Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 147: Itsensä ihmettelyä ja tyttöjen paikkoja

Jos on kaltaiseni kosmetiikka-addikti ja meikkikameleontti, kannattaa tasaisin väliajoin tehdä pieni kosmetiikkaratsia käsilaukulleen. Kuten olen teille kertonut, lookkini vaihtuu lähes päivittäin ainakin meikkisävyjen puolesta, joten erilaisia tuotteita tuppaa aina kertymään käsilaukkuuni. Vaikka vaihtelenkin myös käsilaukkuja mielelläni, syntyy laukunvaihtopäätös lähes poikkeuksetta niin nopeasti ja keskellä kiirettä, että yleensä vaan kippaan vanhan laukun koko sisällön uuteen laukkuun sitä sen enempää analysoimatta.

Ehkä kuitenkin olisi syytä analysoida useammin. Laukkuni siivouksen yhdeydessä paljastuvat kosmetiikkaläjät eivät enää nykyään minua, moiseen näkyyn tottunutta yleensä hetkauta. Kolme puuteria ja meikkipuuteri samassa laukussa? Joo, ne ovat eri sävyisiä ja laatuisia. Kaksi hiusharjaa? No, voihan toinen hävitä. Tai ainakin luulin se hävinneen lykätessäni myös toisen laukkuuni… Pari kynsilakkaa? Toinen on korjailuja varten, toinen sitä varten, jos vaihdankin paidan kesken päivän. 15 huulikiiltoa ja 6 huulipunaa? Kaikki ovat ehdottomasti tarpeeseen…tai ovat ainakin olleet jonkun päivän tarpeeseen. Pari hiuslakkaa? Toisessa on vahvempi ja toisessa kevyempi pito. Jalkavoide? Jalat voivat tarvita virkistystä ja kosteutusta keskellä päivää. Käsivoide? Kädet nyt aikankin kuivuvat päivän aikana.

See, everything happens for a reason, kuten Lost-sarjassakin tiedettiin. Kaikkeen löytyy siis selitys, eikä mikään laukustani löytyvä tuote tai tuotteiden määrä saa minua enää ihmettelemään puuhiani. Tai ei ainakaan saanut ennen tätä päivää…

Siivosin taas reilun viikko sitten käyttöön ottamani laukun sisällön ja tällainen oli sen kosmetiikka-anti:

Ihan normaalia minua ja normaali reilun viikon saalis:
-hiusharja
-hiuslakka
-harja
-ponnari
-4 hiuspinniä
-meikkipuuteri
-puuteri
-kaksi huulipunaa
-7 huulikiiltoa + kolme huulikiiltoa paletissa
-5 huultenrajauskynää

Näyttää ihan normaalilta. Mutta jokin tuossa sisällössä sai minut kyllä ihmettelemään järjenjuoksuani. Ja ei, se ei suinkaan ollut huulimeikkieni määrä, siitähän me jo puhuimme. Ihmettelyyni antoivat aihetta nämä:

Siis mitä ihmettä, miksi ihmeessä olen reilun viikon sisään änkenyt samaan laukkuun kolme identtistä huultenrajauskynää? Olisivat nyt edes olleet eri laukuissa tai eri sävyisiä tai jotain, mutta kolme ihan samaa yksilöä samassa laukussa viikon sisään ängettyinä! Nyt täytyy kyllä jo sanoa, että en ymmärrä. (Tai no, tarkemmin sanottuna ymmärrän ja tiedän syyn: Liikaa tuotteita, kartalla pysyminen on mahdotonta.)

Lienee syytä siis siivota käsilaukkua useammin kuin kerran viikossa ja yrittää tehdä sen täytöstä hieman järkiperäisempää…

Kaltaiseni kosmetiikka-addikti on muuten taas saanut jotakin loppumaan:

Loppunut tuote on Tigin Superstar sulfaatiton shampoo. Tämän tuoksu oli aivan ihanan esanssinen tekoäklö mansikka ja rakastuin siihen tietysti kovasti. Shampoo oli laadultaan hyvin pesevä, mutta ei kuitenkaan liian tuju. Tästä minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, voisin hankkia uudelleenkin.

Seuraavaksi käyttöön lähtee ihanan toffeinen (vai kinuskinen?) Tigin Brunette Goddess-shampoo, jonka tuoksu on kyllä myös niin herkku! Jos Tigi ei käyttäisi näitä herkullisia tuoksujaan, en varmaankaan kyllä edes ostaisi heidän tuotteitaan. Mutta koska tuoksu on minulle tuotteessa hyvin tärkeä, lankean heidän tuotteisiinsa hyvinkin helposti. Tiedän, olen helposti vietävissä ja houkuteltavissa, kun puhutaan kauneudenhoitotuotteista.

Jouduin muuten tekemään yhden hankinnan…

Pohjustan homman kertomalla, että ihokarvani eivät pahemmin kasva kaikkialla. Wannabe-insinööri ei ihan totta edes huomaa, jos (ja kun) olen talvella helposti yli kuukaudenkin ajelematta sääriäni. Ajelemattomuuden seuraus on nimittäin vain hento ja väritön sänki, jota ei oikein edes tunne, ellei oikein ajatuksella silittele vastakarvaan. Ja jos sitten joskus suvaitsen ajella, tapahtuu se höylällä (hätätilanne) tai epilaattorilla (normaalisti).

Kainalokarvoja ryhdyin joitakin vuosia sitten epiloimaan ja sen seurauksena niiden kasvu on nykyään niin hentoa, että voin helposti olla kuukauden tekemättä niille mitään ilman, että kukaan (minä mukaan lukien) asiaa edes huomaa. Lopputulos on pari karvan alkua siellä täällä, joten ei siis ongelmia sielläkään.

Kolmannessakaan paikassa minulla ei ole ongelmia karvojen kasvun kanssa, mutta noh…tietyt tyttöjen paikat nyt vaan on kiva pitää siistinä, tiedätte varmaan. Tähän kröhöm…tyttöjen paikkojen etuosien siistimiseen on varsin kivuliasta käyttää kotoani löytyvää epilaattoria (been there, done that..auts!). Myös höyläily on ikävää, sillä myötäkarvaan höylääminen jättää tässä kohdassa sängen ja vastakarvaan höylääminen tuntuu ikävältä ja aiheuttaa ikäviä, sisäänpäin kasvavia. Ja pinsettejä en edes harkitse, sillä niin kovasti en jaksa syventyä tyttöjen paikkoihini.

Mikä siis neuvoksi, kun epilointi tuottaa tuskaa ja ainainen höyläily pistää jo kiroilemaan? Löysin itselleni sopivan ratkaisun:

Ratkaisuni on Veetin Suihkussa käytettävä ihokarvanpoistovoide (n. 8 euroa). Hyvin näppärä tähän tarkoitukseen, sillä voidetta on tarkoitus levittää mukana tulevalla sienellä halutulle alueelle, antaa vaikuttaa muutamia minuutteja ja sitten pestä aine ja samalla karvat pois sienen toisella, kuorivalla puolella hangaten. Hyvin näppärää ja kivutonta! Jos et ole ihan älyttömän herkkäihoinen vaan enemmän normaalimpi-ihoinen niin suosittelen kokeilemaan. Kannattaa kuitenkin pysyä tyttöjen paikkojen, noh, etuosissa ja ratkaista muiden alueiden toimenpiteet jollain toisella tuotteella tai sitten vaan käyttää tätäkin tuotetta ihanvaaan ja ainoastaan sinne, mihin tämä on taidettu tarkoittaakin, nimittäin sääriin.

(Ja kannattaa tiedostaa, että jos tuote pystyy sulattamaan karvasi irti, ei se missään tapauksessa voi olla kovin hellävarainen tuote, vaikka se toki onkin hyvin tutkittu ja testattu. Itse en siis käyttäisi tätä jatkuvasti.)

Lopuksi vielä päivän kynsikuva:


Lakkana on OPI:n My Private Jet, joka on ihana tumman harmaa (lähes musta) lakka värikkäillä shimmereillä. Ylemmässä kuvassa luonnonvalossa kuvattuna, alemmassa keinovaloissa. Aika mieletön shimmeri, vai mitä?

Kommentit (19)

 1. juskan

  Testasin Veetin karvanpoistajan ja mun sääret ei ole koskaan olleet näin sileät! 😀 ihanaa.

 2. Nimetön

  juskan: Ihanaa, että toimii myös siellä, minne kuuluukin käyttää. 🙂

 3. -R-

  miten sulfaatiton shampoo eroaa normishampoista?

 4. Nimetön

  -R-: Sulfaatit ovat voimakkaasti peseviä aineosia ja sulfaatittomissa shampossa ne on korvattu muilla tensideillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *