, että missä mennään. Kiitos siis näitä ehdottaneille!

Lopuksi jälleen yksi vanhempi lakkauskuva, jota en ole tainnut täällä esitellä:

En muista alla olevan Anytimen lakan nimeä, mutta katsokaa, kuinka söpöt keiju -koristelut tein sen päälle Konadilla! Samaa koristelua olen toteuttanut myös toisenlaisilla sävyillä:

Oih ja voih taas, tämä on keijupölyineen ehkäpä vielä ihanempi. Kuka enää kaipaakaan niitä ihan liian yliarvostettuja taiteilijanlahjoja, kun Konadin leimasimet on keksitty (sanoo kateellinen ja katkera lahjaton)!

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  anonyymi:

  Itse ainakin huomasin, että kyseisten värien paketit ovat uudistuneet! Yritin etsiä itselleni "vanhalla kuvalla" varustettua purkkia turhaan.. 🙂

  Ja hiusten pituudesta/paksuudestakin varmaan riippuu, mutta itse olen aina yhdellä purkilla kiitettävästi selvinnyt (itselläni normaalipaksuiset, yli olkapään ylettyvät hiukset).

 2. fancy

  Tuo akryylimaalivinkki pitää pistää korvan taakse, koska olen ihan toivoton kynsien koristelussa 😉

  Aiheeseen liittymättä, mitä valokynää käytät? Itse olen ajatellut hankkia YSL:n Radiant Touchin, mutta olen kuullut sitä ristiriitaista palautetta. Jos olet kokeillut niin mitä pidit? Vai suosittelisitko kokonaan jotain muuta valokynää?

  Niin ja sitten vielä se, että noi sun lisäämät listat on tosi kivoja! Tunnisteissa on vaan linkki silmämeikinpoistoaisuihkugeelit, siinä on varmaan joku virhe sattunut =)

 3. Nimetön

  N: Konadeja myy Suomessa tämä sivusto: http://www.konadnail.fi
  Itse tilasin aikoinaan ulkomailta, mutta tuo on ihan hyvä paikka tilata niitä. 🙂

  More to love!-Peppi: Se alkoi ihan kivana, kunnes sotkin sen. 🙂

  HooCee: Hienoa, että sait sen!:)

  maritus: Kjäh, ja sitten tunnen hyvää omaatuntoa siitä, että muut ostavat minua enemmän. 😉 Ei vaan… Hyviä löytöjä kyllä teit. 🙂

  Anonyymi: Pakettisi on tosiaankin vanhaa versiota, uudessa on sitten polkkatukkainen vähän hiustensa alta katsova neiti paketin kuvassa.
  Uudistuneessa pakkauksessa on hieman eri sisältö kuin vanhassa väriaineessa (ja hoitoaineessa, hapete on sama), joten ihan välttämättä en niitä uskaltaisi keskenään sekoittaa. Itse olen kyllä pistänyt värillä ihan eri merkkienkin värejä sekaisin päähäni ja lopputulos on ollut hyvä, mutta omalla riskillä voit kokeilla.
  Kannattaa katsoa pienemmät marketit läpi, sillä nuo ovat melko yleisiä niistäkin löytyviä hiusvärejä ja näiden liikkeiden valikoimista voisi vielä vanhaa versiota löytyä, sillä heillä vaihtuvuus ei ole kovin suuri.

  fancy: Oma suosikkivalokynäni on ollut Lumenen Premium Beauty -valokynä ja toinen suosikkini on Diorin valokynä. YSL:n valokynästä en ole itse kovin välittänyt, sillä jostain syystä se kuivattaa silmänympäryksiäni pahasti (ja samaa sanoi äitini). Jos nyt oikein muistan, niin YSL:n sävy 1 on pelkästään valoa heijastava ja sävyt 2 ja 3 sitten myös peittävät samalla. Dior peittosi minulla YSL:n myös peittävyytensä ansiosta.
  Yksi hyvä selektiivinen valokynä on myös Estée Lauderin valokynä. Hieman edullisempi kuin muiden selektiivisten, mutta todella hyvä (Suomessa muistaakseni n. 25-30 euroa). Ei tosin ihan yhtä peittävä kuin Diorin.
  Cliniquella oli muistaakseni hieman kehnot sävyt ja Clarins ei ole kovin peittävä. Myöskään Lancome ei ole ollut mikään eirtyisen huippu kuten ei Kanebokaan. Lancome oli melko kuiva muistaakseni ja Kanebo taas ei pahemmin peittänyt (itse tosin laitan aina peiteaineen valokynän alle silmänalusilla).
  Kiitos kun huomasit virheen, en ollut itse hoksannut. 🙂

 4. poly blonde anonyymi

  Tuossa joku anonyymi sanoi viestissään että on värjännyt pitkiä hiuksiaan yhdellä paketilla, pitäisikö kokeilla? Minulla on puoleen selkään ulottuvat hiukset, normaalipaksuset. Mulla on luonnostaankin vaaleat, ja haluan vain vaalentaa niitä vähän lisää. Olisiko lopputuloksessa hirveesti eroo jos laitan vaan yhen paketin vaalennusvoidetta päähän, kuin jos laittaisin kaksi?

 5. Nimetön

  poly blonde anonyymi: Yksi väripaketti ei välttämättä riitä pidemmissä hiuksissa kaikkialle ja värjäystuloksesta saattaa tulla epätasainen. Jos värjäätkin vaikka ensihätään vain hiustesi yläosan ja jätät alaosan tummemmaksi (ja värjäät sen sitten mahdollisesti myöhemmin toisella väriaineella, sävy on kuitenkin sama toisessakin 10.1 -pakkauksessa)?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *