Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 128: Miehen hoitelua

Minulle on esitetty toive, että haluatte nähdä, kuinka wannabe-insinööri hoitelee itseään. (Ei, te senkin likaisesti ajattelevat ihmiset, ei siinä mielessä! )

Tänään siis perehdymme siihen, mitä tuotteita minä olen wannabe-insinöörille hommannut ja millaiset tuotevarastot wannabe-insinööriltä tällä hetkellä löytyy…ja kuinka se eroaa siitä, mitä hän sitten itseasiassa käyttää. (Huoh.)

Ensin deodorantit. Nämä kaikki ovat tosiaankin pelkkiä deodorantteja, yhtään antiperspiranttia wantsulta ei löydy. Ja stickejä pitää ehdottomasti olla, ei mitään roll-oneja! Tuosta Hilfieristä tehdään kyllä antiperspiranttiakin, mutta se on valkoinen puikko (deo on kirkas), joka jättää kainalot ja paidat valkoisen lumen peittoon.
Huomasin muuten dödöjä esille ottaessani, että noista kaksi (Hilfiger ja Bossin Bottle) ovat tyhjiä. Miksi ihmeessä tyhjiä purkkeja pitää jemmata? Ihan eri meininki kuin minulla…

Kasvoja ei sentään pestä saippualla, vaan siihen on opittu käyttämään puhdistusgeeliä. Tätä onneksi käytetään tottuneesti lähes joka ilta suihkun yhteydessä ja siitä olen ylpeä. Tällä hetkellä käytössä on Lumene, jonka parin vuoden takaisia tuotteita wantsulla on vielä paljon muitakin käyttämättä. Puhdistusgeeli ei onneksi ole kestänyt käytössä sitä paria vuotta vaan kuluu loppuun aina muutamssa kuukaudessa.

Wantsu on myös oppinut, että ennen parranajoa on ehdottomasti kuorittava iho. Muistan kerran saaneeni töihin puhelun wannabe-insinööriltä. joka soitti asunnoltani. Silloin hänellä oli vielä oma asuntonsa vuokralla, muttei aktiivisessa käytössä. Hätääntynyt teekkari soitti, että mitä ihmettä hän nyt tekee, kun hän tahtoo ajaa partansa, mutta kuorinta-aine on väärässä asunnossa. ”No onko sulla siellä partavaahto ja höylä?” ”No on.” ”No aja vaan se parta.” ”No kun ei mulla ole kuorinta-ainetta! Sä oot sanonut, ettei saa ajaa ilman!” Hetken aikaa tunsin hiipivän naurukohtauksen, mutta sitten röyhistin rintaani ylpeänä: Minunpa mieheni käyttä omatoimisesti kasvojen kuorintaa!

Kuvasta löytyy lisäksi Lumenen matkasetti, jossa on after shave, kosteusvoide ja kuorinta. Pitääkin pistää wannabe-insinööri käyttämään nämä pois.

Suihkussa käytetään suihkugeeliä. Ihan sama mitä suihkugeeliä, vaikkapa sitä, joka on lähinnä kättä. Sama tuoksuuko se sporttiselle vai kukkais-mansikkaiselle. Tämän vuoksi käytössä on Lumenen Arctic Aqua, jota nyt vain sattui löytymään jemmoistani ja joka nyt vaan parhaiten sopii miehelle. Toinen, toistaiseksi käyttämätön on Pradan suihkueelin minikoko. Varmaan jää käyttämättömäksikin, sillä on kuulemma PRADA, eli sitä pitää hillota sen hienouden vuoksi. No joo, uusia en wantsulle hommaa, ennen kuin Pradakin on käytetty.

Myös tukka pestään millä huvittaa ja mitä käteen sattuu. Tämä on toisaalta hyvä juttu, sillä kaikki shampoot, joista tahdon päästä eroon, voin vaan dumpata wantsulle. Nytkin sen parin sentin tukassa on käytössä Nivean Straight & Easy shampoo. Lupaan kyllä, että sitten kun shampooni on käytetty loppuun, saa hänkin ihan oman, hänelle valitun shampoon.

Kuvassa on lisäksi Äijä-sarjan hiustenhoitoaine. Tämä tuli Äijä-tuotesetissä, jonka annoin hänelle viime jouluna. Hänen päässään ei ole pahemmin hoitamista…anteeksi, tarkoitan, ettei hänen TUKASSAAN ole pahemmin hoitamista (päässä kyllä näyttäisi olevan…), mutta koska päänahka tuppaa kuivumaan, olisi välillä ihan hyvä, jos hän käyttäisi tätä. Puoli vuotta on kulunut ja hoitoainetta on käytetty ehkäpä kahdesti. Taidan periä tämän jossakin vaiheessa.

Parranajon jälkeen kyllä muistetaan laittaa kosteusvoidetta, mutta after shavea harvemmin. Tämän vuoksi tuosta kohta kaksi vuotta vanhasta pullosta on jäljellä vielä 3/4. Pakotan hänet heittämään tuon pian roskiin.

Tästä kuvasta löytyy myös Äijien oma kropparasva. Tätä ei ole käytetty kertaakaan ja tuskin tullaankaan käyttämään. Tämäkin tuli Äijä-setin mukana ja 100% varmuudella periytyy minulle.

Lisäksi kuvasta löytyy Eucerinin huulirasva, jonka arvelen wantsun äidin hänelle antaneen. Itse hän ei ole nimittäin yhtäkään tuotettaan koskaan ostanut (ei edes suihkugeeliä), joten tätä hän ei ole ainakaan osannut apteekista hakea. Raasu tekee kesätyönään tarkkaa työtä, jota hän kirjaimellisesti tekee kieli keskellä suuta huuliaan nuollen ja siksi hänen huulensa ovat jatkuvasti rohtumassa. Iltaisin olenkin yllättänyt hänet pariin otteeseen minun Biothermin huulirasvapurkiltani… Ole hyvä vaan, saa sitä käyttää, mutta puhtain sormin, kiitos!

Partavaahdon kulutus on yhtä olematonta kuin after shaven. Parta ajetaan varmaankin kerran viikossa tai harvemmin ja viime keväänä loppui ensimmäinen, minun hänelle lähes kaksi vuotta sitten antamani partavaahto. Yksi kuvan pöniköistä on nyt siis jo avattu, kaksi odottavat käyttöönottoa vielä vuoteen 2012 saakka. Eli kun oma sheivausvahtoni loppuu, siirryn wantsun vaahtoihin.

Kosteusvoiteiden ja silmänympärysvoiteiden käyttöä olen koittanut wantsulle ahkerasti painottaa, mutta käyttömenestys on vaihtelevaa. Suosikki silmänympärystuotteeksi on noussut Lumenen Virkistävä silmänympärysstick (joka on myös omia suosikkejani!), joka on kuin miehen käteen tehty. Pieni, mutta riittoisa sticki viilentää ja virkistää sekä on kevyt ja kosteuttaa. Eikä näytä tyttöjen tuotteelta. Aluksi meillä oli ongelmana saada wantsu oppimaan, miten hento sipaisu stickiä riittää, sillä sticki kului varsin nopeasti. Nyt ongelma on päinvastainen, mutta ei suinkaan johdu liian hennoista sipaisuista vaan lähinnä niiden puutteesta…

Kosteusvoiteina on yhä korkaamaaton Äijä-setin voide, Lumenen kevyesti päivettävä voide (ollut kyllä hyvin vähäisellä käytöllä) sekä Lumenen kosteusvoide, jossa on SPF 15. Tämän käyttöä yritän hänelle kovasti painottaa näin kesäaikaan, mutta tämäkin putilo on kyllä kestänyt hänen kaapissaan ihmeen kauan. Aion kyllä nyt ehdottomasti valvoa, että purkki kuluu loppuun tämän kesän aikana.

Tuoksuista wantsulta löytyy lähes kaikkien nuorten miesten joskus käyttämä Bossin ”pallo” sekä kuvasta puuttuva, oudoilla teillä oleva Bossin Bottle. Oma ehdoton suosikkini on hänelle hankkimani Hilfigerin tuoksu, joka saa minulta vuodesta toiseen jalat alta. Kuvassa on myös Hilfigerin Tommy 10, jonka hän myös saisi ottaa joskus käyttöön… Lisäksi kuvasta löytyy Kenzon Kenzo Power -tuoksu, josta tykkään, mutta jota wantsu ei ole vielä ottanut käyttöön.
Kuvassa on myös Bossin Elements Aqua, mutta sitä wantsu ei saa kyllä ikinä käyttää ja olen jo pitkään vaatinut häntä laittamaan tuoksun eteenpäin jollekin, jolla ei ole naista (jonka tarvitsisi sen hajusta kärsiä). Tuoksu on tosiaankin ikivanha, käyttämättä jäänyt testeri, jonka olen aikoinaan jostakin saanut.
Kuvassa on lisäksi pieni näyte Bruno Bananin Magic Mania, jota toin hänelle eräältä promokeikaltani pari kuukautta sitten. Ei ihan makuuni, mutta menettelee.

Tukkaansa wannabe-insinööri ei suostu laittamaan muulla kuin Lanzan Urban Elementsin Molding Pastella, jolla pystyy muotoilemaan jopa parin millin siilitukan. Ostamani Daxin vaha ei hänelle kelvannut, mutta Lanzaan en ole kyllä sijoittamassa. Sijoittakoot itse, tukkaa kun ei nimittäin laiteta kuin pari kertaa vuodessa.

Lisäksi wantsulta löytyy nämä kolme Anytimen täsmähoitoa, jotka olen monesti aikonut heittää roskiin, mutta joita en ole onneksi heittänyt. Wantsu käyttää näitä joskus ja minäkin jouduin juuri eilen käyttämään. Jostain syystä murkkuikä on iskenyt leukaani ja hyväksi havaitsemani Natural Coden täsmähoito on ollut nyt kuukauden kateissa. Joudun siis sinnittelemään näillä wantsun täsmähoidoilla ja toivoa, että NC:n vastaava ilmaantuisi. Heikolta kyllä näyttää.

Sellaisia tuotteita löyty wannabe-insinööriltä. Mikä olikaan muuten loistavampi hetki niiden kuvaamiseen kuin minun vapaapäiväni, jolloin hän on koko päivän töissä. Ilmoitin hänelle kyllä aikeistani tänään, joten ihan salaa en toiminut. Mutta ainakin rauhassa.

Ja jos jotakuta muuten kiinnostaa tietää, mitä wannabe-insinöörin kesään kuuluu, niin tässä hänen viimeisin ilonaiheensa:

Vaikka fyysinen teekkari onkin kesälomalla ja paiskii töitä ahkerasti, ei henkinen teekkari ole luovuttanut. Saunamme lauteiden alla nimittäin pulputtaa iloisesti 30 litran saavillinen olutta…great. Pulputusta on jatkunut vasta pari päivää (vielä viitisen vuorokautta jäljellä, kuulemma), mutta viimeyönä meinasin jo tulla hulluksi. Saunamme ilmanvaihto on nimittäin suorassa yhteydessä makuuhuoneemme ilmanvaihtoon ja siinä missä wannabe-insinööri koki olutsaavin pulputuksen yhtä rentouttavaksi ja nautinnolliseksi unettajaksi kuin minä Diorin viisikoiden laskemisen, en minä vaan meinannut saada unta. Plup plup….plup………….plup plup… Huomatkaa muuten kuvan oikeassa reunassa roikkuva lämpömittarin johto, jolla mitataan tarkasti saunassa vallitsevaa lämpötilaa.
Harkitkaa viidesti ennenkuin alatte tapailla teekkaria puhumattakaan yhteenmuutosta!

Päivän aiheesta vielä sen verran, että keskuudestamme poistuneiden tuotteiden lista on kasvanut jälleen kahdella osallistujalla.

Ensimmäinen tuote on Max Factorin Kohl Pencil 20 Black. Sain kynän jo valmiiksi matkakokoisena, mutta nyt se alkoi olla niin lyhyt, että terottaminenkin tuotti jo hankaluuksia käytöstä puhumattakaan. Hus, pois siis!

Tässä yhteydessä on hyvä hetki avautua siitä, kuinka kosmetiikkafirmat voisivat tarkentaa käyttämiään termejä. Ihan virallisestihan kohl eli kajal tarkoittaa sisärajauksiin tarkoitettua kynää. Ikävää, ettei termeistä pidetä täysin kiinni. Nimen perusteella voisin siis olettaa, että tämä kynä käy sekä ulko- että sisärajauksiin. Tiedä sitten, mitä ovat tarkoittaneet. Eniten vihastusta aiheuttaa IsaDora, jonka kaikki silmämeikkikynät ovat kajal-nimellä ja varsinainen sisärajauksiin tarkoitettu kynä on sitten inliner kajal. Huoh. Mutta niin taitavat kaikki Lancomenkin kynät kohl-nimellä. Tarkkuutta, rakkaat firmat, tarkkuutta! Nykyään kohl- merkintä näköjään kuvastaa vain kynän laatua, eli kohl kynät ovat usein eye pencileitä yms. pehmeämpiä laadultaan.

Vartalovoideprojektini otti taas askeleen eteenpäin, kun sain kulutettua loppuun Melvitan kuivaöljyn. Tuote tuntui kosteuttavan käsivarsiani ja yläkroppaani riittävästi, mutta kuiville säärilleni se ei ollut läheskään riittävä. Viikon säännöllisen käytön jälkeen sääreni olivat hilseilevän kuivat ja tarvitsivat ehdottomasti kunnon rasvaista kosteusvoidetta. Tuoksukaan ei ollut minulle mieleen, sillä se oli jotenkin liian suitsukemainen. Ei kiitos minulle tätä enää, vaikka olikin silikoniton, eläinkokeeton, ilman synteettisiä raaka-aineita ja vaikka mitä muuta. Mutta jos jotakuta kiinnostavat Melvitan tuotteet, niin esimerkiksi Sokos myy niitä.

Enää muutama kropparasva ja saan valita itselleni kaupan notkuvilta hyllyiltä yhden uuden kokeiluun!

Kommentit (12)

  1. Anonyymi

    Tuosta kuorinnasta. Eikös sen tarkoitus ole poistaa kuollutta ihosolukkoa? Ihotautilääkärin mukaan kuitenkin kostutettujen kasvojen pyyhkiminen (vaikka suihkun jälkeen) hieman karkeammalla pyyhkeellä ajaa saman asian. Ja monissa tököteissä on kaikenmaailman kemikaaleja, jotka saattavat turvottaa ym. ihoa saaden sen tuntumaan pehmeämmältä, siloisemmalta jne.

    Olen itsekin turhamainen kyllä, mutta en oikein purematta niele kaikkia kymmeniä "näitä on ihan pakko käyttää terveyden vuoksi" juttuja. Ja jääpähän rahaa muille kivoille jutuille=D

  2. Nimetön

    Anonyymi: Ajaa toki, mutta ihoa helposti venyttäen ja ei aina yhtä hellävaraisesti. Jos joku väittää, että kosmetiikkaa pitää käyttää terveyden vuoksi, niin hakoteillä mennään. Kyllä se on ihan puhdasta ulkonäöstään huolehtimista, sillä suurimmalla osalla tuotteista ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa. Ne vain helpottavat elämää ja auttavat tuntemaan olonsa paremmaksi ja usein myös varmemmaksi.
    Lähes kaikissa tököteissä on näitä kemikaaleja, sillä juuri niiden vaikutuksiin tuotteiden teho perustuu. Ihan perus kosteusvoiteen tai öljynkin pointtina on, että se pehmittää ihoa, jolloin se tuntuu siloisemmalta, vaikkei siinä kemikaaleja olisikaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *