Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 135: Co-pesu

Moni on kertonut lukevansa blogiani mielellään siksi, että saa siitä hyviä uusia vinkkejä itselleen. Tämän vuoksi ajattelin laittaa jakoon taas pienen vinkin, josta on ainakin pienelle kansanryhmälle hyötyä itseni mukaan lukien.

Vinkki on tuttu hiuspiireissä pyöriville. (”Whaaat, onko sellaisetkin? Mistä, oi mistä olen jäänyt paitsi!” pohtii nyt joku epätoivoinen.) Tukkani perusteella en todellakaan näytä sellaisissa piireissä pyörivältä inside-tiedon omaavalta, mutta olenkin aina ollut enemmän teorian kuin käytännön ihminen. Tukkani ei siis kerro mitään hiustietoudestani, joka ei kyllä ole laaja muuta kuin teorian osalta. Turha siis pyytää näyttämään kampausten tekoa. Voin sanoa, että tuuheutta saat tukkaasi tupeeraamalla sitä alta, mutta en todellakaan osaa näyttää mitään tai tehdä mitään itse.

Mutta siis päivän aiheeseen, eli co-pesuun. Co-pesu on lyhenne sanoista conditioner only ja siinä nimensä mukaisesti on kyse siitä, että hiusten pesuun käytetään pelkkää hoitoainetta eikä ollenkaan shampoota. Homma on ideaalein niille, joilla on kuiva päänahka, joka pahimmillaan jopa kutisee ja ärtyy. Kyseessä on myös vinkki, joka sopisi hyvin Johanna Tukiaisen kutreille… Itse käytin tätä aikoinaan paljon, kun puhkiblodasin tukkani hamppupesäksi. Tämä siis kosteuttaa tukkaa tehokkaasti. Vaalennetulle tukalle tämä tosiaankin sopii hyvin, mutta muuten vastavärjättyä tukkaa tämä saattaa hieman haalistaa, sillä hoitoaineen muhittelu liuottaa väriä helposti.

Ideana on siis, että tukan pesu tehdään käyttämällä pelkkää hoitoainetta shampoon sijaan. Hiukset kostutetaan, päänahkaan hierotaan reilut kouralliset silikonitonta hoitoainetta ja annetaan muhia esimerkiksi suihkumyssyn alla noin 5-15 minuuttia. Tämän muhimisen aikana ylimääräiset rasvat liukenevat hiuspohjasta ja hiuksista ilman, että tukka kuivuu. Todella hamppuisten hiuksien latvoihin voi vielä laittaa jonkun tehohoidon vaikuttamaan. Tässä vaiheessa voi tehdä testin, onko oma suihkumyssy hyvä: Jos kuminauha on niin tiukka, ettei vesi lähde valumaan, on kaikki kunnossa. Jos vesi lähtee valumaan, niin kannattaa harkita uuden ostoa.

Kun hiukset ovat muhineet myssyn alla tarpeeksi kauan, lasketaan hiuksiin ripaus vettä ja emulgoidaan. Yksinkertaisesti sanottuna tässä vaiheessa leikitään, että päähän on lisätty shampoota ja sitä hierotaan kuin normaalisti tukkaa pestessä. Tämä ”vaahdotus” on syytä tehdä huolella ja ajan kanssa, sillä muuten tukka jää helposti likaisen oloiseksi. Tämän jälkeen hiukset huuhdotaan normaaliin tapaan.

Monet, joiden hiukset ovat taipuvaisia kihartumaan, ovat sanoneet tämän pesutavan lisäävän hiuksien taipuisuutta. Varmasti lisääkin, sillä kosteutettu hius jaksaa kihartua paremmin. Tämä pesutapa toimii useimmilla silloin tällöin toteutettuna, mutta ei välttämättä jatkuvassa käytössä, sillä se ei ole yhtä tehokas kuin shampoopesu. Hellävarainen ja hiusta kosteuttava se kuitenkin on, joten kuivahiuksisten ja kuivapäänahkaisten kannattaa ehdottomasti kokeilla. Myös ne, jotka haluavat pörröönsä hieman sileyttä ja litistystä voivat kokeilla tätä metodia.

Hyviä ja toimivia silikonittomia hoitoaineita tähän tarkoitukseen ovat mm.
-XZ:n hoitoaineet (Suklaa & vanilja on oma suosikkini)
-Erittäin Hieno Suomalainen -hoitoaineet
-LV-hoitoaineet
-Herbinan hoitoaineet

Itse arvostan näissä näiden edullista hintaa ja helppoa saatavuutta marketeista, sillä tässä menetelmässä hoitoainetta tosiaankin kuluu reilusti.

Ja älkää sitten kokeilko kotona Fructiksella tai muilla silikonipommeilla, sillä ne vain lähmäävät tukkanne eikä siitä todellakaan tule ilmavaa tai puhasta! Silikonittomuus on tässä hommassa lähes ehdotonta!

Onko co-pesu jollekin entuudestaan tuttu juttu? Innostuiko joku kokeilemaan kyseistä pesutapaa?

Sitten taas blogin varsinaiseen aiheeseen, eli loppuun kuluneisiin tuotteisiin.

Ette usko, miten innoissani olin eilen, kun käytin viimeiset pisarat Lumenen Kevyesti päivettävästä vartaloemulsiosta!

Vihdoinkin viimeinen kappale näitä kului loppuun! Tuotteessa ei siis ole mitään vikaa ja olen sen usein blogissani ylistänytkin parhaaksi kevyesti päivettäväksi, mutta ajatus siitä, että nämä vihdoin loppuivat minulta sai minut taivaisiin. Enää pari vartalovoidepönikkää ja sitten saan ostaa jonkun uuden! Olin vielä nukkumaan mennessänikin eilen tästä niin innoissani, etten meinannut saada unta. Kuulostaa jälleen melko sekopäiseltä…

Tänään loppui myös Diorin HydrAction Visible Defense Light Creme SPF 20:

Tämä oli vain 15 ml matkakoko, mutta kesti kuitenkin pitkään. Tuote oli melko hyvä, mutta en kuitenkaan jostain syystä täysin rakastunut siihen.Kosteutti hyvin, imeytyikin kivasti ja tuntui iholla ihan hyvältä. Mitään erityistä valittamista en tästä keksinyt, mutta jostain syystä tämä ei vaan tuntunut Siltä Täydelliseltä Voiteelta, jonka etsintä jatkuu siis yhä. Loistavaa tässä oli kuitenkin se, että suojakerroin oli 20, mutta en pidä tätä yli 60 euron arvoisena voiteena kuitenkaan.

Tästä voiteesta tuli mieleeni suuri harmistus ja kiukutus, jonka tunnen. Tämä harmistus ja kiukutus johtuu siitä, että olen hävittänyt tämän saman sarjan silmänympärysvoiteesta (SPF 20) saamani näytekoon, joka olisi ollut kovasti hyödyksi nyt kesällä. Harmittaa suuresti, sillä kuukauden etsintäkään ei ole tuottanut tulosta. Tuubi on ja pysyy kateissa. Olen kuitenkin varma, että jos ostaisin sitä purkillisen, löytäisin tuubin heti. Ja sitäpaitsi minulla on kyllä muita silmänympärysvoiteita, mutta niissä vaan ei ole suojakerrointa. Olen siis pattitilanteessa lakkoni vuoksi. Tarvitsisin suojakertoimellisen silmänympärysvoiteen, mutta en tahtoisi antaa tuumaakaan periksi lakossani. Yrittänen siis selvitä ilman. Onneksi meikkivoiteissani on kuitenkin suojakerroin ja muutenkin teen töitä kaiket päivät, eli en edes ehdi oleilla auringossa. Jotain hyvää siinäkin…

Päätin poistaa kadonneen tuubin aiheuttamaa kiukutusta piristämällä itseäni söpöillä kynsikoristeluilla:

Aiemmin kuvaamani Natural Coden Be Fabulous -lakan päälle meni kerros OPI:n Princesses Rulea ja Konadilla tehdyt perhoset ja strassi. Kuinka suloisilta nuo näyttävätkään lyhyissä kynsissä! Olen joissakin tapauksissa melko helppo yksilö, sillä näinkin yksinkertainen asia piristi päivääni huomattavasti. Piristyykö jonkun muun päivä kivoista lakkauksista? Samasta syystä pidän varpaiden kynnet lakattuna ja hoidettuna ympäri vuoden: pirteiden väristen varpaiden kurkkiminen piristää varmasti ksken synkän talvisen lumimyräkän.

Synkästä lumimuräkästä tulikin mieleeni vielä tämän päivän synkkä, sateinen ja kurja ilma. Siinä missä aurinkoiset päivät saavat minut käyttämään pirteitä värejä meikissäni, antavat myös synkemmät säät välillä vaikutteita (vaikka välillä kapinoinkin synkkää säätä vastaan pirteillä meikkisävyillä). Tänään synkkä sää vaikutti meikkiini näin:

Silmämeikkiin käytin kalpeaa kultaa ja kevyttä harmaata L’orealin 303 Beige Taupe kolmen luomivärin paletista. Rajaukset tein mustanharmaalla geelirajuksella.

Huuliin päätyi jälleen nudepuna, tällä kertaa L’orealin Color Riche Sheer 466 Sheer Nude.

Vaikuttaako sää teidän meikkaukseenne?

Kommentit (36)

  1. Donna

    Tätä kyllä kokeilen heti huomenna! 🙂

    ♥ Donna / http://andrevei.blogspot.com/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *