Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 149: Villejä unia ja pullonpohjia

Edellinen postaukseni sai aikaan villejä unia. Sain yöllä kokea, kuinka blogini laajaan lukijakuntaan oli eksynyt myös ihmisiä sellaisilta tahoilta, jotka halusivat vaientaa minut. Kotiini aseteltiin pieniä pommeja ja jotta pelottelu varmasti takaisi vaikenemiseni, otettiin heti kovat keinot käyttöön. Meikkilaatikossani nimittäin räjähti. Eikä ihan missä vaan meikkilaatikossa, vaan nimenomaan Diorin osiossa. Veljeni siivosi paikat, eikä antanut minun edes nähdä kauheuksia. Vain muutama paletti oli selvinnyt. Olin kauhuissani, sillä joukossa oli mennyt sellaisia kausipaletteja, joita ei enää mistään saa. Tuhersin itkua ja mietin, ettei vakuutusyhtiö varmasti usko minua, kun pyydän heiltä korvauksia paleteistani. Harmittelin, etten ollut ottanut niistä yhteiskuvaa hetkeen. Vai voisikohan heidänkin joukossaan olla joku, joka olisi lukenut blogiani ja tietäisi, että oikeasti rakastin niitä pienokaisia ja adoptoin niitä itselleni useita?

Ennen suuren itkukohtauksen voimistumista heräsin ja voi sitä helpostusta kun tajusin, että tuo kaikki paha oli ollut vain unta, eikä kukaan uhkaa pienikaisteni henkeä tai käske minua vaikenemaan. Hauskaa todeta, että paitsi elämäni, myös uneni ovat hyvin pinnallisia…

Mutta sitten taas asiaan. Kuten eilen toivoinkin, pääsen taas tänään esittelemään loppuun kuluneita tuotteita. Ensimmäinen tuote on Nivean Protein Repair hoitoaine:

Tätä Protein Repair hoitoainetta ei Suomestaa saa enkä oikein edes ole varma, kuinka tämä eroaa tavallisesta Protein Repair -hoitoaineesta. Ymmärtäisin kuitenkin, että tämän pitäisi olla vielä varsinainen pikaversio ja vieläpä intensiivisemmin hoitavakin (kuusi vuotta saksaa aikoinaan luettuna, mutta kielitaito on yhä kadoksissa). Omani on kotoisin Virosta eikä minua jäänyt yhtään haittaamaan, ettei tuotetta saa sen lähempää ainakaan toistaiseksi. Tämä kyllä siloitti tukan ihan hyvin, mutta riittoisuus oli todella huono: 150 ml purkista riitti varmaankin vain noin kuuteen tai seitsemään käyttökertaan, sillä vähemmällä määrällä en vain olisi pärjännyt. Ei tullut suosikkituotetta enkä suosittele.

Toinen loppunut tuote on yksi kestosuosikeistani:

Blogissani jo useaan otteeseen kehuttu ja hehkutettu Garnierin itseruskettava suihke toimii minulla edelleen kuin unelma. Olen melko vaalea iholtani ja tämä antaa kasvoilleni juuri sopivasti väriä ilman, että levittämisen kanssa tarvitsee olla tarkkana: suihkumyssy vaan hiusten suojaksi ja sitten suihkimaan. Sävystä tulee yhdellä käyttökerralla juuri sopivan kevyt ja useammalla peräkkäisellä käyttöpäillä sitä voi sitten vahvistella. Eikä tahraa kulmiani eikä hiuksiani! Onneksi näitä on vielä kolme jemmoissa…

Minulta kysellään täällä usein hyviä vinkkejä itseruskettavista tuotteista. Olen itse hyvin tarkka itseruskettavien hajujen kanssa ja vain harvat ja valitut vähemmän löyhkäävät pääsevät tiukan sensuurini läpi. Esimerkiksi Lancomen tai L’orealin itseruskettavilla (L’orealin kasvosprayta lukuunottamatta) ei ole mitään saumaa päästä lähellekään listojani, sen verran löyhkääviä varsinkin ensinmainitun ruskettajat ovat. Tämän Garnierin suihkeen lisäksi suosikeiksini on noussut myös Diorin itseruskettava voide kasvoille, josta löydät lisää juttua täältä. Nyt olen kuitenkin löytänyt ksvoilleni myös pari muuta miellyttävää tuotetta.

Ensimmäinen tuote on Cliniquen uudistunut Self Sun Face Tinted Lotion:

Itse en ole kokeillut vanhaa versiota, mutta se kuulemma alkoi löyhkäämään DHA:lle selkeästi. Tämä ei kyllä mielestäni iltalevityksen jälkeen aamulla pahemmin tuoksunut millekään, mikä on hassua, sillä tämä on hajusteeton tuote ja yleensä hajusteilla juuri saadaan peitettyä DHA:n tuoksua. Tämä antaa kauniin sävyn ja itseruskettavan ominaisuuden lisäksi tässä on heti kevyt shimmerinen sävy, joka sitten kuitenkin peseytyy pois. Toisaalta mukavaa, että sävyä tulee heti näkyviin, sillä silloin tietää ainakin, minne on ainetta levitellyt. Toisaalta kuinkin sävy tavallaan harmittaa, sillä tykkään itse laittaa itseruskettavan nassuun ennen nukkumaanmenoa ja tämä nassussa tuntuu kuin menisi meikit kasvoilla nukkumaan. Aivan huipputuote jokatapauksessa! 50 ml maksaa Suomessa noin 26 euroa, joten hintakaan ei ole ylivoimainen.

Olkaa muuten tarkkoina, ettette sekoita tätä samanlaisessa pakkauksessa olevaan Face Bronzing Gel Tintiin, joka ei ole itseruskettava, vaan jonka (hurja!) väri peseytyy puhdistusaineen kanssa kokonaan pois. Tuota tuotetta en suosittele kellekään, sillä geelin väri on tosiaankin HURJA! Käykää itse kaupassa kurkkaamassa, jos ette usko.

Toinen aivan loistavaksi osoittautunut itseruskettaja on Biothermin kasvoille ja kaulalle tarkoitettu Self Tanning Water:

Tämän koostumus on siis vesimäistä, ihan kuin kasvovettä ja tätä myöskin käytetään ihan kuin kasvovettä. Nestettä lorautetaan pumpulille, jolla käydään läpi kasvot. Itse pelkäsin ensimmäisellä käyttökerralla, että en saisi näkymättömäksi ja tuntumattomaksi jäävää nestettä varmastikaan levitettyä iholleni tasaisesti, mutta tasaisen rusketuksen vaan sain sitten kuitenkin aikaan. Tuoksu oli miellyttävän sitruksinen eikä tämäkään löyhkännyt aamulla hulluna ja kun sävystäkin tuli vielä todella kaunis, pomppasi tämä ehdottomasti suosikkieni joukkoon. Hintaa on Suomessa noin 30 euroa per 125 ml puteli ja vaikuttaa kyllä hyvin riittoisalta.

Kunhan vain nämä Garnierin ruskettavat suihkeet loppuvat, hankin noista jommankumman heti itselleni.

Lopuksi vielä päivän kynsilakka, jonka virkaa toimittaa tänään Essien Steel-ing the Scene:

Aivan ihana ja upea lakka ja sävy on todellakin minun mieleeni!

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  Hei!
  Kaupassa oli (kesän alussa) tällainen kamppanja, jossa sai Doven Summer Glow +SPF 15 asteittain päivettävän kosteusvoiteen, jonkin muun tuotteen yhteydessä. Tuli hommattua ja, kun sitä kesällä käytin, niin tuli ihoon sävyä, mutta sitten aloin ihmettelemään valkoisten rintaliivieni saamaa keltaista värijuovaa (kaarituet). =o Eli siis hikoillessa tuo tuote päätyi valkoisiin rintaliiveihini, jotka eivät edes pesussa lähteneet puhtaiksi. Ikävä juttu! Samalla huomasin, että kun alkaa taas rasvaamaan itseään tavallisesella kosteusvoiteella. Alkaa tuo itseruskettava pikkuhiljaa "rapista" pois. Jossain vaiheessa on siis melko läikikästä menoa.

  Siksipä minua kiinnostaakin nyt kovasti tuo kasvojen itseruskettaja. Voiko sitä tosiaan laittaa yöksi? Ettei ole sitten tyynyliina ruskeankeltainen? Toiseksi mitä tapahtuu, jos hikoilee paljon? Minulla on omituinen oire: kasvot ja varsinkin nenänpää hikoileee.

  Olisi myös mukava nähdä minkälainen on kuva, ennen ja jälkeen kasvojen itseruskettava voiteen käytön?

  P.

 2. Nimetön

  P: Itse laitan itseruskettavan aina yöksi. En ole ennen huomannut mitään värjäävää efektiä tyynyliinassa (vaaleiden rintaliivien olkaimissa kyllä), mutta nyt kun otin käyttöön ihan puhtaanvalkoisen tyynyliinan, tarttui siihen hieman itseruskettavaa. Näin kuitenkin itseruskettavan kanssa taitaa tapahtua lähes poikkeuksetta. No, enää en laita valkoista tyynyliinaa eikä ongelmaa enää tule olemaan. 😉
  Tuo spray tekee niin tasaisen kevyen rusketuksen, että se lähtee kasvoilta pikkuhiljaa tasaisesti eikä jää mitenkään läikikkääksi missään vaiheessa.
  Hikoilu ei vaikuta mitenkään lopputulokseen eikä lähtemiseen. 🙂
  Itse käytän niin kevyitä ruskettajia, ettei ennen ja jälkeen kuvissa ole paljoakaan eroa. 🙂

 3. Anonyymi

  Hei!
  Etsin kuumeisesti hajusteetonta itseruskettavaa, eikä niitä tunnu olevan kaupoissa / apteekeissa… (paitsi kevyesti päivettävä Elivo)
  Mainitset, että "Cliniquen uudistunut Self Sun Face Tinted Lotion — tämä on hajusteeton tuote — 50 ml maksaa Suomessa noin 26 euroa". Olisko sulla vinkkiä, mistähän tätä voisi ostaa?

  T. tiedosta kiitollinen LL

 4. Nimetön

  tidosta kitollinen LL: Cliniqueta voi Suomessa ostaa esimerkiksi Stockalta, Sokokselta ja Kickseistä. Aivan loistava tuote, suosittelen ehdottomasti! 🙂

 5. Anonyymi

  Olen käyttänyt kauan tuttuja merkkejä. On kiva kokeilla uutta välillä. Huomasin hiljattain uudenlaiset, ihanat sivut internetissä. Ostin BLUFF -itseruskettavaa ja se tuntuu kaikinpuolin mukiinmenevältä, väri, tuoksu, helppo levittää..kiva ja tarpeellinen levityskäpälä.. Ihmettelen jos et rakastu valintaan.. kuten minä. blufftanning.co.uk

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *