Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Päivä 124: Tukasta ja takusta asiaa

Minulta on useasti pyydelty postausta tukkatuotteistani, mutta en vain ole saanut sitä aikaiseksi. Olen ottanut tukkatuotteistani kuvia kyllä jo ennen, kuin viimeisimmät pyytelyt alkoivat, mutta en vain ole silti saanut niitä hyödynnettyä. No, nyt on odotus loppu ja tukkatuotepostaus näytöllänne.

Olin yhteen aikaa oikea tukkatuote friikki ja hamsteri ja kun sen yhdistää innokkaaseen shoppailuun, työpaikan lahjuksiin, kokeilunhaluun ja hulluuteen, on lopputuloksena kamala pullomeri. Onneksi pullomereni on viimeaikoina pienentynyt huomattavasti, mutta pienentämisen varaa on kyllä vielä tietysti olemassa rutkasti. Enää mieleni ei kyllä edes tee hamstrata tukkatuotteita.

Tämä kuva todistaa, että minä tosiaankin olen ottanut kuvat jo ennen tätä postausta enkä vain höpöttele siitä lämpimikseni. Kuvassa on nimittäin vielä Tigin Oatmeal & Honey hoitoaineen jämät, jotka ilmoitin jo jonkun aikaa sitten loppuneiksi.

Tässä ovat siis hoitoaineeni ja tehohoitoni. Kuvasta löytyy viisi Tigiä: kosteuttava Oatmeal & Honey (jonka arvioinkin jo tässä postauksessa), tuuheuttava Superstar (jämät), siloittava Fashionista, kosteuttava Moisture Maniac sekä ihanan tuoksuinen Brunet Goddes. Tällä hetkellä käyttelen noista eniten Superstaria,sillä se toimii lyhyellä vaikutusajalla loistavasti ja tuoksuu aivan ihanalle.

Kuvasta löytyy myös Aussien korjaava tehohoito sekä kosteuttava hoitoaine, joiden kanssa en ole vielä ihan sinut. Lisäksi voit bongata Watercloudsin tehohoidon (en ole vielä varma tämän toimivuudesta), Femiglandin helokkihoitoaineen (haju ei ole kovin miellyttävä), Elvitalin tehohoitoja (vaaleanpunainen Nutri Gloss tehohoito on sisältönsä puolesta aivan huippu!) sekä Nivean hoitoaineita. Niveoita hamstrasin hullun lailla viime kesänä Virosta kun niitä ei vielä saanut Suomesta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että hyvistä inci-listoista huolimatta ovat jääneet vähemmälle käytölle toistaiseksi.

Kuvasta löytyy myös pari Cutrinin matkakokoista hoitoainetta ja yksi väripaketin mukana tullut hoitoaine.

Saan itse eniten irti Tigin hoitoaineista ja Elvitalin yhden minuutin tehohoidoista, kun käytän niitä suihkumyssyn alla 30-60 minuuttia muhitellen. Toki nämä toimivat myös lyhyemmällä vaikutusajalla, mutta paljon föönin kanssa temmeltävä tukkani nauttii tehokosteutuksesta ja homma toimii minulla hyvin. Niveat eivät näin toimi, vaan tekevät tukastani vain lähmäisen ylipitkien vaikutusaikojen vuoksi.

Tässä vielä kylppäriin unohtuneet Joicon Color endure hoitis ja Nivean Protein Repair pikahoitis, joista kumpikaan ei ole suosikkini. Joico ei siloita tarpeeksi eikä Niveakaan ole mikään ihmeaine, vaikka siloittaakin ihan hyvin ja nopeasti.

Shampoo puoli näyttää tältä.
Tällä hetkellä on käytössä Tigin ihanan tuoksuinen Superstar, joka tosin lähentelee loppuaan. Kuvasta voit löytää taka-alalta myös herkullisen tuoksuisen Brunette Goddes shampoon. Myös Nivean shampoot ovat hoitoaineiden tapaan jääneet vähemmälle käytölle. Aussien Miracle Moist hoitoaine on tuoksultaan ihana ja pesutehoiltaan todella pesevä: itse sain sillä yhden lisäpäivän hiusten pesemisen välissä, sillä tukka ei vaan tuntunut sen käytön jälkeen yhtä nopeasti likaiselta kuin tavallisesti. Tutkimukset siitä kuitenkin jatkuvat vielä.

Kuvasta löytyy myös Watercloudsin shampoo (en ole vielä päässyt selvyyteen tästä), Cutrinin matkakokoinen shampoo (en ole koskaan kokeillutkaan) sekä VO5 syväpuhdistava shampoo. Jälkimmäisin on aivan loistava ja ennen kaikkea edullinen syväpuhdistaja tällaisille, jotka kasaavat päänsä täyteen muotoilutuotteita. Suosittelen käyttämään syväpuhdistajaa 1-2 kertaa kuukaudessa (mutta käytän itse sitä ihan liian harvoin).

Tässä pari jätettävää hoitoainetta.
Nivean Intense Repairin inci on aivan loistava markettituotteeksi, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Ei lähmää (älä silti lotraa liikaa!), mutta hoitaa hyvin. Lisäksi minulta löytyy toistaiseksi käyttämättä jäänyt, mutta ah niin hyvän tuoksuinen Nivean Brilliant Brown (Suomessa Cacao Explosion tai jotain sinne päin) sekä myös niin ihanan tuoksuinen Tigin hyvin silikoninen Fast-Fixx.

Sitten sekalaisia muotoilutuotteita:

Kaksi kappaletta Cutrinin Multi Spray vol.2:sta (loistava kurittoman otsatukan muotoiluun ja föönailuun aamulla), Paul Mitchellin Extra Body Daily Boost tyvikohottaja (ei mitään erityistä kohotusta), Cutrinin Multi Sprayn vanhempi versio (käytän kuten uusiakin) sekä Wellan High Hair Flat Iron Spray lämpösuojasuihke suoristusraudan alle käytettäväksi (loistava siloittaja ja tarvittaessa kiharoiden pitäjä).

Lorealin Studio Line muotovaahto (ihan peruskamaa), Tigin Creative Genious (en ole vielä oikein keksinyt, että mihin suorassa tuokassani käyttäisin tätä), Tigin Curls Rock Curl Booster (kiva kiharoiden rutisteluun, mutta ennen kaikkea rakastan tämän tuoksua!), Redkenin sävyllinen hiuspasta kevyellä hohteella (ihan kiva), kaksi Tigin Fashionista Big & Biggeriä (voih, jos tahdot saada tukkaan kunnolla tuuheutta ja massaa, niin hanki ehdottomasti!) sekä Tigin Cocky (tuuheuttaa hieman, kiva arkituote).

Näistä suosikkini on ehdottomasti Big & Bigger. Tätä kostean tukan tyveen ja tarvittaessa pituuksiinkin, pää alaspäin, fööni käyttöön, tukka kuivaksi ja oh my god, mikä tukka! Harmi vaan, että tämän hetkisessä mallissani tuo yhtälö ei ihan toimi, joten tukan kasvua odotellessa…Palaan tähän varmaan syksyllä.

Siloittamassa käytän Tigin Small Talkia, Got2b:n Smoothing Lotionia, Tigin After Partyä, Tigin Smoothing Lusterizeria tai Nivean siloittavaa seerumia. Small talk on aivan loistava monitoimituote. Käytän sitä kosteaan tukkaan jätettävänä hoitoaineena ja samalla se myös siloittaa tukkaa sekä toimii myös lämpösuojana. Föönatessa se antaa hieman tuuheutta, mutta toimii myös ilman fööniä (tosin ei anna samaa tuuheutta).

Cutrinin siloittava ja suoristava voide, Phc:n vastaava, Bonacuren latvasuoja, Nivean siloittava ja suoristava voide, Cutrinin siloittava seerumi sekä Tigin Girl Toys siloittava seerumi. Tigistä on sanottava sen verran, että ei ole Suomen hintansa arvoista, ihan vastaavia silikonipommi siloittajia löytyy markettienkin hyllyistä vaikka kuinka.

Cutrinin kiiltosuihkeet sekä Matrixin vastaava. Matrixin hajusta en tykkää, Cutrinien tuoksua rakastan. Matrixilla saa tukasta helpommin rasvaisen näköisen kuin Cutrineilla.

Cutrinin siloittava ja suoristava voide, Cutrinin tuuheutta ja volumea antavat voiteet sekä näitä edeltänyt versio. En ole pahemmin käytellyt näitä, mutta tuoksu on kyllä kiva.

Hiusvahoja, joita en kylläkään käytä kovin usein. Kaksi Cutrinin Rocky styleria, siloittava Got2b:n Smooth & Chic vaha sekä Cutrinin Glossy hair paste. Käytän näitä lähinnä pörröisyyden síloitteluun sekä otsatukan asetteluun.

Tässä vielä kuva hiuslakoistani. Myös tämä kuva toimii tukena väittämälleni, sillä tästä löytyy kolme viikkoa sitten loppunut Lorealin vaaleanpunainen hiuslakkani.

Jostain syystä hiuslakkoja on kertynyt ihan hirveä määrä. Suosikkini näistä on Lorealin Infinium ultimate (takarivi, oikea reuna), jossa on todella hyvä pito ilman, että tämä tekee tukasta koppuraista. Loistava etutukan laittoon.
Mainittakoon vielä eturivissä keskellä olevat Tigin Maxxed-outit, jotka ovat todella hyviä (muistaakseni alkoholittomia) spraylakkoja vahvalla pidolla.

Kuten näette, on minulle siis kertynyt jonkun verran hiustuotteita. Voisi kuvitella, että tukkani siis näyttäisi aina ihan hemmetin hyvältä. Vaan eipä näytä! Pitäisi vaan uskoa, että hyvät tuotteet ovat vasta puolet hommasta ja toisen puolen tekee taitava tukan laittaja…eli en siis minä. Suurimman osan ajasta tukkani on miten sattuu eikä todellakaan minulle mieliksi. Tällä hetkellä se on hankalassa kasvattelu pituudessa, eikä yksinkertaisesti vaan halua olla minulle mitenkään mieliksi.

Tavallinen hiustenlaittorutiinini on tällä hetkellä tällainen:
-Pesu Tigin Superstarilla
-Tigin Superstar hoitoaine vaikuttamaan 3-30 minuutiksi.
-Tigin Small Talk kosteaan tukkaan siloittamaan, pehmentämään ja suojaamaan lämmöltä
-Tigin Girl Toys siloittamaan kosteaan tukkaan ja suojaamaan lämmöltä
-Tigin Cocky kosteean tukkaan tuuheutta tuomaan
-Paul Mitchellin Extra boost daily boost tyvisuihke tuuheuttamaan föönin kanssa
-Föönaus
-Tarvittaessa hiuslakka

Toki pärjäisin vähemmälläkin määrällä tuotteita, mutta koska noita on siunaantunut, yhdistelen niitä mielelläni ja käytän montaa kerralla. Toki kaikki kombot eivät ole kovin toimivia ja välillä lopputulos on kaukana toivotusta…

Kysykää ihmeessä, jos teille tuli aiheesta jotain kysyttävää! Ja kertokaa tietysti omat suosikkituotteenne, palan halusta saada uusia vinkkejä ja ideoita.

Kommentit (28)

 1. Nimetön

  Jenny: Itselläni ei lähmää jos laitan kosteaan tukkaan, lähinnä tyveen vain ja maltillisen määrän (1-2 pumppausta pituudesta riippuen).
  BG:n ei tosiaan pitäisi samentaa, sillä ei sisällä mitään väripigmenttiä. Käy siis käytännössä katsoen kaikenvärisille värjätyille hiuksille. Tai no, oikeastaan siis kaikille muutenkin. 🙂

 2. Jatta

  Hei, vähän myöhässä tässä postauksessa, mutta miten olet käyttänyt tuota small talkia tarkkaan ottaen? Sain jostain pullon, mutta en osaa tehdä sillä oikein mitään, joten jos viitsit, niin käytännön vinkit olisivat tervetulleita ! 🙂

 3. Nimetön

  Jatta: Small talkia voi laittaa pesun jälkeen kosteaan tukkaan ja föönata tukan, jolloin tuote tuuheuttaa ja siloittaa. Jos et föönaa, tulee efektistä lähinnä vain siloittava. Tuote myös toimii kämpösuojana. Voit myös käyttää kuivaan tukkaan siloittamaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *