Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 15: Pohdintoja

Kuten jo heti alkuun totesinkin, olen hyvin materialistinen ihminen. Toisaalta kuitenkin haaveilen siitä, ettei minulla olisi mitään ylimääräistä tavaraa ja halutessani saisin kaikki tavarani sisustusta lukuunottamatta mahtumaan matkalaukkuuni. Olisi jotenkin ihana ajatus, että tarvittaessa saisin hetkessä kaiken tarvitsemani omaisuuden kasaan eikä mitään varmasti jäisi puuttumaan. Olisi tavallaan helppoa lähteä minne vaan ja nopeasti.

Vaatteista en ole enää nykyään innostunut. Olen pyrinyt karsimaan pois paljon kaikkea ylimääräistä ja nykyään vaatevarastoni näyttää tältä:

Tässä kaikki lukuunottamatta alusvaatteita. Pahoittelen sekaisuutta, nämä pitäisi jälleen siivota ja käydä läpi. Kaksi ylintä hyllyä ovat paidoille, alin housuille. Tangossa vielä joitakin paitoja. Edelleen on paljon ylimääräistä jäljellä, josta voisin luopua, mutta josta en kuitenkaan vielä ole raaskinut luopua.
Olen kuitenkin pitänyt pidemmän aikaa eräänlaista ostolakkoa myös vaatteiden suhteen. En enää osta mitään sellaista, jonka kanssa joudun vähänkin miettimään, missä tilaisuudessa ja minkä kanssa sitä voisi pitää. Enkä enää osta kompromissivaatteita. Vaatteen on oltava täydellinen kaikin tavoin ennen, kuin suostun sen ostamaan. Ei enää ostoksia siksi, että saisi halvalla tai että vaate näyttäisi hyvältä vain johonkin tiettyyn vaatekappaleeseen yhdistettynä.

Kenkiäkään minulla ei enää ole monia. Tänä talvena olen yrittänyt käyttää kahtia kenkiä ”loppuun” ja olenkin päättänyt, että kevään tultua kummatkin lentävät matkoihinsa ja hankin syksyllä uudet talvikengät. Hätävaraksi minulle jäävät kahdet saappaat, joita voin käyttää kun vähän viilenee. Luin kerran, että naisilla on keskimäärin 30 paria kenkiä. Ei näissä nurkissa kyllä enää ikinä! Joskus omistin moisen määrän, mutta nyt olisin tyytyväinen seitsemään hyvään kenkäpariin. Korolliset ja korottomat talvikengät, matalakorkoiset ja korottomat arkiset kesäkengät sekä juhlavemmat korkkarit ja saappaat. Ja töihin vielä mukavat työkengät.

Taidankin seuraavaksi siivota vaatekaappini jälleen kerran ja katsoa vaatteita kriittisellä silmällä.

Kommentit (1)

  1. Pipa

    Kehuttava asenne! No, ehkä olen tätä mieltä siksi että ajattelen itse samoin. Vaikka en haluaisi haalia vaatteita tai kenkiä, haaveilen tilavasta vaatehuoneesta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *