Päivä 129: Töpsöttimet ja tupsuttimet

Minua pyydettiin kertomaan, millaisia välineitä käytän meikkini tekoon. Olen käsitellyt aihetta jo melko hyvin aiemmassa postauksessani, mutta puhutaan tästä nyt vielä, sillä kertaus on opintojen äiti.

Sanon heti alkuun, että minun pitäisi oikeasti uusia sivellinvarastoani rankalla kädellä. Minulla on iiiisot läjät siveltimiä, jotka ovat laadultaan ok (mutta vain ok), mutta vain muutama huippuhyvä sivellin. Ok laatuiset siveltimet pelittävät kyllä hyvin ja koska minulla on niitä niin suuret läjät, en millään viitsisi hankkia uusia siveltimiä rinnalle. Ja vanhoista, kuitenkin toimivista en vain raaski luopua.

Töissä olen kuitenkin kollegoitteni työtä seuratessani huomannut, että kukin menee tyylillään, eli moni käyttää mitä oudompia siveltimiä mitä oudompiin juttuihin ja lopputulos on silti aivan loistava. Eli jos homma toimii, jatka ihmeessä samoilla siveltimillä, jotka sinulla jo on, mutta jos homma ei toimi, hanki uusia.

Omat taiteiluni teen siis lähes poikkeuksetta seuraavilla välineillä:

Silmämeikissä käytän aina koko liikkuvalle luomelle levittämäni vaaleamman sävyn levitykseen vaahtomuoviapplikaattoria. Applikaattori voi olla pakkauksen oma (Dioreissa on aivan loistavat, samoin L’orealeissa) tai erillinen, pitkävartinen. Pitkävartinen siksi, että niitä on helpompi säilyttää siististi kuin lyhytvartisia, mihinkään pakkaukseen kuulumattomia, jotka tuppaavat seilaamaan missä sattuu ja miten sattuu ja joiden hygieenisyys on siinä vaiheessa hyvin kyseenalaista…
Vaahtomuoviapplikaattoreissa on se loistava puoli, että niihin tosiaankin saa pakattua väriä mukaan hyvin, silveltimillä väri puolestaan tulee usein kevyempänä.

Siveltimiä käytän sitten loppuun silmämeikkiin ja niitä minulta löytyy eri mallisia. Siveltimet ovat parhaita varjostukseen siksi, ettei niillä väriä tule yhtä runsaasti kuin vaahtomuoviapplikaattoreilla ja varjostusta on helppo tummennella asteittain ja häivytellä.
Siveltimellä sipaisen myös kulmaluulle kevyesti vaaleaa luomiväriä.

Varsinaiseen häivyttelyyn tykkään käyttää näitä siveltimiä. Malli on sopivan vino ja sivellin on sopivan kookas ja pöyheä. Tällä saa luomivärit hyvin häipymään, mutta koska käytän usein kevyempää silmämeikkiä, ei tämä ole aina häivyttelyssä edes tarpeen.

Jos teen rajaukset puuterimaisella tai geelimäisellä tuotteella, käytän ohutta rajaussivellintä. Sillä saa siistiä ja tarkkaa jälkeä.

Yleensä käytän kulmiini kynää, mutta jos joskus laitan puuterimaisella tuotteella väriä, on käytössä ehdottomasti tämä sivellin. Sama napakka sivellin toimii muuten myös silmien rajauksien tekoon.

Meikkivoiteen levitän sormin tai meikkivoidesiveltimellä. Kicksin huippuhyvä meikkivoidesivellin toimii minulla loistavasti. (Tästä postauksesta lisätietoa meikkivoidesiveltimestä.)

Jos käytän mineraalimeikkipohjaa, sudin sen nassuuni bareMineralisin kabukilla. Loistava kabuki, joka on ihanan pehmeä laadultaan ja kestää hyvin käytössä.

Aurinkopuuteriin käytän näitä siveltimiä. Toinen on hieman karheampi Duroy, toinen ihanan pehmeä bareMinerals.

Poskipunaan käytän näitä kahta. Toinen on viistottu malli, toinen ei. Kooltaan nämä ovat sopivan tarkkoja, sillä liian isoilla poskipunaa menee helposti minne sattuu. Useampien poskupunapakkausten mukana tulevista sudeistakaan ei ole mihinkään, sillä ne ovat ihan liian pieniä.

Korostuspuuteria tykkään laittaa tällä Duroyn meikkivoidesiveltimellä, joka ei kelpaa minulla meikkivoidesiveltimeksi missään tapauksessa (raidoittaa).

Voidemaiset poskipunat (ja tarvittaessa myös Blascon tyyppiset nappimeikkivoiteet) levitän tällä ihanalla skunkilla.

Puuterin tykkään ehdotomasti levittää iholle vipalla painelle. Rakastan Diorin ja vanhojen Estee Lauderin irtopuuterien mukana tulleita samettisia, ihanan pehmeitä vippoja. Jos puuterin levittää siveltimellä huiskutellen ja pyyhkien, tulee pinnasta vähemmän mattainen. Vipalla painelemalla pinnasta tulee mattaisempi ja lopputuloksesta kestävämpi. Painelulla tarkoitan nyt ihan suoraa painelua iholle, sekä vipan ”rullaamista” iholla, eli painelu tapahtuu pitämällä vipasta kiinni (sormet lenksun alla) ja painamallaa vuorotellen järjestyksessä etusormen, keskisormen ja nimettömän (ja mahdollisesti pikkurillin) kohti vippaa, jolloin vippa tavallaan rullaa iholla.

Peiteaineille käytän näitä siveltimiä, mutta yleensä käytän vain sormia. Kahta oikeanpuoleista käytän mineraalimeikkipohjille, joita en kyllä koskaan lyki kasvoilleni vain sormilla. Jos käytät peiteaineelle sivellintä, on sen syytä olla synteettistä karvaa aidon karvan sijaan, sillä synteettisella siveltimellä jälki on tasaisempaa.

Huulipunille ja kiilloille käytän joskus sivellintä. Tykkään siveltimistä, joissa on tuppi mukana, jolloin niitä voi kantaa käsilaukussa mukana.

Olen laiska taivuttelemaan ripsiäni, mutta jos taivuttelen, niin suosikkitaivuttimeni ovat tällä hetkellä tämä lämpenevä, tikkumainen ripsentaivutin sekä Shu Uemuran osaripsentaivuttimet.

Näillä välineillä se perusmeikki sitten yleensä syntyykin. Kuuluuko sinun repertuaariisi vielä jotain erityistä tai onko minulla mielestäsi niin sanotusti liikaa kauhoja sopassa?

Kommentit (6)
  1. Itse olen hankkinut eri siveltimiä, mutta hetken päästä laiskistun ja alan käyttämään yhtä sivellintä moneen juttuun. Esim. poskipunan ja aurinkopuuterin levitän yhdellä siveltimellä, silmämeikin häivytän yhdellä siveltimellä (vaikka löytyisi kyllä sivellin tummalle ja toinen vaalealle meikille).

    Puuteria levitän siveltimellä, tuntuu että vipan kanssa tulee niin julmetun tunkkainen lookki. Välillä siveltimelläkin onnistun laittamaan "liikaa". Nykyään en edes juurikaan käytä puuteria, vaan suosin naturellia säteilyä 😛

  2. EI tossa ny välttämättä liian montaa kauhaa sopassa oo, käytäthän sä monenmoisia meikkejäkin 😀 Itsellä on kyllä paljo pienempi valikoima siveltimiä ja meikkejäkin, ihan tyytyväinen oon. Pitäs opetella käyttään poskipunaa… ja koittaa löytää oikeen sävynen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *