Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 141: Täydellinen meikkivarasto

Monet lukijat ovat kysyneet minulta, millainen olisi täydellinen meikkivarastoni. Mitä tuotteita siellä pitäisi olla, kuinka monta jne. Tänään pohdin tähän vastausta.

Meikkijemmani ovat olleet aikoinaan ihan järjettömän kokoiset, mutta olen pikkuhiljaa saanut tiivistettyä niitä itseäni tyydyttävämpään muotoon. Vai mitäs sanotte tästä parin vuoden takaisesta kaaoksesta, jossa osa meikeistäni asui (pahoittelen huonoa kuvanlaatua):Sotkuista, sekavaa ja kamalaa!

Kaunis ja täydellinen meikkikokoelma on mielestäni sellainen, että siitä näkee kaikkien tuotteiden olevan huolella harkittuja ja rakkaudella hankittuja. Tuotteista täytyy nähdä, että ne on vartavasten valittu kokoelmaan eivätkä ne vain ole jotain jostain saatuja tuotteenjämiä ja itselläänkin käyttämättä jääneitä. Niistä tulee myös näkyä, että niistä on pidetty hyvää huolta, eivätkä ne ole vain naarmuuntuneet ja sotkeutuneet jonkun meikkipussin pohjalla. Niistä täytyy näkyä, että niitä käytetään. Niiden täytyy myös olla hyvässä järjestyksessä ja pakkausten tulee sopia edes jollakin lailla yhteen. (Tästä tosin voidaan hieman tinkiä).

Suomeksi sanottuna olen ehkä korkeintaan puolivälissä matkaa kohti täydellistä meikkikokoelmaa.

Oma luomivärivarastoni näyttää nykyään tällaiselta:

(Pahoittelen heti kuvan laatua. Valaistus tuossa kohdassa huonetta vaan on niin surkea, etten saanut parempaa kuvaa otettua.)
Luomivärien kanssa olen tullut jo lähelle maalia. Täydellisessä kokoelmassani minulla ei olisi mitään muuta kuin vain pelkät Diorin viisikot. Nyt minulla on laatikon oikeassa reunassa vielä pinottuna kasa luomivärejä. tarkemmin ottaen nämä luomivärit:

Noiden kaikkien tarpeellisuudesta teen vielä pohdintoja. Näin esteettisyyttä tuotteissaan arvostavan ihmisen näkökulmasta tilanne on kuitenkin huomattavasti parempi kuin joitakin vuosia sitten:

Nykyinen meikkipohjavarastoni puolestaan näyttää tältä:

Vielä on hieman täyttä. Varsinaisista meikkipohjista minulle riittäisi, jos omistaisin mineraalipohjan, yhden kevyemmän meikkivoiteen, yhden peittävemmän meikkivoiteen, meikkipuuterin, kivipuuterin ja irtopuuterin. Tällä hetkellä erikokoisia mineraalipohjia on neljä, nestemäisiä meikkivoiteita neljä (mikä parannus entiseen!), meikkipuutereita kaksi (Dioria rakastan, kuvasta puuttuvan Max Factorin loppua odotan), kivipuutereita kolme (kaikki Natural Codea ja saisivat loppua pian, sillä tahdon Diorin niiden tilalle) ja irtopuutereita viisi (yksi riittäisi).
Valokyniä on neljä, olisin tyytyväinen yhteen. Peiteaineita minulla on onneksi vain yksi ja se riittää (Estee Lauder Double Wear 02).

Samassa laatikossa ovat aurinkopuuterini (kuusi kappaletta, yksi matta ja yksi helmiäinen riittäisivät), poskipunani (10 kappaletta, pari kolme riittäisi) ja korostustuotteeni (kaksi kappaletta, mikä on ihan sopiva määrä, sillä toinen on voimakkaammalla hohteella kuin toinen). Lisäksi laatikkoon on kätkettynä viisi ihonsävynheleyttäjää, joita riittäisi yksi väritön.

Meikkipohjia ei kuulu todellakaan olla tällaista määrää, kuin tässä pari vuotta vanhassa kuvassa omista varastoistani:

(Kuvaan on jostain syystä eksynyt kolme L’orealin luomiväritrioa mustissa pakkauksissaan.)
Silloisen työpaikan vaikutus todellakin näkyi varastoissani. Huh, onneksi nuo kaikki on käytetty loppuun tai jaettu eteenpäin.

Kulmille tarkoitettujen tuotteiden suhteen homma näyttää myös lupaavalta. Tällä hetkellä minulla on yksi puuterimainen paletti kulmille, kolme kulmakynää, yksi kulmavaha ja yksi kulmageeli. Minulle kuitenkin riittäisi yksi kynä ja yksi kulmavaha tai- geeli.

Huultenrajauskynienkään kanssa en ole ihan toivottomassa tilassa. Kyllä nuo tuosta pikkuhiljaa kuluvat! Pari kolme huultenrajauskynää riittäisi hyvin, sillä käytän niitä harvemmin.

Huulipunien ja kiiltojen kanssa sitten puolestaan ollaan vähän toivottovemmassa tilassa. Kyllähän ne ovat vähentyneet viimeaikoina huomattavasti, mutta paljon on edelleen tahkottavana. Yhteensä kymmenisen kappaletta riittäisi minulle varsin hyvin, ehkä jopa vähemmänkin.

Mascaroita on edelleen hieman liikaa, mutta ensivuoden alussa tilanne on varmasti parempi, sillä en osta yhtään uutta mascaraa ennen kuin vanhat ovat käyttökelvottomia. Täytyy vain toivoa, etten myöskään saa niitä…

Luomivärinpohjustajia on tällä hetkellä kaksi, mutta pelkkä Urban Decayn versio riittäisi minulle ja Lumenesta voisin hankkiutua eroon. Kaksi oikean ylänurkan geelirajausta on juuri sopiva määrä tällaisia tuotteita.

Silmämeikkikyniä sitten puolestaan taas on ihan liikaa. Tavoitteena olisi tietysti, että kaikkia värejä olisi vain yksi kappale, eikä siis kaikkia sateenkaaren värejäkään tarvitse välttämättä omistaa. Musta, ruskea, violetti, oliivi, turkoosi, nude ja sininen luultavasti riittäisivät. Samoin yksi nestemäinen rajaus riittäisi.

Sellaiselta kuulostaisi minun täydellinen meikkivarastoni. Millainen teidän olisi?

Lupasin muuten eräälle lukijalleni laittaa tänään kuvaa OPI:n Charmed by a snake -lakasta, joten tässä siitä vielä joskus aiemmin otetut kuvat ulkona ja sisällä:

Muistaakseni kaksi kerrosta lakkaa, taisi olla jo yhdelläkin melko peittävä jos oikein muistan.
Todellisuudessa lakka on kyllä hieman tummempi kuin ulkokuvassa, mutta ei ihan noin keltainen kuin sisäkuvassa.

Lakkaustoiveita saa tosiaankin esittää!

Kommentit (33)

  1. Anonyymi

    Voiko tämän siis soveltaa niin, että body butter sopii enemmän kuivalle iholle (vai kosteuttaako se enemmän?) ja body lotion ei niin paljon kosteutusta tarvitsevalle iholle? 😀 Vai miten näitä kuuluisi käyttää?

  2. Nimetön

    Anonyymi: Juurikin näin ovat tarkoitettu. 🙂

  3. 194: No More Ms. Heavy User? – Kauneus & Terveys -blogit

    […] kun ottaa huomioon, millainen tilanne oli vielä pari vuotta sitten, on edistys aivan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *